Intohimo | Jos haluat menestyä älä seuraa intohimoasi?
INTOHIMO | SEURATA VAI EIKÖ SEURATA?
Satuin jostain kumman syystä lukemaan Helsingin Sanomien yhden kolumniotsikon, joka käsitteli intohimoa. Kolumnin mukaan intohimoaan ei kannata seurata.
Ennen kuin jatkan tästä eteenpäin, niin haluaisin tietää mitä ajatuksia otsikko sinussa herätti? Mitä mieltä olet oman intohimon seuraamisesta? Mitä intohimo sinulle merkitsee? Entä menestyminen?
Onko intohimon seuraaminen tie menestykseen?

Intohimo näyttää perimmäiselle tavoitteellesi suunnan.
INTOHIMO | AINOASTAAN SYDÄMELLÄÄN NÄKEE HYVIN
Kuka on lukenut Pikku Prinssin? Suosittelen lämpimästi. Tapa avata elämän suurimpia kysymyksiä on jotain todella huikeeta. Lempi kohtiani on ketun kesyttäminen, jossa kettu kertoo Pikku Prinssille, kuinka hänet kesytetään.
”Ei voi tuntea muuta kuin sen, minkä itse on kesyttänyt, kettu sanoi. Ihmisillä ei ole enää aikaa tuntea mitään. He ostavat kaupoista valmiiksi tehtyjä tavaroita. Mutta kun kaupoissa ei myydä ystäviä, niin ei ihmisillä enää niitä ole. Kesytä minut, jos kerran haluat ystävän!”
Itse suhtaudun intohimoon, kuin parhaana ystävänä. Intohimo minulle on sisäistä paloa, voimakasta tahtoa ja draivia minun omien arvojeni muovaamaa tulevaisuuden tilaani koskien.
Sinulla on jokin päämäärä ja sinulla on jatkuva polte kulkea jotain tavoitettasi kohti. Matkan varrella voi tulla esteitä, jotka muuntuvat hidasteiksi. Matkan varrella on mutkia, jotka tuovat lisäaskelia.
Matkalla kohti päämäärää voi tulla myös taukoja – aikoja, jolloin sinun pitää vain odottaa oikeaa hetkeä päästäksesi kulkemaan taas eteenpäin. Intohimo vaatii siis kaverikseen myös kärsivällisyyttä. Kaikki aikanaan, kun on sen aika.

Intohimo näyttää tekemisellesi suuntaa.
Intohimo on muuttuva tila: välillä haluat tavoitettasi enemmän, välillä vähemmän. Silti se on aina olemassa.
Elämässä tulee tilanteita ja sinussa itsessäsi tapahtuu asioita, jotka hetkellisesti pysäyttävät sinut saaden sinut kyseenalaistamaan tahtoasi päämäärän saavuttamiseksi.
Intohimo on silta, joka kantaa tuon epäilyksesi yli.
Intohimo on tekemisen polttoaine. Väkisin sinun ei tarvitse yrittää, sillä jos jotain yrität väkisin se ei ole intohimosi.

Intohimo on tekemisen polttoaine.
Intohimo saa meidät tuntemaan vahvasti jotain tavoitettamme kohtaan. Ilman kohdetta tunteilla ei ole olemusta. Ilman kohdetta tunne ei ole tunne. Intohimo on tunteista vahvin.
Intohimo tulee sydämestä. Intohimo on aitoa. Sitä ei arvoteta: se ei ole oikein eikä väärin. Se on asia, joka vain on. Sillä intohimoa ei voi arvottaa: minun intohimoni ei ole parempi, kuin sinun. Ystävän intohimo ei ole huonompi, kuin sinun.
Intohimo on kääriytynyt siihen toistuvaan tekemiseen, joka sinua seuraa päivästä päivään. Intohimo on kuin sadun kettu, jonka olet kesyttänyt ystäväksi.
Se on ystävä, joka asuu sydämessäsi. Sillä niinkuin Pikku Prinssissä kettu sanoi:
”Mutta jos sinä kesytät minut, niin me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa…”
Ja ystävä hyvä: kun sinä teet asioita sydämellä et voi mennä vikaan. Älä siis pelkää, vaan seuraa intohimoasi. Seuraa sitä, mikä sinulle tuottaa onnellisuutta. Seuraa sitä, mikä saa sinut kokemaan sinun oman seikkailusi. Sitä, joka saa sinut näkemään miksi olet olemassa.
Sillä:
”Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.”
Ja mitä menestymiseen tulee: sinä itse määrität menestymisen. Se ei aina ole rahan muodossa. Se ei aina kulje materiassa. Sen ei toisaalta tarvitse olla aineetonkaan. Se on se, minkä sinä sen itsellesi määrittelet olevan.
Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. <3
x Kipa
Kuvat: Heidi Koivunen Photography
EDELLINEN KIRJOITUKSENI:
Les Mills Superstar 2017 -kisa | Kiitos, kun saan liikuttaa sinua
*** Seuraa minua ***
Facebook – YouTube – Bloglovin
*** Instagram: Coachingkira ***
<3
Hei! Ei nyt liity tämän postauksen aiheeseen, mutta voisitko sie kirjoittaa hormonitasapainosta urheilevalla naisella? Se on tiedossa, että kova treeni vaikuttaa hormoneihin ja varsinkin naisella on vaarana epätasapaino hormonien välillä. Miten voisi pitää huolta tasapainosta? Mihin kannattaisi kiinnittää huomiota erityisesti kilpaurheilijana? Kiitos mahtavasta blogista! 🙂
Moikka Ht!
Hah, eikä haittaa ollenkaan – mä olen ristiinpöllytyksen kannalla, eli aihetoiveita saa heitellä minkä tahansa blogautukseni alle! 😀
Hei siis tosi hyvä aihe, kiitos toiveesta. Voin! Millaista kilpaurheilua harrastat (jos saan kysyä)? 🙂
x Kipa
Pingback: Ulkoilmatreeni | Kuntopiiri kehonpainolla & FitFashion mun IG-viikko! - Coaching Kira