KIIRE | EI KERKIÄ SYÖMÄÄN

Usein kuultua: on niin kiire, että syömään ei kerkiä. Tottakai, varmasti joskus onkin.

Tässä kolme vinkkiä sinulle, joka haluat helpottaa tuskailuja ruokailujesi suhteen, kun keikkaa pukkaa ja tekemistä riittää.

 

PS. Muista, että kaikkea ei täydy täydellistää: joskus sitä vaan tulee skipattua ruokailut. Tärkeintä on, että pitkällä aikavälillä homma hoituu.

#inhimillinenote

 

 

kiire

Suomalainen salaattisekoitus, 2,19 €. Lähde.

 

1. TEE HOMMA HELPOKSI

Yhä suositellaan kasvisten lisäämistä ruokavalioon.

Haasteeksi saattaa usein muodostua itse salaatin valmistaminen: ei jaksaisi/malttaisi/huvita/ole aikaa/jne. En ole itsekään mikään superkokki, koska en ole kovinkaan viitseliäs. Iltaisin ei vain pitkän päivän jälkeen jaksa alkaa pipertelemään huikeita salaattiluomuksia.

Laiskan kokin parhaimpia ystäviä ovatkin salaatit valmiiksi pussissa! Joo, on kalliimpaa. Mutta säästääkö se aikaani? Kyllä. Tuleeko lasvinsia varmemmin laitettua ja siten myös syötyä? Kyllä.

Kaupasta saa jos mitä erilaisimpia salaattisekoituksia syöntivalmiina, suosittelen!

Omat suosikkini ovat salaattisekoitukset, joissa on vaaleampaa ja tummempaa vihreää ja seasta löytyy jotain raastetta, esim. punakaali- tai porkkanaraastetta.

 

 

kiire

Perhesalaattisekoitus, hinta 2,19 €. Lähde.

 

Lisukkeet saa myös helposti valmiina: olen itse käyttänyt paljon falafeleja, hummusta, fetajuustoa kuutioina, säilyketonnikalaa sekä pähkinöitä ja siemeniä.

Monissa kaupoissa on nykyään myös Take Away -salaattibaareja. Laiskan kokin unelma! 😀 Loput lisukkeet vaikka salaatin lisäksi sieltä, niin avot!

Tiedän, että halvin vaihtoehto se ei ole.

 

Joka päivä ei tarvitse näitä välttämättä ostella, mutta muutaman kerran viikossa on mahdollisuus panostaa ihan vaan puhtaaseen helppouteen.

 

kiire

Salaattipeti, pensasmustikoita, Mifua. HK:n kylmäsavuhärkää, avokadoa ja kevyt salaattikastiketta. Amen. <3

 

2. LUO RUTIINI: OTA TAVAKSI HUOLEHTIA EVÄISTÄ

Vain otettu lääke auttaa. Lääke on kuitenkin ensin haettava apteekista. Sama homma safkailuissa: ota maanantaina tavaksi viedä työpaikalle 4-5 päiväksi työpöydän laatikkoon pähkinäpussi tai välipalapatukka evääksi. Kiire ei tällöin riitä tekosyyksi jättää menemättä esim. kauppaan tai kahvioon tauolla.

Jos työpaikalla on jääkaappi, niin vie sinne muutaman päivän kylmässä säilytettävät nopeat eväät (maito-, soija- ja kauratuotteet, marjat, muutama hedelmä) odottamaan hetkeään. Pyri tekemään tästä tapa.

Liian usein skippaamme välipalat siksi, ettei oikein tiedä mitä syödä ja ei oikein ole mukana mitään mitä syödä.

 

Luo rutiini: ota tavaksi tuoda viikon ensimmäisenä päivänä
hyvin säilyviä eväitä valmiiksi.

 

Mikäli opiskelet, niin huolehdi laukussa olevan pähkinäpussi tai välipalapatukka verensokerin laskun taklaamiseksi. Saat sen huitastua nopeasti naamaan eikä nälkä ja mieliteot valtaa.

 

kiire

 

Tarvittaessa laita muistutus kännykkääsi tai rannekelloosi päviän tauottamisesta. Toinen vaihtoehto on sopia työ- tai opiskelukaverin kanssa kahvittelutuokion, jolloin molemmat voivat nauttia eväänsä ja ottaa pienen irtioton puurtamisesta.

 

3. SUUNNITTELE

Joskus on hankala tehdä sellaista, jota ei ole ajatellutkaan toteuttaa. Siksi suunnitelmallisuus (ja tietty suunitelmassa pysyminen 😀 ) ovat onnistumisen ydintä.

Erityisesti jos, ja koska kiire.

Mieti itsellesi sopiva tapa toteuttaa suunnitelmaa: miettisitkö sunnuntaina, mitä syöt seuraavan viikon tai vaikka vaan keskiviikkoon asti? Teemoittelisitko ehkä päiviä: maanantai keittopäivä, tiistaina syödään kanaa, keskiviikkona on laatikkokestit ja torstaina lihaa – tai muuta vastaavaa.

Jos aamupalan tekeminen muodostuu haasteeksi, niin mieti miksi se on haaste? Voitko helpottaa aamurutiineja jollain ja laittaa aamupalan ainekset jo edeltävänä iltana valmiiksi?

Tai ehkä laittaa seuraavan päivän ruoat edellisenä iltana valmiiksi? …miten sitten muistaa ottaa ne mukaan, siinä vasta haaste, niinkö?

Taas kerran: muistutus. Laita vaikka kännykään muistutus, pyydä puolisoa/lapsia/ystävää muistuttamaan tai tarvittaessa laita eteiseen tyhja Tupperwareboksi oven eteen. Niin, että joudut miettimään, ”miksi ihmeessä toi on tossa?!” 😛

Keksi omat toimivat kikkasi siihen asti, kunnes homma on muodostunut rutiiniksi. Koko loppuelämää ei siis tarvitse tyyliin säilyttää Tupperware-boksia kodin eteisessä. 😀

 

kiire

 

Meillä kaikilla on joskus kiire. Meistä todella monella on myös tavoite voida hyvin ja usein ruokailu ja sen säännöllisyys tuottaa päänvaivaa. Siksi olennaista on, että luot mahdollisuuksia – et esteitä.

Puhunkin paljon mahdollistajista. Mahdollistajat ovat konkreettisia keinoja ja todellista asenteen muokkaamista luodaksesi tavoitteesi mukaista toimintaa ja tehdäksesi tavoitteesi mukaisia valintoja.

 

Ota riittävän pieniä askelia. Mitä helpompaa asia on toteuttaa sitä todennäköisemmin se toteutuu.

 

Tarpeeksi pieni askel eli tavoite on silloin, kun se on toteuttettavissa heti.

 

Mikäli tavoitteesi toteutuminen on kiinni selkeästi myöhemmästä ajankohdasta tai riippuvanen jonkin toisen tekijän toteutumisesta se ei ole tavoite.

 

Mikäli tuntuu, että homma ei vaan ota tulta alleen, niin muista taas kerran tavoitteesi. Mieti vievätkö valintasi sinua tavoitettasi kohti vai siitä poispäin?

Jos terveys ja hyvä olo on tavoitteesi, niin kuinka suuri osa siitä muodostuu ruokailuista? Entä jos et kerkiä syömään, niin mitä sinä priorisoit syömisen edelle?

 

Kysy, kerro ja kommentoi omia ajatuksiasi alle!

 

Ihanaa viikon alkua kaikille,
x Kipa

 

 

Lue myös:

Proteiini | Kaiken kattava ihmeaine?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointi

<3