FF Snapchat -viikko ja meikkiksen vuoro

Hoplaa! Tällä viikolla FitFashionin Snapissä on minun vuoroni snäppäillä. Kiitos kaikille jo tähän asti kirjoitelleille ja kysymyksiä kysyneille. 🙂 Tämän viikon jälkeen oma snappitilini löytyy nimellä kipatiivola .

Tämän viikon blogipostaukset hyörivät pitkälti Snapin ympärillä, eli vastailen kysymyksiinne Snapin lisäksi myös täällä. <3

 

snapchat

Viikko 11 on mun snappiviikko. Laitelkaa siis kaikkia kivoja juttuja ja hässäköitä FitFashion -tilille. <3

 

Yksi kysymys tuli siitä, että missä ja mitä jumppia ohjaan ja toinen miten jaksan tällaisella energialla? Lisäksi muutama kysymys on tullut teiltä, jotka pohtivat uskaltaako itse ruveta ohjaajaksi?

 

snapchat

Les Mills Superstar 2015 -kisa

 

Ennen kuin aloitan, haluaisin itse tietää, mitä ovat teidän lempiryhmäliikuntatunteja tai lempiliikuntalajisi ja miksi?

 

Ja sitten aloitetaan. Aloitetaan viimeisestä kysymyksestä, koska toivon oman tarinani auttavan Sinua, joka olet miettinyt ohjaamista.

 

Snapchat | Miten minusta tuli ryhmäliikuntaohjaaja?

Oma ohjausurani alkoi vuonna 2006, kun Tampereen GoGon päämäärätietoinen, topakka ja suorapuheinen toimitusjohtaja Päivi kurkkasi kerran nurkan takaa ollessani salilla. Siinä vipunostojen kesken Päivi heitti topakkaan tyyliinsä ilmoille kysymyksen ”oleksää koskaan miettiny alkaa ohjaamaan?”. Olinhan mää, mutta en _oikeasti_ ajatellut, että musta olisi siihen. Eihän mulla ollut aerobicin peruskoulutustakaan. ”Äääh, et sä sellasia tarvi”, Päivi huudahti.

Sovittiin siinä sitten näytetunti step-tunnista, josta matka jatkui Les Mills BodyStep -peruskoulutukseen. Näytetunti ei mennyt IHAN putkeen (enhän ollut IKINÄ ohjannut aikaisemmin, kuin nyt Päiville) ja mielestäni se oli kadari. Täys kadari. Olin ihan kauhea. Siis voi morjes.

Näin siis omasta mielestäni – myöhemmin asiaa ajateltuna osaan olla inhimillinen itselleni ja ymmärtää, että ohjasin ekaa kertaa. Lukiossa joskus valinnaisella liikuntatunnilla tuli vähän heiluteltua kansaa, mutta ei sitä lasketa. 😉

 

snapchat

Haluan sanoa sinulle, joka mietit ohjaamista: pystyt siihen kyllä. Kulje kohti unelmiasi, älä koskaan luovuta. <3

 

Yhä tänä päivänä olen superkiitollinen Päiville siitä, että hän näki ujossa ja itseltään paljon vaativassa tytössä potentiaalia ruveta ohjaajaksi. En juurikaan säästynyt omalta epämukavuusalueeltani, sillä Päivi pisti ohjaamaan oikeastaan vähän kaikkea. Lähetti minut matkaan aina sanoen rakkaan vaativasti ”kyllä sä osaat, senkus meet vaan – ei sitä ikinä muutoin opi”.

GoGon aikoihin tuli vedettyä muokkausta, step-muokkausta, step fiestaa, bosu-muokkausta, venyttelyä, Boot Campia ulkona, spinningiä, core-tunteja…ja BodyStepin lisäksi myöhemmin BodyVivea ja BodyAttackia sen rantautuessa Suomeen ohjelmalla nro 59.

Olin Tampereella siis opiskelemassa yliopistossa 5 vuotta. Valmistuttuani muutin takaisin Helsinkiin vuonna 2008 ja tein pari vuotta ns. ”oman alan hommia”. Siinä ohella ohjasin tunteja ja päivät venyvät todella pitkiksi: lähdin kotoa 7.30 ja palasin klo 22 aikaan tai vähän jälkeen.

Täällä Hesassa Stepin, Viven ja Attackin vierelle tuli ensin BodyPump ja sitten BodyCombat. BodyVive jäi sittemmin aika nopsakkaan repertuaaristani pois, sillä sitä ei ollut pääkaupunkiseudun alueella juuri missään ohjaamassani paikassa.

Muutettuani takaisin Hesaan ohjasin Esport Centerin lisäksi enenevissä määrin Esport Kampissa, joiden lisäksi SATS Ruoholahdessa & Pitäjänmäellä sekä sijaistelin silloisella Herttoniemen LadyLinella (nykyään Forever).

Olen monta vuotta sitten vähentänyt ”salikruisailua” huomattavasti eli en liiku enää niin monen salin välillä ohjaamassa (ellei ole personal trainingia, jota teen pääasiassa toiminimelläni keskustan Motivus Centerissä ja Stockmannilla).

 

snapchat

CXWORX Fitness Weekend Madeiralla 2016. <3

 

Ohjaan tällä hetkellä Esport Bristolissa maanantaisin, tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Maanantaisin ohjaan myös Kampin Fressissä.

Nykyään lajirepertuaariini kuuluvat Les Millsin BodyAttack, BodyCombat, CXWORX, Grit Series (Plyo, Strength ja Cardio), BodyStep, BodyPump sekä spinning. BodyBalance on tauolla ja BodyJamia enkä BodyViveä en ole ohjannut useampaan vuoteen. SaunaYogaa ohjailen silloin tällöin.

Olen ohjannut myös ulkomailla Espanjassa, Portugalissa ja Ruotsissa.

Ohjaaminen on ensinnäkin antanut todella paljon, vaikka toisaalta se vie tietysti energiaa. Pääpiirteittäin tämä on työ, jota tehdään sydämellä. Ei rahasta, ei maineesta, ei näyttääkseen muille olevansa parempi.

Tätä tehdään auttaakseen muita, jakaakseen ja saadakseen energiaa & hyvää oloa sekä motivoimaan ihmisiä olemaan aktiivisia. Myös parantamaan ihmisten elämänlaatua, kokemaan onnistumisen kokemuksia, oman elämänsä hallintaa sekä tarjoamaan elämyksiä.

 

Sinä pystyt siihen

Haluankin sanoa Sinulle, joka pohdit ohjaamisuran aloittamista. Aloita. Mene ja tee. Ole rohkea.

Mieti, minkälainen ohjaaja haluat olla ja mitä tunteita haluat ihmisten tuntea tunneillasi. Parasta on olla oma itsesi, sillä kaikki muut ovat varattuja.

Alkumetrit ovat kipuilua, ihan varmasti. Mutta se kaikki kuuluu asiaan, sillä sinä kasvat ja kehityt. Pääasia on, että teet sitä sydämelläsi – silloin et voi mennä vikaan. <3

 

snapchat

Kuva ei ehkä parasta laatua, mutta pakko jakaa: tässä on espanjalainen ohjaajaystäväni, Lara. 55 vuotta ja uskomaton energiapakkaus! <3

 

Snapchat | Miten minä jaksan päivittäistä tahtiani?

Jaksan, koska olen tehnyt tätä niin pitkään. Jaksan, koska tämä on itselleni sydämen asia. Suunnittelin ensimmäisen jumppani viidennellä luokalla pieneen ruutuvihkoon. Rehellisesti, se oli haarahyppyä, V-askelta ja kuperkeikkaa. 😀 Mutta tiesin, että joku päivä minä ohjaan.

Pienenä minä aina ajattelin, että haluan olla näyttelijä tai laulaja. Esiintyjä. Laulajaksi olisikin ollut rahkeita joskus, mutta ohjaaminen on vienyt ääntä niin paljon, ettei laulaminen valitettavasti enää oikein luonnistu. Ja itseasiassa äänihuuleni eivät sovellu äänityöhön. 😀 OHO! Tämä on foniatrin kanssa pari kertaa tutkittu.

Hassua kyllä, minusta lopulta tuli kuin tulikin esiintyjä. En vain laula enkä näyttele, mutta kampean melkein viikon jokaisena päivänä lavalle tai ihmisryhmän eteen. Ja mikä hassuinta on, että olen itseasiassa tosi esiintymiskammoinen. Olen jännittäjä. Punastun helposti nolostuessani ja esiintyessäni. Vaikka nykyään esiinnyn myös muussa työssäni vetäen luentoja, niin aina se esiintyminen on jännää. 🙂

Mutta millä jaksan on puhtaasti ihmiset. Teistä tyypeistä saa niin sikana energiaa ja on ihan mieletön fiilis katsoa, kun ihminen liikkuu! Ja hikinen hymy…priceless. 🙂

Tiedän myös liikunnan terveyshyödyt. Tiedän mielen vahvan voiman ja sen, miten vahvasti liikunta vaikuttaa mieleen. Tiedän, kuinka tärkeää on, että ihmisellä on jokin tuuletuskanava, jolla tyhjentää ajatukset.

Sillä sitä liikunta on parhaimmillaan: ollessaan tasapainoista ja positiivista rasitusta elämäntyyliisi ja -tilanteeseesi nähden, niin se on henkistä ja fyysistä terveyttä edistävää.

Sillä tätä jaksaa. <3

 

Taas jatketaan myöhemmin seuraavasta aiheesta. Kerro alla lemppariliikunnastasi! <3

Kivaa päivää ja snäpissä nähdään!
Kipa

 

 

*** Seuraa minua ***

FacebookInstagramYouTubeBloglovin

<3