Terveysblogi | Elämäntapamuutoksessa on elämäntyylin ja uusien valintojen omaksumista
640
post-template-default,single,single-post,postid-640,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Elämäntapamuutoksessa on elämäntyylin ja uusien valintojen omaksumista

Bongasin tänään uutisen Crosstrainerin TV-ruudusta (kyllä, niissä on nykyään telkkarit!❤️😀) aiheesta elämäntaparemontti.

Komppaan Nelli Lähteenmäkeä (kuvassa) siinä, että elämäntapamuutoksen tai -remontin ei tarvitse olla jättisuuri ja nopea tässänytjakaikkikerrallaheti -mentaliteetilla toteutettu superharppaus.

Joskus vähemmän on enemmän: mitä enemmän kasaamme itseämme (ja elämäntaparemonttia) kohtaan odotuksia ja vaatimuksia, sitä kovempaa saatamme pettyä. Pettymykset musertavat helposti motivaatiota, itseluottamusta ja -arvostusta.

Toisaalta unohtaisin myös käsitteen elämäntaparemontti tai elämäntapamuutos. Se on sanana yhtä motivoiva, kuin dieetti. Siihen on alkanut kasautua hurja määrä odotuksia ja siten paineita.

Puhuisinkin vain elämäntyylistä ja valinnoista.

Esimerkkinä miespuolinen PT-asiakkaani, jonka kanssa aloitimme 3,5 viikkoa sitten.

Lähtötaso: 110 kg elopainoa, liikuntaa hän ei ollut harrastanut koskaan, saatika tykännyt siitä.

Kolmen viikon saavutukset:
– kiloja lähtenyt 5,2 kg
– mieliala on kohentunut ja hän on saanut liikunnasta tajuttomasti virtaa (hän itse kuvailee tilannettaan ”positiivisena riippuvuutena” 😀)
– ryhti on parantunut, selkäkivut ovat vähentyneet
– suhtautuminen liikuntaan on muuttunut positiiviseksi

 

Millä keinoin tulokset saavutettiin?

– lisäsimme liikuntaa pienellä määrällä (20 min) 3 krt/viikko, lähinnä kuntosalilla aerobisissa laitteissa
– pikkuhiljaa tutustumme kuntosalilaitteisiin ja oman kehonpainoharjoitteluun perusharjoituksin
– ruokavalio fiksattiin vastaamaan tavoitteita (kokonaisvaltainen hyvä olo ja painonpudotus)

Päätavoite on tehdä terveyshyötyjen kannalta riittävä määrä liikuntaa, ei suorittaa tai tehdä tarpeettoman paljon. Rasitusta nostetaan pikkuhiljaa.

Tärkeintä on, että homma on kivaa. Totta kai välillä tulee puskettua häntä ylittämään mukavuusalueensa, jotta kehitystäkin tulee. 👍

Tärkeimpänä pointtina kuitenkin – oli sitten elämäntapamuutos, -remontti tai -tyyli – on, että tekee asioita, joista tulee hyvä olo. Antaa kehon ja mielen myös levätä. Rakasta itseäsi ja olemustasi. Kiitä itseäsi ja kehoasi juurikin niistä pienistä saavutuksista, ne ovat kaikkein ratkaisevimpia.

Ja viimeisimpänä: ole hyvä itsellesi. ❤️

Kivaa päivää, ystävät!
– Kipa

Ei kommentteja

Postaa kommentti