Aamupala | Antakaa ihan normiruokaa!

Olen tätä jo pitkään aikaa miettinyt, sillä välillä tuntuu kylillä olevan vaikeaa löytää paikka, jossa on tarjolla ihan normaali aamupala.

Tästä sai taas muistutuksen muutama viikko sitten, kun kaverin kanssa menimme aamutuntini jälkeen Helsingin keskustaan aamiaiselle. Olen aika simppeli ihminen ruoan suhteen. Tykkään yksinkertaisista mauista tyyliin kaurapuuro voisilmällä.

Lisäksi rakastan, että ruoan laittaminen tai latominen lautaselle saatika hankinta eivät muistuta ennennäkemätöntä taideteoksen luomista, ruoka-ainesten jahtaamista tai metsästämistä: pöydälle on asetettu helposti ja kätevästi leikkeleet, juustoviipaleet, keitetyt kananmunat, luonnonjogurtit ja rahkat, marjat, mysli/siemet/murot ja mitä siellä nyt on.

Jostain siitä pöydän vierestä löytyy kätevästi kopallinen leipiä, ehkä jopa karjalanpiirakoita tai croissanteja niitä joskus kaipaileville, riisikakkuja sekä voita, munavoita tai muita mahdollisia levitteitä.

Ja kahvissa ei ole mausteita. Ei sinne laiteta muuta, kuin maitoa! Ja kyllä varmasti laitan makeutusainetta. Ei sinne laiteta kardemummaa, kanelia tai mitään muutakaan outoa!!

Mutta siis ihan sellaista rehellisen kikkailematonta ruokaa kaipaisin, kiitos. Ja kahvin kahvina.

Noh, anyway. Meillä kesti 15 minuuttia löytää paikka, missä olisi edellä kuvattu ”normaali aamupala”. Tämä on siis minun käsitykseni normaalista aamupalasta – kaverini on tuore- ja raakapuuron ystävä, tykkää avokado-toasteista ja smoothie bowleista (Eve, kiitos kun kestit angstailuani 😀 ).

Mutta kun MISTÄÄN EI TUNTUNUT LÖYTYVÄN NORMAALIA AAMUPALAA!

Antakaa mulle kaurapuuroa, munia, leikkeleitä, salaattivehkeet ja hitto maitorahkaa marjoilla! Ei mitään avokadotoasteja chiansiemenillä ja punasipulilla, yli yön hengannutta, maidotonta, tuorepuuroa tai vihersmoothieta!

Tsiisus.

 

Don’t get me wrong

Ja oikeasti don’t get me wrong: rakastan myös esim. bloggaaja-aamuja ja -aamupaloja. Käyn niissä todella (!) mielelläni ja siellä on aina hienoja luomuksia. Mutta ne ovatkin kutsut ja ovat tapahtumaluonteinen asia. Ei siis yleisesti normaali arkiaamu työssä tai koulussa käyvälle ihmiselle.

Siksi niihin sopiikin, kuin nenä päähän kaikki hienot luomukset, joita somesta saa seurailla. Esimerkiksi viime viikon bloggaaja-aamu Beceliltä, ihan huikean hyvä tarjoilu! <3

 

aamupala

Onhan se kaunista, kun sen osaa! 😀

 

Ja yhä todettakoon, että on oikeasti ihan superhienoa, että ihmiset kiinnostuvat ruoasta ja sen laadusta! On mahtavaa, että aamupalapaikkoja on tullut erilaisia ja ne sisustetaan virikkeellisesti.

Ihanaa, ihana, ihanaa! Olen hyvinvointialan ihminen ja todellakin toivon, että kaikki kiinnostuu omasta hyvinvoinnistaan, valinnoistaan ja nauttii elämästä ja arjesta. Ja ei, ei tietenkään 100 % ruokailuista tulisi olla sinne päin, teollista tai einestä, leikkelettä ja croissantia. Tietenkään. 🙂

 

aamupala

On se elämä ihanaaaa ja mansikkaaa…

 

Aamupala | Tervehdys, arki!

Onkohan tämä nyt vain sitten sitä, että (työhyvinvointi-, terveys- ja personal trainer-) valmentajana olen vaan nähnyt liikaa ihmisten arkea. Ajatellaan hommaa nyt ihan realismin kautta: kuinka monella on mahdollisuutta alkaa askartelemaan täydellisiä aamupalateoksia aikaisin aamulla?

Tiedän. Joku sanoo varmasti, että ei vie kauaa ja se on priorisointi- ja ajanjärjestelykysymys. Sekä valintakysymys. Mutta painotan sanaa aamupalateos. Luomus. Valokuvamalli. Täydellisyys.

Sellainen, joka laitetaan someen kertomaan muille, kuinka hienosti minä nyt kokosin aamupalani tältä aamulta ja fiilistelen sitä tässä auringon hyväilemissä aamun ensisäteissä hyvänaamun slovaria kuunnellen.

Ja silloin tällöin tosi jees – teen sitä itsekin, kun on mahdollista. Asettelen ruokaa ja laitan someen. Tosin jos asetelmiani katselee, niin ne ovat kaukana kulinaristista ruokamissikisoista ja ruokaluomusten taideteoksista – but at least I tried. 😀

Ja onhan se niin, että tietoista syömistä on asetella syömänsä mieltä hivelevästi lautaselle ja syödä myös silmillä. Nuuhkia nenällä. Istua alas, olla läsnä ja käyttää aisteja. Jos me kaikki vaan söisimme tietoisesti, niin tässähän ei edes olisi mitään hätää?

Valintakysymys? On. Sitähän se on. Ihmisillä menee aikaa aamuisin eri asioihin: joku priorisoi unta aamuihinsa, joku aamukahvihetken, joku lähtee lenkille ja joku toinen huolehtii lapset kouluun ja eskariin kiirehtien siitä vielä palaveriin.

Jollain aamu taas on rauhallinen ja on aikaa tehdä luomuksia. <3

 

aamupala

Anna meille meidän jokapäiväinen taideteoksemme.

 

Aamupala | Todellisuudessa aiheuttaa stressiä

Pointtini on oikeastaan stressi.

Puhun siitä, että niin yhtä lailla kuin ulkonäössäkin, niin ruoanlaitossa some luo ennennäkemätöntä illuusiota. Illuusiota siitä, että on täydellisyyttä. Olisi olemassa täydellinen aamupala, johon nyt kaikkien on hyvä pyrkiä, koska terveys.

Todellisuus? Tiskiä, roiskeita, helposti vähän sinne päin aseteltuja chia-siemenraitoja (osa niistä ja hasselpähkinärouheesta on jo pitkin pöytää) ja puolihuolimattomia persikan tai jo tummuneita banaanin viipaleita kulhon reunalla.

Itse tekemä mantelimaitohan olisi pitänyt laittaa tulille jo eilen – unohtu, no pakko kai käyttää maitoa (iik).

Koristeorvokkeja? Joo, niitähän täältä jääkaapista löytyy ihan tosta oikean käden ulottuvilta!

Miksi tämä on haaste?

Koska jo aamupalasta stressataan. Sen kun tulisi olla täydellinen, jotta päivä lähtee täydellisesti käyntiin ja jatkuu täydellisenä. Ei mielitekoja tai verensokerin heilahteluita, hymy huulilla koko päivän, työteho katossa, mikään ei kaiverra, vatsaa ei turvota, goodvibes ja hallelujaa.

aamupala

Asettelet sinne vaan vähän koristeorvokkeja, niin hyvä tulee!

 

Ja rehellisesti. Saan näppylöitä aina, kun näen somessa Smoothie Bowlin. Ah, noita täydellisesti filteröityjä, huumaavan romanttisesti aseteltuja ja voimaannuttavissa väreissä esiintyviä kuvia smoothie bowleista!

Niitä on nyt saanut katsella vuoden päivät ja oooh – kuinka se lusikka sinne keveään vaahtomaisen kepeään marja- tai avokadosmoothieen niin hellästi uppoaa ja kuopaisee rauhallisen nautinnollisen vakaasti kulhosta nokareellisen täydellistä terveyttä taiteellisesti aseteltuine superfoodeineen.

(tähän kohtaan vielä ne auringon hyväilemät aamun ensi säteet ja hyvänaamun slovaribiisi)

aamupala

 

Ja taas haluan korostaa, että jos smoothie bowl on sun juttu, niin tee niitä! (Googlasin muuten Smoothie Bowlin ohjeita ja aktiivinen valmistusaika on keskimäärin 10-20 min ja passiivinen valmistusaika keskimäärin noin tunti).

Samaan syssyyn haluan kuitenkin sanoa myös sen, että olet riittävä ihminen, vaikka söisit ihan normisettejä. Täydelliseen aamuun ei tarvitse pyrkiä, ihana aamu voi koostua muista pienistä tekijöistä.

Aloitetaan vaikka ihailemalla niitä auringonsäteitä. Tai kuuntelemalla aamutoimien taustalla hyvänolon slovaria.

Tai teet sitten ihan ruman näköisen annoksen ja vetelet sen lennosta. So not, olet silti hyvä tyyppi.

 

Ja jos tarttet brekkariseuraa, niin messissä! 😀

…mikäli siellä on tarjolla ihan normiruokaa ja superfoodit ovat korkeintaan suomalaisen perusmarjoja.

 

Hyviä viboja kaikille!
x Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni:

http://coachingkira.fitfashion.fi/syke-treeni-syke-tavallista-korkeampi-matalampi-treenin-aikana/

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3