Mun liikuntaharrastuksiini kuuluu mm. trail running eli polkujuoksu/maastojuoksu. Joskus treenin lomassa, kuten eilen, tulee myös tehtyä kuntopiiri. Tsekkaa vlogista seitsemän kehonpainolla tehtävää liikettä.

 

 

TRAIL RUNNING – LIIKUNTASUORITTAJAN PELASTUS

Laji on mulle henkireikä. Nautin luonnossa seikkailusta, maaston vaihtelevuudesta sekä sen tuomasta treeniärsykkeestä. Trail running vaan on paras juoksumuoto koko kropalle! Lisäksi suorittajaihmisenä se tekee mulle hyvää: ei tarvitse eikä pidäkään keskittyä vauhtiin, vaan juostessa voin keskittyä maaston tarjoamiin haasteisiin, luontoon, treeniärsykkeeseen (tasapaino, kehonhallinta, räjähtävyys, lihaskunto, kestävyys) ja ajatukset pääsevät irti duuneista ja arjen askareista.

Miten ajauduin maastojuoksun pariin?

Kerroinkin, että minulle puhkesi kilpirauhasen vajaatoiminta 2013 vuoden hujakoilla. Olin tuona keväänä ilmoittautunut HCR:lle juoksemaan puolikasta maraa. Olin kisapäivänä todella, todella väsynyt. Ajattelin, että en jaksa mennä ja rehellisesti olisi kiva jäädä lepäämään.

Suorittajatyyppi kun olen, niin tietenkin menin. Ei luonne antanut periksi ”luovuttaa”. Meinasin piiputtaa juoksun aikana 4 kertaa. Keuhkot vaan löi lukkoon. Olo oli aivan karsea: jalat olivat betonia, juoksu tökki ja jokainen askel oli rämpimistä. Jokainen. Halusin juosta homman läpi, sillä olisin tuntenut riittämättömyyden tunnetta ja epäonnistumista, mikäli olisin lopettanut juoksun kesken.

 

kehonpainotreeni ulkona

 

 

Halusin yltää vähintään samaan aikaan, kuin vuoden 2012 aika ( 1.43.40). Juoksin vuonna 2012 ekan puolimaratonini ja juoksu luisti, kuin öljytty! En ollut treenannut kisaan ollenkaan, mutta jalka oli kuin keijukaisella. Tietenkin elopaino teki tehtävänsä. Kilpirauhasen vajaatoiminta kun puhkesi, niin puolen vuoden sisään kiloja tuli kymmenen. Se tekee aika paljon juoksusuoritukseen. Kokeilepa laittaa 10 kg painovyö selkään ja lähteä juoksemaan – vähän eri meisinki. 😀

Noh, vuoden 2013 jälkeen en juurikaan juossut. Ji niin kovat traumat juoksusta – kun aina pitää suorittaa. Puskista tuli vedettyä Pullukka Run muutama vuosi sitten, mutta sen koommin en juossut.

Kunnes ihastuin maastojuoksuun. <3 Mua ei motivoi enää asfaltilla tahkoaminen ja lenkkireittien tai lenkkiin käytettävän ajan suunnittelu, ne kasaavat itselleni vain suuria odotuksia treeniä kohtaan. Mitä korkeammalle rima nousee sitä vaikeammaksi toteutus käy.

Sen sijaan metsään meneminen ja juokseminen minne mieli, polku tai kalliot vievät on mun juttu. Se on pelastanut mun ns. juoksu-urani, suosittelen! 🙂

 

kehonpainotreeni ulkona

COACHINGKIRA VLOGI: METSÄINEN KEHONPAINOTREENI

Käy tsekkaamassa Coachingkira Vlogi YouTubesta! Löydät sieltä metsäisen kehonpainotreenini eiliseltä illalta. Seitsemän liikettä, 10-16 toistoa per liike ja 3-4 kierrosta. Avot!

 

LIIKKEET:

• Ylös-alas -juoksu
• Rintapunnerrus & kulmanoja-venytys
• Kyykkyhyppy & 180-asteen hyppy
• Askelkyykky kierrolla
• Pukkihyppely
• Ojentajapunnerrus & lankkukävely
• Aasinpotkut

 

Mun mielestä sun kandee ehdottomasti testata maastojuoksua, mikäli perinteinen juoksu ei niinkään inspiroi. Ihan huikee laji!

 

PS: Asiasta kukkaruukkuun: tilasithan jo Foodinin verkkokaupasta luomuelintarvikkeita tai superfoodeja Coachingkira20 – koodilla? Tilaa koodilla ja osallistut samalla hyväntekeväisyyteen! <3

Jos kaipaat uusia treenikuteita, niin Yvetteltä saat kaikista normaalihintaisista tuotteista -20% alea koodilla KIRA20!

 

 

 

OSALLISTU HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN!

Osallistu hyväntekeväisyyteen tilaamalla Coachingkira20-koodilla Foodinin verkkokaupasta: liikunta kuuluu kaikille!

 

FITNESSMALLI 2018 -FINALISTI

Fitnessmalli 2018 -finalisti – mitä liikunta-alan koulutusta minulla on?

Foodin – jyväskyläläinen perheyritys

Fitnessmalli 2018 – miksi hain kisaan?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira_wellness ***

coachingkira

Fitnessmalli 2018 finalisti #2