SISÄINEN ÄÄNI | KEHONKOOSTUMUS

Kuinka moni on käynyt kehonkoostumusmittauksessa? Miksi kävit siinä? Miksi et ole käynyt?

Tykkään itse käydä kehonkoostumusmittauksissa tasaisen epätasaisesti. Viimeksi tiistaiaamuna ilmaantui mahdollisuus käydä, kun olin kuntotestailemassa Telia Stadiumin kuntotestiasemalla kollegani kanssa erästä ryhmää.

Totta kai mittauksessa on aina se pieni jännitysmomenttinsa: ”mitäköhän sieltä tulee?” Aikoinaan tuloksia jännitti todella paljon.

Joskus syystä että on ollut dieetillä (kaksi kertaa elämässäni vetässyt fitness-tyyppiset dieetit – jotta tiedän, mistä puhun kun puhun, että se ei tod kannata 😀 ) ja jos homma ei ole mennyt toivotusti, niin auta armias! :O

Joskus sitä on jännittänyt ihan vaan siksi, että liikunnan alan ammattilaisena sitä ”olisi velvollisuus olla hyvässä kunnossa”. 😉

Joskus sitä taas ei vähempää voisi kiinnostaa, missä tulokset menee.

Nykyään osaan onneksi ottaa mittaukset tosi rennosti: tuli luku mikä tahansa se ei liity mitenkään siihen, olenko onnistunut jossain vai en. Vielä vähemmän se kertoo siitä, olenko onnistunut ihmisenä vai en.

Kehonkoostumus tai paino ei ole ihmisarvon mitta. Ne eivät kerro mitään siitä, millainen ihminen – ystävä, äiti, isä, tytär, poika, aviopuoliso, työntekijä tai työtoveri, opiskelija tai vaikka kotieläimen omistaja olet.

Usein olemme silti niin karuja itsellemme siinä, miltä näytämme tai meidän pitäisi näyttää. Tai paljonko painamme tai meidän pitäisi painaa. Tai miten terveellisesti syömme tai meidän pitäisi syödä. Miten optimaalisesti liikkua tai pitäisi liikkua.

Ihan totta. Aikoinaan kun tein omissa toimitiloissani kehonkoostumusmittauksia kuulin asiakkaiden puhuvan itsestään kuvaillen itseään läskiksi, saamattomaksi, rumaksi, laiskaksi, ällöttäväksi, epäonnistuneeksi, inhottavaksi…

 

Tehdääs yksi asia selväksi: sinä et ole läski, saamaton, ruma, laiska, ällöttävä, epäonnistunut etkä inhottava. Sinä ja kehosi olette upea kokonaisuus erilaisia yhteensopivia osia ja järjestelmiä.

 

Näitä kaikkia olen kuullut keskustelussa mittaukseen tulleiden asiakkaiden suusta. Ystävät, näinkö me oikeasti puhumme itsestämme!

 

SISÄINEN ÄÄNI | SINÄ JA SINÄ 

Se on saksin leikattavan sakeaa, kuinka niin monelle meistä on juurtunut syvälle se, että paino koetaan ihmisarvon mitaksi. Ja puheet omasta itsestämme ovat sen mukaisia. Tuomitsevia, ruotivia, pettyneitä.

Sisäinen ääni painaa meitä alas. Oletko pysähtynyt koskaan miettimään asiaa? Osaisitko mainita heti heittämällä viisi ihanaa asiaa itsestäsi? 🙂

 

Haastankin sinut positiiviseen haasteeseen: nimeä viisi ihanaa ominaisuutta itsessäsi! <3

 

Kokeile, se tuntuu hyvältä! On ihana kannustaa itseään!

Liian usein tupataan ajattelemaan, että jos paino ei sovi ”ideaaliin” on jokseenkin epäonnistuneempi ihminen. Jos painon koetaan olevan ”oikea”, niin on onnistuneempi ihminen.

Mikä on oikea paino? Mikä on oikea kehonkoostumus? Miksi?

 

Tiedän. Terveydellä voidaan perustella paljon. On terveellistä olla ”normaalipainoinen” ja BMI:ltään ”normaali” – jaadajaada. 😉 Terveyttä hoikkuus tai pieni koko ei automaattisesti takaa. Terveys on monen tekijän summa. Ihan yhtä lailla sinä voit olla aktiivinen ja virkeä, kokoa L ja olla terve. Ihan yhtä lailla joku XS-kokoinen henkilö voi sairastaa. Ei voi sanoa niin mustavalkoisesti. Ääripäät eivät yleensä toimi pitkällä aikavälillä, ja siihen välimuottiin mahtuu hitokseen joustovaraa! Ollaan siellä siis ylpeinä!
#inhimillinenote

 

 

Jos mietimme, miten puhumme parhaimmalle ystävällemme, en todennäköisesti ruodi häntä hänen ollessaan allapäin. Tai ylipäätään. Kannustamme, olemme tukena ja nauramme yhdessä. Jaamme ajatuksia ja kokemuksia, nautimme toistemme seurasta.

Aivan yhtä lailla sinä olet ansainnut samanlaisen suhteen kehosi ja itsesi kanssa. Sinä itse voit vaikuttaa itseesi omilla puheillasi ja ajatuksillasi. Jos ajattelet olevasi laiska, niin millainen tunne sinulle tulee?

Sen sijaan, että ajattelisitkin rohkaista ja kannustaa itseäsi: ”pystyt siihen kyllä, olet hyvä!”

 

sisäinen ääni

 

Kuka muuten asettaa ideaalipainon tai -tilanteen? Kyllä, kyllä: tiettyjä painorajoja ja -asetuksia käytetään indikoimaan elintavoista ja terveydentilasta, sillä jotainhan konkreettista tulee olla terveydentilan toteamiseksi ja seuraamiseksi kaiken muun seurannan ohella.

Mutta että epäonnistunut tai huonompi ihminen – et missään nimessä ole!

 

Painosi ei määrittele Sinua – vaan oma sisäinen puheesi ja asenteesi itseäsi kohtaan.

 

Jos mietit, että olet epäonnistunut tai mietit että olet onnistunut – olet oikeassa.

 

sisäinen ääni

SISÄINEN ÄÄNI | MITEN SE VAIKUTTAA SINUUN?

Erittäin paljon. Oma sisäinen puheesi muokkaa koko asennettasi. Se miten asioista tai itsestäsi ajattelet saa aikaan sinussa erilaisia tunteita. Tunteessa voi olla positiivinen tai negatiivinen tunnelataus. Tunne johtaa aina jonkinlaiseen toimintaan ja toiminta jonkinlaiseen lopputulokseen.

Mitä tämä tarkoittaa sisäisen puheesi kannalta?

Jos sinulla on itsestäsi ajatus, että olet huono – se tuo sinulle todennäköisimmin negatiivisella latauksella varustetun tunteen.

Millaista toimintasi on silloin, kun sinulla on huono fiilis?

Jos koet olevasi huono esimerkiksi liikunnassa, miten se vaikuttaa tapaasi harrastaa liikuntaa tai asenteeseesi liikuntaa kohtaan? Entä harrastaisitko silloin liikuntaa ja kuinka suurella todennäköisyydellä? Kuinka motivoitunut olisit?

Eli mikä on lopputulos? Välttämättä ei ollenkaan liikuntaa tai väkipakolla tyyliin koiran lenkitystä. 😉

 

Eli kuinka todennäköistä on, että jos ajattelet olevasi huono jossain asiassa, niin myös olet? 

 

Entä jos kokisit olevasi hyvä liikunnassa? Tai laulamaan? Millainen fiilis sinulle silloin tulisi niistä? Ja kuinka todennäköisesti harrastaisit kyseisiä lajeja? Lopputulos olisi, että hyvin todennäköisesti.

 

sisäinen ääni

SISÄINEN ÄÄNI | PÄÄSTÄ ITSESI HELPOMMALLA

Kun asetamme hyvinvointi-, painonpudotus- tai painonhallintatavoitteen muutumme helposti itseämme ruotiviksi ja itsestämme epäkohtia etsiväksi moraali- ja terveyspoliisiksi odottaen itseltämme eeppisiä suorituksia.

 

Suorituksia.

 

Arjen realiteetit unohtuvat, koska pitäisi.

 • Pitäisi syödä tietyllä tavalla
 • Pitäisi liikkua tietyllä tavalla
 • Pitäisi käyttää vihanneksia tietyllä tavalla
 • Pitäisi huoltaa kehoa tietyllä tavalla
 • Pitäisi olla töissä tehokas ja tuottava tietyllä tavalla
 • Lapsia pitäisi kasvattaa tietyllä tavalla
 • Pitäisi ostaa kaupasta asioita tietyllä tavalla
 • Ruokaa pitäisi kokata tietyllä tavalla
 • Mielitekoja pitäisi vältellä tietyllä tavalla
 • Erilaisia hyvinvointisääntöjä pitäisi noudattaa tietyllä kaavalla
 • Niin ja sitten pitäisi sitä stressinhallintaakin harrastaa

 

Tossahan on jo melkoinen lista kaikenlaista to do:ta!

Kyllä. Paino indikoi jotain, mutta ihmistä itsessään se ei määritä.

 

Me itse määrittelemme itsemme.

 

Se, miten itse itseesi suhtaudut määrittelee sinua. Osoita siis itseäsi kohtaan armollisuutta, kunnioitusta, välittämistä ja aika ajoin kiitostakin. Uskalla tiedostaa ja myöntää, että olet oikeasti hyvä tyyppi!

 

Kun Sinä olet itsellesi paras mahdollinen ystävä ei sinulta puutu tukea. Ei sinulta puutu rakkautta.

 

Ja kun Sinä rakastat itseäsi huomaat, että olet paljon muutakin kuin vain paino. ❤️

 

 

Mitä sinä haluaisit sanoa itsellesi tänään?
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Hyvä olo | Mitä hyötyy jakamalla somessa julkaisujaan?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3