Minun tarina

Ystävä hyvä,

haluan kiittää sinua siitä, että olet sivustollani.

Olen toiminut vuodesta 2010 yrittäjänä liikunta-ja hyvinvointialalla. Matkani kohti yrittäjyyttä ei ollut selkiö: minusta ”ei ikinä” pitänyt tulla yrittäjää. Miksi? Koska ”Suomessa ei kuitenkaan voi menestyä”. ”Yrittäjyys on liian riskialtista.” ”Liian vaikeaa.” ”Mitä minä edes tekisin ja mitä yrittäjyydellä edes olisi minulle antaa?” Entä ”mitä minulla olisi antaa yrittäjyydelle”?

Meidän ihmisten toimintaa ohjaavat ajatukset ja uskomukset. Joskus ajatukset ja uskomukset voivat olla rakentavia ja saavat meidät tuntemaan voimaantumista ja oman elämän hallintaa. Silloin toimintamme on eteenpäin vievää, soljuvaa, rohkeaa ja luottavaista omia kykyjämme kohtaan. Liian usein ajatuksemme ja uskomuksemme kuitenkin seisovat todellisen potentiaalimme edessä. Ne muodostavat muurin tai esteen sille kasvulle ja kehitykselle, jota todella sisimmässämme kaipaamme elämässämme.

Oma uskomukseni oli pitkään se, että valmistuttuani KTM:ksi (vuonna 2008) minun odotetaan luovan menestyksekäs ura jonkin suuren yrityksen suurella pallilla päättämässä yrityksen suurista asioista. Mielenkiintoisinta kyllä, yhtenäkään päivänä en kokenut tekeväni mitään itselleni tai maailmalle merkityksellistä. Kyse ei ollut siitä, että työpaikoissa olisi ollut jotain vikaa. Ei ollenkaan.

Kyse oli siitä, että en ollut kyseenalaistanut omia uskomuksiani ja ajatuksiani. En ollut kirkastanut itselleni arvojani ja sitä, mikä todella on minulle tärkeää omassa elämässäni. Todellisuudessa elin elämää, joka uuvutti minua. Elin elämää, joka ei tuntunut omaltani. Tein asioita, joita en kokenut itselleni merkityksellisiksi. Tuntui, kuin olisin ollut virran vietävänä eikä minulla ollut työkaluja hallita elämääni. Tuntui siltä, että elämäni vain vilisee ohi enkä todella ole läsnä omassa elämässäni.

Myöhemmin oivalsin, että asioiden pitää muuttua. Vihdoin uskalsin hiljentää tahtia ja kysyä itseltäni miksi olin tullut siihen pisteeseen, että en koe olevani onnellinen? Pohdin uteliaasti miten olin rutkasti alle kolmekymppisenä siinä pisteessä, että en koe oman elämäni autonomiaa? 

Oivalsin omien uskomusteni ja ajatusteni merkityksen. Ymmärsin, että odotukset, joita ulkopuolelta koin pakottaviksi olivat oman mieleni tuotosta. Ei kukaan minulta odottanut sitä mitä teen. Minä olin itse asettanut itselleni kyseiset odotukset. Minä olin itse luonut omissa ajatuksissani kuvan lineaarisesta elämästä ja elämänpolusta. Uskalsin vihdoin kyseenalaistaa tekemiseni ja ajatukseni. Lamppu syttyi päässäni.

Halusin elää itseni näköistä elämää. Halusin tuntea tekeväni itselleni merkityksellisiä asioita. Halusin antaa oman ääneeni puhua ja luontaisen energiani virrata. Ja tässä sitä ollaan. Tänä päivänä voin käsi sydämellä sanoa, että ”omassa pienessä maailmassani minä teen suuria asioita”. Ja se riittää minulle, koska kaikessa tekemisessäni puhuu oman sydämeni ääni.

Haluan haastaa ihmisiä tutkimaan arvojaan ja uskomuksiaan ilman arvottamista. Liian usein tarkastellessamme asioita arvotamme niitä. Liian usein arvotamme myös tekemisiämme. Tämä estää meitä näkemästä asioiden todellista luonnetta. Ole lapsenmielisen utelias, sillä silloin voit löytää oman sydämesi äänen ja todellisen potentiaalisi. Pohdi myös, mikä on sinun näköistä elämää? Vastaus siihen ei löydy ulkopuolelta, vaan se löytyy sinusta.

Muista myös itse kannustaa itseäsi ja olla itsesi paras ystävä. Olet ansainnut kaiken hyvän. Kiitos, kun olet.

– Kipa

Minun juttuni

E-KIRJA

Minun matkani – opas- ja harjoituskirja pysyvään elämäntapamuutokseen.

147-sivuinen self-help -opas kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Kaipaatko muutosta elämääsi? Tuntuuko, että tavoitteesi saavuttaminen jumittaa? Koetko epäröiväsi, kompastelevasi tai syystä X holdaavan jonkin kaipaamasi muutoksen toteuttamista? Jos vastasit kyllä, niin kirja on sinulle.

E-kirjani on myös loistava teos valmentajille ja alan ammattilaisille saada lisätyökaluja työnsä tueksi.

Kirjan 24 tehtävää oivalluttavat, voimaannuttavat ja auttavat lukijaansa muutoksensa tiellä. Kirjan taitosta ja visuaalisesta ilmeestä vastaa timanttinen Päivi Vesala.

Hanki omasi täältä.

 

NAINEN RATISSA -PODCAST

Hyvinvointipodcast, jossa asioita otetaan tosissaan muttei vakavissaan.

Podcast on keski-ikäistyvän, urbaanin ja hyvinvointia intohimokseen toteuttavan naisen ajatuksen juoksua oman elämänsä oivallusten kautta höystettynä monipuolisella työkokemus- ja opiskelutaustalla. Podcast on olemassa ihan vaan siitä syystä, että olen nainen ratissa ja #mävoin.

Kuuntele kaikki jaksot Suplasta.

 

SOSIAALINEN MEDIA

Instagram: @kipatiivola

Facebook: @tiivolakipa

 

PUHTI.FI: COACHINGKIRA -TESTIPAKETTI JAKSAMISEEN

Testipakettiin on valittu jaksamiseen ja vireyteen liittyviä arvoja.

Monet tekijät vaikuttavat arjen jaksamiseemme. Puhdin kanssa yhteistyössä toteutetulla testipaketilla mitataan neljä eri veriarvoa: ferritiini, kilpirauhashormoni TSH, D-vitamiini ja B-12-vitamiini.

Testaa omat arvosi – saat testit 32 euroa normaalia edullisemmin (norm. 111,90€) täältä.

 

Kysyttävää, kommentoitavaa, yhteistyöehdotuksia? Ota yhteyttä!
kira@terveysblogi.fi