Minun tarinani

Ystävä hyvä,

haluan kiittää sinua siitä, että olet sivustollani. Ehkä olemme kanssasi joskus tavanneet: olet kenties vieraillut luennollani, ryhmäliikuntatunnilla, Instagram-tililläni tai lukenut lehdestä haastatteluni. Saattaa olla, että emme ole vielä törmänneet, mutta löysit minut internetin ihmeellisestä maailmasta. 

Oli niin tai näin, niin kiitos, kun olet siellä.

Olen toiminut vuodesta 2010 yrittäjänä liikunta-ja hyvinvointialalla. Matkani kohti yrittäjyyttä ei ollut selkiö: minusta ”ei ikinä” pitänyt tulla yrittäjää. Miksi? Koska ”Suomessa ei kuitenkaan voi menestyä”. ”Yrittäjyys on liian riskialtista.” ”Liian vaikeaa.” ”Mitä minä edes tekisin ja mitä yrittäjyydellä edes olisi minulle antaa?” Entä ”mitä minulla olisi antaa yrittäjyydelle”?

Meidän ihmisten toimintaa ohjaavat ajatukset ja uskomukset. Joskus ajatukset ja uskomukset voivat olla rakentavia ja saavat meidät voimaantumaan ja tunetmaan kokemuksen oman elämän hallinnasta. Tällöin toimintamme on eteenpäin vievää, soljuvaa, rohkeaa sekä luottavaista omia kykyjämme kohtaan.

Liian usein ajatuksemme ja uskomuksemme kuitenkin jarruttavat kukoistustamme vaimentaen todellisen potentiaalimme. Omat uskomuksemme saattavat muodostaa muurin tai esteen sille kaikelle upealle kasvulle ja kehitykselle, jota todella sisimmässämme kaipaamme elämässämme.

Oma uskomukseni oli pitkään se, että valmistuttuani KTM:ksi vuonna 2008 minun tulee luoda menestyksekäs ura jonkin suuren yrityksen suurella pallilla päättämässä kyseisen yrityksen suurista asioista. Mielenkiintoisinta kyllä, kun sitten jotain vastavaa tein, en yhtenäkään päivänä kokenut tekeväni mitään itselleni tai maailmalle merkityksellistä. Kyse ei ollut siitä, että työpaikoissa olisi ollut jotain vikaa. Ei ollenkaan.

Kyse oli siitä, että en ollut kyseenalaistanut omia uskomuksiani ja ajatuksiani. En ollut kirkastanut itselleni omia arvojani enkä sitä, mikä on todella minulle tärkeää omassa elämässäni. Todellisuudessa elin elämää, joka uuvutti minua. Elin elämää, joka ei tuntunut omaltani. Tein asioita, joita en kokenut itselleni merkityksellisiksi. Tuntui, kuin olisin ollut virran vietävänä eikä minulla ollut työkaluja hallita elämääni. Tuntui siltä, että elämäni vain vilisee ohi enkä todella ole läsnä omassa elämässäni.

Hetken kärvisteltyäni oivalsin, että asioiden pitää muuttua. Vihdoin uskalsin hiljentää tahtia ja kysyä itseltäni miksi olin tullut siihen pisteeseen, että en koe olevani onnellinen? Pohdin uteliaasti miten olin rutkasti alle kolmekymppisenä siinä pisteessä, että en koe oman elämäni autonomian tunnetta.

Oivalsin omien uskomusteni ja ajatusteni merkityksen. Ymmärsin, että odotukset, joita ulkopuolelta koin pakottaviksi olivat oman mieleni tuotosta. Ei kukaan minulta odottanut sitä mitä teen. Minä olin itse asettanut itselleni kyseiset odotukset. Minä olin itse luonut omissa ajatuksissani narratiivin lineaarisesta elämästä ja loogisesta elämänpolusta. Lopulta oivalsin, että ei elämä ole lineaarista. Ei elämä ole loogista. Eikä suinkaan se mene aina siten, kuten olemme ajatelleet. Uskalsin siis vihdoin kyseenalaistaa tekemiseni ja ajatukseni. Lamppu syttyi päässäni. 

Aluksi pidin itseäni epäonnistuneena, kunnes tajusin, että en minä ole epäonnistunut. Päin vastoin, tämä oli suurin onnistumiseni tähän asti: oivaltaa, että on mahdollista muuttaa suuntaa.

Halusin elää itseni näköistä elämää. Halusin tuntea tekeväni itselleni merkityksellisiä asioita. Halusin antaa oman ääneeni puhua ja luontaisen energiani virrata. Ja tässä sitä ollaan. Tänä päivänä koen, että ”omassa pienessä maailmassani minä teen suuria asioita”. Ja se riittää minulle, koska kaikessa tekemisessäni puhuu oman sydämeni ja mintohimoni ääni.

Haluan haastaa ihmisiä, myös sinut, tutkimaan arvojasi ja uskomuksiasi ilman arvottamista. Uteliaasti, rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti. 

Elämän tarkoitus on matka, ei päämäärä. Elämässä tulee ymmärtää, että et voi estää aaltoja syntymästä, mutta voit opetella surffaamaan niillä.

Se, mitä sinun tulee elämässäsi olla tai miksi tulla, on täysin sinun oma seikkailusi. Avaimet menestykseen löytyvät sinusta ja omasta sisimmästäsi. 

Muista nauttia matkasta. Arvosta vastatuulia, sillä ne opettavat. Ratsasta myötätuulissa, sillä ne siivittävät. Olet ansainnut kaiken hyvän. Kiitos, kun olet.

– Kipa

”Hyvinvointia tosissaan, muttei vakavissaan.”

Minun juttuni

KIRJA

Minun matkani – opas- ja harjoituskirja pysyvään elämäntapamuutokseen.

147-sivuinen self-help -opas kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Kaipaatko muutosta elämääsi? Tuntuuko, että tavoitteesi saavuttaminen jumittaa? Koetko epäröiväsi, kompastelevasi tai syystä X holdaavan jonkin kaipaamasi muutoksen toteuttamista? Jos vastasit kyllä, niin kirja on sinulle.

Kirjani on myös loistava teos valmentajille ja alan ammattilaisille saada lisätyökaluja työnsä tueksi.

Kirjan 24 tehtävää oivalluttavat, voimaannuttavat ja auttavat lukijaansa muutoksensa tiellä. Kirjan taitosta ja visuaalisesta ilmeestä vastaa timanttinen Päivi Vesala.

Painettu kirja on loppuunmyyty, mutta verkkokauapstani on tilattavissa e-kirja.

Hanki omasi täältä.

 

NAINEN RATISSA -PODCAST

Hyvinvointipodcast, jossa asioita otetaan tosissaan muttei vakavissaan.

Podcast on keski-ikäistyvän, urbaanin ja hyvinvointia intohimokseen toteuttavan naisen ajatuksen juoksua oman elämänsä oivallusten kautta höystettynä monipuolisella työkokemus- ja opiskelutaustalla. Podcast on olemassa ihan vaan siitä syystä, että olen nainen ratissa ja #mävoin.

Kuuntele kaikki jaksot Suplasta.

Nainen ratissa -podcastin tuotanto on päättynyt. Kiitän kaikkia kuuntelijoita hienoista keskusteluista ja ajatuksenvaihdoista! Kaikki jaksot ovat yhä kuunteltavissa Spotifyissa.

 

SOSIAALINEN MEDIA

Instagram: @kipatiivola
Facebook: @tiivolakipa

 

Kysyttävää, kommentoitavaa, yhteistyöehdotuksia?

Ota yhteyttä!