ONNELLISUUS | TÄSSÄ HETKESSÄ ON HYVÄ

Istut metsäkalliolla hartiat rentoina. Silmäsi ovat suljetut. Et voi aistia silmilläsi, joten keskityt kuuntelemaan. Kuulet tuulen, lehtien havinan. Linnut. Kaukaiset ihmisten ja koirien äänet. Kuulet hengityksesi.

Keskityt tuntemaan. Tunnet vienon tuulenvireen poskipäillä ja paljailla käsilläsi. Tuuli heiluttaa hiuksiasi. Auringon säteet lämmittävät poskilla. Hymyilet.

 

Hymyilet, koska oivallat tässä hetkessä olevan hyvä.
Olet siinä missä olet. Olet sitä mitä olet.
Ei sinulta mitään puutu, sillä tässä hetkessä sinulla on kaikki.

 

Aika pysähtyy.

On vain keho, mieli ja ajatus luonnon keskellä.

 

onnellisuus

 

ONNELLISUUS | LUONTO TEKEE IHMISEN ONNELLISEKSI

Luonnolla on ihmeellinen vaikutus. Se rauhoittaa tavalla, jota ei kaupungissa osaa oivaltaa. On käsittämätöntä, miten kaupungin vilskeessä on helppo uppoutua kelloon, aikatauluihin, projekteihin ja deadlineihin.

On hurjaa, miten kaikki on kaupungissa niin helposti ja nopeasti saatavilla, että jos asioita ei saa tai tapahdu minuutin tarkkuudella menee hermo. Kärsivällisyys ei riitä, vaan ihmisestä tulee äkkipikainen.

Kännykässä on kaikki, eikä meiltä mitään puutu. Ruokaa, juomaa, vaatteita ja jopa koti on ostettavissa puhelimen kautta. Puhumattakaan siitä, että olet tavoitettavissa puhelujen, tekstiviestien ja sähköpostien lisäksi vähintään parilla muulla applikaatiolla.

 

onnellisuus

Lidl tarjosi bloggareille eilen torstaina Nuuksiossa luontoaamun. <3 Päivä alkoi Mindfulness-hetkellä, jonka jälkeen pääsimme testaamaan eräretkeilytaitoja. Lidlin päällä erittäin mukavan tuntuinen ulkoiluvaatemallisto (kuvassa: takki, housut, kengät ja sukat) tulee myyntiin viikon päästä torstaina. <3

 

Sometat paikasta jos toisesta. Kerrot, kuinka nyt on kivaa tai jokin ei mennyt ihna kuin Strömsösä. Tai sitten kerrot, mitä söit tai joit. Tai että kävit treenaamassa. Tai laitat ihan vaan heipat selfien muodossa, koska se on ajan henki.

”If it’s not in Facebook it didn’t happen.” 🙂

Teknologian kehittyminen on upea juttu – ehdottomasti! Se on avannut maailmaa ja tiedonkulkua aivan käsittämättömällä tavalla ja mahdollistanut moninkertaisen nopeuden moneen sellaiseen asiaan, jotka ennen vanhaan olisivat vieneet aikatauluillaan iän ja terveyden.

Mutta yksi asia, mikä meitä nykyään vaivaa – tässä hetkessä eläminen. Lisäksi olemme irtaantuneet täysin luonnosta. Luonto, joka tarjoaa meille kodin, ruokaa ja terveyttä.

Meiltä unohtuu usein se, että luonto tekee ihmisen onnelliseksi.

Milloin viimeksi sinä hakeuduit luontoon?

 

onnellisuus

Oma maa mustikka. Mustikka on yksi terveellisimmistä Suomen metsän marjoista. Syö aina, kun mahdollisuus on. <3

 

ONNELLISUUS | STRESSAANTUNUT IHMINEN: HAKEUDU LUONTOON

Me ihmiset voimme huonosti, koska vietämme yhä vähemmän aikaa luonnossa. Luonto on ihmiselle luontainen paikka elää ja olla. Mikäli siis koet itsesi stressaantuneeksi ota pieni hetki hakeutuaksesi luontoon, ystävä hyvä.

15-30 minuuttia päivässä riittää. <3

Luonnossa oleminen vaikuttaa sinun hyvinvointiisi: luontoelementtien läheisyys laskee verenpainetta ja sykettä. Lisäksi se laskee stressitasoja alentamalla stressihormoni kortisolin pitoisuutta kropassa.

Luonnossa oleskelu myös virkistää mieltä, sillä se erittää mielihyvähormonia oksitosiinia. Luonnossa oleskelu siis virkistää aivojasi, jolloin esimerkiksi luovuus lisääntyy.

 

onnellisuus

Eräretkeilytaidot sisälsivät nuotion kokoamista ja sytykkeiden keräämistä. Homma lähti tulille hetken yrittämisen jälkeen. 😀

 

Luonto pieninäkin annoksina edistää siis terveyttäsi. Luonto ei tarkoita yksinään metsää, sillä me ihmiset koemme luontoelementtien merkityksen eri tavalla. Yhtä hyvin vesielementti voi olla sinulle tärkein ympäristö, jolloin sinun kannattaa hakeutua meren äärelle.

Esimerkiksi itse olen vesielementti-ihmisiä. Rakastan merta, sitä miltä se näyttää, tuoksuu ja millainen se on. Meri on minun sielunmaisemani, on aina ollut. Siksi kaikkein mieluiten hakeudun sinne, missä on metsää ja merta.

Helsingin keskusta on siitä hieno paikka asua, että tästä lähteltä löytyy meri ja sen suolainen kosketus. <3

 

Tiesitkö, että Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan
ihminen viettää sisätiloissa 85-90 % vuorokaudessa?

 

Ystävät, 85-90%! Mitä ajatuksia luku sinussa herättää? Mitä voisit tehdä asialle? Tehdään jokainen omilla tahoillamme muutama pieni terveysteko itsellemme! Ohessa viisi vinkkiä siihen, miten voit edistää onnellisuutta ja terveyttäsi lisäämällä luontoelementtejä päiviisi.

 

onnellisuus

Ekologiset astiat (kuten kuvan lautaset) ovat kotimaiselta Kupilkalta. Aivan tajuttoman nätit! <3

ONNELLISUUS | 5 KEINOA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ LUONNON AVULLA

Näillä keinoilla voit helposti lisätä luontoelementtejä päiviisi. Se kannattaa, sillä stressitasot laskevat, mieli kirkastuu ja olosta tulee kokonaisvaltaisemmin parempi. Muista myös matkan varrella hengittää syvään, sillä on yllättävän suuri vaikutus. <3

 

1 .
Mieti, millainen maisema läheltäsi olisi sinulle juuri nyt hyvä. Se voi olla lähipuisto, pieni lähihiekkatie, kallio, metsä, meri. Hakeudu sinne jo ihan pieneksikin aikaa, 15 minuuttia riittää. Jätä kännykkä äänettömälle, peitä kello hihalla. Tarkkaile ympäristöäsi, kuuntele tarvittaessa silmät. Vain ole, tekemättä mitään. Muistuta itseäsi, että tässä hetkessä on hyvä.

 

2.
Kaikki liikkuminen luonnossa ja ulkona on plussaa. Hyödynnä työmatkoja. Pyöräile, kävele, hölkkäile työmatkat. Jos se työmatkat tuntuvat tylsiltä yksin, sovi muutaman kerran viikkoon työkaverin kanssa työmatkatreffit. Kaikki, vähäisempikin liike ja luonto, on hyväksi.

 

onnellisuus

Matkalla Mindfulness-hetkeen kerkesi bongata ja maistella puolukoita.

 

3.
Tuo luontoelementti lähemmäksi itseäsi: kerää lomamatkalta rannalta kiviä tai simpukoita ja sisusta niillä kotia tai työpistettä. Jos meri on sinulle rentouttava elementti korista työpistettäsi jollain sellaisella, joka muistuttaa sinua merestä. Se voi olla rantakivi, simpukka, kuva tai postikortti.

Jos metsä on sinulle rentouttava elementti, niin tuo metsä lähemmäs sinua vaikka koristamalla työpistettäsi kävyillä.

Kun tunnet itsesi stressaantuneeksi tai ahdistuneeksi luo katseesi vähäksi aikaa tuohon luontoelementtiin, muistele sen alkuperäistä olinpaikkaa ja hengitä syvään muutama kerta. Maailma odottaa kyllä. <3 #inhimillinenote

 

onnellisuus

Nokipannukahvi. Mikä ihana tekosyy. Kuksa Kupilkalta.

 

4.
Ota illalla aikaa ja hakeutu pihalle. Illan hämärässä on ihana asettua maahan selällesi katselemaan taivasta. Suuntaa ajatuksesi taivaan äärettömyyteen. Elämä on aika ihmeellistä, kun taivasta todella katselee: yleisimpien ongelmiemme mittasuhteet usein hieman muuttuvat. 🙂

 

5.
Hyödynnä sateen jälkeinen aika. Käy ulkona heti sateen jälkeen. Hengitä ilman kosteutta, rauhoita mielesi rauhoittuneeseen liikenteeseen. Anna kostean ja happirikkaan ilman raikastaa mieli. Sade vaikka kastuessasi rasittavaa onkin, on parhaimmillaan upea ja puhdistava asia.

 

Tässä muutama. Mikäli sinulla on omia kikkoja tai vinkkejä jakaaksesi, niin jaa kommenteissa! Olisi ihana kuulla, millaisia vinkkejä teillä on tai mikä on teidän sielunmaisemanne.

 

Rauhoittavaa viikonloppua, ystävät.
x Kipa

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Treeni ja koiranpentu | Miten yhdistää liikunnallinen elämäntapa ja pentuarki?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3