Ihmeidentekijä | Viisasten neuvosto

Viime lauantaina meillä oli Yrittäjän ammattitutkintokoulutuksen itselleni selkeästi kiinnostavin ja antoisin koulutuspäivä. Aiheena oli kiireen ja stressin selätys sekä yrittäjän omien voimavarojen varmistaminen.

Meitä oli kouluttamassa Anja Kulovesi ja hän on kehittänyt työelämään kiireenkesytys-konseptin.

Iltapäivästä saimme superkivan pienryhmätehtävän! Saimme ryhmässämme pohtia, että jos saisimme kysyä ihan mitä tahansa ”Viisasten neuvostolta”, niin mitä kysyisimme. Kysymykset kirjoitettiin fläppipaperille. Sen jälkeen Anja tuli luoksemme toisen ryhmän fläppipaperi kädessään.

Seuraava tehtävänanto kuului jotakuinkin näin: ”Nyt ajatelkaa, että te olette suuri ja kaikkitietävä Viisasten Neuvosto ja saatte vastattavaksenne kysymyksen. Mitä vastaatte?

Levitimme sohvalle toisen ryhmän fläppipaperin ja paperilla luki kysymys:

 

miten taiotaan ihmeitä?

ihmeidentekijä

Ihmeidentekijä | Mikä ihme on ihme?

Viikonlopusta intoutuneena Googlettelin hieman, että miten ihme määritellään. Wikipedian mukaan se määritellään seuraavasti:

Ihmeeksi kutsutaan tavallisesta poikkeavaa ilmiötä, jonka aiheuttajana pidetään jumalallista hahmoa.[1] Arkikielessä ihmeenä voidaan pitää myös saavutettua tulosta tekniikassa, tieteissä, urheilussa jne.

Sivistyssanakirjassa määritelmiä oli useampia, mm.

1 Substantiivi a. yliluonnollinen, selittämätön asia tai tapahtuma, jumalallinen tunnusteko

b. ihmetystä herättävä, hämmästyttävä esine tai asia, merkillisyys, erikoisuus, kumma

2. Adjektiivi ihmeellinen, kummallinen, merkillinen, ihmeteltävä

 

Ja kertaalleen ihme substantiivina:

1. tapahtumien kulku luonnonlakien vastaisella tavalla

2. hyvin harvinainen tai epätodennäköinen tapahtuma

3. ihmetystä tai hämmästystä herättävä asia

 

Itseasiassa nyt kun katsoo näitä määritelmiä, niin tekisi mieli miltein olla uskomatta ihmeisiin: yliluonnollinen, selittämätön, jumalallinen, erikoisuus, kumma, luonnonlakien vastainen, epätodennäköinen, hyvin harvinainen

Tiedättekö mitä? En silti suostu uskomaan, ettei ihmeitä voisi tehdä, taikoa tai toteuttaa. Koska arkikielessä me yleensä tarkoitamme ihmeellä suurimmaksi osaksi jotain sellaista, jolla on ehkä vähän utopistinen luonne, mutta se on mahdollista toteuttaa. Sillä kyllähän me kaikki tiedämme, että ihmisinä meidän ei tarvitse pystyä jumalallisiin tekoihin siinä merkityksessä, kuin esimerkiksi uskonto sen käsittää (esim. Jeesuksen tekemät ihmeet).

Me olemme ihmisiä. Mutta mahdollistaaksemme maailman mahdollisuudet itsellemme meidän tulee uskoa yksisarvisiin. Meidän on laajennettava ajatusmaailmaamme ”en pysty, en osaa” -moodista ”minä pystyn, minä osaan” -moodiin. Ja, kaverit, tämä on voimaannuttava ihmeteko – olla oman elämänsä mahdollistaja!

ihmeidentekijä

Ihmeidentekijä | Miten taiotaan ihmeitä?

Meidän viisasten neuvosto nyt sitten kokoontui ja mietti syviä viisauksia. Miten taiotaan ihmeitä? Tulimme vanhoina viisaina Vaka vanha Väinämöisinä siihen tulokseen, että ihmeiden taikominen vaatii viittä asiaa:

  1. Luota ja usko itseesi
  2. Ole itsellesi armollinen, hyväksy epäonnistumisen mahdollisuus
    – ota oppia tapahtuneesta ja hyödynnä siitä saatua tietoa
  3. Ei yksin, vaan yhdessä
  4. Avoin mieli, uteliaisuus

ihmeidentekijä

 

Näillä eväillä eteenpäin, ystävät! Viikkoa ja vuotta on vielä jäljellä – kerkiät taikomaan ihmeitä!

 

Rakkaudella,
Kipa
#inhimillinenote

 

 

Edellinen kirjoitukseni: 

Muutosten vuosi 2017 | Koira tulee taloon

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3