KEHONKUVA JA PAINONPUDOTUS

Tiedän, että olen saanut tuloksia aikaan, koska painoni on tippunut ja ystävät sanovat ulkonäköni muuttuneen. En silti kuitenkaan osaa ajatella tai nähdä itse itseäni hoikempana, vaan syvällä sisimmässäni olen vielä se sama pullukka.

 

Tätä aihetta on toivottu, ja ihme kyllä aiheesta kirjoitetaan yllättävän vähän. Käsitellään sitä siis tässä. Kiitos toiveesta! <3

Mikäli yllä oleva ajatus osui ja upposi, niin lue ihmeessä lisää! Et nimittäin ole kyseisten tunteiden ja ajatusten kanssa yksin.

On joskus todella vaikeaa antaa itselleen lupa tai sallia oman ulkonäkönsä muuttuneen. Saatat jopa  ajattella, ettet ole ansainnut olla hoikempi.

Mistä tämä kaikki johtuu? Miksi on niin haastava päästää irti menneisyyden haamuista ja vaan olla tyytyväinen saavutuksiinsa?

Saavutuksiinsa voi toki olla toki tyytyväinenkin, mutta niitä joskus saattaa varjostaa tällainen pikku seikka, kuin se vanha minä eli vanha kehonkuva.

 

kehonkuva

KEHONKUVA | SE JOUKON PULLUKKA

Aikaisemmin on todennäköisesti ollut niin, että sinä olet tottunut olemaan se joukon pyörein? Juuri sinä olet ollut ”se pullukka” niiden kaikkien muiden kauniiden ja hoikkien keskellä?

Ajatuksesi omasta itsestäsi ja kehostasi ovat saattaneet olla hyvin kriittisiä.

Ja koska olet se joukon pullein, niin olet ansainnut vähemmän hyvää, kuin ne muut. Et myöskään ole ansainnut painon putoamista, olethan se pullukka.

Olet siis kenties ollut kriittinen myös sen suhteen, mitä mielestäsi ansaitsisit?

Itsekriittisyyttä tarvitaan toki aina jonkin verran, muutoinhan meissä itsessämme ei koskaan olisi mitään vikaa – vaan aina vain muissa. 🙂

 

Ajatustyötä vaatii nimenomaan itse ajattelu: vievätkö omat ajatuksesi itsestäsi sinua kohti tavoitettasi vai siitä pois päin?

kehonkuva

AJATUKSET OHJAAVAT TOIMINTAAMME

Mitäs jos oletkin aina itse ajatuksinesi seissyt tavoitteesi jarruna: mitäs jos omalla sisäisellä puheellasi oletkin luonut sellaisen ajatuksen itsestäsi, että sinun kohtalosi on olla tällainen?

Koska kohtalosi on olla tällainen, niin miksi edes yrittää?

Tai ehkä omat ajatuksesi todella toteutuvatkin käytännössä: et teekään tavoitteidesi mukaisia valintoja, koska et kuitenkaan onnistu.

Tai et ole oikeutettu voimaan hyvin? Et ansaitse hoikempaa olomuotoa, koska olet tällainen tai tollainen?

Opi pysähtymään hetkittäin omiin ajatuksiisi. Mitä kaikkea itsellesi ja itsestäsi puhutkaan?

 

 Oman sisäisen puheen tarkastelu on tärkeää, koska mielemme toimii joko puolestamme tai meitä vastaan.

 

Opi vaimentamaan arvostelija pääsi sisällä. Oma sisäinen puheemme on oikeasti parhaimmillaan aika karua: emme varmana sanoisi kaikkia samoja asioita tärkeille ystävillemme. 😀

Ja hei – mikäli koet olevasi todella tuomitseva omaa itseäsi kohtaan, niin arvaa mitä? Jopa neljä viidestä on tuomitsevampi itseään, kuin ystäväänsä tai muita ympärillä olevia ihmisiä kohtaan.

Kuten sanottu, et ole yksin. <3

Nyt tärkeintä on vain oman sisäisen puheesi tiedostaminen ja sisäisen kriitikon pehmentäminen.

kehonkuva

KEHONKUVA | ERITYISESTI TUNNOLLISTEN, PERFEKTIONISTIEN JA SUORITTAJIEN HAASTE

Jos vielä luet tekstiä, olet todennäköisesti yksi seuraavan tyyppisistä henkilöistä:

Tunnollisena henkilönä otat paljon vastuuta hartioillesi. Heittäydyt helposti itsekriittiseksi, kun asiat eivät mene odotustesi mukaisesti: saatat jopa ajatella, että vika on sinussa.

Mietit oitis, mitä olet tehnyt väärin.

Perfektionisti ja suorittaja. Perfektionistina et ole koskaan tyytyväinen työsi hedelmään, vaan siinä riittää aina fiilattavaa. Et oikein kerkiä nauttia tehdystä työstä, sillä seuraavaa pitäisi jo aloittaa ja mieluiten sata lasissa.

Tai vähintään kaikki tai ei mitään -periaatteella, hommasi etenee lähinnä on-off. Inhoat keskeneräisiä asioita. Fiilaatkin asioita tiptop-kuntoon, vaikka seuraavat jutut painaisivat jo päälle.

Perfektionistina muistat aina nimenomaan virheet.

Usein perfektionistit rupeavat helposti suorittamaan asioita, sillä kaikki meneillään olevat projektit on tehtävä todella hyvin.

 

Mitä tämä kaikki tarkoittaa painonhallinnan kannalta?

 

kehonkuva

KEHONKUVA | TYYTYMÄTTÖMYYS, RIITTÄMÄTTÖMYYS JA ITSENSÄ RUOTIMINEN 

Lähinnä sitä, että et juurikaan pysähdy nauttimaan työsi hedelmistä tässä hetkessä: et salli itsellesi uutta ulkomuotoa. Et anna itsesi katsoa ja hyväksyä uutta kehonkuvaasi silmiin ja todeta, että vau – hyvä minä!

Uskalla siis tehdä se. Katso itseäsi peilistä vähemmän kriittisin linssein. Opi iloitsemaan ja kehumaan itseäsi pienimmistäkin onnistumisista, sillä ne ovat tärkeitä.

Unohda pienet takapakit – ne usein ovat sitä paitsi kokonaisuuden kannalta aivan merkityksettömiä. Mielemme on myös taitava paisuttelemaan asioita ja tekemään kärpäsistä härkäsiä.

Suhtaudu takapakkeihin hienoina oppimiskokemuksina – olet taas oppinut jotain lisää!

Ole itsellesi armollisempi ja odota itseltäsi vähemmän. Sen sijaan palkitse itseäsi enemmän. Tarkista aikajänteesi tai tavoitteesi realistisuus: ettet vain nyt odottaisi itseltäsi liikoja?

Muista, että olet ihminen – et kone. Riittämättömyyden tunne aiheuttaa sisäistä levottomuutta ja saa meidät kamppailemaan negatiivisen sisäisen puheemme kanssa pahimmillaan lisäten negatiivista sisäistä puhetta.

Olemme hyviä itse painamaan itseämme alas.

Kyllä sinä riität.

Viimeisimpänä, muttei vähäisempänä: relaa ja nauti matkasta. Luota itseesi ja luota prosessiin. Muista, että kaikki ne pienet valintasi tänään määrittävät tulevaisuuden huomistasi.

 

Seuraavan kerran, kun bongaat itsesi peilin edestä ruotimasta tai kritisoimasta itseäsi käännä sisäinen puheesi positiiviseen: etsi peilikuvastasi sellainen kohta itsestäsi, josta tykkäät (kyllä, löydät sellaisen varmasti 🙂 ) ja sano itsellesi ääneen:

 

Hyvin mä vedän.

 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille,
x Kipa

 

Lue myös:

AHDISTAAKO SINUA TERVEELLINEN SYÖMINEN?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

coachingkira

~Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan.~