HYVÄN OLON HELMIKUU | ONKO ELÄMÄSSÄSI TILAA YLLÄTYKSILLE?

Havahduin viime viikolla siihen, että nyt. Elämäni ei saa eikä voi olla aina niin kovin säpäleistä kaiken työn ja vapaa-ajan tasapainottelun välillä. En ole kovin rutiini-ihminen, mutta tarvitsen elämääni hitusen enemmän rutiineja. Rutiineja, jotka tuovat sirpaleisen elämänrytmin tilalle järjestelmällisyyttä ja tasaisuutta.

Haluan olla vähän kaikessa mukana ja mielellään olen. Välillä vain unohtuu se fakta, että tässä hetkessä on helppoa sanoa kaikelle tulevalle kyllä oivaltamatta, että ehkä silloin kun kyseiset asiat oikeasti toteutuvat niitä on kerralla liikaa tai sitten väliin tapahtuukin elämää. Kaikkea kun ei voi kontrolloida, kyllä elämässä on oltava tilaa myös yllätyksille.

 

Kuka muu kokee, että elämässään ei ole tilaa yllätyksille? Mitä sinä kaipaisit elämääsi lisää?

 

 

huoleton helmikuu

 

HYVÄN OLON HELMIKUU | TARTU HAASTEESEEN:
MITÄ HALUAT ELÄMÄÄSI LISÄÄ?

Näistä ajatuksista se sitten lähti – huoleton helmikuu! Yksi tavoite ja konkreettisia tekoja sen saavuttamiseksi. Kuka on messissä?

 

Oma tavoitteeni on saada elämään lisää rentoutta ja
enemmän omaa aikaa ihan vain väljälle.

 

Toisin sanoen toivon saavani lisää ex tempore -aikaa. En halua enää kiiruhtaa paikasta A paikkaan B enkä halua kiristellä hermoja siksi, että moni asia ovat levällään. Kaipaan päikkäreitä. Kaipaan sitä, että voin keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. Kaipaan sitä, että ei ole liiallista paineen tuntua siksi, että on itse haalinut liikaa.

 

Oma tavoitteeni onkin sanoa enemmän ”ei”.

 

Olemme hyvän kollegaystäväni kanssa pistämässä pystyyn yhtä megamageeta yrityskokonaisuutta (stay tuned!) ja tajusin, että esimerkiksi ihan vaan sen suunnitteluun ja toteutukseen tarvitsen lisää aikaa.

Lisäksi tarvitsen aikaa siihen, että laskutukseni yrittäjänä ei laahaa, vaan organisoidun toimistopäivillä. Minun pitää siis työstää työaikojani, sillä kaiken ohella haluan kirjoittaa blogia, osallistua blogitapahtumiin, tehdä vlogia ja tehdä yritysvalmennuksia.

Lisäksi haluan hoitaa jumpat rautaisella ammattitaidolla ja rakkaudella.

 

huoleton helmikuu

Bosse on mun elämäni mies. <3 Tässä pikku-sintti on 7-viikkoinen.

 

Tarvitsen myös aikaa ja energiaa omalle ajalle huoltaa kehoani ja mieltäni sekä ajalle koirani kanssa. Haluan Bossen olevan maailman onnellisin koira. Maailman onnellisin koira tarvitsee lauman pääksi tasapainoisen tyypin. 😉

Ja ystävät. Heitä en voi ylistää tarpeeksi. Heitä haluan nähdä. Love those peeps. <3

Me, joilla aika tuntuu olevan kortilla oletko koskaan listannut itsellesi asioita, joihin aikaa menee? Mihin kaikkeen sinulla tosiasiassa aikaa menee? Mihin haluaisit sitä käyttää?

Tutkailin omaa listaani ja totesin, että nyt pitää järkeistää.

 

Toivonkin, että olet mukana hyvän olon haasteessa:
mikä on sinun tavoitteesi helmikuulle? Mitä sinä haluat tällä hetkellä lisää?
Mitä konkreettisia keinoja tavoitteesi saavuttaminen tarvitsee?

 

Kun sinulla itselläsi on hyvä olo itsessäsi ja elämässäsi voit olla läsnä ja hyvä muille. Voit voimaantua omassa elämässäsi ja kokea onnellisuutta. Suhtaudut positiivisemmin tulevaisuuteen ja uskot itseesi. Hymyilet. Nautit hetkistä. Olet levollisempi.

Joten miksi et panostaisi omaan hyvään oloosi? <3

 

huoleton helmikuu

#nofilter

 

HYVÄN OLON HELMIKUU | AION SANOA ENEMMÄN EI

Tämä on jatkuvaa opiskelua omalla kohdallani. Jostain syystä unohdan tämän jalon taidon aina – tai ehkä sitä ei itselläni koskaan ole ollutkaan. 😀

Kirjoitin aiheesta hitusen aikaa sitten, voit lukea kirjoituksen täältä (Enemmän omaa aikaa | Kuinka sanoa ei?).

Mitkä ovat konkreettisia keinoja, joilla otan homman omiin lonkeroihini? Oma action planini menee seuraavasti:

  • Selkeät toimistoajat kalenteriin: laskutukset menevät suurimmaksi osaksi kuun loppupuolelle, joten varaan kalenterista 2-3 tuntia niiden hoitamiseen. Kännykkä äänettömälle ja piiloon, jotta homma ei katkea.
  • Pidän viikossa 1-2 päivää sellaisina, joihin en varaa mitään. Tällaisia mahdollisia päiviä ovat tiistait ja torstait. Valitsen siis niistä aina vähintään jomman kumman.
  • Otan omaa aikaa kehonhuollolle. Yhdessä vaiheessa kävin todella paljon erilaisissa vartalo- ja kasvohoidoissa. Rakastan niitä, niistä tulee hyvä olo ja usein voi ottaa jopa päikkärit samalla. <3Viime vuosina hoidot ovat kuitenkin jääneet (koska itse lopetin hoitolatoimintani muutama vuosi sitten, niin varmaan siksi – olen ikäänkuin jäänyt alalta pois) ja olen ennemminkin survonut väkipakolla jonkun hieronnan johonkin väliin. Stressiähän siitä aiheutuu, koska aikataulut. 😀 Nyt olen varannut kalenteriin jo maaliskuun puoliväliin asti säännöllisiä kasvo- ja vartalohoitoja. Because I’m worth it. 😀
  • Juoksen luonnossa. Rakastan juoksua ja asun aivan Keskuspuiston kupeessa. Täydellinen lenkkimaasto! Kävin lenkillä viimeksi tiistaina ja ilma oli ihana talvinen. Juoksu on helppo siitä, että se ei vaadi suurempia lähtötoimenpiteitä ja sitä voi hujauksessa kimpasta tuonne polulle. Kätevää. Samalla saa metsäterapiaa. Jos ei tee mieli juosta, kävelen. Otan Bossen messiin. <3

Tässä muutama konkreettinen keino, jolla saan oman hyvän oloni kohisten nousuun. On nyt jo henkisesti kevyempi olo!

 

Hei – kuka ottaa hyvän olon haasteen vastaan? 🙂 Mitkä ovat sinun konkreettiset keinosi tavoitteesi saavuttamiseksi? Kommentoi, jee!

 

Tehdään tästä huoleton helmikuu, me ollaan kaikki sen arvoisia!
x Kipa

 

 

Edellinen kirjoitukseni:

Itsensä hyväksyminen | Kun liikuntani oli suorittamista

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

– Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. –