Terveysblogi | Mitä tehdä, kun suunta elämästä hetkeksi katoaa?
646
post-template-default,single,single-post,postid-646,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mitä tehdä, kun suunta elämästä hetkeksi katoaa?

Joskus elämässä tulee tilanteita, joissa et ole varma jatkaako eteenpäin vai muuttaako suuntaa. Jatkamalla samaa tietä et ole varma, että ratkaisu on oikea. Vaihtamalla suuntaa et voi varmaksi sanoa ratkaisun palvelevan tarkoituksiasi.

 

Vauhdikkaassa tahdissa ei kuule – ensin Sinun tulee pysähtyä

Ensimmäiseksi pysähdy. Kysy itseltäsi, mitä sinä _todella_ haluat. Haasteellisimpia elämän asioita voi joskus punnita, kuin säästötiliä. Kuinka paljon tilillä on talletuksia versus ottoja? Onko tilisi saldo miinuksella vai plussalla?

Vertaile nykyhetkeä tahtotilaasi: kuinka hyvin voit nyt? Kuinka hyvin haluat voida? Vastaavatko nykytila ja tavoitetila? Miksi kyllä tai miksi eivät?

 

Ole rehellinen itsellesi

Kaiken pohjalla on rehellisyys. Rehellisyys lähtee kunnioituksesta omaa itseäsi ja kehoasi kohtaan.

Arvioi rehellisesti itseksesi – oletko antanut jo kaikkesi tavoitetilasi saavuttamiseksi? Mitä sinun tarvitsee vielä tehdä? Mitä asioita haluat lisää elämääsi ja miten niitä saavutat?

Vastaus on Sinulla. Toisaalta jos haasteeseen liittyy muita, niin rehellisyys myös heitä kohtaan. Oletko ollut paras mahdollinen heille?

Mikäli edellisiin vastauksiin vastaus on kielteinen on kysyttävä itseltään miksi. Sitä seuraa rehellinen ja avoin perustelu.

 

Totuus voi tehdä kipeää – siitä voi joko oppia tai paeta sitä

Totuus voi toki sattua, koska totuus on myös opettamassa meille kipua ja opettamassa menettämisen pelosta. Kipua ja pelkoa ei kannata pelätä. Kaikki mikä kasvattaa on loppujen lopuksi hyvästä. Tiedät sen jonain päivänä, kun oivallat saamasi opetuksen. Ole tarpeeksi nöyrä ottamaan oppeja vastaan.

 

Ole rohkea.

Ole rehellinen.

Luota itseesi.

 

Sinä pystyt kyllä. – Kipa

#inhimillinenote

Ei kommentteja

Postaa kommentti