Mitä tehdä silloin, kun on kiireinen viikko eikä kerkiä treenata? Kannattaako treenata ”varastoon”?

 

Moni meistä tuppaa helposti ajattelemaan, että ”kun ensi viikolla en pääse treenaamaan, niin treenaan nyt sitten vähän enemmän”.

Kuka on huomannut itsellään tätä?

Ehkä taustalla on pelko siitä, että painoa kertyy hetkellisen treenipaussin johdosta. Tai sitten pelätään kunnon romahtavan viikossa-parissa.

…tai ehkä halutaan estää liiallisen pahan olon tuleminen mieleen eli pyrkimys hakea mielenrauhaa?

 

On hyvä muistaa se, että kun pidät treenitauon se ei automaattisesti nosta painoa. Siihen liittyy muutakin, esim. ruokailu ja se  heitätkö lekkeriksi ruokailut ja annat paukkua mitä vaan.

Entä muu aktiivisuus lomallasi? Oletko lomallasi perusaktiivinen  (hyötyliikunta) vai elätkö superpassiivisesti nolla-aktiviteetilla?

 

 

Mene ja tiedä, mutta yksi asia on varmaa: etukäteen ei kannata stressata sellaista, joka ei ole vielä tapahtunut. <3

 

himoliikunta

 

HIMOLIIKUNTA | KAIKKEA EI VOI KONTROLLOIDA

On tärkeää ymmärtää ja hyväksyä se tosiasia, että elämäntilanteet ja päivärytmit vaihtelevat. Tämä on mielestäni yksi avaintekijä.

 

Ajat ja elämäntilanteesi vaihtelevat – elämää ei voi liikaa kontrolloida.

 

Treenimäärien tai ruokien pitäminen samana päivästä ja viikosta toiseen on oikeastaan melko haastavaa, koska elämää tapahtuu. Elämä saattaa heitellä meitä erilaisilla ylläreillä tai ekstrapuuhalla juuri silloin, kun olimme aamulla pakanneet treenikassin, kiikuttaneet sen mukaan ja miettineet kerrankin jäävämme jopa saunaan treenin päätteeksi.

Jos ylläreitä ei järkkää elämä yleisesti, niin sitten se on työ-, koulu-, lemmikki-, perhe- tai muu elämä. Joku kerta kyllä- tällöin auttaa asenne ja oma suhtautumisesi asiaan: Yolo*. <3

 

*you only live once

 

Emme aina välttämättä pääse treenaamaan ”normitreeniämme” (tai syömään omia ”normiruokiamme”), joten voiko liikuntaa harrastaa varastoon?

 

himoliikunta

HIMOLIIKUNTA | MITEN ONNISTUT VARASTOIMAAN LIIKUNTAA?

Varaston treenaaminen ei oikeastaan tuo mitään muuta, kuin väsymystä. Varastointi on hyvä ajatus silloin, jos kyseessä on vaikka raha. Tai liiallinen tavaramäärä ympärillä. Tai hillo. 🙂

Rahaa voi laittaa pankkiin, tavaran kaappiin ja hillon purkkiin. Sieltä ne voidaan ottaa käyttöön heti tarvittaessa.

Liikuntaa ei.

 

Liikkua ei voi varastoon. Joten siitä ressaamisen voi unohtaa.

 

Henkisesti siitä voi olla jonkinsortin hyötyä, sillä ehkä se rauhoittaa mieltä hetkellisesti. Kuitenkaan varastoon liikuttua treeniä ei voi vapauttaa purkista seuraavalla viikolla ja vapauttaa hikeä ja kaloreita valloilleen niin halutessaan.

Toisaalta voisi tietenkin ajatella treenaavansa ennen kiireistä viikkoa normaalia enemmän ajallisesti tai tiheämpään. Ja ikäänkuin palautua treenistä sitten kiireviikolla. Tätä menetelmää ja sen takoituksenmukaisuutta on hyvä pohtia omalla kohdallasi:

 

Mikä on tavoitteesi liikkumiselle? Miksi haluat liikkua varastoon? Mitä saavutat hetkellisellä treenistä saavutetulla uupumuksella?

 

HIMOLIIKUNTA | VARASTOON TREENAAMINEN EI AUTA PAINONHALLINNASSA

Puhun nyt tässä yhteydessä paljon himoliikkujista, koska usein ilmiön taustalla on himoliikunta tai jopa treeniriippuvuus. Treeniriippuvuudessa treeni priorisoidaan kaiken muun edelle – liikkumaan on päästävä ja arki pyörii liikunnan ympärillä.

Liikunnan suorittamatta jättäminen saattaa aiheuttaa jopa huonoa omaatuntoa.

Suotta, kaverit. <3

 

 

himoliikunta

 

Varastoon treenaaminen ei auta painonhallinnassa, sillä energiankulutus ei voi jatkuvasti kasvaa. Yleisesti jo ihan siksi, että ilman riittävää lepoa treeniteho laskee mitä kauemmin kestollisesti treenaat kerralla.

Esimerkki ryhmäliikuntamaailmasta: tykitetään BodyCombatia, BodyPumpia ja spinningiä putkeen, kun ensi viikolla ei sitten pääse. Käsi sydämellä: kuinka moni jaksaa pitää tehoja yllä useamman tunnin niin, että syke, kulutus ja siten treenin tehokkuus ovat huipussaan?

Ei, painonpudotuksen kannalta ei ole lisähyötyä siitä, että painat tuhat tuntia putkeen puolivaloilla.

Treenaa mieluummin lyhyempi aika ja pitkät päällä. 😀

 

himoliikunta

HIMOLIIKUNTA | 5 HYVÄN MIELEN VINKKIÄ SINULLE 

1. On turha rääkätä itseään etukäteen kiireisen viikon alle.

Kannattaa ennemmin harkita tekevänsä joitain tietoisia valintoja ruokailupuolella.

 

2. Keho on kokonaisuus.

Mieti kokonaisrasitusta. On olemassa muutakin kehoa kuormittavaa, kuin fyysinen treeni. Myös mentaalipuoli vaikuttaa.

 

3. Ole armollinen itsellesi:

kaatuuko homma viikkoon? Tai kahteen viikkoon? Ja ennenkaikkea mieti MIKÄ siihen kaatuu? 😉

 

4. Lisäksi aina on mahdollista tehdä jotain reissulla – jos kerta jotain on ”pakko” tehdä.

Ota lenkkikengät ja käy kävelyillä, haasta joku työkavereista mukaan. Tai hyötyliiku ja kävele siirtymät. Tee pikatreeni hotellihuoneessa. Tähänkin on monia ohjelmia löydettävissä esim. YouTubista.

 

5. Ota reissut positiivisina kokemuksina: 

kerrankin lepoviikko! Mitäs jos venyttelisitkin iltaisin hotellihuoneessa, altaalla tai nurtisilla? Tai nauttisitkin vain maisemista, eläisit hetkessä? Nauttisitkin siitä, kun kierrokset saavat laskea. Lepoviikko voi tulla ihan tarpeeseen. 🙂

 

Rentoa sunnuntaita kaikille!! ❤️
x Kipa

 

Lue myös:

Milloin saa treenata flunssan jälkeen?

 

*** Seuraa minua Instassa: coachingkira_wellness***

 

*** Muu sosiaalinen media ***

Facebook: Coachingkira – Terveysblogi.fi
YouTube: Coachingkira Vlogi
Bloglovin

 

coachingkira

 – Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. –