PUNNERRUS | KEHOA KOKONAISVALTAISESTI TREENAAVA LIIKE

Jos joku liike pitäisi ottaa autiolle saarelle mukaan, niin se olisi punnerrus. Toisaalta huomaan ryhmäliikuntatunneilla, että punnerrukset aiheuttavat monille päänvaivaa ja jopa epämiellyttävää tunnetta. Punnerrus on kuitenkin ehdottomasti oma henk koht suosikkiliikkeeni – arvaa miksi?

Punnertaminen on superkokonaisvaltaista! Et tarvitse vain lihaksia, vaan tarvitset lihasten yhteistyötä. Punnerrus on loistava toiminnallisen harjoittelun liike.

Yläkropan voiman lisäksi punnertaminen vaatii vatsalihaksilta kestävyyttä, voimaa ja hallintaa: keskivartalo siirtää voimaa ylä- ja alavartalon välillä.

Sinäkin voit kehittyä punnerruksissa hyvää vauhtia! Punnerruksilla saat hyvin voimaa yläkroppaan: hartiat, ojentajat, hauis, selkä, rinta. Jos lähdet hyvin alkutilanteesta punnertelemaan, niin hienoa – kehitys on yleensä alussa kaikkein suurinta! Joten keep going!

En tiedä, kuinka moni lisäkseni hakee virtaa rintapunnerruksista, mutta tiedättekö mihin punnertaminen toimii myös: virkeystilan nostamiseen. Oikeesti.

Kun väsyttää ja haluat äkillisen energiapiikin, niin tee muutama säpäkkä rintapunnerrus, Kyllä lähtee!

Testaa!! 😀 😀

Miltä mieltä sinä olet punnertamisesta? Miksi tykkäät tai et?

 

punnerrus

PUNNERRUS | TÄRKEÄÄ TIETOA TEKNIIKASTA 

Punnerrustyylejä on sikana, joten kokeile rohkeasti erilaisia käsien asentoja ja erilaisia punnerrusvariaatiota! ”Ryhmäliikuntapunnerrus” on nimittäin vain yksi tapa tehdä asiaa.

 

Yleisenä nyrkkisääntönä punnerruksiin voidaan sanoa, että

  • Aktivoi aina vatsalihakset liikkeen tueksi: vältä roikottamasta alaselkää notkolla tai nostamasta lonkkiasi ylös taittoon.
  • Säilytä leuka kaulakuopassa: niska ja selkä pitkinä. Vältä pään roikottamista tai leuan tuomista liian eteen, jottei paino jakaudu epäsuotuisasti niskalle.
  • Lisäksi aktivoi lapapito: liu’uta hellästi lavat kohti rankaa ja saman aikaisesti lavan kärjet kohti kuvitteellisia takataskuja. Näin ryhtisi pysyy hyvänä, hartiat eivät kierry eteen ja lisäksi sinun on helpompi hengittää kun paino jakaantuu yläkropassa oikein.

 

NONIIN! Lähdetäänkö sitten puuhastelemaan? 🙂

 

punnerrus

 

Ennen kuin tämä vuosi taputellaan, niin tsekkaa viime vuoden minipunnerrushaasteeni. Ohessa kootut YouTube- treenivideot linkkien takana!

Ideana ”haasteessani” on kasvattaa punnerrustoistomääriä jokaisena viikon arkipäivänä viidellä kappaleella:

Maanantai: perusrintapunnerrus, 15 punnerrusta
Tiistai: lankkukävelypunnerrus, 20 punnerrusta
Keskiviikko: punnerrus käsien asentoa vaihdellen, 25 punnerrusta
Torstai: plyometrinen punnerrus, 30 punnerrusta
Perjantai: punnerrus vuorikiipeilijäpolvella ristiin, 35 punnerrusta

 

Jokaiselle päivälle on siis luvassa erilaisia variaatioita. Käy kurkkimassa vähän inspistä omaan treeniisi!

 

Mainitsinko muuten jo, että punnerrus on lempiliikkeitäni myös siksi, että sen voi pakkaa todella helposti myös reissuun mukaan. 🙂

 

Liikunnan iloa kaikille!
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Ruokasota | Ei tehdä ruoasta numeroa!

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~