Tiedättekö, mitä jäin miettimään edellisen postaukseni myötä?
Sitä, että haluan elää elämääni niin, että en kadu mitään. En halua 10 vuoden tai edes viiden tai vuoden päästä miettiä, että olisi pitänyt. Että kaduttaa, kun en tehnyt jotain.

 

MITÄ SINÄ ET HALUA KATUA MYÖHEMMIN?

Tähän voi liittyä ihmisestä riippuen kaikenlaista. Voit ehkä havahtua joku päivä, että olet elänyt elämääsi tietyn naamion takaa. Kadut ehkä sitä, että et ole ollut aito. Tiedättekö? Mennyt sitä polkua, mitä olet ajatellut muiden odottavan sinun kulkevan.

Tai ehkä olet antanut liikaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omiin valintoihisi? Peläten ehkä, että tulet arvostelluksi, hylätyksi tai kiusatuksi omana itsenäsi ja omine valintoinesi.

Tällöin olet elänyt muiden – et omaa elämääsi. Olet unohtanut itsesi ja sisimpäsi.

Toinen seikka on asioiden hyväksyminen: on liian helppo kyynistyä ja suuttua maailmalle. Miksi jotain sellaista piti tapahtua, josta et pidä? Tai joka satuttaa? Tai jonka edessä olet voimaton? Yksi suurimmista haasteista elämän seikkailussa on hyväksyä ne haasteet, mitä tieltäsi löydät.

Vaikka et pitäisi jostain sinun on usein silti hyväksyttävä epämukavan asian olemassaolo, jotta voit jatkaa eteenpäin.

 

tulet katumaan

Syksy on kautta rantain itselleni syvien pohdintojen aikaa. Sen huomaa niin konkreettisesti, kuinka elämä ja ympäristö voivat muuttua hetkessä. Luonnon talviunille käyminen muistuttaa itseäni myös siitä, kuinka elämä on välistä hyvin hauras. Siksi on arvostettava niitä asioita, joita sinulla on nyt. Pysähtyä huomaamaan se kaikki hyvä ympärilläsi.

 

Jotkut ihmiset hengaavat sellaisten ihmisten seurassa, jotka eivät tee heille hyvää. Ethän sinä ole yksi heistä? Muista, että sinulla ei ole velvollisuutta hengailla negatiivisten ihmisten kanssa. Strong people don’t push others down – they lift them up.

Negatiivinen asenne tarttuu helposti. Toisaalta on myös todella rankkaa koittaa taistella sitä vastaan. Jatka siis matkaasi. Sen verran itsekäs sinä saat ja sinun pitääkin olla. <3

Joskus taas on superhelppoa tarttua menneeseen. Irtipäästäminen on niin pirun hankalaa, tiedän. Joskus se vain on pakko. Se vain on pakko, jotta itse voit paremmin. Mennyt on mennyttä eikä se ole tulossa takaisin – paitsi ehkä kummittelemaan.

Tarjoa menneisyydellesi kahvit ja ystävällisesti kerro sille, että nyt sinun on aika jatkaa matkaa etkä tarvitse sitä enää. Sinun käsissäsi on avaimet omaan hyvinvointiisi.

 

tulet katumaan

Synkkinä hetkinä tuntuu, ettei haluaisi päästää irti: asioita haluaisi ottaa omiin lonkeroihin, mutta aina vaan ei voi. On hyvä muistaa, että kaikkea ei tarvitse eikä voi kontrolloida – eikä huolehtia…

 

tulet katumaan

…ja lopulta, kun asioita tarkastelee joskus hieman tarkemmin on löydettävissä myös niiden kauneus. Pimeyden ja synkkyyden ei automaattisesti tarvitse olla harmillista: kaikessa on löydettävissä aina omat erityispiirteensä, opetuksensa ja kauniit puolensa. <3

 

Elämässä jotkut asiat vain vaativat aikaa. Tiedättekö, kun joskus ihmisellä on taipumus olla hieman kärsimätön? Kaikkitässänytjaheti? 🙂

Joskus elämän on vain annettava myös rullata: kaikkea ei voi kontrolloida eikä kaikesta tarvitse tai kannata huolehtia. Opi huomaamaan, mikä on oikeasti tarpeellista tehdä ja huolehtia. Asiat eivät myöskään aina mene toivotulla tavalla: silloin voi olla tarpeen juurikin ottaa opiksi ja keksiä uusi tapa lähestyä asiaa.

Pääasia on, että et lannistu etkä luovuta – usko itseesi ja päämääriisi.

 

tulet katumaan

ÄLÄ KADU – OMAT OIVALLUKSENI JAKOON

Jos sinulla on tällä hetkellä jotain, jota mietit että hitto. Olisi pitänyt. Mieti hetken aikaa miksi näin on: miksi ehkä kadut? Miksi mietit, että olisi pitänyt? Ja ennen kaikkea miksi et toteuttanut?

Käsittele asia ilman arvottamista: kohtaa asia, hyväksy se tässä hetkessä ja sen jälkeen jatka matkaasi. Ota kyseinen asia mukaasi opettajana, älä arvottajana tai taakkana.

 

Aiheeseen liittyen muutamia omia oivalluksiani – jaa vapaasti omiasi! <3

 

 

Tiedä kuka olet. Seuraa omaa polkuasi.

 

Keskity positiiviseen ja rakentavaan – sinun ei tarvitse hengata negatiivisten ihmisten ja asioiden äärellä.

 

Voit vaikuttaa tulevaisuuteesi keskittymällä nykyhetken tekoihisi. Älä takerru menneeseen.

 

Unohda epäonnistuminen, sillä sellaista ei ole – on vain opetuksia.

 

Älä yritä kontrolloida kaikkea: kaikki tapahtuu syystä ja huomaat sen joku päivä. Kaikelle on aikansa ja kaikki aikanaan.

 

Muista, että joskus elämä voi yllättää ja sinulla voi olla vähemmän aikaa asioiden toteuttamiseen, kuin luulit.
Älä siis toistuvasti odota ja lykkää sellaisia asioita, joita todella haluat tehdä: 
jonakin päivänä saatat havahtua ymmärtäen, ettei sinulla ole enää mahdollisuutta tehdä kyseisiä asioita.

 

 

Mitä ajatuksia teillä on aiheesta? 🙂
x Kipa

 

 

Lue myös:

Onnistumisen avain | Luo oma hyvinvointisuunnitelma

 

*** Seuraa minua ***

FacebookYouTubeBloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointi
~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~