Kuinka saada motivaatiota treenaamiseen? Kuinka saada motivaatiota laihduttamiseen? Kuinka saada motivaatiota kouluun/töihin/lenkille/siivoamiseen…Ja se tärkein: kuinka pysyä motivoituneena?

 

 

Blogitekstini lähtevät usein ihmisten aihetoiveista, teidän lähettämistä kysymyksistä minulle somessa sekä upeista keskusteluista lukijoiden & seuraajien, valmennettavien, ystävien, jumppa-asiakkaiden ja kollegojen kanssa. Lisäksi toki pörrään itse paljon somessa ja luen paljon siitä, mikä tekijät askarruttaa ihmisiä hyvinvointiin liittyen.

Motivaatio puhututtaa paljon. Sain tässä juuri inboxiin kysymyksen motivaatiosta, että olisko mulla aiheesta mahdollisesti kirjoitusta. Arvatkaa vaan. 😀 Toivon, että blogautuksistani on lukijoilleen konkreettista hyötyä. Olenkin kirjoittanut 4-osaisen blogisarjan aiheesta motivaatio.

Kokosin kirjoitussarjani tähän blogautukseen, mikäli joku muukin taistelee motivaation – tai lähinnä sen puutteen – suhteen tällä hetkellä.

 

 

kuinka saada motivaatiota

PIMEÄ AIKA HAASTAA MEITÄ SUOMALAISIA

 

On hyvä muistaa, että Suomessa on tällä hetkellä melko haastavat olosuhteet noin yleisesti. Pimeä aika verottaa jaksamista, koska auringonvaloa on todella vähän. Siksi on hyvä huolehtia myös riittävästä D-vitamiinin saannista läpi talven.

 

Lisäksi on hyvä muistaa, että sinun ei tarvitse olla motivoitunut 24/7 ja koko aikaa. On täysin inhimillistä, että motivaatio välillä laskee. Aina ei siis voi olla supermotivoitunut ja se on ookoo!

 

Voimavarat ovat rajalliset. Saatat ehkä olla vain vähän väsynyt? Onko sinulla ollut esimerkiksi pitkittynyt stressijakso? Paljon puuhaa? Kiire? Stressi ja kiire. Avainsanat. 🙂

Esimerkiksi pitkittyneen stressin oire on  se, että ennen iloa, onnellisuutta tai mielihyvää tuottanut asia saattaakin yhtäkkiä tuntua merkityksettömältä. Ei kiinnostakaan. Tällainen voi olla työ: saatat ajatella, että mikä ihme sinussa on vikana, kun työ ei maistu, vaikka itseasiassa tykkäät työstäsi. Sama homma treenin kanssa. Mikä ihme on, ettei sinne salille saa itseään, vaikka siitä nauttii?

 

Ei hätää, olet ihminen. Ja ehkä hetkiseksi vaan vähän väsynyt sellainen. <3

 

 

liiallinen terveysintoilu

USKALLA VÄLIIN MYÖS UNELMOIDA

 

Mitä sinä kaipaisit tällä hetkellä elämääsi lisää? Jos sinulla olisi kaikki maailman aika käytettävissäsi juuri nyt, mitä tekisit? Uskalla välillä myös unelmoida. Olemme aika helposti taipuvaisia ajattelemaan arjen askareita ja unohdamme matkata mielessämme unelmiimme. Koska ”eihän se kuitenkaan ole mahdollista”.

Unohda mahdottomuus. Ota pieni miniloma ajatuksiisi. Unelmointi ei tarkoita sitä, etteikö eläisi myös hetkessä. Toki läsnäolo hetkessä on tärkeää.

Unelmat auttavat elämään omannäköistäsi elämää. Ei ne välttämättä kaikki toteudu. Ei varmasti. Eikä pidäkään, siksi niitä kutsutaan unelmoinniksi. Toisaalta nothing changes if nothing changes: kuka estää unelmoimasta ja vähän leikittelemästä mielessään? 🙂

 

Unelmointi auttaa mielialaan: se rentouttaa ja auttaa pitämään positiivista virettä yllä. Tämä taas auttaa sinua tavoitteisiisi suuntautumisessa.

 

Miten sitten unelmoida?

Pohdi tilanteita ja olosuhteita, joissa olisi onnellinen. Unelmia kannattaa myös lausua ääneen (puhua niistä) tai kirjata ylös. Tällöin ne tulevat konkreettisiksi ja helpommiksi tavoitella. Unelmia voi myös visualisoida esimerkiksi piirtämällä tai keräämällä kuvia asioista, joita haluaa tavoitella elämäänsä.

 

 

LUE 4-OSAINEN SARJA MOTIVAATIOSTA!

 

Tästä löydät koottuna 4-osaisen motivaatiosarjani. Toivottavasti siitä on sinulle ajatuksen aiheita. Kysy ja kommentoi keskustelussa, mitä ajatuksia sinussa motivaatio herättää.

 

Kuinka löytää motivaatio?

Kuinka pitää motivaatio yllä?

Pitääkö aina olla motivoitunut?

Miten minä pysyn motivoituneena?

 

 

Iloista iskänpäivää kaikille!
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

 

Miksi kaloreiden laskeminen ei (pitkällä aikavälillä) toimi?

 

TILAA HYVINVOINTIVALMENNUS:

 

Parempaa yleisterveyttä: hallitse stressiä, paranna unta, liiku oikein – palaudu paremmin!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

coachingkira

~ Terveysvalmentaja ja hyvinvointivaikuttaja Helsingistä. ~