Itselläni pitkään, että annoin mahiksen viherjauheelle. Miksi? Koska ajattelin, että kyllä ”normiruoalla” pärjää. Kunnes alan asiantuntijat sanoivat, että ei pärjää. Miksi viherjauhe on tärkeä?

 

Ihmisen vastustuskyky piilee suolistossa. Geenit saamme perimästä, mutta voimme vaikuttaa geeniemme toimintaan elintavoillamme: tietyt elintavat aktivoivat geenejä tiettyjen elintapojen pitäessä geenit ”nukkumassa”.

Olen todella kiinnostunut elintapojen vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin. Useaan hyvinvointiluentoon osallistuneena ja seuratessani hyvinvointialan juttuja on mielenkiintoista huomata, kuinka yksi asia tulee kerta toisensa jälkeen esiin: viherjauhe.

 

viherjauhe

KUN ”PERUSUOKA” EI RIITÄ

Osallistuin aikoinaan seminaariin, jossa kerrottiin kuivaveren analyysista. Onko joku käynyt? Kuivaverianalyysi on täydentävä hoitomuoto, joka kertoo kehon puutostiloista ja elinten kuormituksesta. Lisäksi analyysilla saa hyvää infoa siitä, miten voit vaikuttaa (tai olet jo vaikuttanut) kehon tilaasi elintavoillasi.

Seminaarissa kysyin Terveysvalmentaja Sarita Honkaharjulta onko nykypäivän ruokavaliosta ihmisen oikeasti mahdollista saada kaikkea tarvitsemaansa tarpeellista ravintoainetta.

Hänen vastauksensa kuului lyhykäisyydessään ”ei ole”. Pysäyttävää. Maaperä on nykyään ravinneköyhempää, joka heijastuu kasvisten ravinnepitoisuuksiin. Toki tehotuotanto ja puuttuva auringonvalo tekevät omat kikkansa.

 

TERVEYSKINGI: VIHERJAUHE

Kerroin Instassakin, kun muutama viikko sitten kävin Biomedin järjestämässä hyvinvointi-illassa. Aiheena oli ”Kadonneen energian metsästys”. Siellä Funktionaalisen lääketieteen tutkija ja kouluttaja Paula Heinonen piti leiskuvan luennon ihmisen elinvoimaan ja terveyteen liittyvistä tekijöistä.

Asiaa tuli hurjasti, mutta arvatkaa mikä myös tuli esille? Kyllä, viherjauhe. Ehdottomasti suoliston hyvinvoinnin kannalta elintärkeä tekijä ruokavaliossa. Mielenkiintoista!

Suoliston hyvinvointi on jaksamisen ja elinvoiman kannalta a ja o: suoliston tehtävä on pilkkoa ravintoaineita ja imeä nautitusta ravinnosta kaikki hyödyllinen.

 

viherjauhe

 

Viime viikonloppuna vietetimme taas kuukausittaista Fitnessmallien viikonloppua. Lauantai-iltana kuvauspäivän jälkeen pääsimme kuuntelemaan Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojaa, ihan huikea puhuja!

Jaakko kertoi paljon hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä tekijöistä. Jaakolla on ihanan holistinen näkemys terveyteen ja hyvinvointiin. Saimme kuulla paljon mielenkiintoista juttua siitä, miten jotkin tietyn ravintoaineet, vitamiinit, kivennäis- tai hivennäisaineet vaikuttavat kropassa sekä infoa superfoodeista.

Ja once again, viherjauhe nousi ehdottoman oleelliseksi tekijäksi ruokavaliossa. Viherjauhe on niin monipuolinen, että voit heivata klassiset synteettiset vitamiinipillerit kaapistasi ja korvata ne monipuolisella viherjauhemixillä.

 

Oikotietä onneen ei tässäkään ole, mutta ilmiselvästi viherjauheella pääset nopeammin perille. 😀

 

 

4 TÄRKEINTÄ SYYTÄ JUODA VIHERJAUHETTA

 

 1. Suoliston hyvinvointi

Suolisto uusiutuu viikossa, joten koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Se, mitä syömme päätyy solujemme energiaksi. Siitä, mitä syömme rakennetaan kroppamme. Ruoka toimii informaationa soluillemme ja kaiken keskiössä on suolisto.

Viherjauhe vaikuttaa suotuisasti suoliston mikrobikantaan. Mikrobikannan hyvinvointi on erityisen tärkeä mm. vastustuskyvylle.

 

 2. Helppo tapa lisätä lehtivihreää, antioksidantteja ja vitamiineja ruokavalioosi 

Viherjauhe on superhelppo tapa lisätä lehtivihreää ruokavalioosi. Laiskankokin (kuten minä) unelma! 😀

Yksi teelusikallinen viherjauhetta voi sisältää antioksidantteja yhtä paljon kuin isossa annoksessa tuoreita vihanneksia. Eli saatat syödä hujauksessa vähintään saman määrän kasviksia ellet jopa enemmän, kun nautit viherjuoman.

Itse tykkään lisätä juomaan Foodinin luomu sitruunamehua, jonka lisäksi laitan juomaan kollageenijauhetta. Kesähelteillä olen riipaissut viherjuomaani mukaan Foodinin puhdistamatonta merisuolaa.

 

 3. Vähentää kehon happokuormaa

Käyttäessäsi viherjauhetta vähennät kehon happokuormaa: nykyinen ruokavaliomme sisältäessään prosessoituja ruokia, lihoja, kahvia, limuja ja muita energia- tai hapokkaita juomia sekä viljaa yhdistettynä stressaavaan tai kiireiseen elämänrytmiin happamoittavat elimistöä.

Happamuus näkyy ensinnäkin mielialassa ja väsymyksenä. Lisäksi liikahappamuus jäytää elimistön mineraalivarastoja, kun keho joutuu tasapainottamaan pH:ta mm. irrottamalla kalsiumia luustosta.

Viherjauhe siis konkreettisesti parantaa oloa nostaen luonnollisella tavalla energiatasoja. Erityisesti chlorella boostaa energiatasoja.

Lisäksi unenlaatu paranee. Meillä aktiivisilla ihmisillä viherjauheen nauttiminen nopeuttaa palautumista treenistä, jonka lisäksi se auttaa palautumaan arjen rasitteista.

 

viherjauhe

 

 4. Poistaa elimistöstä kuona-aineita

Ei ole sattumaa, että lehtivihreää eli klorofylliä käytetään paljon detox-kuureissa. Lehtivihreän molekyylinen rakenne on lähes täysin sama kuin punasolujen.

Lehtivihreä on yksi puhdistavimmista aineista. Lehtivihreä on auringon energiaa varastoituneena kasviin. Se mm. estää bakteerien ja hiivojen kasvua, neutralisoi kehoa hapettavia vapaita radikaaleja ja karsinogeeneja, auttaa verta kuljettamaan happea soluille ja tukee kudosten rakentumista ja korjaamista.

 

Mä olen ihan rakastunut tähän touhuun! Ennen kaikkea toivoisin todella, että myös sinä voit hyvin. Koen, että tämä tekstini on suorastaan pakko jakaa, koska viherjauheesta tulee ihan joka asiantuntijan suusta suosituksia.

Pienellä teolla voit siis vaikuttaa suurestikin. Eikä se ota, jos ei anna – testaa ainakin! <3

 

Elokuun ajan kerkiät vielä osallistumaan hyväntekeväisyyteen tilaamalla koodillani ’coachingkira20’ Foodinin verkkokaupasta luomu elintarvikkeita. Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita.

 

KAIKESTA koodillani tehdystä myynnistä Foodin lahjoittaa 10% hyväntekeväisyyteen.

Hyväntekeväisyyskohde on Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry. Voit lukea hyväntekeväisyydestä lisää täältä. <3

 

Osallistu säkin ja jaa mun kanssa hyvää – itsellesi ja muille! 🙂

 

Energiaa ja elinvoimaa arkeenne,
x Kipa

 

 

KURKKAA MYÖS:

Polttaako tyhjällä vatsalla treenaaminen _oikeasti_ rasvaa tehokkaammin?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

 – Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. –