Kun meidät Fitnessmalli 2018 finalistit esiteltiin Ilta-Sanomien verkkosivulla, niin hetken päästä kommenteissa nostettiin esille naisten esineellistäminen. Esineellistämisestä ei koskaan päästä er0on, jos siitä ei päästetä irti. Ajatusta naisten esineellistämisestä pidetään pinnalla tämänlaisella uskomuksella naisen asemasta yhteiskunnassa. Jos ensimmäisenä sinulle tulee kisasta mieleen naisten esineellistäminen, niin ehdotan sinua pohtimaan miksi se on sinulle itsellesi haaste – etenkin, kun meille itse kisaaville kyseinen asia ei tullut edes mieleen?

 

 

koulutus

Terkkusia viime torstain Helsinki Social Runnersien treeni-illasta. Vuorossa oli mäkivedot Tähtitornin mäellä.

SEURAA SITÄ YKSISARVISTA!

Oma mottoni on, että intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. Olen työskennellyt liikunta-alalla nyt 11 vuotta. Aloitin itse käymään jumpilla aktiivisesti vuonna 2000, jonka jälkeen olen ollut erittäin kiinnostunut hyvinvointialasta. Olen oikeastaan ollukt kiinnostunut liikunnasta ja motivoimisesta liikunnan pariin miltein koko pienen elämäni: suunnittelin ensimmäisen jumppani viidennellä luokalla.

En tosin ole toteuttanut jumppaani missään, sillä se koostui lähinnä v-askeleesta, kärrynpyöristä ja kuperkeikoista. 🙂

Elämä on vahvasti sen näköistä, miten sitä elät. Olen hyvin tavoitteellinen ihminen: kun saa jotain päähäni, niin ajan sitä innolla takaa. En usko epäonnistumisiin, uskon opetuksiin.

Jos olisin päivääkään miettinyt esimerkiksi, että kammetessani lavalle ohjaamaan esineellistän naisia en olisi koskaan ruvennut ohjaamaan. Olenhan ohjatessakin ihmisten edessä, malli. Roolimalli. Esikuva siitä, miten kyseisellä tunnilla treeni ja liikkeet tulisi toteuttaa.

En tälläkään hetkellä osaa ajatella, että esineellistäisin itseäni tai naisia. Tässä on hieman puuhaa omien juttujeni kanssa. Toiminimellä työskenteleminen ja vasta perustetun osakeyhtiön saaminen siivilleen pitää kiireisenä. 🙂

Jos joku vaikka haluaisi kisan myötä mallintöitä en käsitä, miten se olisi keltään pois. Jos kuvassa olevan naisen tai miehen näkee esineenä, niin se kertoo mielestäni ennemminkin katsojan tapaa katsoa kuvaa ja maailmaa.

Täytyy muistaa, että meillä on kaikilla omat unelmamme. Se, mikä unelma kenelläkin on, on jokaisen oma asia. Kun löydät oman yksisarvisesi, niin mene sitä kohti! Älä välitä siitä, mitä joku toinen on sinusta tai asiasta mieltä. Kyseessä on sinun oma elämäsi.

Minun unelmani on kehittyä siinä, mistä minä inspirtoidun eniten: hyvinvoinnin jakamisesta ja edistämisestä.

 

koulutus

MINUN KOULUTUKSENI LIIKUNTA-ALALLA

Fitnessmalli.fi IG Storyssa tuli kysymys, mitä kaikkea olen opiskellut liikunta-alalla ja missä. Lupasin avata niitä Instagramin lisäksi tänne.

Olen auktorisoitu personal trainer. Koulutukseni, työkokemukseni ja toimintani on auditoitu alan laatimien standardien mukaisesti. Minut löytää myös EREPS-rekiteristä (European Register of Exercise Professionals), joka on riippumaton terveys-, kunto- ja liikunta-alan ammattilaisista koostuva Euroopan laajuinen rekisteri.

Valmistuin pt:ksi Tampereella samana vuonna, kuin valmistuin ekonomiksi. Kouluttauduin Carl Wilhelm Akatemiassa, joka oli silloin mielestäni hyvin painonnostoperustainen koulutus. Näyttötyöni tein hyvin ”normaalin toimistotyölaisen” kanssa ja tavoitteenani oli jo silloin parantaa asiakkaani arjen laatua säännöllistämällä liikuntaa ja tasaamalla ruokarytmejä.

Liikunnan tavoite oli edistää terveyskuntoa ja saada asiakas motivoitumaan itseohjautuvaan liikkumiseen sekä vähentää istumatyöstä aiheutua niska- ja selkäkipuja. Mm. sauvakävely oli tuolloin kova sana (ja on vieläkin 🙂 ).

Koulutuksen koin hyväksi pohjaksi aloittaa, mutta halusin opiskella lisää. Kohderyhmäni oli selvillä jo tuolloin (työikäiset, he jotka haluavat saada säännöllisen liikunnan osaksi elämää ja jaksaa arjessa, syödä riittävästi ja tasapainoisesti sekä vahvistaa kehotuntemustaan). Niinpä pyörin ja hyörin internetin ihmeellisessä maailmassa, opin viisaammiltani ja luin alan teoksia.

Ravinto-oppi astui kuvaan 16-17 -vuotiaana, jolloin yksinkertaisesti avasin Finelin, tulostin sieltä taulukoita ja opiskelin niitä ulkoa. Lisäksi minulla on aina löytynyt kaapista vino pino erilaisia terveys-, hyvinvointi- ja liikuntalehtiä. Toki ravinnosta oppii sitä tarkkailemalla: nykyäänkin osaan sanoa lennosta paljonko missäkin suunnilleen on kaloreita ja mitä annoksesta suunnilleen saa.

 

koulutus

Olen tyytyväinen kulkemaani polkuun. Osaan tarvittaessa perustella itselleni ja asiakkailleni, mikä on eri ruokien tai ruoka-aineiden terveysvaikutus kehoon tai mielelle. Instagramissa jaoin äskettäin tämän juvan ja kerroin miksi raakasuklaa on terveellistä.

Muita liikunta-alan koulutuksia, joita olen käynyt:

  • aikoinaan SATSille vuonna 2008 ryhmäliikuntaohjaajaksi palkkaamisen jälkeen heidän peruskoulutuksen mm. ihmisen anatomiasta, treenivasteista ja ohjaamisen perusteista
  • Polar Club -sykeohjattu harjoittelu ja sen harjoitusvaikutukset
  • Johnny G. Spinning -konsepti
  • Funtionality -toiminnallisen harjoittelun koulutus
  • 10 erilaista Les Mills -peruskoulutusta (Cxworx, BodyAttack, BodyBalance, BodyCombat, BodyPump, BodyStep, BodyVive (nyk. Tone), BodyJam, Grit Series: Cardio, Strength, Plyo, Sprint
  • Foamroller.fi: Faskia- ja Foamroller -ohjaajakoulutus sekä Screening & Correcting mobility: Fascialinjojen testaaminen ja liikkeiden valinta testien perusteella liikkuvuuden parantamiseksi
  • AirYoga-koulutus
  • Lisäksi: Nike Conventioneita, Nike Women Moves -konsepti sekä vain tehnyt erilaisia tunteja (LatinMix, DanceMix, Muokkaus, Bosu-muokkaus, Step-muokkaus, Step-fiesta, Bootcamp, juoksukoulu, syvävenyttely, toiminnallinen- ja liikkuvuusharjoittelu

 

TERVEYSVALMENTAJA

Valmistuin Suomen ensimmäisten Terveysvalmentajien joukosta Trainer4Youlta viime vuonna. Nykyään koulutus pyörii nimellä Elintapavalmentaja. Koulutuksessa keskityttiin siihen, miten elintapasairauksiin voi positiivisesti vaikuttaa liikunnan ja ravitsemuksen keinoin. Oli _todella_ mielenkiintoinen koulutus!

Koulutukseen osallistuvilla tuli olla jo jonkinlaista valmennus- ja koulutuspohjaa. Koulutuksessa yhdistyivät upeasti liikuntaa ja harjoittelua, harjoittelun ohjelmointia ja seurantaa, fysioterapiaa, ravitsemusterapiaa sekä terveysliikuntaa.

Koulutuksessa oli neljä intensiivistä lähijaksoa sekä sähköinen oppimisympäristö. Lähijaksot olivat kaksipäiväisiä. Lähijaksojen teemat olivat: 1) liikuntafysiologian perusteet 2) merkittävimpiin elintapasairauksiin soveltuva ennaltaehkäisevä, hoitava ja kuntouttava liikunta, 3) merkittävimpien elintapasairauksien ravintoneuvonta 4) asennon hallinta osana ennaltaehkäisyä.

Psyykkinen valmentaja kiinnostaisi seuraavana, mutta itseasiassa olen ilmoittautunut syksylle opiskelemaan jotain AIVAN IHAN MUUTA, kuin liikuntaa ja hyvinvointia. Kuka arvaa, mitä se voisi olla? 😀

 

Parasta liikunta- ja hyvinvointialassa on se, että et voi koskaan olla valmis. Tietoa tulee lisää ja se muuttuu. On oltava avoin sille faktalle, ettei vaan voi eikä pidä tietää kaikkea. Itsenäs kehittäminen ja kehittyminen ovat parasta alan antia. Sekä se, että ei voi vetää vain yhtä linjaa ja tyyliä: pitää osata muokkautua asiakkaan mukaan ja osata kuunnella asiakkaan tarpeita.

Usein se on myös puhdasta kuuntelemista: hiljaisuudessa kuulee eniten. <3

 

Joten ei, en mä ole kisassa esineellistämässä itseäni tai kanssatovereitani. Olen kehittymässä lisää.

 

Musta olisi kiva kuulla, mitä ominaisuuksia arvostatte tämän vuoden Fitnessmallissa. Onko se kenties tuo jonkun mainitsema ”esineellisyys” tai mallivartalo vai löytyykö taustalta jotain muuta, mitä?

 

Aurinkoa kaikille!
x Kipa

 

 

FITNESSMALLI 2018 -FINALISTI

Turvottaako? Kokeile näitä konsteja!

FOODIN VERKKOKAUPASTA -20% ALE KOODILLA COACHINGKIRA20 !

YVETTEN VERKKOKAUPASTA -20% ALENNUSTA KOODILLA KIRA20 !

Foodin – jyväskyläläinen perheyritys

Fitnessmalli 2018 – miksi hain kisaan?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira_wellness ***

coachingkira

Fitnessmalli 2018 finalisti #2