MISTÄ TIEDÄT, ETTÄ PERSONAL TRAINER ON PÄTEVÄ TYÖSSÄÄN?

Tuli vastaan Helsingin Sanomien verkkosivulla Hyvinvointi-osiossa mielenkiintoinen uutinen. Uutisessa kerrotaan, että ”Moni auktorisoitu personal trainer antaa liikuntaohjeiden lisäksi myös ravitse­mus­­­neuvoja. Aina ne eivät perustu tutkittuun tietoon.”

Totta. Hyvä pointti. Hesarin toimittaja oli randomisti valinnut auktorisoitujen personal trainereiden pankista 11 PT:tä, joille hän soitti kysyäkseen heiltä lehtijuttua varten näkemyksiä muun muassa kansallisista ravitsemussuosituksista, rasvoista ja maitotuotteista.

Auktorisoitujen personal trainereiden pankissa on 166 valmentajaa itseni mukaan lukien. Meistä jokaisen on pitänyt suorittaa vähintään 640 tuntia eli 16 viikkoa liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä opintoja. Lisäksi meidän työkokemuksen tulee olla vähintään kaksi vuotta tai 800 asiakastyötuntia.

Hesarin jutun myötä ilmeni, että jokainen PT kertoi antavansa asiakkailleen ravinto-ohjeita, mutta monen tiedoissa oli selkeitä puutteita. Harmi, kun ei arpaonni osunut omalle kohdalleni. Olisi kiva ollut saada soitto! 😀

 

Pohditko PT:n palkkaamista? Mistä tiedät onko PT pätevä?

Pätevän PT:n valmiuksiin kuuluu se, että hänen oppinsa sinulle perustuvat aina tutkittuun tietoon – tarkista siis aina ensimmäisenä PT:n pätevyys.

PT ei myöskään saa antaa itsestään kuvaa, että olisi jokaisen perusteeman asiantuntija – ellei ole kyseistä teemaa varta vasten opiskellut.

Personal trainereille haluan sanoa, että lisäkouluttakaa itseänne ja muistuttakaa itseänne perusasioista tasaisin väliajoin. Liikunta- ja hyvinvointiala liikkuu kovalla tahdilla eteenpäin ja tutkittua tietoa tulee jatkuvasti lisää. Pysykää ajan hermoilla, niin asiakastyö ja -kokemus pysyy laadukkaana! <3

 

tietopankki

PERSONAL TRAINERILLA TULEE OLLA LAADUKAS KOULUTUS

Suosittelen aina kysymään PT:n lähtökohdat. Kysy rohkeasti erityisesti se, mikä on PT:n erikoisalaa ja mikä näkemys hänellä on yleisesti ravinto- ja liikunta-asioista. On myös eduksi, jos PT:llä on laajaa koulutusta hyvinvoinnin, liikunnan tai terveyden alalta.

Oma viimeisin koulutukseni on Trainer 4 You:n Terveysvalmentajan koulutus (nyk. Elintapavalmentaja).

Vaikka olin toiminut ennen kyseistä koulutusta PT:nä jo pitkään on se avannut silmäni monen asian suhteen. Lisäksi tiesin, että voin luottaa oppini perustuvan nimenomaan tutkittuun, luotettavaan, tietoon.

Kehitän siis itsekin osaamistani jatkuvasti, koskaan ei voi olla liian valmis. 😉

 

auktorisoitu personal trainer

Kuva: Veera Kurittu

 

Mkäli pohdit PT:n palkkaamista tulee hänellä olla tutkittua tietoa myös juuri sinun haasteisiisi liittyen, etenkin mikäli sinulla on jokin sairaus, loukkaantuminen tai muu vastaava taustalla. Valmentajan mutu-tuntuma tai pelkkä oma kisadieettipohja eivät ole riittävää tietopohjaa. Ne kertovat lähinnä vain siitä, mikä PT:lle itselleen toimii tai ei toimi.

 

tietopankki

 

POHDITKO PT:KSI RYHTYMISTÄ TAI KIINNOSTAAKO SINUA LISÄTIETO OMAN HYVINVOINTISI TAI HARJOITTELUSI TUEKSI?

Fitnessmalli-kisan eräänä yhteistyökumppanina toimii Trainer 4 You ja me kisaajat saimme mahdollisuuden osallistua Kehittävän harjoittelun perusteet -kurssille.

Kehittävän harjoittelun perusteet -koulutus on erihyvä mahdollisuus opiskella liikuntaa ja ravitsemusta samanhenkisessä porukassa. Koulutuksessa opitaan liikunnan ja ravitsemuksen avainasiat, olipa unelmissasi PT:ksi ryhtyminen tai löytää tietoa oman hyvinvointisi ja harjoittelusi tueksi.

 

LUO ITSELLESI TUNNUKSET MAKSUTTOMAAN TRAINER 4 YOU:N TIETOPANKKIIN!

Kuinka moni on kuullut Trainer 4 You:n maksuttomasta tieto- ja liikepankista? Olit sitten PT-uraa pohtiva, aloittava tai jo PT:nä toimiva henkilö, tai mikäli sinua kiinnostaa saada tietoa oman harjoittelusi ja hyvinvointisi tueksi, niin suosittelen tsekkaamaan!

Trainer 4 You:n sivuilta löydät maksuttoman ja kaikille avoimen Tietopankin. Klikkaa itsesi kyseiselle sivustolle ja luo itsellesi ilmaiset tunnukset!

 

Trainer 4 You:n Tietopankista löydät paljon tietoa mm.

– lihaskunto- ja kestävyysharjoittelusta
– personal trainerin ammatista sekä liikunta- ja hyvinvointialan jatkokoulutuksista
– ravitsemuksesta

Lisäksi löydät erilaisia webinaaritallenteita, jotka käsittelevät liikunta- ja hyvinvointialaa, harjoittelua, kouluttautumista sekä alalla työskentelyä.

Tietopankista löydät myös useita Fitran kirjoja luettavaksi kokonaan e-kirjana.

KATSO VLOGISTA TRAINER 4 YOU -KOULUTTAJAN, EVELIINA NAULON, HAASTATTELU

Yhteistyön pohjalle minulla oli ilo haastatella valovoimaista Trainer 4 You:n kouluttajaa, Eveliina Nauloa. Eveliina on itse toiminut hyvinvointialan yrittäjänä viisi vuotta.

Juttelimme Eveliinan kanssa siitä, mitä valmiuksia PT-yrittäjäksi ryhtyvällä tai alalla toimivalla tulee olla ja mikä on koulutuksen merkitys PT-työssä.

Vielä mainittakoon se, että Trainer 4 You on Suomen ainoa koulutustaho, joiden kouluttamat personal trainerit kuuluvat EREPS-järjestelmään. Tsekkaa videolta, mitä tämä tarkoittaa käytännössä!

Katso video täältä.

 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
x Kipa

 

 

Lisää aiheesta:

Lue 4 uutta näkökulmaa palkata PT

Saako PT olla lihava?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointikupla

~ Fitnessmalli 2018 -finalisti, auktorisoitu PT ja Terveysvalmentaja. ~