Questbar-arvonta Vol. 1 suoritettu | Kenelle suu makiaks?! 😀

Ennen kuin mennään päivän teemaan, joka on herkun korvike, niin hei ensinnäkin ISO kiitos kaikille viime viikon Questbar -arvontaan osallistuneille & kommentoineille! Koitin vastata kaikkiin kommentteihin, mutta menin kesken kaiken sekaisin. Kiitos silti niistä, ne on kaikki luettu kyllä. 😀

Ihan superkäytännöllisiä, hyödyllisiä ja varteenotettavia keinoja vastanneilta. <3 Niistä jos mistä saa varmasti inspiraatiota arkeensa kaikki he, jotka vielä etsivät omaa arki- ja ateriarytmiään.

Klikkaa täältä lukeaksesi blogijutun ja kommentit.

herkun korvike

Uuden viikon kunniaksi taas lävähtää käyntiin uuden boksin (12 kpl patukoita) arvonta. Lue lisää alempana!

 

Tällä erää 12 kappaleen Questbar-proteiinipatukkalaatikko lähtee nimimerkille ELINA – tarkkaile siis sähköpostiasi. 🙂 Onnea!

 

Arvon neljä viikon ajan yhden laatikollisen Questbar-patukoita. Maanantain postauksiin neljän viikon ajan liittyy jokin kysymys, johon vastaamalla boksi voi olla sinun. <3

Quest Nutrition, kys. tuotteiden maahantuoja, FitFashion tai mikään muukaan taho ei ole osallisena tähän omasta tahdosta tekemääni tempaukseen. Minulla vain sattuu olemaan patukoita ja tykkään laittaa niitä ilmaiseksi jakoon. Koska, miksi ei? 😀 

 

Questbarit toimivat loistavasti ennen tai jälkeen treenin tai äkkimakean nälkään ollen erinomainen herkun korvike. Digaan patukoista siksi, koska proteiini on markkinoiden laadukkaimpia, patukassa on vain vähän sokeria (ei ollenkaan lisättyä), siinä on kuitua ja lisäksi koostumus on hyvä. (ei maksettu mainos, diggaan niistä oikeasti 😀 )

Seuraavaksi päästäänkin aiheeseen, nimittäin tuohon lisättyyn sokeriin ja mun herkun korvikkeisiin. Näitä kysyttiin joskus FitFashionin snäppiviikolla enkä yhtään muistanut kirjoittaa aiheesta – no nyt muistan!

 

PS: Mun FF-snäppivuoro tulee taas ensi viikolla! <3 Luvassa ainakin törkeesti koiranpentukuvia ja videota 7-viikkoisesta ranskanbullasta!

 

Mikä on mun lempi herkun korvike?

Ai tää oli kyllä paha kysymys. Tykkään herkuista, enkä ole mikään nillittäjä. Ainakaan koko aikaa. Nillittäjä minussa herää esimerkiksi silloin, kun kerran kävin FilmTownissa hakemassa sokerittomia cola-pullokarkkeja. Nämä tyypit olivat kuitenkin sotkeneet päälle sekaan sokerillisia cola-pulloja.

Tämä oli se kerta, kun konkreettisesti astelin takaisin myymälään ja sanoin, että ei tainnut mennä ihan putkeen. Jollekin _oikeasti_ on tärkeää, että ne ovat sokerittomia, ei sokerillisia. Eivätkä muuten antaneet ottaa uusia karkkeja tilalle tai rahoja takaisin. Hmph. 😀

 

herkun korvike

 

En ole siis niinkään nillittäjä, mutta olen tarkka. Olen tarkka siinä mielessä, että jos haluan sokeritonta – sen oltava sokeritonta. Jos haluan sokerillista, sen tulee olla sokerillista. Tiedättekö – se henkinen valmistautuminen ja ajatus jostain tietystä mausta…jos se menee ketuiksi, niin kokemus menee ketuiksi. 😀

Minulta usein kysytään kumpi on pahempi: Pepsi vai Pepsi Max. Jos minulta kysytään, niin molemmat. Kumpaakaan ”ei pitäisi” juoda. Mutta jos valita täytyy, niin minun valintani on Maxi. Ehdottomasti. Ensinnäkin se maistuu paremmalle ja toisekseen en halua juoda sokeria. Mieluummin sitten syön sitä.

Kyllä, makeutusaineet ovat huono juttu. Kyllä, niiden on sanottu aiheuttavan ylipainoa, syöpää, mielialavaihteluita, iho-ongelmia…samoja aiheutuu lisätystä sokerista.

Itse en myösään usko tämän olevan niin virtaviivaista: esimerkiksi suomalaisista noin 18 % noudattaa virallisia ravitsemussuosituksia. Olemme Euroopan kolmanneksi lihavin kansa. En usko siihen, että ihan pelkästään makeutusaineiden olemassaolosta tai siitä, että sokeriherkuille on korvikkeita.

 

herkun korvike

Jepa, on se sokeriton. 😀

 

Mitä sokerin syömiseen tulee, niin mielellään en söisi päivittäin suuria määriä sokeria. In fact lisättyä sokeria pyrin pitämään minimissään. Maailman terveysjärjesto WHO suosittelee, että päivittäisestä energiantarpeesta 5-10 % tulee sokereista.

Ja tuo 10 % muuten täyttyy todella nopeasti!

Itselleni ei vain tule mukava fiilis sokerista. Minulla on karkkipäiviä, toki, mutta ei niistä hyvä olo aina fyysisesti tule. 😀 Silti vain joskus sitä tekee mieli ja sitä menee – sokeri. Ah. Elämä on.

Seuraavassa omat suosikkini herkun korvikkeiksi. Aina niitä ei kyllä mieti juuri Herkun korvikkeeksi, mutta valehtelisin jos sanoisin etten valitse niitä ravintosisällön perusteella. Vältän turhia kaloreita, mutta haluan maksimoida nautinnon. 🙂

Aina en siis mene yksinomaan terveys edellä (yep, shame on me), jolloin raaka-aineet olisivat vimpan päälle ja kaikki tyyliin luomua. 😀 Ja that’s okay mate!

 

Herkun korvike | Omat suosikkini

Proteiinipatukat. Ah. Suklaiset proteiinipatukat. Nää Leaderin Dream -patukat toimii! 🙂 Pikkusnäkki äkkilähtöihin:

herkun korvike

 

Tykkään myös erityisesti So-Lo Carbin Cookies & Creamista sekä pähkinöistä normina tai suolattuina:

 

herkun korvike

 

Kun oikeasti makeanhimo yllättää, niin edeltävät patukat toimii! Erityisesti Cookies & Cream, on meinaan aika tuhti. 🙂 Lisäksi äkkimakeanhimoon toimii Njie ProPud-proteiinivanukas:

 

herkun korvike

Voi taju, kun on hyvää! En niinkään perustanut vaniljasta, koska olen suklaaloveri. Hassua kyllä muutaman maistelun jälkeen ihastuin Mustikka Muffiniin. Ne toffeehässäkät saavat odottaa vielä vuoroaan. 🙂

Ehrmannin vastaavat ovat myös todella hyviä sekä Fastin Pudix. Molemmista suklaa on yllättäen suosikkejani, joskin alan lämmetä Ehrmannin minttu-suklaa -proteiinipuddingille.

 

Ja nyt kun proteiinituotteista puhutaan, niin LOHILON PROTEIINIJÄÄTELÖ! Aivan ultimate favorittini, missä tämä jäätelö on ollut koko elämäni?! Lohilon proteiinijäätelöistä toimii ihan kaikki maut! <3

 

herkun korvike

 

Seuraava on mun uusin löytöni, Valion sokeriton mehukeitto ja makuna mustaherukka. Ihan sikahyvä! Siitä kuulkaa lasiin ja lusikalla naamaan! Sekaan vielä muutama saksanpähkinä ja avot!

 

herkun korvike

 

Sitten viimeisimpänä, muttei vähäisempänä purkat ja pastillit. Rakastan näitä kahta Jenkki-purkkaa:

 

herkun korvike

 

Etenkin toi suolainen kinuski, moikka moiii! Ja sitten tietty vanhat kunnon Läkerolit, kaikissa mauissa:

 

herkun korvike

 

Edelliset ovat siis sellaisia, joita tulee syötyä yleensä kun makeanhimo jyllää. Koska on selvää, että joka päivä makeaa ei vaan voi syödä vaikka mieli tekisi. Toki jotain pieniä määriä on asia erikseen ja tärkeimpänä on tavoitteesi.

Niin se vain on, että painonhallinnan tulee olla rentoa, mutta ei hallitsematonta. Siinä pitää olla suunnitelmallisuutta ja valintojen tulee mennä kohti tavoitettasi. Oma tavoitteeni näiden herkun korvikkeiden suhteen on minimoida turha energia ja saada silti mielihyvää.

 

Questbar-arvonta Vol. 2 | Mikä on sinun herkun korvike

No niin, rakkaat ystävät! Nyt sitten siihen arvontaan. Tällä viikolla kommentoineiden kesken arvotaan taasen yksi Questbar-patukkaloota ja voit osallistua kommentoimalla seuraavaan kysymykseen:

mikä on sinun herkun korvikkeesi?

 

Arvonta suoritetaan kommentoineiden kesken tämän viikon sunnuntaina 2.7. klo 20 ja kommentointiaikaa on tämän viikon sunnuntaille klo 19 asti. (Kaikki kommentoijat osallistuvat eli myös ne, jotka kommentoivat jo ekaan arvontaan 🙂 ). Patukkaboksin saajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Laitetaan yhteistuumin hyvät ideat jakoon! <3

Superia viikkoa kaikille,
x Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni:

Katoaako kunto muutamassa päivässä, jos ei treenaa?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3