Paljon tulee kysymyksiä siitä, mitä olen opiskellut ja mitä olen tehnyt työkseni. Koska sitä kysytään tasaisin väliajoin, niin raotin jo Instagramissa hieman polkuani tähän päivään asti. Mikä sai ekonomin vaihtamaan alaa?

 

Meillä oli aikoinaan ohjaajakollegamme Tiina Vainion kanssa hyvää keskustelua siitä, kuinka ryhmäliikuntaasiakkaat eivät aina näe kulissien taakse. Meidät ohjaajat ja tyylimme tunnetaan ohjaajina, mutta meidän yksityiselämästä ei juurikaan välttämättä tiedetä.

Hihittelimme Tiinan kanssa sitä, kuinka meitä varmaan pidetään sellaisina höpsöinä blondeina tytteleinä, jotka letit päässä vaan pomppii jumppalavoilla puskien hattaroita otsalohkosta ja hyväntuulen hyppyjä tennareista.

Monelle tulee tänäkin päivänä yllätyksenä se, että olen koulutukseltani KTM. Kyllä. Ajatuksena oli yhteen aikaan valmistua ja päästä isossa kansainvälisessä organisaatiossa esimiesasemaan. Opiskeluaikoina lempiaiheitani oli juui esimiestyö, leadership, ja ajattelin, että tämä on se polku. Valmistun, minut palkataan, etenen urallani ja siitä se elämä aukeaa.

Tätä ajatusta kesti kaksi vuotta.

 

työtaustani

Nämä ihanat sinistä valoa suodattavat linssit Guccin kehyksillä piipahdin ostamassa (omilla rahoillani 😀 ) Kampin Synsamista.

 

Valmistuttuani ekonomiksi vuonna 2008 olin kaksi vuotta ns. ”oman alan hommissa”. Ensimmäisessä työssäni toimin henkilöstön rekrytointi- ja vuokrausfirmassa konsulttipäällikkönä. Sen jälkeen erikoistuin yitysmyyntiin ja suoritin Yritysmyynnin ammattitutkinnon ja toimin yritysmyynnin valmennusakatemiassa operatiivisena johtona. Lisäksi olen toiminut media-alalla projektipäällikkönä.

Näiden lisäksi ohjasin tunteja viitenä päivänä viikossa. Elämä oli kovin työntäyteistä. Fyysinen työ ja kova tulosvastuu ajoivat minut väsyksiin kerta toisensa jälkeen. Mistään en halunnut kuitenkaan päästää irti – vaikka huomasin ja tiesin, että arvoni olivat päivätyöni kanssa ristiriidassa.

Kerran sain tarpeekseni ainaisesta väsymyksestä, tahkoamisesta ja oravanpyörästä.

Yhtäkkiä tajusin, että olen kuin olenkin temperamentiltani yrittäjä (jota en koskaan aikaisemmin ollut edes harkinnut!) ja vuoden 2010 syyskuussa avasin toiminimellä ensimmäisen oman toimipisteeni ovet. Sen jälkeen perustin osakeyhtiön, toimin kahden Helsingin toimipisteen toimitusjohtajana ja olin mukana Lauttasaaren Yrittäjien toiminnassa – kunnes palasin takaisin toiminimelle.

Toiminimi on itselleni jouhevin liiketoiminnan muoto ja sille tielle olen jäänyt. Päivääkään en yrittäjyydestä vaihtaisi pois!

Tänä päivänä toiminimen lisäksi olen osakkaana uudessa hyvinvointiin keskittyvässä osakeyhtiössä (tulossa lisätietoa piakkoin) ja jäsenenä Painonhallintaohjausyhdistyksessä sekä Suomen Yrittäjänaisissa.

Tässä kaiken ohella olen opiskellut lisää, mm. Mindfulness Tunnetaitovalmentajaksi. Lisäksi minulle myönnettiin juuri stipendi suoritettuani miltein kaksivuotisen Yrittäjän ammattitutkinnon.

Täältä voit lukea kouluttautumisestani lisää.

 

työtaustani

MITEN KAIKKI TÄMÄ?

Tiedättekö, liikunta ja liikunnallinen elämäntapa ovat tuoneet mulle energiaa tehdä tätä kaikkea. Mä koen, että kun ihminen pysyy aktiivisena ja kytköksissä omaan itseensä ja kehoonsa, niin hänen on mahdollista kehittää itsetuntemusta ja itsensä kuuntelua:

 

Mitä minä todella haluan elämältäni?
Milloin ja missä tilanteissa minulla itselläni on hyvä olla?
Milloin olen tyytyväinen ja mitä minun tarvitsee tehdä ollakseni tyytyväinen?

 

Liikunta myös kohottaa ihmisen itsetuntoa tarjoten kykeneväisyyden tunnetta. Lisäksi se lisää onnellisuuden tunteita. Mä tykkään liikkua ja olen ollut siinä ”aina” hyvä. Ei, kaikilla se ei mene niin. Olen joskus kateellisena katsonut koulutovereita, joiden kapasiteetti on riittänyt kinkkisiin matematiikan kaavoihin ja laskelmiin. He taaseivät niinkään ole olleet sporttipirkkoja.

Minun vahvuuteni ovat olleet muualla, kuin matematiikassa, kuvataiteessa, tietotekniikassa, fysiikassa…mä olen tekijä. Mä tykkään olla monessa mukana, haluan kehittää itseäni, vahvistaa vahvuuksiani ja kehittää heikkouksiani.

Liikunnalla on siis ollut omassa elämässäni käsittämättömän suuri rooli sille, että olen kokenut ja minun on ollut mahdollista kokea voimaantumista omassa elämässäni.

 

 

työtaustani

VOIMAANNU SÄKIN – HILJENNÄ EPÄONNISTUMISEN PELKO

Ystävät, meillä itsellämme on avaimet elämäämme. On totta, että meille kaikille on annettu erilaiset lähtökohdat tähän elämään. Mutta olivatpa korttisi mitkä tahansa on tärkeää tehdä parhaansa niillä tiedoilla ja taidoilla, joita siihen hetkeen sinulla on.

Epäonnistuminen? Tottakai, epäonnistumisen riski on AINA olemassa, kun otetaan isoja harppauksia. En kuitenkaan puhu epäonnistumista – puhun oppimiskokemuksista. En mäkään ole aina kirjaimellisesti onnistunut kaikessa, mitä olen tehnyt.

Mutta herran jestas olen tehnyt sitäkin enemmän töitä – ja oppinut. Ei voi onnistua, jos ei yritä.

Ole rohkea ja toteuta itseäsi: tee asioita, joissa koet olevasi hyvä. Tee asioita, jotka mukailevat arvojasi. Tee sellaisia asioita, että voit olla tyytyväinen. Tyytyväisyys tuo sisäistä rauhaa.

Ja ennen kaikkea kannusta itseäsi. Älä vaadi itseltäsi tekemään asioita, joihin sulla ei ole aitoa paloa tai intohimoa – tai realistisia voimavaroja. Tai asioita, jotka jatkuvasti vievät sulta energiaa.

 

Mä toivon, että Fitnessmnmalli-kisan myötä onnistun puskemaan positiivisessa hengessä myös yrittäjyyttä ja naisyrittäjyyttä. Yrittäminen ei ole kaikille, ei tietenkään. Mutta jos se vähääkään tuntuu sun jutulta, niin go fo it!

Jos haluat pallotella mietteitäsi, niin voit ihan milloin tahansa kommentoida alle tai laittaa mulle viestiä. <3

 

Aurinkoa mieliinne!
x Kipa

 

Ps. Seuraava kirjoitus käsittelee kauan odotettua tunnesyömistä – osa 2!

 

 

KURKKAA MYÖS:

Toiveaihe: tunnesyönti! Osa 1: etsitkö sinä lohtua ruoasta?

 

FITNESSMALLI 2018 -FINALISTI

Fitnessmalli 2018 -finalisti – mitä liikunta-alan koulutusta minulla on?

Foodin – jyväskyläläinen perheyritys

Fitnessmalli 2018 – miksi hain kisaan?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira ***

coachingkira

Fitnessmalli 2018 finalisti