LES MILLS SUPERSTAR 2017 | KISATUNNELMIA

Eilen kilpailtiin Les Mills Superstar 2017 kisa. Tälläkään kertaa päivä ei jättänyt kylmäksi – kirjaimellisesti, sillä ennen Kiira-myrskyä (tsik tsik) ilmassa valinnut kosteus oli tunkeutunut Aikatalon rakenteisiin superitsepäisesti. 😀

Mutta siis jestas!

Taas kerran täytyy todeta, että mitä ohjaajia Suomesta löytyy! Kisan eräs suurimmista anneista on aivan ehdottomasti nähdä kollegoita ja treenata asiakkaiden kanssa yhdessä.

Suurin anti on itse ohjaaminen ja siitä saatava palaute.

 

superstar

Pohjoismaiden finaali kisataan Kööpenhaminassa 1.9.2017

 

 

Osallistuin 2015 vuoden kisaan ja viime vuonna olin koko päivän höntsäilemässä. Oma näkemykseni perustuu siis kahteen aikaisempaan häppeninkiin.

Täytyy myöntää, että tämä on ollut kisoista eeppisin tähän mennessä. Toki osaan katsoa tätä nyt puhtaasti vain ohjaajan näkökulmasta ja mietin tätä ohjaajana. Paikalla olleilla jumppareilla voi olla toinen näkemys päivästä. <3

 

superstar

Suomen Les Mills Superstar 2017 kisa – eeppiset onnittelut myös rakkaalle <3 Teresalle ja Vesalle! Kuva: Heidi Koivunen

 

Mutta tänä vuonna ohjaajat saivat aivan superhyvää palautetta! Vuonna 2015 jatkaessani Suomen karsinnoista Tukholmaan ”taistelemaan” finaalipaikasta saamani palaute ohjaamiseni jälkeen oli se, että tuomari ei kuullemma tiedä ketään kuka suhtautuu yhtä intoihimoisesti työhönsä ja että mulla on paljon energiaa. 😀

Tämän olisin voinut dumaroida itselleni itsekin. Kotona. Peilin ääressä. 😀 Ja siis ihana palaute. Se ei kuitenkaan kehitä minua ohjaajana. Lähdin kisasta kotiin ilman hintsiä siitä, miten mä voisin ohjaajana antaa asiakkailleni vielä paremman liikuntaelämyksen.

 

supestar

 

Tänä vuonna palaute oli huikeeta: yksilöityä. Koin, että esiintymiseni oli oikeasti katsottu. Tuomareilla oli aito halu antaa jotain sellaista, joka todella auttaisi meitä ohjaajia kehittymään.

Inspiroiduin palautteesta todella paljon!

Tänä vuonna oma suhtautumiseni koko touhuun oli eri. Vuonna 2015 valmistauduin kisaan todella hyvin, pääosin fyysisesti. Treenasin, dieettasin ja fokusoiduin. Psyykkasin.

Jopa 2-viikkoinen kesälomani meni pelkästään kisatunnelmissa, koska treenit. En siis suinkaan vatkannut sitä biisiä, jonka aioin ohjata. Vaan vedin ihan konkreettisen dieetin läpi, fitness-kisaajan ohjeilla.

Tänä vuonna en dietannut. Tänä vuonna en käyttänyt lomaani siihen. Tänä vuonna aloitin psyykkauksen lauantaiaamuna 10.30, kun meidän kisaryhmämme aloittaisi ohjaamiset.

 

Tänä vuonna päätin vain elää hetkessä, pitää hauskaa ja katsoa mitä tapahtuu.
#inhimillinenote

 

superstar

LES MILLS SUPERSTAR 2017 | MITÄ PALAUTETTA SAIN?

Saan hyvin usein (lue: aina 😀 ) palautteen kaikesta ohjaamisestani, että energiaa pitäisi vähentää. Tuppaan olemaan vähän…noh, eloisa.

Olen ohjannut ryhmäliikuntaa 11 vuotta eikä ole mennyt palautteen palautetta etteikö minulle olisi siitä sanottu. 🙂 Sanoinkin eilen maailman söpöimmälle ohjaajakollegalleni, että kun mulle pitäisi kertoa missä kohtaa se nappi mussa on!

”Kipa, paina TÄSTÄ!”

Eka vetoni oli BodyAttackin ohjelma nro 95, kappale 9. Todellakin. Hyytävä biisi! <3 Tästä saamani palaute  energiajuttujen lisäksi oli se, että seuraavaa settiä varten tulee ohjata enemmän. Ymmärrän täysin palautteen ja halusin ottaa siitä kopin.

Olen fiilistelijä  ja inspiroidun asiakkaistani. Myönnän täysin, että ohjaamisen perusteet saattavat unohtua kaiken kivan keskellä. Kyllä niitä joskus sieltä (toivottavasti) tulee. Useimmiten enemmän jotain puutaheinää tai hokkuspokkusfiliokkusta.

Sain siis tokaan vetoon ohjattavakseni minkä tahansa BodyAttack-ohjelman kappaleen nro 3. Olin ainoa, jolle määrättiin kappale ennalta. Olin todella etuoikeutetussa asemassa, olen siitä kiitollinen: minulle kerrottiin mitä minulta halutaan nähdä!

 

superstar

 

Onko mitään parempaa, mulle heitettiin haaste! Helisin vähän aikaa ja pohdin, että nyt tuli vaikeeta. Tässä vaiheessa, kun minulla ei ollut varabiisiä iltapäivälle mietittynä. En ajatellut eteneväni sinne asti kisassa.

Miksi sitten osallistuin? Kisaan saa mystery-ilmoittaa jonkun ohjaajan. En vieläkään tiedä kuka minut sinne mystery-ilmoitti, mutta siellä sitä sitten oltiin.

 

Sinä, joka minut ilmoitit, niin haluan kiittää sinua. Haluan kiittää sinua siitä uskosta, joka sinulla on minuun. Sinun ansiostasi olen yksi niistä kolmesta ohjaajasta, joilla on kunnia edustaa Suomea Les Mills Superstar -kisassa vuonna 2017.

 

Nyt kun tällä tiellä oltiin, niin olen onnellinen, olen syvästi kiitollinen. Minulle on tarjottu loistava mahdollisuus kehittyä ja kasvaa ohjaajana.

Ja ehkä löytää se nappi, jolla säädellä tätä sähköpäätä. 😀

Köpiksen kisasta tulee eeppinen. Meitä on varmaan kymmenkunta kisaajaa ympäri Pohjoismaita ja meitä Suomesta on siellä 3! <3

 

superstar

LES MILLS SUPERSTAR 2017 | SINÄ OLET TÄRKEÄ

Viikko sitten sunnuntaina sanoin omalla Attack-tunnillani, että löysin vuonna 2015 kisasta sen mitä minä tarvitsin. Kisan 2015 jälkeen oivalsin, että olen löytänyt oman tarkoitukseni. Vuoden 2015 kisatunnelmista Tukholmassa voit lukea täältä.

En koe ryhmäliikunnassa olevan vain kyse jumppailusta. En koe siinä olevan vain kyse liikunnasta. En koe, että se on vain tekemistä.

Puhun paljon työssäni – ja kirjoitan- tekemisen merkityksellisyyden kokemisesta. Ihmisen on koettava tekemisestään merkityksellisyyttä. Itselleni ryhmäliikunta on perusjumppailua suurempaa.

Se yhteisöllisyys, se ilon, hyvien ja jopa huonojen päivien jakaminen ja kokeminen yhdessä, katsekontaktit, hymyt, tunne rinnassa. Ne ovat jotain sellaista, mitä en saa muualta.

Ennen kaikkea koen tekeväni jotain suurempaa: motivoimalla ihmisiä liikunnan pariin koen kantavani korteni kekoon terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin.

Tapahtui Köpiksessä mitä tahansa, niin haluan kehittyä asiakkaitani varten. Olen saanut matkani varrella niin paljon kannustusta, halauksia ja sydämiä, että nöyräksi vetää.

Haluan, että kun sinä tulet tunnilleni, niin sinä saat hetken miniloman. Et mieti huolia, murheita, väsymystä tai suorittamista. Vaan tulet sellaisena, kuin olet – oman elämäsi sankarina.

 

Kävi kisassa miten kävi, tärkeintä on, että saan liikuttaa sinua.

 

Kun sinä tulet tunnille, niin olet päättänyt tehdä jotain oman hyvinvointisi edistämiseksi. Olet tehnyt päätöksen ottaa vapaa-ajastasi aikaa omalla itsellesi. Se, jos mikä ystävä hyvä on superstaraa. <3

 

Kiitos, kun saan ohjata ryhmäliikuntaa. Sinä olet tärkeä. <3
x Kipa

 

 

LUE MYÖS:
Sisäinen ääni | Paino on vain luku: miten itsestäsi puhut ratkaisee

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3