Eilen oli huikea päivä Vantaan Myyrmäessä, jonne kokoontui 370 fressiläistä ympäri Suomen!

 

Hommaan oli todella sitouduttu keskuksen puolelta: 2300-neliöiseen kuntokeskukseen lennätettiin henkilökuntaa kaupungin ulkopuolelta Helsinkiin. Kaikki 18 Fressin liikunta- ja hyvinvointikeskusta Suomessa oli suljettu, jotta koko henkilökunta pääsi osallistumaan päivään. Koko päivän ajan tarjolla oli ilmaista Vichyä ja limua, ruokaa, hedelmiä, kahvi- ja teetarjoilu…sekä jumppaa ja luentoja. Ihan vaan, jotta jengi voi bongailla ja relailla. Alkuillasta on tunnin kestoiset Cuba-päiväbileet. Iltaviidestä alkaa varsinainen biletouhu ja kuuden aikaan keskuksen tanssilattia alkaa täyttymään kauniista liikunnan alan ihmisistä. Fiilis on katossa, kaikilla on kivaa.

 

Arvatkaa, kuinka paljon virtaa lähtee 370 liikunnan alan ihmisestä saman katon alla? 😀 Paljon.

 

Bodymindfulnessia keskellä epäsuomalaista (?) ympäristöä

Minulla oli suuri kunnia olla luennoimassa itselleni rakkaasta aiheesta  Bodymindfulness ja ohjata itse kehittelemäni Functional Flow –tunnin. Nöyrä kiitos kutsusta Riina – oli mieletöntä nähdä se kaikki! Jokainen oli hyväntuulinen. Kaikki tulivat juttuun keskenään päivän ajan, kaikki tunsi kaikki vaikka kaikkia ei virallisesti tuntisi, halauksia ja hymyjä vaihdettiin joka kulmassa…

 

Näin suomalaisesta näkökulmasta tämä näyttää hyvin amerikkalaiselta unelmatouhulta, eihän tällaista Suomessa näe! Tajusin eilen, kylläpäs muuten näkee. Fressihän on suomalainen liikunta- ja hyvinvointiketju!

 

Liikunta energisoi – energia luo energiaa

Vaihdoin paikan päällä pitkästä aikaa kuulumisia erään PT-kaverini kanssa ja hän totesi inspiroituneena ”siis tännehän asiakkaita pitäisi kutsua, heidän pitäisi nähdä kaikki tämä! Siis tätä liikunta tekee ihmiselle!”

 

Niin. Tätä liikunta tekee ihmiselle parhaimmillaan: energisoi. Luo yhteyksiä ja merkityksiä. Yhdessä jaettua juhlaa arjen keskellä. Kehotietoisuutta. Oleskelua samanhenkisten ihmisten seurassa. Inspiroitumista, uusia näkökulmia, ajatustenvaihtoa ja keskusteluita sekä uusia treeniärsykkeitä. Uusia kohtaamisia. Halauksia. Hymyjä. Siis energian uudelleenluomista.

 

Suomalaisen ja suomalaisuuden määrittää se tyyli, jolla kansana itsestämme puhumme

Tämä kaikki eilinen sai minut miettimään suomalaista mentaliteettia ja suomalaisuutta. Tarkennettuna sitä, miten itse puhumme suomalaisista. Suomalaisen jöröjukkamaisuudestamme kuulee paljon. Itse asiassa jatkuvasti. Olemme sisukas ja hiljainen kansa. Vaatimaton. Onnenkätkijä, koska kateus. Oman reviirinsä ja henkilökohtaisen tilan vaalija. Ei puhu, pussaa eikä ota kontaktia. Bussiakin odotellaan niin, että ei seisota liian lähellä toista odottajaa.

 

HÖPSIS!

 

Tiedättekö, kyllä meissä suomalaisissakin asuu melkoinen räväkkyys, ilo ja energia! Halaukset ja pusut sekä suoranainen likiliimautuminen ja kasautuminen. Hellät ja pilkehtivät katseet. Positiivisuus! Sitä on saanut uransa aikana todistaa aika monessa tapahtumassa sekä niiden ulkopuolella. Olen sitä mieltä, että viimeistään nyt olisi aika kääntää huomio suomalaisten hyviin ominaisuuksiin. Meissä on paljon hienoja asioita – eikä mikään edellä mainituista ”suomalaisten ominaisuuksista” tarvitse olla ”huono”, ”väärä” tai ”negatiivinen”.

 

Opi miettimään asioita rakentavasta näkökulmasta

Entä jos jöröjukkamaisuus on vain harkitsevuutta ja sisu on luonteenlujuutta? Suomalainen on hiljainen. Entäs jos hän on vain mietteliäs? Suomalainen on vaatimaton. Entäs jos suomalainen on vain pyyteetön? Henkilökohtaisen tilan vaalija? Ehkä suomalainen vain alitajuisesti hahmottaa vahvasti kehonsa ja mielensä äärirajat.

 

Ja hei. Jos bussia odotellessa välit ihmisten välillä käyvät jotakuta mietityttämään, niin sehän on kiva, että siinä on hänelle paikka valmiina! 🙂

 

Hyviä tyyppejä me olemme! Halaillaan!

– Kipa

 

Mitä ajatuksia suomalaisuus ja suomalainen mentaliteetti sinussa herättää? Olemmeko me suomalaiset mielestänne juroja? Kommentoi alle ja jaa artikkeli!