^ Treeni ei ole tehokasta, jos ei siinä tule hiki!
^Ei kannata lähteä, kun ei vois tehdä, kuin vain lyhyen aikaa.
^ Tänäänkään en kerkiä treenaamaan.
^ Mä en halua olla mikään fitness, vaan että mulla olis hyvä olo.
^ Mä en halua asua siellä salilla.

 

Aika tuttuja juttuja valmennuksista, kuulostaako sinusta tutuilta ajatuksilta? 🙂 Meillä on nykyään helposti tietynlaisia uskomuksia siitä, että olisi jokin oikea tapa liikkua. Esimerkiksi juuri vähän aikaa sitten yhdessä valmennuksessa juteltiin esille se, että ”salilla tulee treenata ainakin tunnin tai puolitoista”.

Käsitys aina vähän muuttuu, kun tässäkin tapauksessa henkilöltä kysyy, että miltä kuulostaisi maksimissaan 35-45 minuutin treeni? Ei välttämättä vaan ole tullut ajatelleeksi, että oikeasti vähempikin voi riittää.

Ei siellä salilla asustaa tarvitse! Vielä vähemmän mennä salille, jos ei vaan ole sun juttu. Liikkua ihmisen pitää, se on fakta. Se ei silti tarkoita sitä, että sun pitää lähteä suorittamaan tyyliin väkipakolla ja hampaat irvessä jotain hoocee-ohjelmaa, johon sulla ei ole motivaatiota – sitä kuuluisaa sisäistä draivia juu nou.

 

Jokainen askel on kotiin päin: tärkeintä on, että on aktiivinen.
Suuri hyöty tulee jo siitä, kun nouset sohvalta tai tuolilta ja liikehdit.

 

Jos nyt vielä oma arjen aktiivisuussankaruus askarruttaa, niin ihana ihana Polar antoi mulle luvan tarjota lukijoilleni tuotteita heidän shopistaan alennettuun hintaan!

 

Siispä lukaise blogin lopusta, miten saat mm. nykyisestä lempparimittaristani, Polar A370 aktiiviisuusrannekkeesta, -20 % alea.

 

 

arkiliikunta

Suhtaudu niin, että arkiliikunta on sun kaveri. Se jeesaa sua saamaan virkeyttä ja jaksamista arkeesi. Saat paremman mielialan, lihaskireydet vähenee ja huomaat, että oikeastaan oman kehon liikuttaminen tuntuu aika mukavalta. Liikunnan pitää tuoda sulle energiaa – ei viedä sitä. (Kuva: Veera Kurittu)

 

 MISTÄ TULEE TAVOITE 10 000 ASKELTA PÄIVÄSSÄ ?

Muutamia painonhallinta- ja elämäntapamuutosryhmiä vetäneenä huomaan, että joitakin 10 000 askeleen raja ahdistaa. Kyseinen määrä askelia on iskostunut sekin meidän päähän vähän pakotteena  ja siitä on tullut yksi niistä mittareista, joilla me voidaan päätellä olevamme epäonnistuneita tai onnistuneita ihmisiä.

 

On tosi helppo mollata itseään siitä, että ”vaan 7689 askelta! No ei tullut ees
kymppitonni täyteen – surkea päivä!”

 

Eihän se päivä surkea ole. Ei vain tullut 10 o00 askelta täyteen.

Mun mielestä siihen kandee suhtautua arvottamatta ja vaan ohjenuorana. 10 000 askelta saanee alkunsa olympiavuodelta 1964, kun japanilaiset struuttasivat markkinoille askelmittarin nimeltä manpo-kei (kymmenen tuhannen askeleen laskuri).

Perinteisesti 10 000 on pidetty japanilaisten keskuudessa onnea tuottavana lukuna.

Eli ei se sun ihmisarvoon kyllä vaikuta ja sun päivä on varmasti ollut tosi kiva. <3 #inhimillinenote

 

Sitä voidaan kuitenkin pitää hyvänä suosituksena, koska askeleen pituudestasi
riippuen 10 o00 askelta on sellaiset 7-7,5 km. Se tosi hyvin. 🙂

 

arkiliikunta

Jos ei askelia kerry muutoin tarpeeksi, niin ala tekemään liikuntaa työksesi…tsik tsik.

ÄLÄ ODOTA ITSELTÄSI LIIKAA, VAAN JAA TAVOITE PIENEMPIIN OSIIN

Odotukset. Just ne, jotka aiheuttavat rimakauhua. Joo, ihmisellä pitää olla tavoitteita, kyllä!

Mutta tavoitteiden tulee olla omia tavoitteitasi, ei kenenkään muun asettamia. Halun tehdä, toteuttaa ja puuahta tulee lähteä susta itsestäsi, ei ulkoisesta pakotteesta. Sun tulee haluta omaa hyvinvointiasi ja hyvää oloasi ja aktiivisesti luoda sitä sekä mahdollisuuksia siihen.

Toisekseen tavoitteiden pitää olla realistisia: on turha asettaa tavoitteeksi sellaista, joka ei voimavarojen vähäisyyden tai ajan puutteen vuoksi ole mahdollista. Ressihän siitä tulee. Ja motivaatio karkaa.

Kolmannekseen sun tavoitteiden pitää peilata sun omaa lähtötilannetta ja -tasoa. Ajatuksena: ei tarvitse lähteä täysillä pyrkimään siihen kymppitonnin askelmäärään, jos sun askeleet ovat tällä hetkellä jatkuvasti 5000 tai alle askeleen hujakoilla.

 

Aloita pienemmästä, se riittää kyllä. Tärkeintä on se, että ylipäätään lisäät aktiivisuutta.
Aloita ensin esimerksi siitä, että lisäät askelia pikkuhiljaa.

 

Polar A370

 

HOMMAA ITSELLESI POLARIN TUOTE  -20 % ALELLA!

Ja sit viikon siistein uutinen! Mä rakastan Polaria. Mulla on syntynyt kyseiseen lafkaan tunneside vuodesta 2000, kun hommasin ensimmäisen sykemittarini. Polar on kautta rantain ollut mielestäni helppokäyttöinen ja toiminnoiltaan riittävä kulloiseenkin tarpeeseeni.

Mitä te ootte mieltä?

Mun ensimmäiset Polarit olivat M21 ja M22. Näillä mentiin 5 vuotta putkeen, kunnes markkinoille tuli FT60 (mulla oli violetti ja valkoinen – what can I say, tykkään tekniikasta 😀 ) ja Polar Loop.

Nykyään multa on löytynyt ranteesta aina joko A360 tai M200, kunnes tuli A370 ja jatkossa ruksutetaan sillä. <3

 

MITEN A370 EROAA A360:STA?

POLAR A370:stä voidaan ajatella päivitettynä versiona A360:stä. Varmaan eniten käyttäjiltä tullut palaute koskennee GPS:n puuttumista.

 

  • A370:ssä on mahdollisuus käyttää puhelimen GPS-mittausta matkan mittaukseen
  • 24/7 sykkeenmittaus: Polar A370 mittaa sykettä automaattisesti viiden minuutin välein liikkeessä ja levossa. Ranneke tunnistaa, kun liikut reippaammin, jolloin laite mittaa sykettäsi tiheämmin. Kun päivän aktiivisuus yhdistetään treeniaktiivisuutesi seuraamiseen saat kokonaisvaltaisemman ja luotettavamman kuvan päiväsi kulusta.
  •  A370 sisältää Sleep Plus -toiminnon: Käytännössä toiminto on ihan sama kuin muissakin mittareissa, mutta Polar tarjoaa Polar Flow:n kautta muita paremmat mahdollisuudet analysoida unta. Unen katkonaisuuden perusteella uni arvostellaan asteikolla 1-5.
  • Jos bongaa vielä kaupasta A360:n, niin se maksaa tällä hetkellä n. 140-160e. Kun hankit alla olevalla koodilla A370:n laite kustantaa 159,20 € eli mielestäni kannattaa investoida!

 

Koodilla COACHINGKIRA saat Polarin shopista esimerkiksi A370 aktiivisuusrannekkeen TAI MINKÄ TAHANSA POLARIN TUOTTEEN -20 % alennuksella. Käy kahmaisemassa omasi jo tänään!

Tarjous on voimassa 16.4.-23.4.2018 eikä koske Polarin hevostuotteita. 

 

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Energisempi ja aktiivisempi arki – uusi ryhmä Facebookissa!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

instagram