Joskus pienillä teoilla on suurempi vaikutus, kuin aavistammekaan. Joskus ex tempore tehdyt jutut saattavat poikia jotain suurempaa. Emme aina voi aavistaa mitä, sillä tutkimattomat ovat elämän tiet. Varmaa kuitenkin on, että aina kannattaa antaa hyvän kiertää, sillä siten ei voi kuin voittaa.

 

Miten lakuhymiöstä päästään yhteistyökuviointiin?

Ohjaajakollegani tuli viikko sitten torstain lounastunnilleni 30 minuutin BodyAttackiin ennen omia päivätuntejaan. Sain hänestä siihen aamupäivään hirveästi voimaa ja positiivista energiaa, koska ennen tuntejani keskustelimme tämän aina yhtä elinvoimaisen ohjaajakollegani kanssa melko voimaannuttavan keskustelun yleisesti elämään liittyvistä seikoista. On ihana keskustella asioista ihmisen kanssa, jonka kanssa jakaa samanlaisen ajatusmaailman. Tuntieni jälkeen kollegani jatkoi omalle tunnilleen ja minä suihkuun.

 

Itselläni sattui olemaan englannin lakuja mukana (rakastan englannin lakuja, oikeastaan ihan mitä tahansa lakuja :D) ja inspiroiduin pukuhuoneessa asettelemaan ohjaajakollegani kangaskassille hymynaaman lakuista. Halusin vain kertoa hänelle, että hän sai hymyn huulilleni ennen tuntejani sinä torstaina. Ja halusin kertoa siitä hänelle hymynaamalla.

 

Myöhemmin päivällä Facebookissa aikajanalleni pompsahti kuva kangaskassista lakuhymiö kupeessaan. Sinä torstaina koko hymiö tuntui pieneltä ystävälliseltä ex tempore –eleeltä. Tänään eli viikkoa myöhemmin kuulin, että kyseinen kuva oli poikinut enemmän: se oli poikinut sen, että ohjaajakollegani oli ollut yhdessä mahdollisen yhteistyökumppanin kanssa ja lähitulevaisuudessa he miettivät yhteistä tanssishow-projektia.

Heidän keskustelunsa oli lähtenyt kuvassa olleesta kangaskassista! Yksi pieni lakuinen hymynaama kassin päällä poiki siis sen, että kassista syntyi näiden kahden ihmisen välillä keskustelu ja siten ajatus mahdollisesta yhteistyöstä. Jossain toisessa hetkessä asia voi olla hyvinkin pieni ja toisaalla se voi poikia jotain suurempaa. Koskaan ei kannata vähätellä hyvien elkeiden voimaa!

 

Olemme suurempia, kuin luulemmekaan: usko pienien tekojen suureen merkityksellisyyteen

Kuullessani tämän bondaamisstoorin tänään aloin miettiä, kuinka pienestä eleestä oli kyse – ja kuinka suureksi se loppujen lopuksi voi kasvaa. Emme aina välttämättä osaa kuvitella, kuinka jollain pienillä ex tempore -teoilla on oikeasti vaikutusta. Kuvittelemme olevamme pienempiä, kuin olemmekaan.

 

Pienten huomionosoitusten tekeminen toisillemme ei loopujen lopuksi vie edes paljon aikaa. Saatika vaadi suurta effortia. Kaiken kukkuraksi hyvän tekeminen saa tekijälle itselleen hyvän olon. Joten mikä jottei!

 

Jos palautat mieleesi jonkun kivan pikkuteon, jota sinua kohtaan on joskus ex tempore –tehty. Miltä se sai olosi tuntumaan? Mitä ajatuksia tai tuntemuksia koit?

 

Eikö? Tulee kiva fiilis.

 

Loppuviikon teema: the little things that count

Loppuviikon teemana kannan itse hyvänvoinnin kierrättämistä. Haluan jakaa hyvää, haluan ja aion osoittaa ihmisille pienillä teoilla , että heillä on merkitystä minulle. Haluan kiittää heitä pienillä huomionosoituksilla siitä, että he ovat elämässäni.

 

Se voi olla ex tempore –viesti puhelimitse, SOMEssa, paperisena tai vaikka postikortilla. Ajattelematta, mitä siitä itse hyötyisi: suurin hyöty tulee siitä hyvästä olosta ja kiitollisuuden tunteesta, että he ovat tukiverkostoni ja merkityksellisiä elämässäni. Kiitos kaikille, jotka olette elämässäni. Kiitos myös blogini lukijoille, teidän ansiosta Terveysblogi on olemassa. <3

 

Voikaamme hyvin ja annetaan hyvän voinnin kiertää!

Kipa

 

Jaa artikkeli jollekin sellaiselle henkilölle, joka tuli mieleesi lukiessasi kirjoitusta. Kerro hänelle, kuinka kiitollinen olet hänestä!