Olen nyt seurannut kaksi kuukautta tota meidän koiranpentua ja fiilistellyt, kuinka siisti otus kyseinen tyyppi on!

Ensinnäkin koiranpentu on siitä jännä tapaus, että pennun puuhastelua voisi vain tuijottaa loputtomiin. Toisekseen ihan totta tolta sintiltä voi oppia paljon. 🙂

Bosse on ensimmäinen koirani ja kaikki mitä hänen kanssaan tekee on melkoisen uutta – molemmille. Ihminen voi itseasiassa oppia yllättävän paljon koiralta, ja halusin jakaa muutaman ajatukseni teille.

Mitä te olette oppineet lemmikiltänne? Olisi kiva kuulla ajatuksianne aiheesta. <3

 

koira

Kuva: Laura Laukka. <3 Editointi: mä)

MITÄ IHMINEN VOI OPPIA KOIRALTA?

 

LEIKKI JA LEIKKIMIELISYYS

Leikkisyys, lapsenmielisyys ja lapsenmielinen uteliaisuus asioita kohtaan auttaa sinua näkemään ja kokemaan enemmän. Leikkimielisyys takaa lisäksi sen, että sinulla on myös itseksesi hauskaa eikä sinulla tarvitse olla jatkuvasti joku seurana.

Leikkikäämme siis päivittäin, pitäkäämme hauskaa ja viihtykäämme – myös oman itsemme kanssa.

 

koira

TERVEHDI RAKKAITASI AINA ILOISESTI

Ei ole mitään siistimpää, kuin toisen ilo sinut nähdessään. Tulee niin onnelliseksi! On ihana tunne, kun koet jonkun tosissaan odottaneen sinua ja olevan innoissaan nähdessään sinut.

 

Osoittakaamme siis kaikille rakkaillemme heidät tavatessamme,
että he ovat meille tärkeitä ja iloitsemme heidän olemassaolostaan.

 

koira

 

RAKASTA PYYTEETTÖMÄSTI

Koiran rakkaus omistajaansa kohtaan on jotain huikeaa: se on pyyteetöntä ja aitoa. Se ei ole valtapeliä eikä oman egonsa pönkittämistä.

 

Rakastakaamme toisiamme pyyteettömästi ja aidosti.

 

 

koira

 

NUKU PÄIKKÄREITÄ

Koira on mahtava: kun nukuttaa, se nukahtaa. Bosse saattaa pentujen tapaan simahtaa pystyyn tyyliin kesken leikkimisen. Päikkärit ovat terveysteko ihmiselle: ne mm. laskevat verenpainetta ja stressitasoja, lataavat akkuja, lisäävät tarkkaavaisuutta, jaksamista ja keskittymiskykyä.

 

Aina kun mahdollista, niin panostakaamme terveyteemme ja
nukkukaamme päiväunet. 10-15 minuuttia riittää!

 

koira

 

OLE ENNAKKOLUULOTON JA KOKEILE UUSIA ASIOITA

En tiedä teidän lemmikeistä, mutta Bosse on kyllä joka paikassa aika nopsakkaan. Kaikkeenhan se menee suu edellä. Mutta sillä tavalla oppii. 🙂

Kaikkea pitää kokea ja kokeilla ja Bosse on aika ennakkoluuloton tapaus. Välistä vähän jopa tyhmänrohkea. Toisaalta se on aika liikkistä. 🙂

 

Meillä ihmisillä on helposti uskomuksia, jotka saattavat jarruttaa meitä tekemästä tai toteuttamasta joitakin asioita. Koirilta voimme oppia tarttumista tilaisuuteen: kirmaa kohti ja tartu hetkeen!

 

koira

 

HAKEUDU LÄHELLE

On hyvä olla lähekkäin ja läheisyys luo turvallisuuden tunnetta. Bosse on ihana, kun se kömpii sylkkyyn ja nukahtaa siihen. Öisin saattaa pieni tuhiseva kuono asettua naaman viereen ja päivisin hän niin mielellään liimautuisi sohvalla kylkeen kiinni.

 

Ihminen tarvitsee läheisyyttä, myös spontaania sellaista.
On ihan luonnollista, että ihonkaipuu iskee silloin tällöin.
Hakeutukaamme siis usein meille tärkeiden ihmisten lähelle ja halatkaamme usein. Läheisyys edistää ja ylläpitää terveyttä.

 

koira

 

VETREYTÄ JA VENYTTELE RANKAA SÄÄNNÖLLISESTI

Aina unilta herättyään koira venyttelee makoisasti ja vetreyttää siten rankaansa. Kiinalainen sananlasku sanoo, että ”olet yhtä vanha, kuin selkärankasi”.

 

Panostakaamme selkärankamme terveyteen: pyrkikäämme mahdollisimman usein tekemään asioita ja harjoituksia, jotka parantavat ryhtiämme, rangan liikkuvuutta sekä hoitaa selkää ja ehkäisee vaivoja ja kiputiloja. 

 

koira

 

JOS JOTAIN HALUAT TODELLA PALJON ÄLÄ LUOVUTA, KUNNES SAAT SEN

Virikelelu. Tuo kotoa poislähtevän pelastus. Sellaisen kun täyttää jollain namilla ruoalla ja laittaa lattialle, niin saat karata koiran luota rauhassa.

Bossea on mahtava katsoa virikelelunsa kanssa: se päättäväisyys saada haluamansa on upeaa. Lisäksi homma saatetaan aina loppuun satavarmasti: kun herkut on jo lelusta syöty tarkistetaan vielä muutaman kerran, että se varmasti on tyhjä.

 

Olkaamme sitkeitä saavuttaaksemme tavoitteemme. Joskus se voi tuntua työläältä, mutta jos todella haluat jotain, niin pysy sitkeänä. Sitkeys palkitaan.

 

koira

OLE JUURI SELLAINEN, KUIN OLET

Koira ei feikkaa. Se on juuri sellainen, kuin on. Tämän tyyppinen välitön rehellisyys ja aitous on ihailtavaa. Totta kai jos ajattelee, niin ei me ihmiset voida tietenkään tölvästä mitä tahansa sylki suuhun tuo ja perustella homma sillä, että ”mä nyt vaan olen tällainen”.

Mutta lähtökohtaisesti on hyvä pyrkiä olemaan aito oma itsensä.

 

Ole aina oma itsesi, koska kaikki muut ovat jo varattuja. 

 

 

Mitä oivalluksia te olette tehneet lemmikkinne tai ystävänne lemmikin myötä? Jakakaa toki kokemuksia! Itse aion käyttää näitä ohjenuorana ehdottomasti jatkossa. Näiden lisäksi sisäsiisteys on tietty aina plussaa. 😉 Se muuten Bosselta alkaa sujua jo tosi hyvin – jee! 😀

 

Aurinkoa mieliinne,
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Kilpirauhasen vajaatoiminta ja treeni – 5 vinkkiä!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3