Joskus sitä on havahtunut siihen, ettei kaikki valmentajat vaan jaa samaa ajatusmaailmaa toisten ihmisten kohtaamisesta.

 

Minusta on julmaa, että joku ihminen on joskus joutunut valmennuksessa kokemaan sellaista, että häntä ei kuunnella. Että hänen tunteitaan vähätellään tai hänen yritystään ei arvosteta.

Minusta ei ole ok, että ihminen käytyään hyvinvointi-, treeni- tai vastaavan valmentajan luona itkee. Hän itkee sitä, kuinka pettynyt hän on itseensä, kuinka huonoksi hän tuntee itsensä ja itkee sitä, kuinka hänen odotukset paremmasta olotilasta on täysin lytätty. Joku valmentaja voi oikeasti valmentaa toista ihmistä antamatta kertaakaan positiivista tai kannustavaa palautetta ja kiitosta tai vaatimalla aina vain enemmän kertomalla, että kyseinen ihminen ei ole tehnyt tarpeeksi.

Mikä siinä on niin vaikeeta unohtaa oma paremmuutensa? Olla astumatta toisen ihmisen yläpuolelle ja ottamalla toinen ihminen vastaan vain sellaisena, kuin hän on? Ilman odotuksia, arvostelua tai arvottamista?

Yhden ihmisen kanssa me kerran itkettiin molemmat. Hän sitä, että kaikki hänen toiveensa terveemmästä ja hyvinvoivasta minästä olivat kerran valmennuksessa murtuneet ja minä sitä, kuinka joku ihminen voi olla toiselle niin julma. 😀

 

 

TOISEN IHMISEN KOHTAAMINEN SELLAISENA, KUIN HÄN ON

Tässä maailmassa meistä kukaan ei ole toistaan parempi. Eikä huonompi. On niin helppoa kyseenalaistaa muita ihmisiä, kuten tuon asiakkaani kohdalla. Häntä oli suoraan syytetty, että ”et vain tee tarpeeksi”, ”et ole yrittänyt riittävästi”.

Kyseisen ihmisen kohdalla oli vain oletettu, että hän ei tee tarpeeksi. Hän oli valmentajan mielestä laiska. Juteltuani asiakkaan kanssa kävi ilmi, että hän on kaukana laiskasta: hän on ylisuorittaja. Hän on ihminen, joka vaatii itseltään paljon.

Kun ylisuorittajalle sanotaan, että et tee tarpeeksi hän tekee lisää. Ja lisää. Hän alkaa tehdä asioita ulkoisista syistä, vain jotta olisi riittävä. Hän unohtaa sen, miksi hän lähti tekemään jotain alunperin: sisäiset motivaatiotekijät hämärtyvät ja unohtuvat.

Ja hän väsyy. Lopulta hän ei enää tee sitä, mihin alussa alunperin lähti: vahvistamaan ja parantamaan omaa hyvinvointiaan.

 

Vahinko, jota saatamme aiheuttaa puhumalla ihmisistä ilman, että tutustumme heihin
ensin saattaa olla suurikin.

 

Tämä tarkoittaa myös niitä tilanteita,  jolloin tunnemme heidät, emmekä kuuntele heitä. Oli kyseessä sitten valmennussuhde, ystävyys- tai vaikka parisuhde.

 

arvostelu

Asiat voi nähdä hyvin eri tavalla. 😀

 

Toisen ihmisen kuuntelematta ja kuulematta jättäminen voi vaikuttaa häneen hyvinkin voimakkaasti.

 

Ei minun totuuteni ole sama, kuin sinun. Sinun tuntemuksesi ovat eri, kuin minun. Asiat eivät vaikuta minuun samalla tavoin kuin ne vaikuttavat sinuun ja toisin päin. Emme tiedä, mitä muut ovat elämässään kokeneet. Emme voi tietää, mikä on tehnyt toisen ihmisen sellaiseksi, kuin hän on tai sitä,  kuinka paljon häneen saattaa sattua tulla arvostelluksi.

 

Meidän täytyy hyväksyä ihmiset sellaisina kuin he todella ovat, koska terveiden ihmissuhteiden perusta on toisen ihmisen kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus. Arvostelemalla muita tosiasiassa määrittelet itseäsi.

 

Toisen ihmisen arvosteleminen ja tuomitseminen on sama, kuin olla ymmärtämättä
miksi kyseinen ihminen on juuri sellainen kuin on.

 

Tiedättekö, kun usein vanhemmat sanovat lapsestaan, että hän on erityinen. Kyllä, sinä olet erityinen, ei vanhempasi olleet väärässä.

 

Sinä olet erityinen johtuen sinun erityisestä tavastasi nähdä maailma ja elää siinä.

 

arvostelu

Arvostelemalla muita tosiasiassa määrittelet itseäsi.

 

 

Kun me kohtaamme arvostelua tunnemme olomme väärin ymmärretyiksi. Saatamme lannistua tai lamaantua. Toisinaan meidän itsetuntomme kärsii. Me ihmiset tarvitsemme sitä, että meistä ajatellaan myönteisesti ja että meistä välitetään. Me tarvitsemme sitä, että meidät hyväksytään.

 

Strong people don’t put others down. They lift them up.

 

Ole siis se henkilö, joka ottaa vastaan tulevan ihmisen vastaan sellaisena, kuin hän on. Vaikka sinussa heräisi minkälaisia tunteita, pyri vain kohtaamaan toinen ihminen ihmisenä. Arvottamatta tai odottamatta mitään.

 

Ihanaa päivää, ystävät!
x Kipa

 

 

Lue myös:
Näin sosiaalinen media ei vaikuta negatiivisesti itsetuntoosi

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

hyvinvointi

<3 Moikku! <3