Olemme joskus tulleet valmennettavieni kanssa siihen tulokseen, että nyt olisi aika pitää pieni breikki painonpudotuksesta ja sen ajattelemisesta. Mielen täytyy saada välillä ottaa minilomaa painonpudotuksesta. Muutoin siitä tulee kokopäivätyötä ja sinä väsyt touhuun.

 

Itseasiassa tämä pätee mihin vaan: liika on liikaa ja asioihin on hyvä saada välillä etäisyyttä. Oli se sitten painonpudotus, herkkulakko, työprojekti, kouluhomma tai vaikka parisuhteen analysointi.

Painonpudotusta on niiiin helppo suorittaa: aamupala pitää syödä heti aamulla tiettyyn aikaan tietynlaisena, lounas samaan aikaan kellon tarkkuudella tietyn mallin mukaan, ainainen päänsisäinen leipätaistelu (älä syö leipää-mutkun tekee mieli leipää-ääh, leipä lihottaa), kahvipöytäbannit (älä vaan koske herkkuihin), eväiden optimontia (muista kasvikset) ja ruokien terveysvertailua (tässä on vähemmän rasvaa, toi on terveellisempi, toi lihottaa enemmän), liikunnan suorittamista (väsyttää, vaan pakko mennä tai voi ei, olen laiska kun en mennytkään treenaamaan – lihon!)…

jne.

Niin, ja voikohan maitorahkan muuten korvata rasvattomalla raejuustolla tai eväsomenan appelsiinilla? Voiko maitotuotteita edes syödä? Entä lihottaako hedelmät?

 

painonpudotus

 

 

Energian saantiakin tulee pohdittua. Syönköhän sittenkin liikaa? Vai etten söisi kuitenkin liian vähän, iskeeköhän säästöliekki?

Tuleekohan ruokavaliossani muuten riittävästi proteiinia? Paljonko se riittävästi olikaan?

Entä liikaa hiilareita? Mitkä nyt olivat niitä hyviä rasvoja? Entä montako pähkinää saikaan syödä? Voinkohan vaan vetää Elovena-välipalapatukan, onkohan se kuinka terveellinen?

Tähän väliin tuskaseisontaa vaa’alla, ”kun mitään ei tapahdu – %#*#%#”!!!

 

Ja kun treeni on tehty, niin mitä treenin jälkeen: palkkaria vai ei? Mikä palkkari olisi paras? Vai kannattaako olla kuitenkin syömättä ja vähentää kaloreita sitä kautta?

…milloin muuten ja minkälaisen treenin jälkeen se palkkari nyt olikaan kannattava? Vai vaan banaani? Voikohan ottaa smoothien? Pitääköhän smoothie olla itse tehty vai voiko ostaa kaupasta? Onkohan kaupan versiossa kuinka paljon sokeria…?

Mieliteot.

Ai että, oma relaxing time. Olipa pitkä päivä! Kaapissa olisi keksiä ja patonkia. En saa syödä, eihän paino muutoin tipu. Jos söisi kuitenkin jotain järkevää? Ei vaan jaksaisi kokata. Mutta sitä sanotaan, että puhdas ruoka on parasta – eineksiä ei ainakaan saa olla!

Hetken päästä huomaat olevasi pää kaapissa ja käsi keksipaketissa. Voi hitto mikä luuseri mä olen! Huomenna kyllä niin tiukkaa linjaa, että vedän vaan salaattia!

 

Kuinka monelle kuulostaa tutulta?

 

painonpudotus

RAUHOITA HETKEKSI JA OTA MINILOMA PAINONPUDOTUKSESTA

Joskus aikalisä omista ajatuksistasi tekee hyvää. Se ei tarkoita, että homma täytyisi vetää lekkeriksi. Kyse on ennen kaikkea omien ajatustesi rauhoittamisesta. Anna mielen levätä. Luovu hetkeksi suorittamisesta ja liikayrittämisestä.

Liika suorittaminen syö voimavarojasi etenkin, kun elämää tapahtuu muutakin. Voimavarat ovat rajalliset. Tahdonvoima, tuo mielen lihas, väsyy. Erityisesti homma näkyy helposti motivaatiopuolella: jossain vaiheessa liikayrittäminen alkaa syödä motivaatiota etenkin, mikäli tuloksia ei tule.

Tuloksia ei välttämättä tule, koska yksinkertaisesti olet liian uppoutuneena hommaan. Väsyt, jopa stressaat. Ajattelet hommaa kenties hitusen liikaa: ja tällöin tulosten saaminen vain hidastuu.

Osa voi olla myös siitä syystä, että saatat tarkkailla painoasi miltein joka päivä. Joka päivä astut vaa’alle ja katsot onko paino pud0nnut. Paino ei aina putoa kuten oppikirjoissa tai lineaarisesti. Erityisestikään lyhyellä aikavälillä. Vältä siis tarkkailemasta liikaa painoasi, koska sinulle saattaa kehkeytyä vauhtisokeus. Heitä vaaka hetkeksi nurkkaan.

 

Jarruta siis mieltäsi hieman. Anna mielellesi hieman aikaa levätä ja ottaa asioista vähän etäisyyttä. Pyri vähäksi aikaa löytämään mielentila, jolloin et tavoittele mitään.

Usein hiljaisuudessa kuulet eniten ja kauempaa näet laajemmin. Hiljennä hitusen levotonta mieltä ja lakkaa tavoittelemasta koko ajan jotain painoon tai terveyteen liittyvää: ota miniloma.

On tärkeää oppia hallitsemaan ensin mieltä, sitten vasta painoa.

 

painonpudotus

 

 

Pidä tavoitteesi toki mielessä ja tue ajatuksillasi tavoitettasi. Kannusta itse itseäsi. Pidä lähipiirisi ja tukiverkostosi sellaisena, että se kannustaa sinua tavoitteeseesi.

Aivosi ja mielesi tarvitsevat aika ajoin lepoa. Samalla, kun otat pienen henkisen irtioton painonpudotuksesta, niin anna aikaa myös itsellesi.

Suo itsellesi mahdollisuus elää tässä hetkessä, nauttia tässä ja nyt.

Ympärilläsi on paljon hienoja asioita, ihania juttuja ja kauneutta – huolimatta siitä, kuinka paljon sinä tai joku muu painaa tai näyttää. <3

 

Anna siis itsellesi hieman siimaa,
x Kipa

 

 

LUE MYÖS TÄMÄ:

Hoikkuus | Terveyden mittari?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3