RAKKAUS | SILLÄ ON VÄLIÄ, KUINKA SINÄ RAKASTAT ITSEÄSI

Viimeiset pari-kolme kuukautta on ollut sitten hassun hauskaa aikaa. Kirjoitan hyvin usein sekä välillisesti että suoraan siitä, kun hyvinvointi ei voi olla koskaan vakio. Sitä ei voi optimoida eikä se voi pysyä hyvänä koko ajan. Lisäksi mikään ei ole pysyvämpää, kuin muutos.

Olen ollut melko hiljainen viimeisen viikon. Omat henkilökohtaiset voimavarani minkään sortin järkevään kirjoitukseen ovat olleet vähissä. Ensin asioita pitää himppasen jäsennellä päässään, että ajatuksista saa kirjoitukseen minkään sortin punaista lankaa.

Olen käynyt läpi mittavan tunneskaalan pelosta iloon, rakkaudesta inhoon, luottamuksesta epäluottamukseen ja virkeästä väsyneeseen. Kaikki tunnetilat ovat olleet tervetulleita, kuuluvathan ne ihmiseloon.

Olen myös kipuillut blogini kanssa, myönnän. Fitness-tyyppinen ilmapiiri ja fitness elämäntapana ei ole mun juttu. Ei ole koskaan ollut, vaikka kuinka minua olisi rohkaistu joskus kisaamaan. Välillä mietin, onko Fitfashion minulle oikea alusta jakaa ajatuksiani ja valmennusideologiaani.

En missään nimessä tuomitse fitneksen harrastajia – en oe sellaisessa asemassa. En vain tykkää siitä, mitä se tekee inhimilliselle otteelle ihmisen armollisuudessa ja itsensä hyväksymisessä sellaisena, kuin on.

En pidä siitä, että kehosta tehdään ulkoisen muokkauksen väline. Elämänmatkani varrella sisäiset tekijät ovat saaneet enemmän ja enemmän huomiota: ulkonäköäsi et ota täältä mukaasi. Maallista omaisuutta et ota täältä mukaasi. Kun sinusta ja minusta aika jättää otamme mukaamme lopulta sen, kuinka suhtauduit itseesi ja miten rakastat itseäsi. Miten olit itsellesi hyvä ja armollinen loppuun asti ja kuinka se heijastui käytöksenäsi ihmisiin ympärilläsi.

Se, mikä saa sinut elämään ikuisesti on tunne. Tunne, jonka välitit kanssaihmisille. Tunteet, jota sait muut kokemaan. Oli ne niin hyvässä kuin pahassakin.

Tärkeintä on aina sisältö, sanotaan. Ja se pitää kyllä jetsulleen paikkansa.

 

rakkaus

RAKKAUS | JA TÄRKEIN NIISTÄ ON…

Alan pikkuhiljaa purkamaan itsellenikin tätä tunteiden ja tapahtumien vyyhtiä. Kirjoitus on minusta parasta terapiaa. 🙂 Mikä on sinun terapiamuotosi?

Kuulen niin sanotusti paremmalta puoliskoltani hyvin usein riitatilanteissa, että ”couchaa nyt itseäsi parisuhteessa. On siinäkin hyvinvointivalmentaja, kun ei osaa itse elää parisuhteessa!”.

Totta. Olen nimenomaan hyvinvointivalmentaja – ja jos tarkkoja ollaan, niin Terveysvalmentaja. Coachaan ihmisiä oman itsensä kuunteluun ja itsensä hyväksymiseen, tunteiden tarkasteluun ja sisäisen äänen löytämiseen. Sitä kautta on mahdollista pureutua ruokaan, liikuntaan, työhön, parisuhteeseen jne. Ensisijaisesti coachaan siis mieltä. Sen voi huomata teksteistänikin.

Ja rehellisesti oma parisuhde vain on yksinkertaisesti ihmistä itseään liian lähellä, jotta sitä voisi katsoa tarpeeksi objektiivisin linssein ja ulkopuolisen silmin. Niin se vaan menee. Minulla on toki välineitä itseni kehittämiseen ja siihen pyrin jatkuvasti: uuden oppimiseen.

 

 

rakkaus

Meillä oli ihan päällikkösetti työhyvinvoinnissa viime keskiviikkona. Katsottiin superihanan asiakkaan kanssa vähän kotitreeniliikkeitä – yksi lemppareistani on selkä seinää vasten – istunta. 🙂

 

Parisuhde ei ole valtataistelua. Se ei ole toisen neuvomista tai kritisoimista. Tie rakkauteen ei löydy sillä, että sinä olet oikeassa ja toinen on väärässä. Mutta mistä siinä on kyse on toistenne tunnetiloista ja niiden ymmärtämisestä: koette eri tavalla asioita. Tunne on aina subjektiivinen kokemus. Siksi et voi olla oikeassa – etkä voi olla väärässä.

Mitä olen näiden viiden vuoden aikana oppinut ja pohtinut on seuraavaa. Saat toki täydentää listaa, laitetaan vinkit jakoon ja hyviä viboja kaikille. 🙂

 

rakkaus

Bosse on mun rakkauspakkaus. <3

RAKKAUS JA PARISUHDE | POHDINTAA

Muutamia elämänviisauksia antaisin pariskunnille, jos antaisin. Nämä eivät ole ultimate totuuksia, mutta onneksi tämä on mun blogi. 😀 No ei, mutta oma parisuhteeni kun on ollut melko hullunmyllyä.

 

  • Kun elät parisuhteessasi pelon varjostamana olet taipuvaisempi ylimieliseen pätemiseen, muiden tai asioiden tuomitsemiseen ilman perusteluita tai eri näkökulmien pohdintaa, kritisointiin ja neuvomiseen.
  • Kaiken alla on kuitenkin aina kaipuu rakkauteen ja lämpöön, vaikkei se aina tule tarkoitetusti esiin – erityisesti jos esität neuvosi alentaen tai ilkeästi tai toisen tunnetiloja kunnioittamatta.
  • Vaikka et aina jaksaisi, niin tarjoa aikaasi. Ehdota oma-aloitteisesti yhteistä tekemistä, älä odota toisen pyytävän ensin. Jos elät täyteistä elämää on hyvä idea kertoa paljonko sinulla on aikaa. ”Minulla on seuraavat kaksi tuntia tai koko ilta tyhjää”. Ja on muuten kiva kuulla ja esittää joskus kysymys ”mitä sulle kuuluu”.

 

rakkaus

 

  • Älä heti koe itseäsi tyrmätyksi, jos kumppanisi sanoo sinulle ”nyt en jaksa”. Hän on saattanut kokea juuri jotain muuta voimavaroja kuluttavaa ja hänen väsymisensä ei liity silloin sinuun millään tavalla. Hänestä on varmasti kiva myös kuulla välillä kysymys ”voinko auttaa sinua jossain”. Jos vastaus on silti ei, niin anna hänelle tilaa.
  • Tee asioita ehdoitta. Mikään ei ole rassaavampaa, kuin kuulla riitatilanteessa, että johonkin asiaan sisältyikin ehto. Rakkauden tulee olla pyyteetöntä. Ei jalustalle nostamista tai krediittien keräämistä. Rakkaudessa ei jaeta plussapisteitä, vaan homma perustuu molemminpuoliseen kunnioitukseen: jos noudat kumppanisi jostain tai ostat hänelle jotain tee se pyyteettömästi. Älä käytä näitä riitatilanteessa pelikorttina. Luottamuksen kun voi menettää vain kerran.
  • Älä ensimmäisenä ole neuvomassa, ellei toinen vartavasten sitä pyydä. Me ihmiset haluamme usein vain puhua jollekin ja purkaa ajatuksiamme. Aina ei tarvitse ensimmäisenä neuvoa tai etsiä ratkaisuja. Meidän on niin helppo löytää mukaratkaisuja toisten ongelmiin, vaikka omiemme kanssa olisimme aivan yhtä hukassa. Toimiakseen ratkaisu tarvitsee ihmisen oman oivalluksen. Kuuntele, ole toisen kanssa samalla levelillä ja tarvittaessa anna jopa hiljaisuuden puhua.
  • Pyydä apua, kun sitä tarvitset. On turha syyllistää toista siitä, että hän ei ollut läsnä silloin, kun häntä tarvitsit. Kellään ei ole kristallipalloa pyllyssä. Me emme lue ajatuksia. Pyytämällä apua luot luottamuksellista suhdetta toiseen ihmiseen. On myös hyvä tunne vastaanottaa apua ja huomiota, ihan yhtä lailla kuin auttaa toista.

 

Tämmöistä tässä mietin ennen, kuin lähden treenaamaan. Mitä sulle kuuluu? 🙂
x Kipa

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Tiedä mitä syöt | Tarkista ainesosaluettelo!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

 

hyvinvointi
~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~