Koirakuume

Hei oikeasti, mä en enää jaksaisi odottaa Bossen kotiin tuloa! Viimeksi tänään ihastelin, kun Facebookin Ranskanbulldoggi -ryhmässä on kuva 7-viikkoisesta fawn-bullasta. Ei muutoin, mutta kun kyseinen koira on Kempeleestä. Eikä muutoinkaan, mutta kun se on samalta kasvattajalta, kuin meidän Bosse. <3

Ja mä EN JAKSAIS ENÄÄ ODOTTAAAAA!!

Koirakuumehan mulla on ollut jo pitkään. Ranskis on ollut ajatuksissa jo kohta noin 5 vuotta. Olen kuitenkin aina halunnut varmistua siitä, että koira ei joudu olemaan liian pitkiä aikoja yksin kotona ja että sille varmasti on aikaa.

Siksi olen holdannut hommaa todella kauan.

 

koirakuume

Kennel Bullavenue ja Nasun pennut <3 Bossekin on tuolla!!

 

Muistan aikoinaan, kun suhteemme alussa sanoin puolisolleni, että ”hankitaan koira – hankitaan ranskis!” Vastaus oli ehdoton ja jämäkkä NO EI HANKITA.

Noh.

Tässä kohtaa taputan itseäni vienosti olkapäälle: otin tässä tapauksessa käytäntöön aikoinaan hivuttamis-strategian. Sellaista lievää aivopesua vaan, jolla toinen saadaan myöntymään… 😀

Tähän erinomaisena rikoskumppaninani on toiminut Instagram. Hivuttamis-strategiassa nimittäin toistuvasti useita kertoja päivässä lähetetään toiselle Whatsappissa kuvia ja videoita supersöpöistä ransiksista.

Toimii! 😉

Ja hei: jos haluat vetäistä cuteness overloadit, niin suosittelen tsekkaamaan seuraavat ranskanbulldoggi IG-tilit:

 

Mitäs noista sanot? Ja joo, tuossa on siis vasta varmaan kolmannes niistä, joilla feedini täyttyy. 😀

 

Koirakuume | Ei mikään halpa nakki

Yksi mikä täytyy kyllä sanoa on se, että koira ei ole mikään halpa keikka. Se on toinen syy, miksi hankintaa ei ole tehnytkään ”hetken mielijohteesta”. Se nimittäin vaatii pääomaa.

Itsessään koirahan ei ole ihan ilmainen (enkä haluakaan, kyllä hinta aina jotain kertoo), jonka lisäksi alkuhankinnat vaativat rahansa. Ja aikaa! Vietimme useamman tunnin hankintalista kädessä Ruoholahden Mustissa ja Mirrissä, kyselimme myyjältä, juttelimme ja opiskelimme.

Pakko muuten sanoa, että Mustin ja Mirrin palvelu on ihan viiden tähden luokkaa! Ihan mieletöntä. Vastaavat kärsivällisesti kysymyksiin, jakavat mielellään tietoa ja kertovat koirista. <3

Mitä kokemuksia muilla koiranomistajilla on myymälästä? Mistä ostatte lemmikkitarvikkee?

 

koirakuume

Lähdettiin tyytyväisenä shoppailukeikalta kotiin. 😀

 

Lähdimme myymälästä tyytyväisin mielin shopattuamme kaksi kassillista kamaa. Tämä ei vielä sisältänyt pentuaitausta, koiran petejä eikä kantokassia lentoa varten.

Vakuutukset käyn ottamassa Juhannusviikolla, kun pentu täyttää 6 viikkoa.

Rahaa ostoksiin on tähän mennessä mennyt noin 650 €. Tämä tietona heille, jotka pohtivat paljonko varata ostoksiin rahaa hankittaessa pentua.

Tämä on kuitenkin sellainen asia, jota ei rahassa voi mitata. Pennun terveys on tärkein ja haluan todella panostaa siihen. Hassua vain ylipäätään on, että siivouskomeroon on ilmestynyt pissa-alustoja ja kuivamuonakaappiin koiran kasvatusherkkuja. Tästä se lähtee! 😀

KUNPA SE PALLUKKA VAAN OLISI TÄÄLLÄ JO!

 

koirakuume

 

Koirakuume | Pennun kasvatus

Iltalukemisiksi, kun aikaa siunaantuu olen lukenut Tuire Kaimion Pennun kasvatus -kirjaa. Tätä minulle suositeltiin ja kirja on kyllä tosi hyvä! Selkeitä ja konkreettisia vinkkejä alkaen siitä, kun pentu ei vielä ole talossa siihen asti, että pentu on kasvanut.

Megamakeeta! Kuinka moni koiran hankkineista on lukenut tämän kirjan?

Kyllä tässä opiskella saa, kun kyseessä on ensimmäinen koira. Tai minulle ensimmäinen. Lapsena omistin muutaman hamsterin, rotan ja hiiriä, että koira on superharppaus pienkotieläimistä vähän isompaan ja vaativampaan.

Olen kuitenkin henkisesti enemmän, kuin valmis ja todella innossani!

Mutta onhan se odottavan aika pitkä. Toisaalta pari viikkoa menee nopeasti ja kohta pääsee liimaamaan kotioveen ulkopuolelle ”huoneistossa eläimiä” tarran. 🙂

 

Mukavaa sunnuntaita kaikille karvatassuille!
x Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni:

Viekö kesän valo yöunet? Top-5 konstini, joilla lamppu sammuu

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3