Tekopyhyys | Iloinen naama 24/7 ei ole todellista?

Olen useammankin kerran elämässäni saanut kuulla olevani tekopyhä. Kriteeristö on täyttynyt ihan vain sillä, että tekopyhä on ihminen, joka näyttää iloista naamaa – muttei ole iloinen koko ajan. ’

On siis mahdotonta olla aidosti iloinen ja onnellinen, jos ei sitä ole 24/7? Kysymys kuuluukin: uskovatko nämä ihmiset oikeasti tuohon?

tekopyhyys

Tekopyhyys | Onnellisuus ja iloisuus ovat vaihtelevia

Tämä on itseasiassa todella mielenkiintoinen aihe. Voiko ihminen olla onnellinen ja iloinen koko ajan? Ja jos on, onko hän silloin vain sulkenut ulkopuolelleen kaiken negatiivisen ja haasteellisen? Vai eikö hän vain tunne koskaan elämänsä aikana floppeja?

Lienee sanomattakin selvää, että ihmisen tunteet vaihtelevat. Onnellisuus ja iloisuus ovat tunteita. Tunteita määrittävät ajatukset ja ajatuksia ihmispäähän mahtuu päivän aikana kymmeniä tuhansia ajatuksia – jopa 50 000.

Kaverit, kymmeniä tuhansia! Ihan oikeastiko ne kaikki olisivat pelkkää naminamipusipusia? 😉

Kyllä: onnellisuus ja iloisuus vaihtelevat. Se, että on pääpiirteittäin onnellinen ja iloinen ihminen ei tarkoita, etteikö koskaan tuntisi surua tai pettymystä, pienuuden tai riittämättömyyden tunteita, epävarmuutta tai pelkäisi mitään. Ja tiedättekö se on just fine!

Ei ihminen ole kone. Ei meidän tarvitse koneellistaa tunteitamme ja tehdä sitä valintaa, että ”tästä eteenpäin tunnen vain onnea”. Elämään kuuluvat kaikenlaiset tunteet: tunteilla on meille aina jokin viesti ja on terveyden kannalta suotuisaa antaa tunteiden tulla, tarkastella niitä ja käsitellä niitä.

On ookoo tuntea erilaisia tunteita: se, että sinulla on pääpiirteittäin hyvä pössis ei tarkoita sitä, ettei koskaan saisi olla huonompi pössis. Et ole tekopyhä, mikäli suurimmaksi osaksi hymyilet ihmisille ja joissain tilanteissa taas et hymyile.

ˆˆˆ

Ota kolikko käteesi ja tarkastele klaavaa: klaava näkyy, mutta se ei tarkoita etteikö kruunaa olisi olemassa.

tekopyhyys

Tekopyhyys | Elämäni on kulissia

Jep, tästäkin on saanut kuulla. Elämäni on kulissia, koska en ole aito: ”olen kyllä nähnyt, että ettet ole aina iloinen” tai ”olen kyllä kuullut, että sullakin on ollut naama norsun v:llä”! NEWSFLASH! Olen siis minäkin ollut joskus huonontuulinen, onneton enkä ole hymyillyt. Mahdotonta, mähän olen LIFECOACH!

(Tähän syssyyn todettakoon, että olen kuullut myös ajattelevani olevani ylempänä ja parempi muita.)

En yleensä lähde edes puolustautumaan sanoen, että ”enpäs ole”!

En lähde tähän siksi, että a) toinen ei voi tietää, mitä minä oikeasti ja aidosti ajattelen – tunne on aina subjektiivinen kokemus, b) tottakai minulla on päiviä, kun ei hymyile tai tunne onnellisuutta – olen ihminen ja c) otan sen hienona palautteena – on rikkaus tuntea tunteita eri skaaloissa!

Lisäksi olen huomannut hyvin usein sen, että tuohtuneena tölväisemme toiselle ihmiselle sellaisia asioita, joita koemme itsessämme puutteina. Ehkä minua epäaidoksi syyllistävä ihminen haluaisi itse olla onnellisempi?

Toisaalta, ajatellaanpa näin: keneltä se on pois, jos ihmisen elämä on kulissia? Todennäköisesti ihmiseltä itseltään. Miksi siis tätä asiaa tulisi muiden ihmisten surra? Elämässä suurinta siisteyttä on se, että saa tuntea tunteita!

Onnettoman päivän jälkeen hymy kasvoilla tuntuu voimaannuttavalta. Ilottoman olon jälkeen aurinkoinen mieli on vapauttava. Kun olet hetkeksi möllöttänyt hiljaa kotisohvalla ja kerännyt voimavaroja olet taas parempi ihminen muille. <3

 

tekopyhyys

 

Tekopyhyys | Kyllä, minä olen epätäydellinen <3

No mutta siis tottahan se on! Otan kopin: olen muuten niiiiin silloin tällöin huonotuulinen, yrmyilen, rähisen ja joskus heittäydyn villiksi ja olen riidoissa jonkun kanssa! HUPS.

En ole koko ajan pelkkää happyhappyjoyjoyta – ja olen onnellinen siitä. Kyllä minäkin korotan ääntäni (itseasiassa melko helpostikin 😀 ). Kyllä minullakin on puutteeni. Kyllä, minä olen epätäydellinen.

En minäkään tule toimeen kaikkien maailman ihmisten kanssa eivätkä he minun kanssani. Ajatelkaa, kuinka paljon maailman mahtuu erilaisia ihmisiä! Olisi sitä paitsi uuvuttavaa koittaa saada hyväksyntää kaikilta: käyttäytyä pitää ja muita tulee kunnioittaa. Mutta että miellyttää…se on hitokseen haastavaa.

 

Tekopyhyys | Epätäydellisyys asian ytimessä

En itsekään ole kaikesta tekemisestäni ja sanomisistani ylpeä. En siltikään halua ajatella niitä negatiivisesti – koska olen peruspositiivinen ja onnellinen ihminen! 😀

Sen sijaan kaikki haasteet ja erilaiset tunnetilat ovat vieneet minua eteenpäin. Olen aina oppinut joitain muista ihmisistä ja se on todella mielenkiintoista: me ihmiset tulemme niin eri lähtökohdista ja meillä on oma historiamme. Se tekee ihmisestä äärettömän mielenkiintoisen. <3

Ennen kaikkea olen kuitenkin oppinut minusta itsestäni.  Ihminen ei voi olla täydellinen, eikä ihmisen tarvitse olla täydellinen. Aitoutta on tiedostaa olevansa epätäydellinen olento.

Elämää ei olisi ilman täydellisyyttä. Jos kaikki olisi jo valmiina ja täydellistä ei mitään jäisi jäljelle. Ei olisi syytä pohtia elämää. Tai terveyttä. Tai ihmissuhteita. Olemista tai olemusta. Maailmankaikkeutta tai muita ihmisiä. Mikäli huonoja päiviä ei olisi emme osaisi tehdä eroa hyvän ja huonon päivän välille.

Mikäli kaikki olisi täydellistä se tarkoittaisi, ettei mitään tarvitsisi enää tapahtua.

 

Jos mitään ei tarvitse tapahtua jäljelle jää paikallaanolo. Pysähdys. Totaalistagnaatio.

Epätäydellisyys on juurikin se, joka vie elämää eteenpäin. Eloonjääminen, hengissä säilyminen ja elämän jatkuminen – nämä kaikki lähtevät ajatuksesta, että on olemassa epätäydellisyyttä. Ihminen on luonnostaan eteenpäin pyrkivä olento.

Täydellisyyteen pyritään. Siellä ei kuitenkaan voida olla, sillä muutoin elämä ja kehitys pysähtyvät. Ilman epätäydellisyyttä meillä ei olisi mahdollisuutta kehittyä ihmisenä.

 

tekopyhyys

 

Tekopyhyys | Onnellinen ihminen

Onnellisuus ei tarkoita sitä, ettei koskaan tunne onnetonta oloa. Onnellinen ja elämäänsä ilolla suhtautuva ihminen tiedostaa, että onni voi myös piiloutua hetkeksi. Positiivinen ihminen uskoo siihen, että onnellisuus lähtee omasta itsestään ja siihen tulee pyrkiä – ja sen eteen pitää tehdä töitä.

Onnellinen ihminen ymmärtää, että hänen aurinkoinen luonteensa ei tarkoita hänen olevan ylempänä muita. Aurinkoinen luonne kantaa häntä ja hänellä on voimavaroja jakaa hyvää mieltä eteenpäin.

 

Ei sinun eikä minun tarvitse olla hiphurraapimpelipom 24/7. Elämää tapahtuu, tunteita esiintyy ja asioita tapahtuu.

C’est la vie ja anna sen soida. Nauti matkasta – aidosti.

 

Rakkaudella,
Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni: 

Muutosten vuosi | Kesähäät

 

Tsekkaa myös:

Mitä hyvinvointi sinulle merkitsee?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3