Mun oma viba | Miten minä palaudun?

Miten minä palaudun? Entä mitä keinoja itselläni on kääntää huonot vibat hyviksi?

Nyt kun huomaan tahdin olleen selkeästi kivaampi muutaman viikon olen käyttänyt seuraavista hyvien vibojen jutuista jotain päivittäin. Tuntuu, että ilman niitä elämä vain muuttuisi raskaaksi. Toki sosiaaliset suhteet kantavat aina ja niistä tulee huolehtia. Seuraavat seikat ovat kuitenkin sellaisia, joilla vaikutan itseeni ja siten olen myös ystävilleni (toivottavasti 😀 ) parempaa seuraa.

 

 

31. Otan happi- ja luontokylvyn

Liikun ulkona säännöllisesti, erityisesti stressaavina aikoina. Hakeudun luonnon ääreen, usein sinne missä on vettä. Happi virkistää kehon ja mielen heti, rauhoittaa/antaa energiaa (riippuu mitä menen sieltä hakemaan) ja luonnossa sitä vaan on onnellinen. Vesi on itselleni tärkeä elementti, sillä vartuin osittain meren äärellä. Usein liitän kävelyn työmatkoihin, kun haluan siirtymän töiden jälkeen tai siirtymän töihin.

 

32. Laitan puhelimen äänettömälle

Kun haluan rauhaa ja keskittyä vain olemiseen, laitan kännykän äänettömälle. Kännykän hälytysäänet stressaavat itseäni suuresti ja saavat pinnani kiristymään. Sometimes you find yourself in silence. <3

 

33. Kuuntelen sen hetken fiilistä palvelevaa musiikkia

Kun mieleni kaipaa hiljaisuutta en kuuntele kävellessäni tai kotona mitään. Eilen lauantaiaamuna kuuntelin pianolla soitettuja biisejä muutaman venyttellessäni etureisiä. (#ilokiertoonhelsinki) Hetkeen sopiva musiikki nostattaa moodia hetkessä.

 

34. Otan aikaa unille ja näin saan aamusta rauhallisen

Tämä oli itse asiassa koko hyvien vibojen kirjoitussarjassani vinkki nro 15. Kun olen todella väsynyt olen alakuloinen ja koen voimaantumisen puutetta – ihan kuin jokainen muukin väsyneenä. Tähän paras täsmäisku on mennä ajoissa nukkumaan. Itse asiassa riittävät yöunet ovat melkeinpä mihin tahansa täsmäisku. Otan käteeni kirjan tai läräilen kännykkää (tiedän, ei tarvitse sanoa 😉 ). Sihtaan, että klo 22 olen nukkumassa.

Tähän liittyy myös aikaisemmin laittamani ohje hitaasta aamupalan nauttimisesta, vinkki nro 14. Rakastan ottaa aamun hitaasti, sillä se on harvinaista herkkua nykyään. Jestas, kun tulee hyvät vibat. <3

 

 

35. Teen kotikauneushoitoja

Rakastan, kun iho tuoksuu hyvälle ja raikkaalle. Puhdasta oloa on ihana fiilistellä. Kun haluan lisätä hyviä viboja ja mieltä otan lämpimän suihkun, käytän hyväntuoksuisia pesuaineita. Suihkun jälkeen hyvältä tuoksuva kosteusrasva on ihana levittää lämpimälle iholle. Toinen vaihtoehto on tehdä oma kasvohoito: ihon puhdistus, naamio ja kosteutus. Ah. <3

 

36. Nautin pienistä asioista

Kun mieli on harmaa kiinnitän huomiotani pieniin ihaniin asioihin ympärilläni. Fiilistelen ruokapöydällä olevia hedelmiä, mietin ihania ystäviä ja mukavia asioita elämässäni, katselen instagramista ranskanbulldoggeja, istun ratikassa ja nautin olemisesta, katselen maisemia ikkunasta…sellaista pientä. Sitä oppii huomaamaan, kuinka moni asia elämässä loppupeleissä on todella hyvin.

 

37. En vertaa itseäni muihin, vaan iloitsen toisten menestyksestä

Ihanaa, kun muilla menee hyvin! Facessa minua ei haittaa ollenkaan, jos joku hehkuttaa asioitaan. Ei se ole minulta pois, jos jollain muulla on hyvä fiilis. Päinvastoin – aivan tajuttoman upeeta, kun jollain menee hyvin!

 

38. Olen sitkeä vastoinkäymisten sattuessa

Jestas, että sapettaa, kun jokin homma ei mene odotetusti! Mutta minkäs teet – voit jäädä tuleen makaamaan tai jatkaa matkaasi uudella poreella. Mietin usein, mitä voin tapauksesta oppia erityisesti itsestäni. Olisinko voinut tehdä jotain toisin? Usein olisin. Ensi kerralla sitten!

 

39. Annan itselleni anteeksi, kun teen virheen

Itse asiassa en usko virheisiin, uskon opetuksiin. Olen vain ihminen ja rokatessa roiskuu – byhyy, nyt eteenpäin!

 

 

40. Asetan etusijalle toiminnan, joka antaa minulle hyvän mielen

Liian itsekäs ihminen ei tietenkään ole hyvä olla. Mutta terveellä tavalla itsekäs tulee olla. Esimerkki: minulla on itselläni nyt aivan sikana kaikkea puuhaa ja sunnuntaina olisi pitänyt piipahtaa Lahdessa katsomassa juhlakisoja. Rehellisesti a) ei kiinnosta juuri nyt ja b) en jaksa juuri nyt, sillä haluan nukkua kunnon yöunet ja tehdä töitä sunnuntaina. Lahti olisi vienyt minulta yhden päivän ja juuri nyt tarvitsen sen. Tiedän, että olisin stressannut ja ollut ahdistunut, jos olisin lähtenyt – en siis lähde.

Ainoa, josta harvoin tingin on aika ystävien kanssa. Menen sovitusti illanviettoihin, vaikka olisi kiire tai väsy. Pupsilullaatuutelit saavat aina hyvälle tuulelle, vaikka omat vibat olisi alavireiset. (Tähän kohtaan fanfaareja ystäville. <3 )

 

41. Ympäröin itseni onnellisilla ihmisillä

Tästä en muuten tingi. Olen systemaattisesti karsinut elämästäni energiasyöpöt tai omaa etuaan tavoittelevat ihmiset. Kaikenlaista on koettu ja tullut vastaan. Tästä olet varmasti samaa mieltä, että tangoon vaaditaan kaksi. On turha hengata ihmisten kanssa, jotka imevät sinut kuiviin ja joilta et itse saa mitään vaikka annat.

Energia luo energiaa ja on mielekkäämpä jakaa arkeaan samanhenkisten ihmisten kanssa. <3

 

42. Ostan kotiin kukkia

Mikään ei piristä paremmin, kuin leikkokukkien väri ja tuoksu. Halpaa terapiaa. 😀
Kukkakimpun ei tarvitse olla sen kummempi. Pääasia, että se tuoksuu ja siinä on fiilispohjalta valittuja värejä.

 

43. En tee mitään – tai ryhdyn toimeen

Omia fiiliksiäni laskee todella paljon kasaantuvat tehtävät. Vaikka pidän siitä, että on tekemistä en pidä siitä, että on paljon pieniä toisistaan irralla olevia pikkutaskeja. Stressaannun niistä superhelposti.

Tähän on kaksi vaihtoehtoa: otan hällä väliä –asenteen muutamaksi minuutiksi. Saan henkisen ja fyysisen irtioton ajattelematta kaikkia tekemättömiä asioita. Saatan silloin vain lojua sohvalla, vaeltaa kaupungilla tai käydä kahvilla. Joskus käyn joogaamassa, mikäli asioilla ei ole kovin tiukkaa aikataulua. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos näet minut joogassa tiedät, että elän stressaavaa aikaa. 😀

 

44. Syön laadukasta ruokaa, herkuttelen mielen mukaan

Kun mieli on maassa on ihanaa panostaa syömiseen: teen jotain hyvää ja paljon värejä sisältävää salaattia. En ole himokokkaaja, joten homman tulee pysyä simppelinä. 😉

Omat ruokailuvalintani pohjautuvat siihen, mitkä ovat omat terveys- tai liikuntatavoitteeni ja teen ruokavalinnat pitkälti niiden perusteella. En myöskään nillitä liiaksi – karkkia tai herkkuja menee, jos on mennäkseen.

Pääpiirteittäin huomaan ruokavaliolla olevan tajuttoman suuri merkitys hyvän olon kannalta. Väsymys, pirteys, hyvä fiilis, suoliston kunto, unenlaatu, treeni…yleisesti ottaen en voi sanoa muuta, kuin että ravinnon laatuun kannattaa panostaa!

 

45. Kiitän itseäni riittävän usein

Muistutan itselleni riittävän usein siitä, kuinka paljon olen saanut aikaan. Olen pääpiirteittäin hyvin kiitollinen ihminen ja panostan kiitollisuuteen. Asioita ei tule ottaa itsestään selvinä, mutta on myös eroteltava omat meriittinsä itselleen. On paljon elämässä, joihin olen itse vaikuttanut ja hommat ovat lähteneet rullaamaan, koska olen itse niin päättänyt ja ne toteuttanut. Kiitollisuus on onnellisuuden ydintä.

Itselleen kannattaa välillä lausua rohkaisua ja kiitoksia – oma kannustava sisäinen puhe on yksi tärkeimmistä hyvien vibojen avaimista. Kun sinä voit hyvin olet hyvä myös muille. <3

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin, ystäväiset! Se on ihan ok, että aina kaikki ei tunnu siistiltä. On tärkeää kuitenkin nousta ylös ja jatkaa matkaa.

aina tulee uusi päivä.

<3 Kipa

 

*** Seuraa minua ***

FacebookInstagramYouTubeBloglovin

<3