Kuukauden sokerilakko | Mitä kehossasi tapahtuu kuukauden aikana?
COACHINGKIRA VLOGI | KUUKAUDEN SOKERILAKKO: JUTTU KODIN KUVALEHDESSÄ
Päätettiin Kodin Kuvalehden toimittajan, Anna Pihlajaniemen, kanssa kirjoittaa juttu siitä, mitä kehossa ja mielessä tapahtuu kuukauden sokerilakon aikana.
Juttu kapusi viime viikon luetuimpiin artikkeleihin, joten käy sinäkin tsekkaamassa kirjoitus täältä!

Miltä kuukauden sokerilakko tuntuu kehossa? Kuva: Kodin Kuvalehti/Istockphoto
COACHINGKIRA VLOGI | KUUKAUDEN SOKERILAKKO: MITÄ KEHOSSASI TAPAHTUU KUUKAUDEN AIKANA?
Halusin tehdä aiheesta myös vlogin, joka on nyt nähtävillä YouTubessa – saa jakaa!
Artikkelissa ja vlogissa kerron, mitä viikkotasolla tapahtuu kehossa ja mielessä, kun aloitat sokerittoman elämän. Mitä on odotettavissa?
Lisäksi jaan konkreettisia vinkkejä siihen, mikä avuksi milläkin kuukauden viikolla ja mihin kannattaa esimerkiksi ruokavaliossa panostaa.
Käy kommentoimassa tai kysymässä vlogin puolella tai voit myös kommentoida suoraan tänne blogin kommentteihin: millaisia kokemuksia tai tuntemuksia itslläsi on? Minkä suhteen heräsi kysymyksiä?
Ja hei, kai olet laittanut vlogikanavani jo tilaukseen?
Viimeisin Coachingkira Vlogi, kas tässä olkaa hyvät:
Onnellista viikonlopun odotusta kaikille,
x Kipa
** Coachingkira Vlogi YouTubessa **
** Coachingkira Instagramissa **
EDELLINEN KIRJOITUS:
Enemmän omaa aikaa | Kuinka sanoa ei?
*** Muu sosiaalinen media ***
Facebook – YouTube – Bloglovin
Pitäisköhän taas vaihteeksi kokeilla? Olin pari vuotta sitten syyskuun kokonaan sokerittomalla niin, että katsoin että missään ruuassa ei ollut lisättyä sokeria.
Olipa hirveät ekat kaksi viikkoa.
Ekat 3 päivää meni ihan heittämällä, sitten alkoi karsea päänsärky johon mikään ei auttanut ja kesti 3-4pvä. Samoihin aikoihin janontunne ja oksettava olo, joka kesti melkein viikon. Sitten kun se huono-olo meni ohi niin alkoi tehdä makeaa mieli. Mä tein mansikkasmoothiesta itelle kolmannella viikolla palkkarin aina päivän päätteeksi.
Neljäs viikko meni lopusta hujahtaen, ja mun sokeriton jatkui jouluun.
Jatkuminen oikeastaan meni ihan itsestään kun mulla alkoi kaikki karkit ja makea tehdä pahaa. Välillä jopa osa makeammista hedelmistä maistui jo liian makealta. Jouluna sitten kun naposteli useammin niin ”retkahdin” taas ihan kokonaan. Herkut taas maistuu ihan liikaa.
Jenna, moi! Testaa toki, jos siltä tuntuu! Kyllä näistä aina jotain kivaakin tarttuu, vähintään homma tarjoaa opetuksia ja taas pientä matkaa omaan itseesi.
On muuten niin totta, että jossain vaiheessa makunystyrät tottuvat olemaan ilman makraa. Tai ainakin tosi sokerisia versioita. Itselläni meni aikaa, että opin taas syömään rusinoita pitkästä aikaa – ovat muuten hitokseen makeita!
Kiitos kommentistasi, ihanaa viikonloppua!
Kiitos, todella hyvä artikkeli! Erityisesti mieltä lämmitti tekstistä heijastuva ajatusmaailma: uteliaisuus, terveys edellä meneminen ja armollisuus itseään kohtaan. <3
Ehkä vähän jäin miettimään tuota lopun kohtaa esimerkiksi parin suklaapalan syömisestä repsahduksena. Repsahdus ho itse sanana sisältää latauksen, että jotain ei saisi tehdä. Muutama pala suklaata on kuitenkin hyvin kohtuullinen määrä, eikä lopullinen tavoite varmaan tarvitse olla nollatoleranssi vaan kohtuullisuus. Yleensä se on sekä fyysisesti että psyykkisesti kestävintä, kunhan on saanut pahimman riippuvuuden (henkisen/fyysisen) katkaistua.
Eräs ravitsemusterapeutti totesi kerran osuvasti, että on paljon helpompi olla joko tai – olla kokonaan ilman tai vetää överit – kuin opetella terve suhtautuminen ja kohtuullisuus.
Moikka Laura!
Iso kiitos kommentistasi.
Olen hyvin paljon armollisuuden ja inhimillisyyden puolella, enkä pidä kieltoja tai pakkoja pitkäjänteisinä ratkaisuina. Ihanaa, että bongasit ne tekstistäni! <3
”Repsahduksista” puhun siksi, että se on kansankielistä: niin moni tietää mitä sillä tarkoitetaan. Repsahdus on – olen samoilla linjoilla kanssasi – käsite, johon liittyy kielto tai negaatio. Siksi valmennuksissa en käytä niitä, koska en usko repsahduksiin silloin kun a) tehdään tavoitteiden mukaisia valintoja tai b) kun ei kielletä itseltään mitään.
Käytin käsitettä tässä saamaan enemmän pointtiani perille, sillä niin moni yhä ajattelee repsahduksia huonona asiana. Mikä koen ne opetuksina.
Ne ovat oppimistilanteita. <3
Ihanaa viikonloppua, kiitos kun katoit vlogini!
Kipa