Voimavarojen kohdentaminen auttaa kanavoimaan energiaa

Vuoden 2016 loppu yllätti minut täysin. Olin varautunut keräilemään voimia melko chilliin tahtiin ensi vuotta varten, jolloin työlistalla on uusia tuulia ja pitkiä päiviä.

Jouduin kuitenkin neljännen kerran elämässäsi pohtimaan miksi hamuan asioita liikaa? 😄 Toistuvasti. Vuodesta toiseen.

En jotenkin koskaan opi, että minua on vain yksi, vuorokaudessa on 24 tuntia ja en kykene kaikkeen.

Seuraavaksi kiinnostaakin kysyä: milloin opin?

Aion todella keskittyä nyt siihen, että kanavoin energiaa vain ja ainoastaan sellaisiin jutskuihin, joita todella haluan tehdä. Koska haluan yhä olla monessa mukana minun tulee ymmärtää se fakta, etten vain voi tehdä kaikkea kaikille kaiken aikaa – vaan siksi, että haluan jeesata.

 

Voimavarojen kohdentaminen alkaa rehellisyydestä itselleen 

Totuus on, että yksi ihminen ei voi eikä hänen kannata tehdä kaikkea. Liikaa asioita ei vain voi olla samaan aikaan, sillä kapasiteetti on loppujen lopuksi rajallinen. Ihminen ei ole kone.

Rehellisesti minun on tunnustettava itselleni, etten voi tehdä kaikkea.

Oma voimavarojeni kohdentaminen lähteekin kysymyksestä mitä minä haluan tilalle?

Haluan selkeyttä ja haluan pitää asiat hanskassa. Tällä viikolla asiat eivät ole olleet hanskassa. Olen sekoillut töideni kanssa syystä että asioita ja uutta tulee liikaa kerralla.

Tein oharit kahteen kertaan kahdelle eri PT-asiakkaalleni. Mielessäni pyörii kysymys: millainen personal trainer jättää tulematta sovittuihin yhteistreeneihin?😳😳

Haluan selkeyttä. Haluan muistaa missä minun pitää olla ja milloin. Minun pitää muistaa hallita oma aikatauluni ja muistaa käyttää kalenteria.

Kysyn aina ensin mentoroitaviltani mikä on tavoitteesi? Seuraava kysymys on miten konkreettisesti pääset tavoitteeseesi?

Hetken valmennettua itseäni tiedän, mitä minun pitää ensi vuonna tehdä.

Tiedän myös, miten sen teen.

1.
Opin sanomaan enemmän ei.
Puuhastelu on minulle luontaista, tykkään siitä. Olen aina ollut henkilö, joka on helposti monessa mukana. Enkä tajua muistaa, että olen jo valmiiksi monessa mukana. 😄

Ensi vuonna puuhastelen vähemmän ekstrajuttuja.

2.
Kalenteriin ajat heti.
Saatan sopia asioita lennosta. Lennosta tarkoittaa sitä, että luotan muistiini. “Muistan kyllä kirjata tämän myöhemmin ylös”. Niin just – en.

Ajat heti kalenteriin, por favor, niin kenenkään ei käy hullusti.

3.
Vähennän jostain, sillä jotain tulee tilalle.
Olen vähentänyt jo jumppia viikkotasolla 8 tuntia yhteensä. Se itsessään on ollut vaikea ja
haikea päätös.

 

Nyt joudun haikein mielin toteamaan, että vähennän myös valmentamista. Toimin vähemmän PT:nä, sillä työni Työhyvinvointivalmentajana vie viikosta konkreettisesti 27 tuntia plus matkat. En kerkiä kaikkialle.

En odota itseltäni, että kerkiän kaikkialle.

Odotan kyllä innolla vuotta 2017. Siitä tulee eeppinen!

 

Uuden vuoden uudet tuulet

Tammikuussa (ja siitä eteenpäin) Työhyvinvointivalmennus vie suuren osan viikosta.

Sen lisäksi innostuin joulupäivänä pistämään pystyyn 5 painonpudotusryhmää Facebookissa, joiden ylläpitäjänä toimin – toki siihen lisäksi vielä rakas Sokeripommi-ryhmä. 💕 Nämä kuusi vertaistukiryhmää pitävät kännykkäsormet virkeinä. 😉😇

Tammikuun loppupuolella aloitan tuoreen blogini FitFashion blogiyhteisössä bloginimellä Coachingkira. Blogini keskittyy enemmän omaan ajattelun virtaani ja raotan siinä hieman enemmän omaa arkeani.

Rakas Terveysblogi on ja pysyy vielä omanaan!

Niin muuten, mikäli tulee jotain aihetoiveita FitFashion blogiin, niin otan vastaan mielelläni – laita viestiä vaikka inboksiin! 🙃🙂

Jumppia ohjaan ma, ti ja pe. Niistä en voi luopua, sillä ryhmäliikunnan ohjaus on yksi parhaimpia duuneja maan päällä!

Lisäksi yrittäjän ammattitutkinto jatkuu vielä reilun vuoden, jonka jälkeen liiketoiminta olisi toivon mukaan kirkastettuna useampaan
otteeseen. 🤔😜

Häitä koitan suunnitella aina, kun siihen on aikaa. Voihan olla, että häistä tulee…astetta enemmän improvisoidut. (Ei vaiskaan, kyllä sen puvun
kerkiää sitten jossain vaiheessa hankkia – ja papin…) 👍

Käväisi mielessä, että olisin aloittanut Crossfitin, kun kerta jumpat vähenevät ja niistä vapautuu aikaa – kunnes tajusin, että aikaa ei kyllä ole vapautunut juuri yhtään eli Crossfit saa jäädä tulevaisuuden haaveeksi vielä vähän aikaa.

Voimavarojen kohdentamisen alkoi siis jo keinosta nro 1: sanoin ajatuksilleni ei.

Vanha koira voi sittenkin oppia uusia tapoja! 😅

 

IHANAA JA ENERGISTÄ UUTTA VUOTTA 2017 – kiitos ihan kaikille, kun olette kulkeneet tämän vuoden matkaa Terveysblogin ja minun kanssani!

PS. Facebookissa melkein 2000 tykkääjää täynnä (sydämiä ihan sikana tähän)!!💜

Kiitoksin,
Kipa