Syksy, pimeä, sataa. Masentaa. Väsyttää. Huoh. Instagramissa minulta kysytään paljon siitä, miten saada virtaa nopeasti. Laitetaan siis top-5 pikavinkkiäni jakoon!

 

 

NÄIN SAAT ENERGIAA NOPEASTI

 

 1. Ajattele jotain, joka saa sinut nauramaan tai tuntemaan onnellisuuden tunteita.

Väsyneenä on helppoa keskittyä väsyneenä olemiseen ja itse väsymykseen. Rehellisesti väsymykseen ei kannata jäädä vellomaan eikä miettimään sitä liikaa. Sen sijaan keskity nimenomaan energiaan ja sen luontiin! Ajattele jotain positiivista. Jotain sellaista, joka parhaimmillaan saa sinut hymyilemään.

Hymyily liittyy vahvasti koettuun onnellisuuteen. Positiivinen fiilis nostattaa endorfiinitasoja. Kun hymyilemme tai tunnemme onnellisuutta, niin tämän mielihyvähormonin määrä kehossa lisääntyy. Sinulle tulee voimaantuneempi ja energisempi olo.

 

nopeasti energiaa

 

 2. Hengitä – ja mielellään raikasta ulkoilmaa

Joo, tiedän. Ei mikään uutinen auringon alla ja hengitys on vähän niinkuin pakollinen toiminto. Hengityksemme on kuitenkin hyvin pinnallinen nykyään. On välillä hyvä huomioida kehofiiliksiä: voiko väsymys johtua ihan vaan yksinkertaisesta hapenpuutteesta?

Onko sinun mahdollista hakeutua pikaseen ulos ja hengittää muutaman kerran syvään happea sisään ja ulos? Kokeile, virkistää varmasti!

Lisäksi pitkällä aikavälillä pinnallinen hengitys saattaa syödä meiltä energiaa mm. autonomisen hermoston epätasapainotilan takia. Kun hengität tietoisesti syvään aktivoit parasympaattista hermostoa, joka taas herättää kehossa mm. luovuuden, rauhan, rakkauden ja hyvän olon tunteita. Pitkällä aikavälillä on perustellumpaa palautua olemalla maadoittuneempi, kuin painaa menemään hektisen hermostuneena pintahengittäjänä.

 

 3. Pysy liikkeessä

Olethan muistanut tauottaa tekemistäsi? Jos istut nokka ruudussa koko työpäivän selkä kyyryssä, hartiat lysyssä ja lonkat taitossa, niin ei ihmekään että kuuppa on tunkkainen.

Oikaise, samoile, vaihda työskentelyasentoa, kyykkäile, pompi, vetreytä niska-hartia -seutua tai pyörittele hartioita useamman kerran päivässä – tai ainakin silloin, kun tunnet olosi nuutuneeksi. Ihan sama, jos joku katsoo – pyydä se messiin!

 

energiaa nopeasti

 

4. Ota henkinen miniloma – pari minsaa riittää

On myös erittäin helppo vaan painaa menemään ja vaatia itseltään jatkuvaa panostusta. Milloin viimeksi otit ihan vaan pikkubreikin jostain tekemisestä ja soit itsellesi pari minuuttia vain unelmointiin ja omille ajatuksille?

Uskallatko unelmoida, annatko itsellesi luvan unelmoida? Unelmointi on supertärkeeä, sillä se luo onnellisuuden tunteita. Ja onnellisuuden tunne luo energiaa. Haaveita saa ja pitääkin olla – huolimatta siitä, toteutuuko ne vai ei.

Ei unelmia saa kukaan muu tietää, kuin sinä itse. Ne ovat pääsi sisällä, joten anna palaa! Jos silmien kiinni laittaminen tuntuu hyvältä, niin sulje silmäsi vähäksi muutamaksi, pariksi-kolmeksi, minuutiksi.

Mitä sinusta olisi kaikkein ihaninta tehdä juuri nyt? Mistä haaveilet juuri nyt? Entä tulevaisuudessa? Mikä on sinun unelmasi?

 

 5. Pimeän aikaan käytä kirkasvalolamppua

Kaamosaika on haastavaa aikaa. Saatamme tuntea päivällä väsymystä ihan jo sen takia, että kaamosaikaan yöunista saattaa tulla jopa ylipitkiä. Unen määrästä tai uniajan pituudesta huolimatta yöunet ovat katkonaisia ja kevyitä. Mm. tästä syystä olo saattaa talviaikaan tuntua unisemmalta, kuin kesäaikaan. Kesäaikaan lisäksi lisääntynyt valon määrä virkistää jo lähtökohtaisesti meidän oloa.

Pimeään kaamosaikaan on suositeltavaa käyttää kirkasalolamppua ennen klo 10, joten kokeile startata aamusi sillä. Kirkasvalolamppu säännöllistää luonnollista uni- valverytmiä. Vältä käyttämästä kirkasvalolamppua enää iltapäivällä, sillä riskinä on unirytmin sotkeutuminen ja siten väsyfiilisten lisääntyminen entisestään.

 

energiaa nopeasti

 

 

Ja tähän tietenkin pitää lisätä säännölliset ruokailuajat, säännöllisestä unirytmistä huolehtiminen sekä riittävä nesteytys. Sanomattakin selvää on, että väsymyksen iskiessä olemme herkemmillämme syömään jotain nopsakkaan fiilistä piristävää. Suklaa, karkki, leivarit sun muut pikkumakeat ovat yleensä niitä, joita suuhun menee. Inhimillistä.

Sokeripiikin jälkeen väsymys kuitenkin iskee uudelleen – ja todennäköisesti morkkiksen kanssa -, joten pääset henkisesti iisimmällä oikeasti syömällä vaikka sen hedelmän tai muuta terveellistä tai vaikka juomalla lasin vettä/smoothien.

 

Mitä vinkkejä teillä on käytössä? Kommentoi, niin laitetaan parhaimmat vinkit jakoon!

 

Good vibesia kaikille ja virtaa viikkoon!
x Kipa

 

 

KURKKAA MYÖS:

Elämää Fitnessmalli-kisan jälkeen

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

#älämahdumuottiin

~ Terveysvalmentaja ja hyvinvointivaikuttaja Helsingistä. ~