Kuten moni varmasti tietääkin pelasin fudista 11 vuotta. Pikkukentillä pelatessamme pelasin centerin paikkaa. Pelien siirtyessä isoille kentille olin ensin oikea pakki myöhemmin toppari. Oi, se oli kulta-aikaa! Näin Hesa Cup -viikolla (ja fudiksen MM-aikaan, onnea RANSKA!) tulee nostalginen olo omista fudisajoista ja siksi haluan jakaa teille elämänoppini fudiskentiltä. 

 

jalkapallo

Maailman paras pelinumero. <3

 

Pitkään lajia harrastaneena huomaan, ettei kyseinen laji koskaan tule lähtemään minusta. Ja hyvä niin.

 

Jalkapallo, tuo maailman paras joukkuelaji, opetti mulle paljon elämän pelikentistä:

 

1. Jokaisen ihmisen takana on tukiverkosto. Voimakkaimmillaan ihminen on silloin, kun hänen tukenaan on muita: yksin ei voi eikä pidä kyetä suorittamaan koko kentällistä.

 

jalkapallo

 

2. Aina kun voit, syötä pallo kaverille. Rakenna peliä muiden kanssa yhdessä, tiiminä. Tiimityö on menestyksen salaisuus ja yhdessä olemme enemmän.

 

3. Nauti siitä, mitä teet. Elä hetkessä ja keskity hetkeen. Sillä jos et keskity peliin, sen kulkuun ja tekemisiisi menetät pallon hallinnan.

 

4. Luota itseesi. Älä anna epäröinnin kaataa tai jarruttaa suoritustasi.

 

jalkapallo

 

5. Älä koskaan jätä hommaa puoli tiehen. Pelaa aina tilanteet loppuun asti, sillä peli eli ei ole ohi, ennen kuin pilliin on vihelletty.

 

6. Näe muissa heidän vahvuutensa ja kannusta heitä. Menestyneimmät tiimit koostuvat erilaisista vahvuuksista, jotka täydentävät toisiaan. Hyväksy erilaisuus ja se, että kaikki ovat erilaisia ja upeita sellaisina, kuin he ovat.

 

7. Pelin ja nahistelun jälkeen kiitä vastapuolta taputuksin tai kättelyin. Vaikka meillä kaikilla on oma etumme, mitä tavoittelemme on kivempi kaikesta huolimatta tulla toimeen ja kunnioittaa toinen toisiamme.

 

jalkapallo

 

8. Kunnioita pelin sääntöjä. Jos sääntöjä ei kunnioiteta, ei ole järjestystä. Säännöt ovat luomassa järjestystä, turvaa ja sujuvuutta. Jos keittää yli hakeudu vaihtopenkille, kylmään suihkuun tai hengitä syvään. Ei kannata alkaa rähisemään, sillä siitä seuraa rangaistus.

 

9. Ravitse ja nesteytä itseäsi tasaisin väliajoin, jotta jaksat koko turnauksen läpi. Erityisesti kuumalla ilmalla muista nesteytys.

 

10. Kunnioita kehoasi, sillä se jaksaa paahtaa uskomattoman hyvin. Anna sille välistä myös lepoa.

 

jalkapallo

 

Kiitos jalkapallo , kun annoit elämääni niin paljon. Mitä kokemuksia teillä on? Kenellä on ollut rakas harrastus, jota kaihoten, mutta myös suurella kiitollisuudella muistelee? Jakakaa kokemuksianne!

 

Hopping into the new week like WOOP WOOP!
x Kipa

 

 

 

KURKKAA MYÖS:

Työtaustani – mitä töitä olen tehnyt ennen yrittäjäksi ryhtymistäni?

 

FITNESSMALLI 2018 -FINALISTI

Fitnessmalli 2018 -finalisti – mitä liikunta-alan koulutusta minulla on?

Foodin – jyväskyläläinen perheyritys

Fitnessmalli 2018 – miksi hain kisaan?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira ***

coachingkira

Fitnessmalli 2018 finalisti