TerveysblogiTerveysblogiTerveysblogiTerveysblogi
Verkkokauppa
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
31.3.2018

Liikkujan ruokavalio – miten minä syön?

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

”No ainakin IG storyn perusteella syöt paljon laadukkaammin, kuin me.”

(Kaverin suusta kuultua.)

 

Mitä mää sitten syön?

Koen, ettei ole vain yhtä tapaa syödä terveellisesti. Terveellisyys on kokonaisuus eikä se ole kiinni yhdestä ruoka-aineesta (tyyliin peruna, kookosöljy, margariini ja mitä näitä nyt on).

Terveelliseen ruokavalioon kuuluu mielestäni itse ruoan lisäksi muutakin: siihen kuuluu myös terve suhtautuminen ruokaan ja ruokailuun ilman, että suhtaudutaan liian vakavasti, tiukasti tai mustavalkoisesti.

Ihmiskeho on sopeutuvainen. Se sopeutuu monenlaiseen ruokavalioon, ruokailutyyliin ja -rytmiin.

 

Usein multa kysytään mitä syön, jotta jaksan treenata, ohjata ja aktiivisesti puuhastella menemään.

 

Jos joku omasta ruokavaliostani pitäisi nostaa jalustalle, niin nostaisin ruokavalion monipuolisuuden.

 

Yhteen aikaan ruokavalioni oli todella rajoittunut. Maitorahkaa, sokeritonta ja rasvatonta jogurttia, sokeritonta mehukeittoa ja kaurapuuroa. Siinä se oikeastaan oli.

 

En syönyt salaatteja, koska mielestäni vatsa meni niistä sekaisin (tosiasiassa näin ei ollut, mutta minulla oli tämä uskomus). En syönyt hedelmiä ja kasviksista, vetelin kasviksista vain porkkanoita. Itseasiassa söin porkkanoita niin paljon, että kaverini kerran kysyi olenko käynyt solariumissa. En, olin vain vähän oranssi. 😄

 

ruokavalio

Nykyään syön kasviksia monipuolisesti. Pyrin syömään päivässä 3-5 eri väriä kasviksia.

 

KASVIKSIA 3-5 ERI VÄRIÄ

Oivallan ruokavalion merkityksen nykyään aivan eri tavalla, kuin ennen: ruoka ei ole enää vain kaloreita ja matematiikkaa. Ruokavaliolla voin vaikuttaa kaikkeen: jaksamiseen, palautumiseen ja uneen. Mielialaan. Terveyteen.

Me suomalaiset syömme keskimäärin 168 g kasviksia päivässä. Meillä on siis varaa vähän lisätä kasviksia, jotta puoli kiloa päivässä täyttyy. 😉

Oma nyrkkisääntöni on syödä kasviksia 3-5 eri väriä päivässä. Näin takaan sen, että syön kasviksia vaihtelevasti enkä tyyliin junnaa pelkästään porkkanoissa.

Olen kirjoittanut siitä, miten lisäät kasviksia helposti ruokavalioosi – löydät vinkit täältä.

En ole superkokki. Olen tosi laiska kokkaamaan. Jos teen salaatin käytän siihen usein valmispussin salaattia, paitsi silloin kun sniiduilen kaupassa: kun haluan säästää kauppalaskussa ostan jäävuorisalaattikerän. Siitä riittää 2 päiväksi.

 

ruokavalio

Salaatit on mun favoritteja. Lähinnä siksi, että niitä voi tuunata mielensä mukaan. Kuvassa ”laiskan kokin salaatti”: salaattipohja valmissalaattipussista, avokado syöntikypsänä, pensasmustikat, Mifu kypsennettävä raejuusto (Curry) sekä kevyt Thousand Island -salaattikastike. Eikö muka ole helppoa, häh? 😀

 

Salaatit kuuluvat mun jokapäiväiseen ruokailuun. En useinkaan syö lämmintä ruokaa. Ei keho tiedä onko syömäsi ruoka kylmää vai lämmintä: ennemminkin kehoa kiinnostaa mitä ruoasta saa.

Lisäksi mä olen hikipeikko. Mulla on ennemmin aina kuuma, kuin kylmä. Viileä ruoka tuntuu freshimmältä. 😀

 

EI SUSHIA, KIITOS

Mä olen sekasyöjä. Ainoa vain, etten kovinkaan ole sienien, lohen tai äyriäisten ystävä. Lohi menee kausiluontoisesti. Nyt se ei ole maistunut pitkään aikaan.

Täydennän salaatteja siemenillä ja pähkinöillä, avokadolla ja öljyillä hyvän rasvan saamiseksi. En ole mikään nillittäjä rasvan suhteen: voin ihan hyvin syödä bataattiranskalaisia tietäen, ettei niissä oleva rasvanlaatu ole tiptop.

Bataattiranut kuuluvat mun lemppareihin. ♡

 

ruokavalio

 

Sanon sen aina ja sanon sen taas: kun ruokavaliosta 80 pinnaa on hyvällä mallilla, niin loput 20 pinnaa voi syödä rennommin.

Ainoa, jota en syö on sushi. Ei siksi, etteikö se olisi hyvä ruoka – on se -, mutta mä en nauti raa’an kalan hajusta enkä mausta. Lisäksi mä en ole soijatuotteiden, kuten tofun, ystävä.

Liikkuvana ihmisenä tarvitsen (hemi)rautaa. Tästä syystä syön punaista lihaa ainakin 1 kertaa viikossa, yleensä vähärasvaisen jauhelihan tai HK:n kylmäsavuhärkäleikkeleiden muodossa.

Laitan niitä, ylläri ylläri, salaattiin! 🙂

Mulla menee myös maitotuotteita, mä tykkään rahkasta eikä mulla ole minkään sortin maitovammaa. *koputtaa puuta*

Rahkan syön yleensä sellaisenaan (Skyr, Isk) tai sitten sekoitan siihen Elovena-kaurahiutaleita ja laitan päälle turkkilaista jogurttia. NAM.

 

ruokavalio

 

PALA PATUKKAA

Mä rakastan proteiinipatukoita. Niitä menee päivittäin. Tsekkaan niistä aina sokerit. Osittain toki sokerin itsensä takia, mutta myös periaatteesta. Jos prodepatukassa on suuri määrä sokeria (yli 10 g/100g), niin ei kiitti. Proteiinipatukka proteiinipatukkana ja sokeripatukat sitten sokeripatukkana. 😉

 

ruokavalio

Tänäänkin Meilahden spinujen jälkeen tuli popsittua proteiinipatukka. Tää on aikas nami. 🙂 Sokerit 1,9 g per patukka.

 

RENTOUS RUOKAILUN YTIMESSÄ

Mä nautin siitä, että voin nykyään suhtautua ruokaan rennosti. Nautin siitä, että annan itseni syödä nykyään monipuolisesti. Ennen muinoin tuli syötyä hyvin yksipuolisesti, sillä lihomisen pelko oli niin suuri.

Ruoka ei ole samanlainen vankila, kuin se oli ennen.

On hyvä ymmärtää, että me ihmiset olemme erilaisia myös ruokailuissamme. Aina välillä ihmettelen ilmiötä, kun julkaistaan ravintopäiväkirjoja ja kerrotaan, että näin mä nyt söin. Onko ajatuksena siis se, että ”ota mallia tästä”?

Miks mä ottaisin mallia siitä, miten joku toinen syö??

Kyllä mä vastaan mielelläni kysymykseen, mitä syön, jotta jaksan. Koska monia jumpissani kävijöitä se kiinnostaa.

Mutta kenenkään ei mielestäni tarvitse ottaa mallia musta: ihminen on itsensä paras asiantuntija.

Musta tärkeintä on, että suhtaudut ruokailuun rennosti eikä siitä tule huonoa omaatuntoa.

Hiilareista, jos puhutaan, niin niistä menee kutakuinkin kaikki. Ainoastaan couscous ei ole juurikaan suosikkini, joten sitä ei tule syötyä. Kyllä, syön leipää jos sitä on tarjolla. (Espresso Hpusen bagelit – nam).

Kotiin sitä en kuitenkaan koskaan osta, sillä kotoa löytyy puuroa, maissikakkuja, tummaa makaronia ja perunaa.

 

ruokavalio

Mikä on oma tavoitteesi ruokailujesi suhteen?

Tänä viikonloppuna pohdi mikä sellainen seikka ruokavaliossasi kaipaa petraamista,. Jokin sellainen seikka, jota olet pohtinut jo pitkään. Sellainen, joka saa sinut toteamaan, että ”pitäisi syödä enemmän” tai ”pitäisi vähentää”.

Pohdi kohdallasi miten toteutat sen: mikä auttaa sinua viemään ajatuksesi käytäntöön?

Aina kyseessä ei tarvitse olla suurta, isoa tai ihmeellistä. Hiljaa hyvä tulee ja isot harppaukset harvoin toimivat pitkällä aikavälillä.

 

Joten mitä voit tehdä jo tänään?
x Kipa

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Huomioi nämä viisi seikkaa proteeinipatukkaa valitessasi

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

instagram

<3


30.3.2018

Miten kilpirauhasen vajaatoiminta vaikutti elämääni?

  • Posted By : delwigdi/
  • 10 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Saan tasaisin väliajoin kysymyksiä siitä, miten kilpirauhasen vajaatoiminta minulla huomattiin ja miten se vaikutti näin aktiivisen ihmisen elämään.

Usein ajatellaan, että yhtäkkiä hiipinyt väsymys on vain ihmisen omaa laiskuutta. Niin mäkin aluksi luulin, että musta on tullut vain laiska. Ruoskin itseäni jatkamaan entistä kovemmin kuuntelematta kehoni signaaleja. Sanomattakin selvää on, ettei jälki ollut hyvää.

 

 

KUN ENERGIA LOPPUU

Kaikki alkoi hiljalleen hiipineestä väsymyksestä. Vuosi 2012 oli upea, mikään ei tuntunut pysäyttävän mua. Oli Summer Sound Festaria ja muita tamppaamisia, benji-hyppyä sekä Ibizan reissua. Treeni kulki ja kroppa oli tikimmässä, kuin koskaan. Söin tiukan kaavan mukaan, jossa hiilarit olivat minimissään. Kesän jälkeen paiskin yrityksessäni töitä, koska sitä kannattaa takoa raudan ollessa kuumaa. Syksyllä kun jengi palaa lomilta ja niin sanotusti kesän jälkeiseen ruotuun.

Olen temperamentiltani energinen, tykkään puuhastella. Matkan varrella on vain pitänyt alkaa suhtautumaan kehoonsa aivan uudella tapaa.  Nykyään kuuntelen kehoani enemmän ja kunnioitan sitä ihan vaan jo sellaisenaan: hienona kokonaisuutena, ei pelkästään ulkonäön muokkauksen kohteena.

 

kilpirauhasen vajaatoiminta

Energia vaan loppui. Olisi voinut nukkua koko ajan.

 

 

Keho on kokonaisuus. Fyysisen kuorman lisäksi henkinen kuorma vaikuttaa. Vuosi 2012 sai mielenkiintoisen päätöksen, kun silloinen – luulemani – elämäni mies päätti kertoa tykkäävänsä sittenkin miehistä.

Tiukalle venytetty fysiikka ja pari ylläripylläriä henkisellä puolella lisää takasivat hiljaa kytevän pommin.

 

Vuoden 2012 lopussa yksinkertaisesti väsyin. En tiennyt mistä silloin oli kyse,
olin vaan sairaan väsynyt. Olin uupunut. Itkin usein.
Olin masentunut, mikään ei oikeastaan huvittanut.  Ohjasin kyllä jumppia, mutta ei ohjaaja voi mennä lavalle itkemään elämänsä haasteita.

 

Väsymystä vastaan pyrin ensin taistelemaan ihan vaan kofeiinin voimalla. Kunnes sekään ei enää riittänyt, vaan keväällä 2013 astuivat kuvaan päikkärit. Ensin päikkärit olivat 15 minuuttia töiden lomassa. Kun ei vaan jaksanut seistä.

Oli kerrassaan pakko ummistaa silmiäni hetkeksi, sillä muutaman kerran nukahdin seisten hoitopää kädessä tehdessäni asiakkaalle LPG-hoitoa (no I’m not kidding). Väsytti vaan niin paljon.

15 minuutin päikkärit vaihtuivat puolen tunnin päikkäreihin. Puolen tunnin päikkärit tuntiin. Tunti vaihtui kahteen. Keskiviikkoisin aloin miettiä, että en varmaan hengitä enää perjantaina – olin yksinkertaisesti niin väsynyt.

Energia loppui totaalisesti.

 

kilpirauhasen vajaatoiminta

On ihanaa, kun on energiaa ja mahdollisuus puuhastella myös Bossen kanssa. <3

KUN HIKOILU LOPPUU JA PAINO NOUSEE

Ohjasin tunteja suht normaalisti. Jouduin kuitenkin suureksi harmikseni saikuttamaan hieman enemmän: ensinnäkin olin todella väsynyt ja toisekseen kuvaan astuivat ongelmat äänen kanssa. Ääni vaan käheni ja puhumisesta ohjauksen aikana tuli patistamista. Äänen patistaminen tarkoitti lisää ääniongelmia.

Eikä tietenkään hommaa helpota se, että äänihuuleni eivät sovellu äänityöhön. 😀

Äänihaasteet olivat yksi. Toinen oli hikoilu. Mä tykkään treenata ja mä rakastan hikoilua. Treeni ilman hikeä on kuin jotain krusiaalia jäisi puuttumaan. Tiedättekö? 🙂 Homma meni siihen, että saatoin ohjata kolme hikituntia putkeen enkä ollut hikoilut edes sen vertaa, että paperi olisi kostunut otsaa pyyhittäessä. Hiki vaan loppui.

Treenin aikana ja jälkeen olo oli kuin puolukan lehdellä: nestettä kertyi, mutta se tuntui jymähtävän kroppaan. Suututti. Saatoin jopa mennä vielä kostoksi kuntopyörän päälle kokeilemaan, että EIKÖ SE HIKI MUKA TULE. En jaksanut viittä minuuttia enempää polkea, koska hapotti niin hiivatusti. Lähdin tippa linssissä suihkuun ja totesin, että ei se hiki tule.

On todella vaikeaa menettää kontakti kehoonsa. Kun ei tiedä mitä pinnan alla tapahtuu eikä keho kerro sinulle kuulumisiaan sanoin. On ihmisen itsensä vastuulla pysähtyä kuuntelemaan kehoaan ja kysymään itseltään mitä minulle kuuluu juuri nyt.

 

Minä en sitä silloin heti tehnyt, kuunnellut kroppaani. Ajattelin vain, että
ehkä minusta on tullut laiska.

 

Painoa tuli lyhyessä ajassa ensin kuusi kiloa, sitten kahdeksan. Oman kehon muuttumisen seuraamista on henkisesti haastava seurata: miten hyväksyä painonnousu? Miten olla tyytyväinen itseensä? Ja vielä alalla, jolla harvasen päivä kampeat jumppalavalle ihmisten eteen.

En tiedä, kuinka moni asiakkaista muistaa, mutta minulla oli aikani, kun ohjasin yli vuoden pitkähihainen päällä. Aina. Käteni, jotka ennen olivat olleet ”ylpeyteni”, eivät enää olleet ne timmit Madonna-kädet.

Pääni oli turvonnut, kroppa nesteissä.

 

kilpirauhasen vajaatoiminta

MITEN SITTEN KÄVI?

Siinä vaiheessa, kun tukkaa alkoi lähtemään tuppoina ymmärsin hakeutua lääkäriin. Juttelin kerran tuntieni jälkeen pukkarissa ohjaajakollegani kanssa ja suin tukkaani. Sormien väliin jäi jo valmiiksi ohuesta tukastani tuppoja. Säikähdin niin maan perhanasti! Nyt lähtee koko rotanpiiska! 😀

Googlettelin hieman oireitani ja kaikki oireeni mätsäsivät kilpirauhasen vajaatoimintaan. Oikeastaan oireista ei puuttunut mitään.

Menin silloiseen Diacoriin (nykyinen Terveystalo) keskustassa ja onnekseni kohdalleni osui lääkäri, joka kuunteli. Itkin lääkärille, kuinka väsynyt olen. Kerroin, kuinka kyse ei ole siitä, että haluaisin häneltä sairaslomaa. Kysymys oli siitä, että minä halusin jatkaa töiden tekoa.

 

Mä halusin takaisin mun energiani.

 

Laajat verikokeet otettiin ja hypotyreoosin lisäksi kokeista löytyi matala ferritiini eli varastorauta. Ferritiinin viitearvot aikuiselle ovat naisille 10-150 µg/l ja miehille 28-370 µg/l. Minulla oli alle 5. Hemoglobiinissani taas ei ollut mitään vikaa.

Vaikeinta diagnosoinnissa varmaan onkin se, että raudan puutteella on kilpparin vajaatoiminnan kanssa samanlaiset oireet. Ja olisihan joku lääkäri voinut stikata mulle vaan masennuslääkkeitäkin. Menetkös siitä tyttö itkeksimästä. 😀

Onneksi kyseinen lääkäri aloitti kanssani tyroksiinilääkityksen kokeilun, vaikka vapaan kilpirauhashormonin arvoni olivatkin 10 eli itseasiassa silloisten viitearvojen (10-22) sisällä. Hän olisi voinut sanoa, että ei määrää lääkitystä.

 

 

kilpirauhasen vajaatoiminta

KAUANKO KESTI, ETTÄ LÄÄKITYS TEHOSI JA MITEN MENEE NYKYÄÄN?

Useampi kuukausi. Mulle aloitettiin 1/4 tablettia lapsen annoksesta eli 25 mikrogramman tabletista. Alussa ei mitään vaikutusta. Nostettiin puolikkaalla. Ja siitä taas pikkuhiljaa ylöspäin, kunnes todettiin, että 1-2 tablettia on sopiva määrä. Sillä ollaan nyt menty.

 

Kyllä siinä vähintään puoli vuotta-vuosi menee, että saa mitään kunnon osviittaa. Jollakulla enemmänkin. Parissa viikossa oma oloni koheni ihan vaan jo siksi, että oireilleni löytyi jokin ”järkisyy” ja toisaalta sain toivoa siihen, että joku päivä kaikki olisi taas hyvin.

 

Nykyään katson kiittäen taaksepäin. Koko prosessi on tehnyt minusta sen, mikä olen tänään. Sanon aina asiakkailleni, että kokemistamme haasteista tulee joku päivä ihmisen voimavara ja vahvuus.

Niin minullakin. Kuuntelen – ja haluan kuunnella – kehoani aivan eri tasolla. Valmennan myös ihmisiä kuuntelemaan kehoaan aivan eri tasolla. Kaiken taustalla on #inhimillinenote.

Paino on vain luku: se ei kerro, kuka sinä olet eikä se määrittele sinua. Vaikka en ole enää yhtä tikissä, kuin silloin ”parhaimpina vuosinani”, niin sillä ei ole väliä: kehoni toimii. Jaksan. Voin tehdä asioita, joista nautin ja ennen kaikkea voin tehdä työtäni. Sitä työtä, mihin minulla on intohimo: ihmisten liikuttamiseen, motivoimiseen ja energian jakamiseen.

Palaako rasva enää samalla tavalla? No ei, ei se kyllä pala. Jos rasvaa haluan polttaa kaikki vie yli tuplasti enemmän aikaa ja kaikessa pitää olla tuhat kertaa tarkempi. Harmittaako se? Ei. Koska millään mitä haluan tehdä tai saavuttaa tässä elämässä ei todellisuudessa ole mitään tekemistä rasvaprosenttini kanssa.

 

Voimaannuttavaa pääsiäistä, ihanat! Pitäkää huoli itsestänne.
x Kipa

 

 

Lue lisää aiheesta:

Kilpirauhasen vajaatoiminta | Treenivinkit

Kilpirauhasen vajaatoiminta | Ruokavaliovinkit

 

 

 

 

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

 

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

 

Klikkaa kuvaa & vaikuta! Äänestysaikaa on 5.4. asti.

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡

 


28.3.2018

Miksi kaloreiden laskeminen ei toimi?

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

”Mä kaipaisin, että vielä kertoisit mulle tarkkaan paljonko
kaloreita päivässä mun pitää syödä.”

 

Mä tunnen itteni välillä vähän kukkahattutantaksi kaiken fitneksen, hyvinvoinnin ja liikunnan kentällä. Olen varmaan liikaa vaan opiskellut ja tehnyt kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentamista suhtautuakseni ollenkaan myönteisesti esimerkiksi kaloreiden laskemiseen.

Itsekin kertaalleen fanaattisen ruoan tarkkailun ja kalorien tarkkaan laskemisen suon tahkonneena voin sanoa, että kaloreiden laskeminen ei tuo onnea. Päinvastoin: se rajoittaa elämää.

Puhun nyt pitkälti nimenomaan valmentamisen näkökulmasta: olishan helppo tehdä joku dieettiplääni asiakkaalle ja stikata keittiövaaka käteen. Antaa joka kolmas viikko joku vähän fiksattu kaloripohjainen ravintorunko vihreäteeuute- ja CLA-kapseleineen, sitrulliinimallaattijauheineen ja lesitiinirakeineen.

Että ”ota tästä, tää toimii!”

Mutta parannanko mä asiakkaani elämänlaatua pysyvästi vaikuttamalla suotuisasti elintapoihin ja ajatusmaailmaan sisälähtöisestä motivaatiosta? En usko.

 

Kyllä mä ymmärrän, että painoa halutaan pudottaa. Halutaan kiinteämpi kroppa ja halutaan olla itseensä tyytyväisempiä. Niin moni ihminen on itseensä tyytyväinen, kunhan saa omien sanojensa mukaan painoa sen 5-10 kiloa pois – sitten on tyytyväinen.

 

Kuulostaako tutulta omista ajatuksistasi tai ystäväsi ajatuksista?

Valmentajana en tietenkään ole ehdoton: joku menetelmä sopii toiselle paremmin, kuin jokin toinen. Eihän kaloreiden laskemisessa mitään väärää ole, mutta se ei vain IMO ole tarkoituksenmukaista eikä pitkäjänteistä. Usein ei edes realistista.

Ja jos olen työssäni jonkun käsityksen muodostanut jostain asiasta, niin tykkään perustella sen miksi näin on. Joten tämä blogautus on nyt siitä, miksi kaloreiden laskeminen ei usein toimi pitkällä aikavälillä.

 

kaloreiden laskeminen

Yhdessä omenassa muuten on kaloreita ompusta riippuen keskimäärin 65-85 kcal.

 

 

Ennen kuin jauhan kaloreista lisää ja siitä, miksi niiden laskeminen ei pitkällä aikavälillä haluan heittää yhden kysymyksen ilmaan:

 

Mistä tulee ajatus, että voit olla tyytyväinen itseesi vain tietyn painoisena tai näköisenä?
Kuinka mahdollista olisi saavuttaa tyytyväisyys itseesi jollain muulla, kuin ulkonäköseikoilla tai painolla? 

 

Näitä on mun mielestä hyvä pohtia. Kaikilla meillä on omat tavoitteemme ja tahtomme eikä kyse ole siitä, etteikö ulkonäköä olisi ok tavoitella. Totta kai on! Mutta voisiko ihminen ajatella olevansa tyytyväinen itseensä jollain muilla meriiteillä, kuin painolla tai rasvaprossalla?

 

kalorien laskeminen

Kävin viime viikon lauantaina Lahdessa jumppakeikalla ohjaamassa Les Mills Sprintin, BodyAttackin ja BodyCombatin. Ohessa aamun evääni. 🙂

KALORIEN LASKEMINEN – MIKSI SE EI TOIMI?

Kalorien laskeminen on itseasiassa hitokseen vaikeaa: mistä tiedät, mitä missäkin tuotteessa satatasan on? Hulkuksi tulee, jos kaikkea koittaa tarkkaan laskea ja lopputuloksena on ahdistus, epätoivo tai luovutus.

 

On pari muuttujaa, jotka tekevät tarkasta kalorien laskemisesta haastavan:

 

1. Miten tietää tarkkaan päivän kokonaiskulutuksesi?

Kalorit menee sen mukaan mikä on päivän kokonaiskulutus. Tosiasiassa on todella vaikea arvioida päivittäistä kulutustasi tasan tarkkaan. Esimerkiksi erilainen liikehdintä päivästä toiseen tekee sen, että joka päivä ei kulu kaloreita saman verran. Emme me liiku/istu/elehdi/puuhaa/eipuuhaa samalla tavalla joka päivä.

Me ihmiset olemme erilaisia temperamentiltamme: joku toinen ei pysy juuri koskaan paikoillaan ja joku toinen taas on rauhallinen. Ihmisten välillä liikehdintä voi poiketa kulutuksena jopa 100-600 kcal, kelaa!

Milläs arvioit esimerkiksi tätä? Miten tiedät päivittäisen kokonaiskulutuksesi, jotta voisit sopeuttaa kalorinsaantisi tavoitteesi mukaiseksi?

 

 2. Paljonko missäkin on tarkkaan kaloreita?

Toinen tekijä on se, että ellei ruoka mene tarkkaan vaa’an kautta tai ole suoraan laskettavissa tyyliin purkissa olevian kaloreiden ja annoskoon mukaan, niin homma on laskettavissa suuntaa-antavasti.

Tottakai voit turvautua ns. turvaruokiin eli tuokiin, joista varmasti tiedät paljonko niissä on energiaa. Monestihan se on myös helppo laskea tai se on yhden annoksen osalta ilmoitettu. Mutta entä sitten, kun menet ystävien kanssa ulos tai vietät iltaa ja pitäisi arvioida syömisiään? Entä perhedinnerit, muut yhteiset illanvietot tai vaikka leffanapostelut?

 

 3. Kalorien laskeminen rajoittaa elämääsi

Kalorien laskeminen väistämättä vähentää ruokailuistasi spontaaniutta ja monipuolisuutta. Tämä johtuu mm. jo mainitusta haasteesta eli siitä, että tarkkoja kalorimääriä on tosi vaikea arvioida. Tällöin ”turvallisinta” painontarkkailun tai -pudotuksen kannalta olisi pysyä suppeassa valikoimassa ruokia ja vain sellaisissa, joista tiedät kalorit tarkalleen.

On meinaan aika haastavaa mennä esim. ulos syömään ystävien kanssa, tilata Woltista ruoka-annos tai vetästä spontaanisti take away -salaatti messiin. 😉

 

 4. Näetkö itseäsi laskemassa kaloreita koko loppuelämäsi?

Viimeinen mainitsemisen arvoinen tekijä on realiteetti: onko sinun mahdollista laskea kaloreita koko loppuelämäsi? Kalorit voidaan kontrolloida hetken aikaa, mutta lopun elämää ei välttämättä. Kun vihdoin päästetään kalorien laskemisesta irti, tulee painoa todennäköisesti lisää.

Miksi? Koska kyseessä ei ole ollut sisälähtöinen ajattelutapa muuttaa elintapoja, vaan ulkoinen motiivi eli kalorit. Olet juuri ehkä vetänyt tiukkaa linjaa ja kun vihdoin hölläät syötkin yhtäkkiä enemmän, kuin ennen.

Siksi minusta siihen ei edes kande lähteä. Lisäksi usein näkee myös sitä, kuinka jossain vaiheessa syöminen ja kalorit rupeavat ahdistamaan ja ruokailusta tulee peikko. Joskus ruokaa jopa ruvetaan pelkäämään sen energian takia ja sitten sitä tarkkaillaan entistä tiukemmin.

Ei ruoan tarkoitus ole aiheuttaa stressiä, vaan varmistaa, että sinä jaksat. <3

 

IMO kalorien laskeminen edustaa dieettiajattelua. Se on lyhytnäköistä eikä keskitä ajatusta itse olennaiseen eli kehon ja mielen ravitsemiseen ja jaksamiseen. Jos aiheesta kiinnostaa lukea lisää, niin lue postaukseni aiheesta ”Miksi en enää laske tarkkaan kaloreita asiakkailtani”.

 

Oisko se hyvä päättää homma hieman kärjistettyyn sanontaan, että elämän tarkoitus on ”E=mc2” eikä ”E=kalorit”. 😛

 

Energiaa pääsiäisviikkoonne, ystävät!
x Kipa

 

 

 

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

 

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

 

Klikkaa kuvaa & vaikuta! Äänestysaikaa on 5.4. asti.

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡


26.3.2018

Miksi arvot eivät kerää klikkejä?

  • Posted By : delwigdi/
  • 1 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Yleinen

ARVOT EIVÄT KERÄÄ KLIKKEJÄ?

Mä juttelin tässä taannoin bloggaajaystäväni kanssa, joka totesi, että arvoista kirjoittaminen on ihmisten mielestä tylsää. Se ei ole kiinnostavaa eikä se ns. kerää klikkejä. Siihen hetkeen ostin ajatuksen, että niin, näin varmasti on. Kunnes aloin pohtimaan asiaa tarkemmin.

Miksi arvoista kirjoittaminen on tylsää? Miksi se ei keräisi klikkejä? Arvothan ovat meidän ihmisten, sinun ja minun, toiminnan perusta. Eikö?

 

Loppupeleissä kaikki pohjautuu arvoihin ja sille, että arvoilleen on uskollinen.
Jos jatkuvasti taistelet ydintäsi vastaan koet tyytymättömyyttä elämääsi ja hiljalleen uuvut.
Ja kun uuvut et hallitse enää elämääsi. Menetät toivon tulevaan.

 

Et usko tulevaisuuteen, et usko parempaan huomiseen. Et usko kykyihisi, et luota hyvään maailmassa. Et usko, että sinä voisit valloittaa maailman. Et ehkä voi valloittaa koko maailmaa, mutta voit valloittaa oman maailmasi. Voit tehdä omassa elämässäsi merkityksellisiä asioita. Sellaisia, joista koet saavasi jotain.

 

Onko se rahaa, mainetta, rauhaa vai rakkautta – who knows,
mutta meillä kaikilla on mahdollisuus valloittaa maailma.

 

arvot

Elämän merkityksellisyys koostuu meille ihmisille eri asioista. Oma merkitykseni löytyy liikunnan ja hyvinvoinnin puolelta, jotka ovat vahvasti myös omia arvojani: kun jaan energiaa, hyvää oloa ja motivoin ihmisiä koen tekeväni omassa maailmassani merkityksellisiä asioita. (Lehti on muuten uusin Kauneus&Terveys -lehti. Käy kurkkaamassa sieltä laatimani lantionseutua vetreyttävä ja avaava treeni.)

 

 

Se, että olet voimaantunut omassa elämässäsi on mielestäni yksi tärkeimpiä asioita. Se, että koet itselläsi ja elämälläsi olevan merkitystä.

 

MAANANTAI ON MAAILMANVALLOITUSPÄIVÄ!

Miksi niin monelle maanantai on raskas? Te, jotka koette maanantain raskaaksi, niin miksi se on teille raskas? Mitä elementtejä ja fiiliksiä se sisältää? Miksi?

Mä nimittäin rakastan maanantaita, vaikka niin monelle maanantai on viikon pyllypäivä. Maanantai on uuden alku. Koko viikko alussa ja saat ikään kuin aloittaa puhtaalta pöydältä.

 

Maanantaina on uusi mahdollisuus valloittaa viikon aikana maailma.

 

arvot

Mikä maanantaissa erityisesti mättää? Kerro ja kommentoi! (BTW. Bossen insta: @bosse_the_frenchbulldog)

 

Jos olen jotain matkani varrelta oppinut tässä elämässä, niin se on tietynlainen kärsivällisyys: kaikki aikanaan ja aikansa kaikella. Olin nuorempana hyvin kärsimätön kaikkitässänytjaheti-tyyppi. Koulutus olisi pitänyt saada heti plakkariin, duunit ja duunimenestys olisi pitänyt alkaa heti, kaikki olisi pitänyt saada niin nopsaan.

 

Kunnes tajusin, että jos kaikki tulisi niin nopsaan multa loppuisi tekeminen ja itseni haastaminen. Itsensä kehittämisestä tulikin yksi arvoni: kaikelle on aikansa, mutta palkitsevammat asiat vaativat usein eniten aikaa ja työtä.

 

Ja kaikessa mitä tekee olisi pitänyt olla paras. Jos mä olisin saanut kaikki helposti ja heti olisi elämäni ollut tyhjempää. Jos olisin jo paras kaikessa olisi jäänyt oppimatta ja oivaltamatta niin paljon. On rikkaus saada mahdollisuus kompastua ja koittaa nousta ylös.

Usein tämänkin oivaltaa vasta jälkikäteen, sillä itse hetkessä pettymykset sattuvat ja lamaannuttavat. Tuntuu, ettei tekemisissään ole järkeä, koska epäonnistui.

Tästä päästäänkin seuraavaan ajatelmaan: ei ole epäonnistumisia, on vain oppimista. Mä en usko epäonnistumiseen. Sen sijaan uskon, että tapahtuneesta voi ottaa oppia ja ensi kerralla homman osaa luovia paremmin. Aina on mahdollisuus nousta. Aina tulee uusi päivä.

Eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa jotain sellaista, jota olet halunnut aloittaa jo pitkään. Uskalla ja usko.

 

Uskallus ja usko itseesi ovat arvoja, joista mielestäni kannattaa pitää kiinni.
Äläkä epäröi luottaa itseesi tälläkään viikolla tai tänään: sinulla on päivässä 86 400 sekuntia.
Millä mindsetillä aiot sekuntisi täyttää?

 

Vaikka arvot eivät keräisikään klikkauksia ovat ne silti tärkeitä. Ne ohjaavat meitä eteenpäin elämässä, antavat suuntaa.

Mikä sinua ohjaa tähän viikkoon?

 

Hyvää maailmanvalloitusmaanantaita, ystävät!
x Kipa

 

 

 

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

 

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

 

Klikkaa kuvaa & vaikuta! Äänestysaikaa on 5.4. asti.

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡


25.3.2018

Hyvään elämään kuuluvat hankaluudet ja takapakit

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

ELÄMÄ ON

Mä diggaan tätä lausetta. Se tarkoittaa meille jokaiselle eri asiaa eri hetkinä ja eri asiayhteyksissä. Siinä voi olla kyse pienistä mitättömän tuntuisista asioista tai sitten kyseessä voi olla kuoleman vakava asia.

Aina se elämä kuitenkin on.

Mietin usein elämän täydellisyyttä. Kuinka me ihmiset käytämme aikaa asioiden petraamiseen, parantamiseen, optimoimiseen, hifistelyyn tai hinkkaamiseen. Toisaalta keskitymme myös äärettömän paljon murehtimaan ja vatvomaan asioita. Asioita, jotka eivät suuren kokonaisuuden kannalta ole sittenkään ratkaisevia tai sitten ne ovat asioita, joita ei ole vielä tapahtunutkaan.

Moni asia vie meiltä energiaa. Asiat voivat viedä energiaa positiivisella tavalla, jolloin itseasiassa saat myös takaisin jotain mitä koet itsellesi arvokkaana.

Tai sitten asiat saattavat viedä energiaa negatiivisella tavalla ja vakkasi jää miinuksen puolelle kuluttaessasi itseäsi – et saa takaisin juuri mitään.

Miten sinä koet energiatasosi tällä hetkellä elämässäsi?

Miten haluaisit energiatasosi olevan tällä hetkellä?

 

hyvä elämä

Elämässä yksk tärkein tekijä on suhteesi omaan itseesi. Sillä on väliä, että pidät itse itseäsi arvossa.

 

Mitä täydellisyyteen tulee…täydellinen elämä olisi tylsää. Eihän silloin mikään tuntuisi miltään eikä osaisi suhtautua asioihin tietyllä perspektiivillä.

 

Mielestäni hienointa ikinä tässä elämässä on se, että elämä ei voi olla täydellistä – mutta se voi olla hyvää. Hyvään elämään kuuluvat hankaluudet ja takapakit.

 

MYÖNTEISET JA KIELTEISET TUNTEET ELÄVÄT RINTA RINNAN

Sain viime syksynä seurata muutaman rakkaan lähimmäiseni taistelua terveydestä. Elämästä. Ja kuolemasta.

Sitä moni asia saa kummasti perspektiiviä, kun oivallat itsellesi läheisen ihmisen kautta, että elämäsi ei ole itsestään selvää.

Elämää ei sinulle valmiina anneta, eikä sitä anneta valmiiksi hyvänä. Sinun tulee tehdä omasta elämästäsi sellainen hyvä elämä, mitä sinä koet hyvänä elämänä.

 

Älä kadu mitään. Sen sijaan opi ja ymmärrä, että joskus aikoinaan tekemäsi päätös oli paras mahdollinen siihen aikaan.

 

Hyvä elämä katsoo kiittäen taaksepäin ja huomaa kaikki ne pienet hienot asiat, joita olet elämääsi saanut. On turha vatvoa tapahtumattomia tai toteutumattomia asioita: et ole menossa enää siihen suuntaan. Meistä kukaan ei ole menossa enää taaksepäin.

 

hyvä elämä

 

Hyvä elämä on sitä, että huomaat haasteellisten ja helppojen ajanjaksojen vaihtelun. Hyvään elämään kuuluu se, että koet välillä voimattomuutta, onnettomuutta tai ilottomuutta, olet hukassa tai koet hyvinvointisi heikompana.

Hyvässä elämässä myönteiset ja kielteiset tunteet elävät meissä rinta rinnan.

Se on inhimillistä. Meidän ei tarvitse unohtaa negatiivisia asioita elämästämme. Ne ovat aina läsnä. Esimerkiksi menettämisen pelko ja irtipäästäminen. Kun ei haluaisi luopua mistään, mutta tiedät sen olevan jossain vaiheessa olevan pakollista.

Luopuminen tuo kuitenkin aina jollekin muulle tilaa. Mille? Sen aika näyttää.

Millä voimme keskittyä positiivisiin asioihin on tehdä valinta olla tarttumatta negatiivisiin. Sinun ei tarvitse ratsastaa huonolla fiiliksellä. Sinun tarvitsee vain tiedostaa negatiivisten tunteiden ja asioiden olemassaolo: ottaa ne vastaan ja tarkastella niitä.

Mikä viesti niillä on sinulle?

 

hyvä elämä

 

ELÄMÄN AINUTKERTAISUUS

Asiat saattavat muuttua hetkessä. Siksi tässä hetkessä eläminen on niin mahdottoman tärkeää: kun tätä samanlaista hetkeä ei enää koskaan tule. Jokainen yksittäinen hetki on ainutkertainen, uniikki.

 

Saamme tiettyihin asioihin vain yhden mahdollisuuden. Miten haluat mahdollisuutesi käyttää?

 

Entä miten suhtaudut itseesi haasteellisina aikoina? Rohkaisetko itseäsi? Vai kylvetkö surussa, pidätkö tunteesta kiinni? Miksi pidät kiinni? Mitä tapahtuisi, jos päästäisit huonosta tunteesta irti?

Millainen on suhteesi omaan itseesi? Sillä toden totta on merkitystä, miten itsellesi puhut haastavina aikoina:

 

Mitä sanot ystävällesi, jolla on vaikeaa?
Mitä sanot itsellesi, kun sinulla on vaikeaa?

 

Vaikka olen minäkin kokenut surua ja huolta olen todella kiitollinen itselleni siitä, että olen osannut suhteutua omaan suruuni ja huoleeni inhimillisesti. Olen oikeutettu tuntemaan surua.

Mutta olen oikeutettu myös päästämään surusta irti ja kokemaan rinnalla myönteisiä tunteita.

Keskityn huomaamaan hyvän ympärilläni. Rohkaisen itseäni muistuttamalla itselleni olevani hyvä tyyppi. Ja siitä, että mä pärjään kyllä. Lupaan auttaa itse itseäni.

Ja kun olen luvannut auttaa itse itseäni olen osannut kysyä itseltäni mitä minä tarvitsen juuri nyt. Olen huomannut, että tarvitsen rauhallisempaa tahtia. Tarvitsen vähän vähemmän puuhaa.

Having said that olen osannut jättäytyä pois tietyistä asioista. En nimittäin kerkiä joka paikkaan – eikä minun tarvitse. Olen valinnut (vaikka haluaisin olla silti kaikkialla sovituissa jutuissa) jättäytyä asioista pois.

 

hyvä elämä

 

Luopuminen on tuonut tilaa sille, mille tarkoitus on: omalle ajalle.

Toivon, että jos sulla on samoja fiiliksiä opit olemaan itsellesi tukena haastavissa tilanteissa. Ole läsnä ja ota oma apusi vastaan. Sillä sinä olet itsesi paras ystävä.

Sinä saat tuntea kaikkia tunteitasi, sillä oma kokemuksesi on sinulle tosi.

Ja mitä täydellisyyteen tulee. Kuinka paljon loppupeleissä auttaa olla täydellinen?

 

Sillä kumman ihmisen ystävä olisit mieluummin:
ihmisen, jolla on aina kaikki supertäydellisesti, kaikki on ihanaa ja
koskaan ei ole vaikeuksia.


Vai ihmisen, jolla elämä on välillä kivaa ja välillä vaikeaa?

 

Me ollaan hienoja ihmisiä, sinä ja minä. Meillä on arvoa. Niin paljon arvoa, että meidän tulee pitää itsestämme huolta.

Pidetään myös toinen toisistamme huolta. Holhota ei tarvitse eikä pidä. Mutta silmiin voimme katsoa ja hymyillä lempeästi ja nähdä toinen ihmisen sellaisena, kuin hän on. Kaikkine hienouksineen ja kaikkine heikkouksineen. Olla läsnä ja antaa myötätuntoa.

Sillä koskaan emme voi tietää, mitä toinen ihminen tällä hetkellä elämässään kokee. Sinun katseesi, hymysi ja myötätuntosi saattaa olla hänelle siihen hetkeen kallisarvoinen kohtaaminen.

 

#inhimillinenote

 

Ja hei. Päivät ovat valoisampia, kun kelloja siirrettiin eteenpäin. ♡

 

Ihanaa alkavaa kevätviikkoa,
x Kipa

 

Lue myös:

Hifistely | Onko meillä vaan liikaa kaikkea?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

hyvinvointi
~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~


21.3.2018

Kuinka riitelet somessa paremmin?

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

Kuinka moni kuuluu esim. Facebookissa johonkin ryhmään? Kuinka moni on ajatellut lähtevänsä tai lähtenyt ryhmästä, koska yleinen fiilis siellä alkaa yksinkertaisesti vaan olla niin kakka.

Lynkkaus, hyökkäys, syytös, puolustus…konfliktit, sanasodat, haukkuminen, mielensä pahoittaminen…

Nämä vilahtavat hyvin usein jossain vaiheessa somekeskusteluissa esiin – erityisesti silloin, kun keskustelu on kääntynyt raiteiltaan sen vuoksi että ihmiset riitelevät. Jossain vaiheessa ketjun aloittajan aloittama keskustelu yhdestä aiheesta on muuttunut taistelutantereeksi. Osa ketjussa kaivaa poppareita esiin, osa laukoo suoraan ja osa vain seuraa ja ihmettelee.

 

On aina hyvä muistaa somessa, että henkilöt riitelevät. Eivät asiat.

 

riitelet somessa

 

MITEN RIITELET PAREMMIN SOMESSA

Paremmalla tarkoitan tässä lähinnä kivemmin. Miten me osattais olla kivempia toisillemme?

Miten me osattaisiin punnita esimerkiksi sellaista, että ennen kuin painamme lähetä-nappia voisimme pohtia

 

– edustaako sanomani todella sitä, mitä minä olen?

– onko sanomani sellainen, että se hyödyttää itse aloitetun asian kannalta – toisin sanoen tuoko kommenttini lisäarvoa?

– onko kirjoittamani sellaista kommentointia, jota haluaisin omalle kohdalleni?

– onko tekstini sävy ja sisältö sellainen, josta jää lukijalle kuva siitä mitä oikeasti haluan sanoa?

 

Näin muutamia mainitakseni. Mä oikeasti olen miettinyt tätä paljon. Olen todella monissa ryhmissä itse ja tänään lähdin ekaa kertaa yhdestä ryhmästä pois. Yhdestä ryhmästä mut on bannattu, koska jaoin siellä ilmeisesti ryhmän ylläpidolle epäsuotuisaa tekstiä (ylläpitäjät edustivat pikadieettejä ja quick-fixejä ruokavaliossa, jota itse taas en edusta vaan kokonaisvaltaista hyvinvointiajattelua ja elämäntapa-ajattelua). 😀

Onhan se kauheeta, jos joku sössii sun busineksia sillä, että kertoo mikä oikeasti on terveellistä pikadieettien sijaan. 😀 Kakkaa tosin ei kerinnyt tulla niskaan, mutta bannit tuli. 😀 Nyyh.

 

Mutta tätähän tää on: somella jopa koitetaan satuttaa ihmisiä nykyään. Blokkaan sut ryhmästä – nännännännännäää!!

 

riitelet somessa

Välillä tunnelma voi olla aika jäätäväkin. 😀

 

 

Noh, nyt kun olen tätä asiaa miettinyt, niin tällaisiin ajatuksiin tulin siitä, miten riidellä somessa paremmin. Mitä te olette mieltä?

 

 1. Luo rakentavaa keskustelua

Riita lähtee yleensä halusta muuttaa jotain. Olet eri mieltä asiasta ja haluat korjata asian. On hyvä pohtia, auttaako riitely itse muutoksen rakentamiseen vai heittääkö se keskustelua sittenkin väärään suuntaan? Silloin, kun tarkoitus on satuttaa tai loukata toista, purkaa omaa pahaa oloaan/turhautuneisuuttaan tai osoittaa omaa paremmuuttaan ihminen ei ole rakentava, vaan hajoittava. Riitely petaa tulevia lisäriitoja sekä tulehduttaa ilmapiiriä entisestään.

Entäpä, jos hetkeksi koittaisitkin nähdä oman toimintasi toisen näkövinkkelistä? Miltä näyttäisit?

 

 2. Älä luule, että osaat lukea ajatuksia

Kirjoitettu teksti on paha, koska siitä puuttuu äänensävy ja ilmeet. Aina ei auta, että lauseen perään laittaa miljoona hymiötä, pusun, yksisarvisia, avokadon ja sateenkaaren sekä perään vielä <3 . Voitaisiinkohan me sen sijaan, että ajateltaisiin osaavamme lukea ajatuksia kysyä suoraan tarkentavasti, että ”mitä tarkoititkaan kysymyksellä”?

Ei kysyvä tieltä eksy ja kristallipalloa meillä ei ole kellään. Me ollaan sitä paitsi megahyviä luomaan omissa ajtuksissamme jonkun ajatuksen tai uskomuksen toisesta henkilöstä tai hänen ajatuksistaan. Tulisi aina muistaa, että tunne ja ajatukset ovat ihmisen omia – eivät absoluuttisia totuuksia. Sinulle ajatuksesi ja tunteesi ovat tosia, mutta joku toinen miettii asiaa eri tavalla, kuin sinä.

 

  3. Pysy asiassa

On sitäpaitsi tosi rankkaa kiistellä netissä tai keskustelupalstoilla. Erityisesti silloin, kun ollaan jo ihan muussa asiassa, kuin itse aloitetussa asiassa. Koskee muuten yleisestikin riitelyä: riitele aiheesta, älä rönsyistä. Siellä näppiksen toisessa päässä on varmasti hieno ihminen, mutta jossain vaiheessa ette nyt vaan kohdanneet ajatustenne kanssa. Jos me vaan kaikki löydettäis keskenämme kunnioitus toista ihmistä kohtaan ihan vaan jo siksi, että olemme kaikki samalla viivalla.

Anna mieluummin asioiden riidellä ja perustele kantasi ilman syyttelemistä. Ja pysy asiassa.

 

 4. Puhu asioista sitä kautta, miltä jokin asia tai jonkun ihmisen sanoma sinusta tuntuu ja vältä sekoittamasta siihen keskustelukumppanisi persoonaa

Kuten aikaisemmin mainitsin, me ajattelemme ja koemme asioita eri tavalla. Se, mikä sinusta tuntuu joltain ei välttämättä tunnu samalta siitä toisesta. Jos musta tuntuu joltain se ei välttämättä tarkoita, että asia on niin.

Voithan esimerkiksi kokeilla sanoa, että ”minusta tuntuu siltä, kuin sanomani olisi mennyt ohi, koska reagointisi sanomaani näytti minulle hyökkäävältä” mieluummin kuin ”et näemmä tajunnut pointtiani, koska et ilmeisesti halunnut tajuta sitä, sillä luulet tietäväsi asiat muita paremmin”.

 

 5. Ota vastuu käytöksestäsi äläkä syytä muita

Tämä on mielenkiintoinen ilmiö. Jotain on oikeutettua tehdä, koska toi toinen teki väärin ensin! Riita ei synny yksinään, siihen tarvitaan myös se, että toinen vastaa huutoon. Someriitelyn on helppo perustella sillä, että toi alotti! Oisko se niin paha joskus ihan vaan sanoa, että ”hei anteeksi, että mä lähdin tähän messiin ja kirjoitin ilkeästi”?

 

6. Onko oikeassa oleminen se tärkein juttu?

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä mä tässä mietin niitä letkautuksia, joissa riitely on lähtenyt halusta tyyliin todistaa oma paremmuutensa keskustelukumppaaniin nähden tai halusta niin visusti näyttää oman kantansa oikeellisuuden. Tai sitten halutaan tuoda esiin toisen virheitä tarkoituksena ivata niitä tai sohia muurahaispesää.

Joskus taas oma kokemus on se ainoa oikea totuus ja muut vaan ovat väärässä, piste. Kuten sanottu, se on totuus ihmiselle itselleen – mutta muilla on todennäköisesti eri totuus. Kuka nyt sitten on eniten oikeassa? Onko kuinka tärkeää, että toinen menettää kasvonsa tai saat tölvästä takaisin?

Eikö tärkeintä ole, että oma tontti on kunnossa?

Aika usein riidat Facen keskustelupalstoilla ovat loppujen lopuksi todella mitättömiä –  niitä ei muistele tyyliin vuoden päästä. Sen sijaan ilkeyksillä on hyvin helppo satuttaa jotakuta toista, joka on saattanut kulkea hyvin erilaisen elämänpolun, kuin sinä itse. Joku voi oikeasti saada kovaa hittiä jonkun sanoista emmekä voi aina tietää toisen tarinaa taustalla.

Onko oikeassa oleminen aina niin tärkeää?

 

 7. Aina ei tarvitse kommentoida

Joskus voi myös miettiä kandeeko oikeastaan kommentoida mitään. Voi sitä ruudun takana mietiskellä asiaa ja möyhiä hommaa itekseen, mutta tarvitseeko kaikkea edes kommentoida. Mitenkään.

 

 

Tämmöistä tässä tuli mietittyä. Mitä ajatuksia teillä on? Mitä lisäisitte listaan?

 

Iloa päiväänne (ja someenne),
x Kipa

 

 

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

 

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

 

Klikkaa kuvaa & vaikuta!

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡


20.3.2018

Ajanhallinta on harhakäsite – lue miksi

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

 Tekisit niin mielelläsi jotain kivaa, mutta ei ole aikaa? Lisäisit jotain mukavaa elämääsi
tai muuttaisit nykytilannetta jotenkin, jos olisi aikaa?

Kuulostaako tutulta: ajanhallinta on sinulle haastavaa. Tiedättekö mitä?
Voiko aikaa hallita? Vai hallitseeko aika sittenkin meitä?

 

 

AIKA ON KAIKILLE SAMA

Aika on oikeastaan supermielenkiintoinen asia. Pidän mindfulness-luentoja ja hyvin usein toiveena on keskittyä ajanhallintaaan, kiireen selättämiseen tai stressinhallintaan. Pinnalla olevia aiheita, jotka kaikki liittyvät yhteen tekijään: aikaan.

Meillä on kova hinku hallita aikaa! Kontrolloimme syömisiämme, hallitsemme liikuntaa, suoritamme terveyttä…ja vielä lisäksi pitäisi kyetä hallitsemaan aikaa.

Aikaahan meillä kaikilla on käytössämme sama määrä. Koettu vauhti sen sijaan on meillä ihmisillä erilainen. On oikeasti todella tärkeää miettiä, miten aikaansa tällä pallolla käyttää: aika kuluu jatkuvasti emmekä saa sekuntiakaan takaisin.

 

Miten sinä haluat aikasi käyttää? Mihin haluat aikasi käyttää?

 

ajanhallinta

 

AJANKÄYTÖN JALO TAITO: ET OIKEASTAAN PYSTY TEHDÄ, KUIN YHTÄ ASIAA KERRALLAAN

Kunpa aikaa oppisi käyttämään – ja täyttämään – viisaasti. Oma ajanhallintani on rehellisesti surkea. Ensinnäkin on olen pahimman luokan puuhastelija ja toisekseen a-luokan rönsyilijä. Kun tätä energiaa tuppaa vaan olemaan. 😀

Olen mielelläni vähän kaikkialla. Erityisesti duunijuttujen suhteen tai vähääkään liikuntaan & hyvinvointiin liittyen. Olen koittanut viimeiset 10 vuotta opiskella työn tekemistä: lähinnä, ettei sitä duunia tekisi liikaa ja itse väsyisi. Se on sikavaikeeta.

 

On ollut sikavaikeeta opetella olemaan tekemättä mitään.

 

Toisaalta, olin 27-vuotiaana työttömänä 1/2 vuotta. Minut irtisanottiin ensimmäisestä duunipaikastani ”tuotannollisista ja taloudellisista syistä” ja moni kollegani siinä samalla. (Kyseessä oli laittomat irtisanomiset ja voitte olla varmoja, että perästä kuului 😀 ).

Voin sanoa, että se oli vaikeaa aikaa. Koin olevani yhteiskunnan ulkopuolella, koska en tehnyt juurikaan mitään tuotteliasta. Toisaalta halu tehdä töitä on kova. Kukaan ei vain palkkaa sinua, koska joku on päättänyt puolestasi, että olet ylikoulutettu paikkaan tai sitten sinulla on liian vähän työkokemusta.

Se on parhaimmillaan todella rassaavaa henkisesti. Lisäksi huoli toimeentulosta ja tulevaisuudesta on suuri. Aikaa en voinut silloinkaan hallita – ainoastaan omia tunteitani ja ajatuksiani.

 

ajanhallinta

Keskellä skuttaa aika usein pysähtyy. <3

 

Ja kiire. Mutta on vaan niin mielenkiintoista, kuinka kaikilla on nykyään niin kiire! Kukaan ei oikeastaan ole tekemättä mitään. Samalla on helppoa tehdä paljon kaikkea ja vähän kaikille, jolloin itseasiassa emme kunnolla tee mitään kenellekään.

Kelatkaa joku multitaskaus. Se saa ihmisen ajattelemaan, että on megatehokas. Kaikkea tulee tehtyä samaan aikaan ja vielä purkka huulessa!

Tämä seuraava saattaa yllättää:

 

Ihminen voi tehdä useampaa asiaa yhtä aikaa, mutta aivot eivät pysty keskittymään kuin yhteen asiaan kerrallaan.

 

Tiesitkö tuota? Ajanhallinta käsitteenä on mielestäni hölmö, sillä aikaa ei voi hallita. Se kuluu sitä tahtia mitä kuluu. Sen sijaan ajankäyttö on hallittavissa.

Juttelin tänään erään valmennettavani kanssa. Olemme kulkeneet tätä valmennuspolkua nyt viime syksystä asti. Hän sanoi minulle tänään, että hänet pysäytti kysymykseni siitä, miksi hänen kalenteristaan ei löydy hänelle itselleen aikaa? Kysyin häneltä myös

 

mitä voi olla tärkeämpää, kuin oma hyvinvointi ja terveys?

 

Kun sinä et voi hyvin et sinä voi auttaa muita. Me ihmiset vastaamme tärkeiksi asioiksi hyvin usein lapsemme, perheemme, ystävät, lemmikit…listalta en koskaan ole keneltäkään löytänyt ”minä itse”.

Miksi? Koska tahkoamme päivät täynnä ja aivot sauhuten aikaa vastaan unohtaen sen, että työ ei tekemällä lopu. Me ihmiset suhtaudumme aikaan pakottavana voimana. Tunnemme ajan selkäpiissä kroonistuneena stressinä, jatkuvana kiireenä ja ajan puutteena.

Oletteko koskaan huomanneet, että aika itseasiassa hallitsee meitä?

 

 

ajanhallinta

Kuva viime kesältä. Ajatella, sitä aikaa ei saa enää takaisin. Muistatko kuinka monta kertaa pysähdyit esimerkiksi ihastelemaan kukkien väriä tai tuoksua?

KUN SINUA ON VAIN YKSI

Nykyään pitäisi olla kaikkialla. Tai sellainen fiilis meillä on. Vaan kun ei pidä. Sinua on vain yksi ja tärkeintä on oma jaksamisesi.

Tiedättekö mikä itselleni on ollut yksi pysäyttävimpiä ajatuksia? Sain kerran kaveriltani whatsap-viestin, jossa luki näin:

 

”Ootko koskaan muuten laskenut kuinka paljon sulla on elinminuutteja jäljellä?”

 

Hiton pelottavaa! No en ole! En ole itseasiassa vieläkään. En uskalla. Liian konkreettista ja pelottavaa. Mutta samalla huikean hienoa ajatus: jos tietäisit montako minuuttia sinulla on jäljellä miten tahtoisit ne täyttää?

 

 

 

ajanhallinta

Jos tällä hetkellä saisit toivoa mitä tahansa elämääsi lisää. Mitä toivoisit? Mikä estää sinua toteuttamasta sitä?

AIKA ON LAHJA

Pidin pitkään aikaa vähän paholaisena: aina se juoksee, kun ei pitäisi ja matelee silloin, kun sen haluaisi juoksevan. Tai sitten sitä vaan on liian vähän.

Kunnes tajusin, kuinka hieno asia on. Aika on suuri lahja ja ainutkertainen sellainen.

Aika saa meidät tekemään. Aika saa meidät pysähtymään. Aika saa meidät oivaltamaan sen käytön merkityksellisyyden: teetkö ajallasi sellaisia asioita, joilla koet itse olevan merkitystä vai joilla et koe olevan merkitystä? Teetkö asioita, jotka vievät sinua eteenpäin vai saavat sinut pysymään paikoillaan?

 

Löytyykö ajankäytöllesi tarkoitus?

 

Sen sijaan, että suhtaudut aikaan pakottavana voimana, piiskaavana näkymättömänä kätenä, pohdikin aikaa hienona ainutkertaisena lahjana.

 

Sinulla on mahdollisuus ja voima päättää miten ja mihin käytät aikasi.

 

Koko aikaa emme voi optimoida asioita tai miettiä, että meidän pitäisi olla onnellisia 24/7. Olisi utopiaa ajatella, että koko ajan kaikki sekunnit ajastamme tuntisimme fanfaareja ja yltiöonnellisuutta.

Ei missään nimessä.

Mutta voisimmeko pääosin tuntea, että ajankäyttö olisikin omissa käsissämme, ei kellon viisareissa?

 

 

ajanhallinta

 

Sen sijaan, että antaisimme ajan hallita meitä, kurtistaisimme kulmiamme, stressaisimme ja odottaisimme parempaa aikaa voisimmeko tehdä asialle jotain jo tässä hetkessä?

 

Voisimmeko löytää ajasta nautinnon hetkiä? Ehkä hiljentää vauhtia ja miettiä
mitä tarvitset juuri nyt?

 

Mieti myös onko kaikki muutamasta minuutista kiinni. Mikä on pahinta, mitä voi käydä?

Tai mitä voisit tehdä toisin, ettei sinun tarvitse kiirehtiä?

 

 

Kaikelle on aikansa ja kaikki aikanaan. Rentoa viikkoa, ystävät!
x Kipa

 

#inhimillinenote

 

 

 

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

 

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

 

Klikkaa kuvaa & vaikuta!

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡


18.3.2018

Coachingkira Vlogi: Käsipäivä

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

MUN KÄSIPÄIVÄNI

Jonkun verran tulee kysymyksiä siitä, mitä itse puuhastelen salilla. Joten tässä tämän hetkinen yläkroppatreenini.

Tasapuolisuuden vuoksi vlogiin tulossa myös jalkapäivän treenini.

 

yläkroppatreeni

Hauiskääntö seisten käyrätangolla. ❤

 

Ohjelmassa olevat ovat kaikki tällä hetkellä suuria suosikkejani, joskin tällä erää ultimate suosikkini, rintapunnerrus, puuttuu – vaihtelu virkistää. 😀

 

Tsekkaa video ja kerro, löytyikö oma suosikkisi videolta! Mikä on suosikki yläkroppaliikkeesi?

 

Painot ovat yksilölliset: stikkaa sellaiset painot, että tekniikka säilyy & viimeiset toistot tuntuvat.

 

 

TREENI:

Leuanvedot (avustettu) 6 x 8

Yhden käden vauhtipunnerrus 4 x 12-15

Ylätalja lapiokahvalla 4 x 12-15

Hauiskääntö käyrätangolla 6 x 8-10

Yhden käden tuettu kulmasoutu 4 x 12-15

Ojentajat TRX:llä 4 x 15

– tauot sarjojen välissä 30 sek

 

Testaa ja kerro kommenteissa mitä diggasit! Woop woop!

 

Ps. Olethan äänestänyt jo suosikkiasi Inspiration Blog Awardseissa? Mut löytää kategoriasta Vuoden Energisin. 💥💪

 

Treeni-iloa uuteen viikkoon,

x Kipa

 

 

 

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

 

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

 

Klikkaa kuvaa & vaikuta!

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡


16.3.2018

Miten pudotat painoa laskematta kaloreita?

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

VOIKO PAINO PUDOTA LASKEMATTA KALOREITA?

Voi, ja siihen on muutama nyrkkisääntö. Niistä lisää tässä blogautuksessa. ♡

Olen kirjoittanut jonnin verran aiheesta aikaisemmin aiheella Miten jätin ruokien punnitsemisen?

 

laskematta kaloreita

Olin viime viikon maanantaina Painonhallintaohjausyhdistyksen jäsenillassa. Paljon tuli taas mielenkiintoista asiaa erityisesti säästöliekistä.

…MITEN?

Seuraavat neljä asiaa nostaisin esille kaloreiden laskemisen sijaan, joita mielestäni kannattaa ruokailuissa 80-prosenttisesti noudattaa. Loppu 20 pinnaa saa ja pitääkin muodostua rentoudesta. 🙂

 

1. Väistele ruokatarjonnan runsautta

Me eletään yltäkylläisyyden maailmassa eikä meiltä puutu ruokaa. 😀 Itseasiassa ruoan suhteen meillä on kaikki sen verran hyvin, että sillä voi jo hifistellä ja hipsteröidä.

Houkutuksia on joka puolella ja ihminen on niille hyvin altis. Ruokaärsykkeitä on joka puolella ja altistumme niille tietämättämme.

Tule siis tietoisemmaksi ympärillä olevista ”kiusauksista” äläkä anna niille valtaa. Muista, mikä on tavoitteesi ja anna sen näkyä valinnoissasi.

Vähän liian helposti ajatellaan, että painonhallinta on kiinni pelkästään tietoisista valinnoista. Ei pelkästään ja siksi on hyvä tulla tietoiseksi myös niistä asioista ympärilläsi, jotka tiedostamatta hiipivät ärsyttämään mielihalujasi ja testaamaan taistelutahtoasi. 😉

 

2. Säästä sokeripitoisissa juomissa

Tämä ei ole kaikille se juttu, mutta oikeasti jotkut juovat esim. litran tuoremehua päivässä (helposti noin 450 kcal) tai juovat energiaa muussa muodossa kurkusta alas.

Juomista harvoin lähtee nälkä eli niiden kylläisyysvaikutus on kovin heikko – vaikka niissä olisi sokeria. Lisäksi haasteeksi muodostuu usein se, että juoduista kaloreista huolimatta muuta ruokaa syödään entiseen malliin.

Jättämällä limut, energiajuomat ja mehut (Ekä turhat alkoholidrinksut 😉 ) pois voit itseasiassa ”säästää” jopa 200-400 kcal per päivä. Tämä vastaa jopa yli viiden kilon painonpudotusta.

 

laskematta kaloreita

Pienempi lautanen = pienempi ruoka-annos. 🙂

 

 

3. Tarkista annoskoot ja pysy maltillisessa pakkauskoossa

Tavallista suurempi annos tutkitusti saa meidät syömään enemmän. On myös huomattu, että mikäli tarjolla on runsaasti ruokaa ja valikoimaa, niin syömme enemmän.

Lisäksi lautasen koolla kannattaa kikkailla: syömme enemmän suuremmalta lautaselta. Miksi? Koska isommalla lautasella tavisannos näyttää vajaalta, jolloin siihen tiedostamatta tulee otettua enemmän.

Tämä kaikki tarkoittaa myös sitä, että kaupassa kannattaa kiinnittää huomiota pakkauskokoon. Toki täytyy olla realisti: onhan isommat pakkauskoot suhteessa pienempiä halvempia. Mutta riittäisikö karkkipussin sijaan esim. karkkirasia tai XXL Pepelakun sijaan pienempi lakupötkö? Suklaalevyn sijaan patukka tai leipäpussillisen sijaan pari sämpylää paistopisteestä?

 

4. Runsaskaloristen eli ns. energiatiheiden ruokien vähentäminen

Tiesitkö, että mahalaukkusi pystyy aistimaan vain ruuan määrää? Tämä tarkoittaa sitä, että tulet yhtä kylläiseksi kahdesta samankokoisesta ateriasta, koska ne venyttävät mahalaukkuasi yhtä paljon.

On siis väliä vedätkö ”normaalia kotiruokaa” tyyliin keitettyjä perunoita ja lihakastiketta tai makaronilaatikkoa, kuin esimerkiksi grammamäärällisesti saman määrän hampurilaista ja ranskalaisia tai vaikka kermaperunoita ja kalapuikkoja: jälkimmäisten energiatiheys on suurempi. Samalla määrällä ruokaa koneeseen tulee enemmän kaloreita.

Tämä selittää myös sen, miksi perinteinen lautasmalli on vaan niin toimiva. Siinä on puolet annoksesta kasviksia, joiden energiatiheys on pieni.

 

 

Miltä nämä kuulostaa? Tuntuuko konkreettisilta seikoilta toteuttaa? 🙂

 

Hoplaa! Näihin kuviin ja tunnelmiin, ihkua viikkistä!

x Kipa

 

Ps. Muista äänestää Inspiration Blog Awardseissa lempiblogiasi! ❤

 

 

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

 

Klikkaa kuvaa & vaikuta!

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡


15.3.2018

Ehdolla ollaan, Inspiration Blog Awards – KIITOS!

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Lemmikit, Perhe ja suhteet, Ruoka, Treeni, Tyyli ja kauneus, Yleinen

Hei siis IHAN huikeeta! Kiitos teille tuestanne, meikäläinen pääsi kuin pääsikin ehdolle Inspiration Blog Awardseihin VUODEN ENERGISIN -kategoriaan.

 

JEEEEE!

 

Tämä tarkoittaa nyt sitä, että alla olevaa kuvaa klikkaamalla pääset äänestämään meikäläistä. Äänestysmahis sulkeutuu 5.4. joten nyt tai ei koskaan – woop woop!

 

 

äänestä

Mää oon ehdolla, jee! Äänestä mun blogia Vuoden Energisin -kategoriassa!

 

VUODEN ENERGISIN – KATEGORIA

Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä! 

OOOO, hienoja sanoja! Ilo ja kunnia olla mukana jakamassa intohimon kohdettani teille. KIITOS, kun olette seuranneet, lukeneet, kommentoineet ja olleet tässä kaikessa messissä. <3

 

äänestä

No ehkä vähän huikeeta!

 

 

Tehdään tästä keväästä vuoden 2018 paras kevät! <3
x Kipa

 

 

 

Edellinen kirjoitukseni:

Miksi en laske kaloreita (edes asiakkaideni ravintopäiväkirjoista)?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

hyvinvointi

<3 Moikku! <3


12
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen?
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä?
  • Tsekkaa kirjoitussarja! Säännöllinen ateriarytmi, suositukset ja aterioiden koostaminen
  • Kuinka saada motivaatiota lisää ja miten pitää motivaatio yllä?
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Arkistot
  • joulukuu 2018
  • marraskuu 2018
  • lokakuu 2018
  • syyskuu 2018
  • elokuu 2018
  • heinäkuu 2018
  • kesäkuu 2018
  • toukokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • helmikuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • elokuu 2017
  • heinäkuu 2017
  • kesäkuu 2017
  • toukokuu 2017
  • huhtikuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • helmikuu 2017
  • tammikuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015
  • lokakuu 2015
  • syyskuu 2015
  • kesäkuu 2015
  • toukokuu 2015
  • maaliskuu 2015
  • helmikuu 2015
  • tammikuu 2015
  • lokakuu 2014
  • maaliskuu 2014
  • joulukuu 2013
  • maaliskuu 2013
  • marraskuu 2012
  • toukokuu 2012
Meta
  • Kirjaudu sisään
  • Sisältösyöte
  • Kommenttisyöte
  • WordPress.org
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen? 27.12.2018
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista? 5.12.2018
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä? 4.12.2018
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaa uutiskirje!

Hae sivuiltani
Terveysblogi 2020