Ihmisiä kokoaa yhteen erilaiset tunteet. Mun rakas pappani haudattiin eilen iltapäivällä ja jäin miettimään sitä, kuinka ihmisiin tarttuu erilaiset tunnetilat hyvin vahvasti. Suru yhdistää, niin myös ilo. Positiivisuus tarttuu, niin myös negatiivisuus. Ihminen on hieno olento siitä, että vaikka tunteet tarttuvat meillä on myös mahdollisuus valita tunteemme ja reaktiomme niihin.

 POSITIIVISUUS TARTTUU, NIIN MYÖS NEGATIIVISUUS

Tiedätkö, kun olemassa on aina se joku negisasenteen hommaan, kuin hommaan omaava henkilö? Hän, joka astuu punkasta väärällä jalalla, omaa aina jotain hampaankolossa kaikkia vastaan, ei iloitse puolestasi tai edes itsensä puolesta, odottaa aina pahinta ja tietää, että mikään ei kuitenkaan mene niinkuin piti. 😀 

Sitten on niitä, joilla elämä on aina vähän laiffia. Päivät alkavat oikealla jalalla, ihmiset ovat ihania, muiden onnistumiset ovat ihanaa, itselleen sattuneet kivat asiat ovat ihania, usko päivään ja tulevaan on kova ja lasi on aina puoliksi täynnä.

Positiivisuus tarttuu. Niin myös negatiivisuus.

 

tukiverkosto

 

IHMINEN KAIPAA LUONTAISESTI ILOA, POSITIIVISTA PALAUTETTA JA KANNUSTUSTA ELÄMÄÄN

Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkut ihmiset vaan tuntuvat toisia raskaammilta? Miksi heidän kanssaan ei loppupeleissä viihdy?

Ehkä tältä henkilöltä puuttuu pilkettä silmäkulmasta. Ja hymy. Ehkä häneltä ei saa mitään, ehkä hän vaan ottaa. Ehkä hän ei koskaan kannusta sua, mutta odottaa kyllä sulta kannustusta, kuuntelua ja läsnäoloa. Odottaa, että aina vaan annat.

Joskus jopa tuntuu, että ei hemmetti – en voi sietää tota tyyppiä! Ja sekin on muuten ihan luonnollista: kaikista meidän ei tarvitse tykätä ja kaikki eivät tykkää sinusta (tai minusta).

Ihmisen aivot on ohjelmoitu hakeutumaan sellaiseen tilaan tai tilanteeseen, joka herättää hyvältä tuntuvia tunteita. Me ollaan sosiaalisia olentoja ja me kaipaamme luontaisesti iloa, positiivista palautetta ja kannustusta elämään.

Jos et sitä joltain luontaisesti saa, niin sinulla on täysi oikeus kääntyä kannoiltasi ja jatkaa seuraavasta risteyksestä matkaasi toiseen suuntaan.

Olettaen totta kai, että olet itsekin valmis antamaan. <3

Oman hyvinvointisi kannalta on todella tärkeää irtaantua negatiivista, energiaasi syövistä, ihmisistä. Tällainen henkilö voi helposti myrkyttää omankin fiiliksesi kommentoimalla vähättelevästi tai piikittelevästi sinulle tärkeää asiaa tai tapahtumaa tai imemällä susta energiaa mustan aukon lailla.

 

tukiverkosto

 

Kyllähän joskus tällaiset ihmiset voivat ottaa sinusta positiivisempana ihmisenä vaikutteita. Kenties he oivaltavat oman negatiivisuutensa ja haluavat vähentää sitä. Kuitenkaan sinä et voi ”parantaa” kyseistä henkilöä – vain hän voi tehdä sen itse.

 

Ei ole oikein, että sinusta imetään energiaa. Olet täysin oikeutettu laittamaan oman hyvinvointisi etusijalle.

 

Saat valita seurasi. Erityisesti silloin, kun kyseessä on oma hyvinvointisi. Sinä olet ihminen ja tarvitset aika ajoin kannustusta, välittämistä, huomiota, huolenpitoa ja positiivista palautetta. Eikä oikeastaan edes aika ajoin, vaan jatkuvasti.

Siinä ei ole mitään väärää ja me kaikki tarvitaan.

Milloin viimeksi olet kuullut joltain ihmiseltä, että olet hänelle tärkeä? Milloin viimeksi olet sanonut sen jollekin?

Me kaikki haluamme kokea olevamme jollekin tärkeitä. Ja että olemme hyviä tyyppejä. Että kelpaamme.

Jos käy niin, että joku tuttavapiirisi henkilö alkaa käyttäytymään myrkyllisesti, on syytä ensin sanoa, ettei kyseiset puheet vetele.

Jos se ei auta, niin ei muuta kuin härkää sarvista ja tartu toimeen: valitse toista seuraa.

 

tukiverkosto

ON TERVEELLISTÄ HAKEUTUA POSITIIVISEEN SEURAAN

Oli aihe mikä tahansa, niin tukiverkosto auttaa vaikeina hetkinä. Tukiverkosto myös auttaa hyvinä hetkinä. Vaikeina hetkinä on ihanaa, että on joku jolle kertoa huolistaan, murheistaan, peloistaan tai oikeastaan mistä vaan.

Hyvinä aikoina on ihanaa, että joku on onnellinen puolestasi ja myötäelää kanssasi.

Onnellisuuteesi vaikuttaa olosuhteita enemmän se, miten tilanteisiin suhtaudut.

Pelkillä ajatuksilla saa siis kirkastettua synkkiäkin päiviä ja tässä iloinen ja kannustava tukiverkosto on kultaa. Ympäröi siis itsesi positiivisilla ihmisillä!

Jos ihmiset ympärilläsi ovat optimistisia, elämäniloisia ja vilpittömästi puolellasi, on sinulla puskuri negatiivisia asioita vastaan. Positiivisuus ei tarkoita sitä, ettei negatiivisuutta – tai vaikka surua – ole tai huomioida ollenkaan.

Mä tajusin tän eilen niin vahvasti pappani hautajaisissa. Sen, kuinka positiivisen jäljen hän on jättänyt kanssaihmisiin ja jälkeensä. Surunkin keskellä meidän suku oli täynnä iloa. Kaipauksen keskellä hänen kunniakseen kirjeitä kirjoittaneet ihmiset olivat kiitollisia ja onnellisia. Onnellisia siitä, että saivat tuntea hänet.

Vau. Eikö olisi ihanaa olla sellainen ihminen? Että sinut tunnetaan ilostasi, energiastasi, leikkimielisyydestäsi ja optimistisuudestasi?

Positiivinen ajattelu on sitä, että nähdään asioissa hyvät ja huonot puolet – mutta keskitytään niihin hyviin asioihin negatiivisten sijaan.

Myös esimerkiksi stressi on tarttuvaa. Tömön huomaa helposti työyhteisöissä, joissa tietynlainen energia luo energiaa: joskus työpaikoilla kulttuuri on olla mahdollisimman aikaisin työpisteellö. Tai olla kiireinen, tarpeellinen, haluttu. Stressaantunut.

Ketä se loppupeleissä palvelee? Koska oikeasti kaikki ovat vaan todella väsyneitä ja samaan aikaan kaikki toivovat lisää jaksamista ja energiaa

Tiesitkö muuten, että negatiivinen kehonkieli ja puhe tarttuu helpommin, kuin positiivinen?

 

tukiverkosto

 

Mikä on sun tavoitteesi tässä elämässä? Millaisia ihmisiä tarvitset ja haluat ympärillesi?

Tee itsellesi hyvinvointiteko ja aseta energiasyöpöt kauemmas elinpiiristäsi. Ota rohkeasti etäisyyttä. Hakeudu seuraan, jossa sinulla on aidosti hyvä.

Olet sen ansainnut, koska olet hyvä tyyppi. <3

 

 

Torstain toivoa kaikille tyypeille,
x Kipa

 

 

KURKKAA MYÖS:

Lihottaako stressi?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: coachingkira_wellness ***

instagram

<3