Motivaatioviikko jatkuu! Ajattelin jatkaa sarjaa aiheella, joka mielestäni olennaisesti liittyy nykypäivän suorittamismentaliteettiin: kun koko ajan pitäisi tehdä jotain tai saada aikaan jotain. Koko ajan pitäisi olla menossa johonkin eikä luppoaikaa tunnuta katsovan hyvällä. Myöskään motivaation puutetta ei tunnuta katsovan hyvällä. Helposti ajatellaan – eniten me itse itsestämme -, että motivaation puuttuessa olemme epäonnistuneita ja riittämättömiä. Että meissä on jotain vikaa.

 

Pitääkö siis koko ajan olla motivoitunut?

 

motivaatio

KUKA SINULTA ODOTTAA ENITEN?

Kysymys jatkuvasta motivaatiotilasta on musta hyvä kysymys. Pitääkö sun mielestäsi olla jatkuvasti motivoitunut? Kuka sinulta sitä vaatii? Miksi vaatii?

Kuka sinua odottaa olemaan koko ajan motivoitunut? Ja mihin?

Kuten viime tekstissäni kirjoitin ei koko aikaa voi eikä tarvitse olla motivoitunut. Ei sun tarvitse olla jatkuvasti motivoitunut, dropit kuuluvat elämään.

Ilman low-vaiheita emme koskaan oppisi erottamaan high-vaiheita. Motivaation kuuluu piiloutua välillä, jotta voit pohtia omia prioriteettejasi ja itsellesi tärkeitä asioita, arvoja ja suuntaa.

Motivaation piiloutuminen saa meidät kyseenalaistamaan tätä hetkeä ja toivottavasti tarkastelemaan sitä tarkemmin. Missä menet nyt vs. missä haluaisit olla. Ehkä se haastaa sinut miettimään uudelleen tai muistuttamaan itsellesi tavoitteistasi.

Ihmisellä itsellään on aina itseään kohtaan suurimmat odotukset. Olethan muistanut antaa itsellesi myös siimaa? Sallitko itsesi hiljentää tahtia? Tarkastele myös odotuksiasi itseäsi kohtaan: mitä kaikkea odotat itseltäsi? Miksi?

Ja se tärkein: muistathan kannustaa itseäsi?

 

motivaatio

 

Mulle kävi eilen niin, että sain erään puhelun, joka painoi motivaationi pohjalukemiin. Ei rehellisesti huvittanut lähteä ohjaamaan illan tunteja.

Et paini yksin sen kanssa, että motivaatiosi hiipuu aina välillä. Motivaatio voi lopahtaa niin pienestä ja niin helpolla. Tällaisina hdtkinä pohtii, että millä sen muka saa hetkessä takaisin?

Eilen hetken vatuloituani siirsin huomioni niihin kaikkiin siisteihin juttuihin, mitä mulla on ympärilläni. Ja siihen, miksi teen työtäni ohjaajana. Teen tätä siksi, että mä todella diggaan työstäni. Ja mä tykkään niistä ihmisistä siellä tunnilla. Ja tykkään itse treenistä ja ohjelmista, konseptista.

Hymy tuli kasvoilleni: kaikki järjestyy kyllä.

 

motivaatio

MOTIVAATIO SAA HIIPUA

Ei, et ole huono tai epäonnistunut etkä varsinkaan riittämätön, mikäli motivaatio on välistä hukassa. Kuuluu asiaan eikä aina voi olla jippikaijeetä.

Joku kohta jo saa tarpeekseen lätinästäni tavoitteiden suhteen, mutta näin se vaan on: palatasn taas tavoitteisiisi. Siihen, mikä itsellesi on tärkeää ja mihin aiot olla menossa.

Tavoitteenasettelu suuntaa tekemistäsi niin pitkällä että lyhyellä aikavälillä. Etsi henkilökohtaista mielekkyyttä motivaatiosi ylläpitämiseksi: mitä sinulle itsellesi merkitsee olla motivoitunut? Miksi motivaation tunteminen on juuri sinulle tärkeää?

Palauta mieleesi tavoitteesi ja se, missä haluat olla. Luota prosessiin ja usko omiin kykyihisi ja taitoihisi.

Ota motivaation piiloutuminen positiivisena haasteena, älä niinkään esteenä itsesi kehittämiselle. Erilaisten haastavien aikojen selättäminen on hyvin palkitsevaa ja motivaatiotasi suuresti kasvattava.

 

Eikä se sieltä pakottamalla tule. Anna sen tulla sieltä jostain matkaltaan takaisin, kun on sen aika. Kaikelle on aikansa ja paikkansa. ❤

 

Energiaa viikkoonne,

Kipa & Bosse)

 

 

OSALLISTU HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN!

Osallistu hyväntekeväisyyteen tilaamalla Coachingkira20-koodilla Foodinin verkkokaupasta: liikunta kuuluu kaikille!

 

FITNESSMALLI 2018 -FINALISTI

Fitnessmalli 2018 -finalisti – mitä liikunta-alan koulutusta minulla on?

Foodin – jyväskyläläinen perheyritys

Fitnessmalli 2018 – miksi hain kisaan?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira ***

coachingkira

Fitnessmalli 2018 -kisa päättyy lokakuussa!