Terveysblogi | Kira
161
page-template-default,page,page-id-161,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Minun tarinani

Tervehdys!

 

Olen Kira Tiivola (Coachingkira).

Luulin pitkään, että elämän tarkoitus on luoda hyvä työura. Tulla palkatuksi menestyvään kansainväliseen konserniin, luoda urapolkua siellä ja joku päivä istua suurella pallilla päättämässä suurista asioista. Korkeakouluopintojen aikaan yrittäjyys oli ehdoton nou-nou – mielessäni pyöri sana ”mahdoton”. Yrittäjyys Suomessa ei olisi mahdollista, sillä se on liian riskialtista ja työlästä. Työntekijänä oleminen oli helpompaa ja turvallisempaa.

 

Valmistuttuani kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2008 lähdin luomaan uraa erikoistuen yritymyyntiin. Työskentelin kolmessa yrityksessä kahden vuoden aikana. Ollessani operatiivinen johtaja eräässä yritysmyynnin valmennusakatemiassa suoritin yritysmyynnin ammattitutkinnon. Työelämä näinä kahtena vuotena oli hektistä, tulosorientoitunutta ja ulkoisiin motiiveihin perustuvaa. Yhtenäkään päivänä en kokenut tekeväni mitään itselleni tai maailmalle merkityksellistä. Uskoin kiven kovaa, että näin pitää tehdä. On yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti hyväksyttävää olla ”oikeissa töissä”.

 

Todellisuudessa koin vain uupumuksen harteillani ja ajatukseni sekä intuitioni olevan tukossa. Hiljensin sisäisen ääneni päivästä toiseen tekemällä sellaista, joka ei palkinnut minua henkisesti. Niin ikään ei myöskään fyysisesti: olin valtavan väsynyt, en jaksanut huolehtia itsestäni niin kuin ennen. Tein pitkiä päiviä. Paino nousi, kroppaa kiristi, mieli oli matala. Olin työuupumuksen partaalla. Suurin osa elämäniloani oli tukahtunut. Koin iloa vain ja ainostaan liikkuessani ja liikuttaessani ihmisiä, ja ohjasin päivätyöni ohella ryhmäliikuntaa. Se oli henkireikäni. Elin aikaa, jolloin uhrasin oman kokonaisvaltaisen hyvinvointini sellaisen asian puolesta, joka ei tuonut minulle iloa elämään. 

 

Viimeisessä työpaikassani koin herätyksen. En halunnut enää elää tällaista elämää. Halusin voimani takaisin. Halusin voida paremmin. Halusin toimivan kehoni takaisin. Halusin kuunnella sisäistä ääntäni ja kehoani. Tunsin suurta tarvetta päästää vangitun energiani irti. Ennen kaikkea halusin auttaa ihmisiä oivaltamaan samoja asioita: saamaan voimansa, kehonsa ja hyvinvointinsa takaisin sekä kuulemaan sisäisen äänensä. Silloinen elämäntyylini ei sitä sallinut. Tällöin ymmärsin olevani yrittäjä ja mahdottomasta tuli mahdollinen.

 

Nykyään elämäntehtäväni on toimia hyvinvointimentorina.

Olen auktorisoitu Personal Trainer ja LCF Life Coach®. Lisäksi olen opiskellut Mindfulnessia ja ravintokonsultaatiota ja olen Painonhallintaohjausyhdistys ry:n jäsen ja painonhallintaohjaaja.

 

Olen toiminut kymmenen vuotta ryhmäliikuntaohjaajana ohjaten monipuolisesti erilaisia tunteja yksinkertaisemmista ja koreografisista lattiatunneista spinningeihin, kahvakuulaan, venyttelyyn ja muihin freestyle-tunteihin sekä Les Mills -tunteihin. Lisäksi pidän hyvinvointi- ja liikunta-aiheisia luentoja ja workshopeja sekä koulutan valmistuville Personal Trainereille liiketoimintaa ja markkinointia.

 

Mentorointi on ihmiseltä ihmiselle. Personal Training on nykypäivänä paljon muuta, kuin vain sali- ja ravinto-ohjelman laadintaa. Itseasiassa minulta et tule koskaan saamaan ohjelmia lennosta, hihasta tai mielellään näkemättä minua. Haluan aina tavata Sinut, asiakkaani, henkilökohtaisesti tai vähintään jutella kanssasi Skypen tai puhelimen välityksellä. Haluan oppia tuntemaan sinut, jotta sinussa piilevä potentiaali saadaan vapautettua.

 

Tärkeintä minulle on, että Sinulle varmistuu tieto siitä, että olen oikea hyvinvointimetori juuri Sinulle ja kemiamme kohtaavat. Vahvuuteni mentorina ovat motivointi, kannustaminen, energian jakaminen, mielenhallinta, toiminnallinen harjoittelu ja painonhallinta. Hyvinvointimentorinasi tavoitteeni on kulkea tukenasi voimaannuttajana ja antaa sinulle eväitä kokonaisvaltaisen hyvinvointisi voimistamiseksi.

 

Terveysblogin perustin vuonna 2012. Terveys on elämämme perusta. Terveyttä ei voi käsitellä vain fyysisenä terveytenä, sillä henkinen hyvinvointi on hyvinkin ratkaiseva. Tiedän sen nyt. 😉 Hyvinvointi on kokonaisuus. Tästä kokonaisvaltaisesta hyvinvointiajatuksesta lähtee koko työni. Tavoitteeni on, että kanssani saat parhaat mahdolliset tulokset.

 

Työssäni korostan inhimillisen asenteen voimaa. Haluan kannustaa Sinua saavuttamaan tavoitteesi, ja muistuttaa samalla olemasta itsellesi liian ankara ja kannustaa Sinua olla vaatimatta itseltäsi liikaa (#inhimillinenote). Haluan, että mentorointini auttaa Sinua kehittämään aidosti hyvinvointiasi seuraavalle tasolle.

 

Haluan jakaa positiivista energiaa! Se mitä blogistani luet keskittyy muuhun, kuin salilla tekemiini toistomääriin, liikuntamääriini tai ruokailuihini. Blogini keskittyy kokonaisvaltaisesti jakamaan tietoa hyvinvoinnin osa-alueista ja motivoimaan lukijansa elämänlaatua parantaviin valintoihin ja asenteeseen.

 

Tärkeintä ei ole se mitä tekee, vaan miten sen tekee. Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan!

 

Kiitos Sinulle, kun olet tutustunut Terveysblogi-sivustoon!

 

Tykkää sivustostani FacebookissaTerveysblogi.fi

Instagramissa minut löytää nimimerkillä coachingkira .

 

PS: Makeanhimo on nykyään kovin pinnalla oleva ilmiö. Mikäli koet, että sokeri on ottanut elämästäsi niskalenkin, niin liity Facebookissa perustamaani vertaistukiryhmään jakamaan ja saamaan energiaa: Sokeripommi – sokeririippuvaisten vertaistukiryhmä

Blogini

Minulla on missio. Haluan muuttaa maailmaa. Haluan kaikille henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Haluan olla luomassa uutta ja välittää ihmisille keinoja kehittää ja edistää omaa hyvinvointiaan. Haluan jakaa energiaa ja laittaa hyvän kiertämään.

 

Blogini tarjoaa virkeyttä ja energiaa, näkökulmia ja ajattelun aiheita sekä eväitä mielenhallintaan. Haluan, että Sinä lukijana löydät kirjoituksistani konkreettisia eväitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: liikuntaan, ruokavalioon, stressin- ja mielenhallintaan, sosiaalisiin suhteisiin ja elämästä nauttimiseen. Haluan, että voit paremmin, kuin koskaan.

 

Terveysblogi.fin ylläpitäminen on intohimoni. Niin on työni hyvinvointimentorinakin. Blogisivustolle ovat tervetulleita lukemaan ja kommentoimaan kaikki ikään, kokoon, ulkomuotoon, sukupuoleen tai harrastuksiin katsomatta. Hyvinvointi on oppimista, kuuntelua, kysymysten esittämistä ja vastausten etsimistä. Hyvinvointi on kokonaisuus, se on matka.

 

Tervetuloa Terveysblogi-sivustolle! Toivottavasti nautit lukemastasi ja saat uusia ja virikkeellisiä ajatuksia eväsreppuusi.

 

Hymy, jonka annat palaa luoksesi.

#inhimillinenote

– Kipa (Coachingkira)