Paljon puhutaan itsensä hyväksymisestä. Joillekin se kuitenkin on helpommin sanottu, kuin tehty. Kuinka moni meistä tuntee tai on tuntenut riittämättömyyden tunnetta tai kokemuksia, jotka ovat heijastuneet tyytymättömyytenä omaan kehoonsa? Näitä ajatuksia ja tunteita kokeneet voivat varmasti yhtyä kanssani siihen, että matka itseensä ja itsensä arvokkaaksi kokemiseen ei ole ollut helppo. Se on kuitenkin sen arvoista.

 

SUHTAUDU HYVINVOINTIIN TIETYLLÄ VAKAVUUDELLA – MUTTA ÄLÄ VAKAVASTI

Tätä haluan korostaa. Tietenkin terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä asioita ja niihin tulee suhtautua tietyllä kunnioituksella. Pitkään hyvinvoinnin alalla työskennelleenä olen huomannut niin asiakastyössä, kuin somessakin hyvinvoinnista tulleen hyvin vakavaa.

Kun julkaiset ruokapäiväkirjan on joku ensimmäisenä huomauttamassa ruoan määrästä, rasvan laadusta, milloin kasviksia on liikaa (I’m not kidding, sain tällaisen loukkaantuneen kommentin kerran ruokapäiväkirjasta, että syön kasviksia liikaa [en syö]), milloin proteiini on ”väärästä lähteestä”, hiilari on liian nopeaa…tai sitten pureudutaan siihen, kuinka liikuntaa tai tekemistä on ”liikaa” eikä ole hyvä väsyttää itseään.

On hyvä muistaa, että olemme yksilöitä. Ai luoja, että tämä on kulutettu viisaus – mutta yhä toimii, koska tämä tunnutaan unohtavan usein. Jollekin toiselle peruna sopii, toiselle maitotuotteet, joku on vegaani, toinen vetelee leipää, joku reenaa määrän X, toinen puuhastelee määrän Y. Sellaista se elämä vaan on.

 

#älämahdumuottiin

Elämässä pitää olla varaa heittäytymiselle. Pitää olla varaa myös kompastella ja kokeilla. Mieti hyvinvointia seikkailuna: kokeile rohkeasti, mihin mikäkin polku vie. Sen sijaan, että miettisit virheitä ja pelkäisit niitä, kerää oppeja ja kokemuksia. Kuvassa Kipa ja Anni #puuhastelee Fatbikeilla. #älämahdumuottiin

 

 

Hyvinvoinnin ja liikunnan ei tule olla liian vakavaa. Välistä tuntuu, että hyvinvoinnista katoaa ilo kaikkien ”tee näin” ja ”älä tee näin” -ohjeiden joukkoon. Hyvinvointia ja terveyttä mietitään sallittujen ja ei-sallittujen asioiden kautta. On kieltoja, on rajoituksia.

Kiellot ja rajoitukset vievät hommasta ilon. Ja ihminen vain toimii niin, että jos jokin ei ole kivaa ei siitä helpostikaan muodostu pitkäjänteinen elämäntapa.

On ok seurata trendejä. Ok ei ole, jos ne vievät sinulta ja SINUSTA ilon pois. Parhaimmillaan kiellot, rajoitukset tai liian tiukkaan rajatut ajatukset ja uskomukset saavat meidät kokemaan itsestämme riittämättömyyttä.

 

Usko pois, sinä olet riittävä.

 

#älämahdumuottiin

#älämahdumuottiin

MITÄ ”ÄLÄ MAHDU MUOTTIIN” MINULLE TARKOITTAA?

Erityisesti sitä, että muistan kannustaa itseäni tekemään itseni näköisiä juttua. Pysymään aitona itselleni ja arvoilleni. Muistan myös kuunnella kehoani ja antaa sille myötätuntoa ja siimaa.

Minun eikä sinun TÄYDY olla tietynlainen. Ei sinun kuulu olla mitään tiettyä: olet se ihminen, joksi olet tullut. Se ei tarkoita, että kaiken tai matkan täytyy olla joka päivä ja kaikki hetket ihkudaata. Ei missään nimessä.

Myönnän. Kuvaukseen meneminen Ihana Elämys -studiolle tuntui jännittävältä. Kauheeta, vaatteet pois, nukke kainaloon ja kuvaan!

Meninpä kuitenkin. Arvatkaa miksi?

Koska itse matka on tärkeä: kaikki asiaan liittyvät tunteet, itse kuvauskokemus sekä oman itsensä ja vartalonsa kohtaaminen. Päätin hypätä rohkeasti kameran eteen muistuttamaan itseäni ja kaikkia siitä, että elä tässä hetkessä.

Saavuttaakseen haluamansa on joskus koettava epävarmuutta tai epämiellyttävältäkin tuntuvia tunteita. Ne kasvattavat. Haluan myös olla kuvallani mukana projektissa, jossa tavoitteena on edistää tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta, kehopositiivisuutta sekä itsensä hyväksymistä.

 

Halua olla rajaton, seikkaile! Älä mahdu muottiin! Muotin sisältä sinulla ei ole tilaa nähdä laajalti maailmaa mahdollisuuksineen. Sinä voit olla mitä ikinä sinä haluat – ja määränpäätä voimaannuttavampi usein on itse matka.

 

Usko itseesi, kannusta itseäsi. Muistuta itsellesi niistä kaikista pienistäkin
upeuksista, joita sinussa on.

 

 

Ja itseasiassa kuvaushomma tuntui todella hyvältä ja oli ihana hullaantua itsestään. Hullaannu säkin, olet huikee!

Seuraava avoin & ilmainen #älämahdumuottiin kuvauspäivä Ihana Elämys -studiolla on suvaitsevaisuuden päivänä 16.11 klo 9-11 & 15-17. Suosittelen!

 

Upeeta viikkoa kaikille!
x Kipa

 

 

Lue myös:

Personal trainerin pätevyys: miksi koulutustahoksi kannattaa valita Trainer 4 You?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointikupla

~ Fitnessmalli 2018 -finalisti, auktorisoitu PT ja Terveysvalmentaja. ~