Terveysblogi | Kompressiovaatteet – hyötyä vai ei?
397
post-template-default,single,single-post,postid-397,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kompressiovaatteet – hyötyä vai ei?

Kompressiovaatteet - hyötyä vai ei?

Kompressiovaatteista tulee paljon kysymyksiä. Toimivatko ne? Miten ne toimivat? Miten valita oikea koko jne.

Eteeni pompsahti kerran perin mielenkiintoinen tutkimustulos:
http://www.hs.fi/m/terveys/a1305922086883?jako=a348294b552b95520abf7ce391cedfd1&ref=fb-share

Minulta kysytään usein, mitä mieltä minä olen niistä. Jos minulta kysytään, niin vastaukseni on aina sama: suosittelen kokeilemaan omalle kropalle. Itseltäni löytyy 2XU:n kompressiopaita, trikoot sekä Nikeltä kompressiosukkia. Käytän kompressioita satunnaisesti. Lähinnä käytän trikoita silloin, kun jalkani tuntuvat turvonneilta tai kun sellainen fiilis, että on ok ahtautua nakinkuoriin. 😀

Sukat ja säärystimet ne vasta hauskat ovatkin: todella päiväkohtaista! Joskus voin treenata sukilla, joskus taas niitä käyttäessä jalkapohja alkaa kramppaamaan. Säärystimiä en voi käyttää ollenkaan, ne eivät vain sovi itselleni. ”Stay-up” -mallisista sukista/säärystimistä puhumattakaan. Kerran kokeilin, ja olisi kuin suossa olisi juossut. TOISAALTA siskolleni ne taas toimivat, kuin häkä. Hänen askeleensa taas oli, kuin sudenkorennolla

Erään asiantuntijan kanssa juttelin aiheesta, ja hän sanoi, että mikäli laskimoverenkierrossa on joitain ”häikkää”, niin kompressiot eivät välttämättä tunnu hyviltä.

Eräs kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion kouluttaja taas teilasi kompressiovaatteet kokonaan, kun häneltä kysäisin asiasta. Kuullemma vain haittaavat lihasten toimintaa. Kuitenkin kompressiovaatteista kirjoitetaan hyvää  ja kerrotaan niiden juurikin tehostavan verenkiertoa.

Koska kuulen niin paljon kompressiovaatteiden puolesta ja vastaan, niin pysyn yhä kannassani: kokeile ja testaa tuotteiden soveltuvuus itsellesi. Katso kokotaulukosta (esim. naisten kokotaulukko: http://www.2xu.fi/w-kokotaulukko.html ja miesten kokotaulukko: http://www.2xu.fi/m-kokotaulukko.html ). Kehosi kertoo kyllä, ottaako se kyseiset tuotteet avosylin vastaan, vai kannattaako pistää uudelleen myyntiin. 😉

Liikunnan iloa kaikille! 🙂

Ei kommentteja

Postaa kommentti