TerveysblogiTerveysblogiTerveysblogiTerveysblogi
Verkkokauppa
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
28.2.2016

Fiilistelyä seinäkiipeilystä: selätä ajatukset, jotka estävät Sinua toimimasta (video)

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Liikunta, Yleinen hyvinvointi

On asioita, joita ”on aina halunnut tehdä” ja joiden tekemistä lykkää. Kuulostaako tutulta? 😊

Useimmiten syynä omalla kohdallani on ollut ajatus, että mitäs jos ei pärjääkään. Mitäs, jos epäonnistun?

Kunnes sitä jonain päivänä tajuaa, että oma mieli on rajoittanut itseään tekemästä asioita, joita haluaisi tehdä.

 

Kun on aito halu johonkin, siihen löytyy myös motivaatio

Seinäkiipeily on hyvä esimerkki mahdollisten omien epäilyksien peittoamisesta. Se on laji, johon tiesin rakastuvani sitä kokeiltuani. En vain koskaan ajatellut, että ”oikeasti pystyisin” siihen.

Kunnes tajusin, että tottakai pystyn!

En vain arvannut, että olisin lajista NÄIN pähkinöinä. Rakastuin kertalaakista ja kovaa! 😀

Eilen ensimmäistä keraa elämässäni, tänään illalla uudelleen! 😀😀 Tsekkaa seinäkiipeilykeikan fiilistelyt Kiipeily Areenalta täältä!

Aurinkoista sunnuntaita – Sinä pystyt!

: Kipa


24.2.2016

Liian kova tahti? Minun tarinani siitä, kuinka kehomme on fiksumpi, kuin ymmärrämmekään

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Yleinen hyvinvointi

Wow. Omalle Facebook-seinälleni pompsahti muistona vuoden takainen visiitti Haartmanin sairaalassa. Kirjaimellisesti konttasin sairaalaan klo 5 aamyöllä, koska kivut selässä olivat niin kovat.

Onko siitä tosiaan jo vuosi, kun päätin hieman höllätä tahtia ja kuunnella kehoani enemmän?

 

Kokemuksien kautta syntyy opettamista

Haluan jakaa teille tämän, sillä kokemukseni antoi minulle itselleni paljon. Mietin pitkään, jaanko. Toisaalta miksi en? Pelkäänkö, että joku asiakkaistani huomaa minunkin olevan kuolevainen? Jos tämä tapaukseni voi toimia jollekin varottavana esimerkkinä, niin hienoa. Viisastuin itse nimittäin, en kerta heitolla, mutta viisastuimpa kuitenkin.

Tapaukseni on myös syy, miksi nykyään teen sitä, mitä teen: puhun kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Eniten puhun inhimillisen otteen itsensä ja kehonsa kuuntelusta. Miksi? Koska olipa kerran Kira, joka jätti kuulematta kehonsa signaalit. Ja minä pääsin vielä vähällä. <3

 

Keho todella on temppelisi, kunnioita ja kumarra sitä

Yhden asian haluan korostaa tässä, nyt ja aina. Kunnioittakaa kehoanne, se on todella viisas ja tietää egoasi enemmän asioita. Jos et pysähdy ajoissa, kehosi kyllä pysäyttää Sinut.

Ego saa meidät tekemään asioita laput silmillä. Sitä niin kovasti luulee olevansa kova luu. Suorastaan kuolematon ja harmaat kivetkin lahoavat jalkojesi juuressa. Haslojaa maailma, täältä tullaan!

Osittain minulla tämä tulee kasvatuksesta, myönnän. En voi sanoa sen olevan huono enkä hyvä asia. Kun sinut opetetaan siihen, että kehon signaalit tulee vaimentaa opit vaimentamaan ne. Kun sinut opetetaan siihen, että kipu on heikkoutta pidät sitä heikkoutena. Kun itkeä ei saa itket kenenkään näkemättä. Kuumetta tai kiputiloja ei ole olemassa, sen sijaan koulunkäyntiä on. ”Ei sua tyttö mikään vaivaa, kouluun siitä!”

Noh.

Pari setbackia kokeneena en voi muuta, kuin nöyrimmiten olla kiitollinen siitä, että kehoni toimii. Parin mutkan kautta toki, mutta toimii. Matka on vaatinut todella paljon itsensä opiskelua, kehon kuuntelemista, hyväksymis- ja kirjoitusharjoituksia, hengittämistä ja yhden Life Coach -koulutuksen. 😉 Olen jokaisesta päivästä ja jokaisesta treenistä niin kiitollinen.

Sillä kun terveys otetaan pois, jää aika vähän jäljelle. <3

 

Kun kehosi ottaa vallan ja sinulta itseltäsi katoaa kontrolli

Muutama suurempi juttukainen mahtuu viimeisen neljän vuoden sisään.

Kilpirauhasen vajaatoiminta on ollut suurin pysäyttävä tekijä.
Se tunne, kun päivät käyvät taisteluksi. Et ole keskiviikkona varma jaksatko perjaintana enää hengittää. Niin väsynyt olet. Et vain aamulla pysty nousemaan sängystä. Et vain jaksa. Piste. Hapottaa jo ajatuskin nousta edes istumaan. Saatika tehdä ryhmäliikuntatunnilla kerähyppyjä tuplatempoon – kun pelkkä askelviereenkin askel hapottaa. 😉

 

Pakkohan se oli pysähtyä, kun spinning-tunnilla jalat menivät alta.
Selkä jumiin, happi loppui, liike loppui. Siinäpä istut pyörän päällä haukkoen henkeä ja koitat selittää asiakkaille, että ”tätiä nyt vaan vähän sattuu”.

Tunnin loputtua löydät itsesi lattialta, etkä vain pääse ylös. Tulehdusarvosi huitelevat vuoren huipulla ja tunnet suurta voimattomuutta maailman edessä. Mitä h****ttiä tapahtuu? Ei mitään tietoa. Tiedät vain, että et ole kuukauteen nukkunut, koska hengittäminen sattuu. Makaaminen sattuu. Istuminen sattuu. Kyljellään oleminen sattuu. Pari relaksanttipiikkiä pyllyssä ja pari nappia huulessa – ja sattuu. Konttaan sairaalaan, koska sattuu. Ja homma ei todellakaan ole käsissäsi eikä mistään kokeesta löydy mitään.

Mutta sattuu.

Vasta kun istut sairaalan lattialla ja mietit miten ihmeessä tähän tilanteeseen tultiin huomaat, että olet painanut vain yksinkertaisesti liikaa kuuntelematta kehoasi.

Se oivallus, että ego on ottanut sinusta vallan ja kehosi on päättänyt palauttaa sinut takaisin raiteillesi…se fiilis on upea. Vau, että minun kehoni voi olla näin viisas. Päätin silloin lopettaa yritystoimintani silloisessa muodossaan, sillä se alkoi kuormittamaan väärällä tavalla. Päätös oli vaikea. Päätös kannatti, ja elämästä kehkeytyi henkisesti vähän chillimpää.

Opinpa (parista) kerrasta. 😀

 

Asiat saavat tuntua hyvältä – suorittaminen alkaa poistua muodista

Summa summarum: kuuntele kehoasi. Mikä sinusta oikeasti tuntuu hyvältä? Mitä sinä todellisuudessa haluat? Puhuuko egosi vai puhuuko sydämesi? Niillä on vissi ero. Tee asioita, jotka palvelevat korkeinta hyvääsi.

At the end of the day mitään ei kannata katua, oppia sen sijaan kannattaa. On se sikapaljon hienompaa se elämä, kun teet asioita sydämellä. <3

Helsingin Sanomien verkkojulkaisuista löytyi fiksu artikkeli aiheesta kuinka vapaa-ajalla suorittaminen uuvuttaa meidät. Suosittelen lukemaan! Tutkiskelkaa syitänne, ystävät! Miksi teet sitä, mitä teet? Ja tarinasi ja kommenttisi keskustelussa alla & laita artikkeli jakoon!

 

Terveydeksi, ystävät!

– Kipa


13.2.2016

Mitä tehdä, kun suunta elämästä hetkeksi katoaa?

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Yleinen hyvinvointi

Joskus elämässä tulee tilanteita, joissa et ole varma jatkaako eteenpäin vai muuttaako suuntaa. Jatkamalla samaa tietä et ole varma, että ratkaisu on oikea. Vaihtamalla suuntaa et voi varmaksi sanoa ratkaisun palvelevan tarkoituksiasi.

 

Vauhdikkaassa tahdissa ei kuule – ensin Sinun tulee pysähtyä

Ensimmäiseksi pysähdy. Kysy itseltäsi, mitä sinä _todella_ haluat. Haasteellisimpia elämän asioita voi joskus punnita, kuin säästötiliä. Kuinka paljon tilillä on talletuksia versus ottoja? Onko tilisi saldo miinuksella vai plussalla?

Vertaile nykyhetkeä tahtotilaasi: kuinka hyvin voit nyt? Kuinka hyvin haluat voida? Vastaavatko nykytila ja tavoitetila? Miksi kyllä tai miksi eivät?

 

Ole rehellinen itsellesi

Kaiken pohjalla on rehellisyys. Rehellisyys lähtee kunnioituksesta omaa itseäsi ja kehoasi kohtaan.

Arvioi rehellisesti itseksesi – oletko antanut jo kaikkesi tavoitetilasi saavuttamiseksi? Mitä sinun tarvitsee vielä tehdä? Mitä asioita haluat lisää elämääsi ja miten niitä saavutat?

Vastaus on Sinulla. Toisaalta jos haasteeseen liittyy muita, niin rehellisyys myös heitä kohtaan. Oletko ollut paras mahdollinen heille?

Mikäli edellisiin vastauksiin vastaus on kielteinen on kysyttävä itseltään miksi. Sitä seuraa rehellinen ja avoin perustelu.

 

Totuus voi tehdä kipeää – siitä voi joko oppia tai paeta sitä

Totuus voi toki sattua, koska totuus on myös opettamassa meille kipua ja opettamassa menettämisen pelosta. Kipua ja pelkoa ei kannata pelätä. Kaikki mikä kasvattaa on loppujen lopuksi hyvästä. Tiedät sen jonain päivänä, kun oivallat saamasi opetuksen. Ole tarpeeksi nöyrä ottamaan oppeja vastaan.

 

Ole rohkea.

Ole rehellinen.

Luota itseesi.

 

Sinä pystyt kyllä. – Kipa

#inhimillinenote


12.2.2016

Energiset syyvinkit työssä jaksamiseen

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Yleinen hyvinvointi

”Syksyn pimeillä kannattaa hieman hemmotella itseään ja välttää stressiä. Personal Trainer Kira Tiivola neuvoo lisäksi syömään monipuolisesti, harrastamaan liikuntaa ja nukkumaan riittävästi.”

 

Artikkeli on viime syksyltä, kun minulta kyseltiin vinkkejä syyskauden työssäjaksamiseen. Moni näistä seikoista pätee myös esimerkiksi kevätkaudella, jolloin kevätapatia herkästi kolkuttelee oveen.

 

Täältä voit lukaista pari vinkki-vitosta. 😊

Ihanaa viikkoa kaikille!❤️

– Kipa


10.2.2016

Elämäntapamuutoksessa on elämäntyylin ja uusien valintojen omaksumista

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Liikunta, Ravinto, Yleinen hyvinvointi

Bongasin tänään uutisen Crosstrainerin TV-ruudusta (kyllä, niissä on nykyään telkkarit!❤️😀) aiheesta elämäntaparemontti.

Komppaan Nelli Lähteenmäkeä (kuvassa) siinä, että elämäntapamuutoksen tai -remontin ei tarvitse olla jättisuuri ja nopea tässänytjakaikkikerrallaheti -mentaliteetilla toteutettu superharppaus.

Joskus vähemmän on enemmän: mitä enemmän kasaamme itseämme (ja elämäntaparemonttia) kohtaan odotuksia ja vaatimuksia, sitä kovempaa saatamme pettyä. Pettymykset musertavat helposti motivaatiota, itseluottamusta ja -arvostusta.

Toisaalta unohtaisin myös käsitteen elämäntaparemontti tai elämäntapamuutos. Se on sanana yhtä motivoiva, kuin dieetti. Siihen on alkanut kasautua hurja määrä odotuksia ja siten paineita.

Puhuisinkin vain elämäntyylistä ja valinnoista.

Esimerkkinä miespuolinen PT-asiakkaani, jonka kanssa aloitimme 3,5 viikkoa sitten.

Lähtötaso: 110 kg elopainoa, liikuntaa hän ei ollut harrastanut koskaan, saatika tykännyt siitä.

Kolmen viikon saavutukset:
– kiloja lähtenyt 5,2 kg
– mieliala on kohentunut ja hän on saanut liikunnasta tajuttomasti virtaa (hän itse kuvailee tilannettaan ”positiivisena riippuvuutena” 😀)
– ryhti on parantunut, selkäkivut ovat vähentyneet
– suhtautuminen liikuntaan on muuttunut positiiviseksi

 

Millä keinoin tulokset saavutettiin?

– lisäsimme liikuntaa pienellä määrällä (20 min) 3 krt/viikko, lähinnä kuntosalilla aerobisissa laitteissa
– pikkuhiljaa tutustumme kuntosalilaitteisiin ja oman kehonpainoharjoitteluun perusharjoituksin
– ruokavalio fiksattiin vastaamaan tavoitteita (kokonaisvaltainen hyvä olo ja painonpudotus)

Päätavoite on tehdä terveyshyötyjen kannalta riittävä määrä liikuntaa, ei suorittaa tai tehdä tarpeettoman paljon. Rasitusta nostetaan pikkuhiljaa.

Tärkeintä on, että homma on kivaa. Totta kai välillä tulee puskettua häntä ylittämään mukavuusalueensa, jotta kehitystäkin tulee. 👍

Tärkeimpänä pointtina kuitenkin – oli sitten elämäntapamuutos, -remontti tai -tyyli – on, että tekee asioita, joista tulee hyvä olo. Antaa kehon ja mielen myös levätä. Rakasta itseäsi ja olemustasi. Kiitä itseäsi ja kehoasi juurikin niistä pienistä saavutuksista, ne ovat kaikkein ratkaisevimpia.

Ja viimeisimpänä: ole hyvä itsellesi. ❤️

Kivaa päivää, ystävät!
– Kipa


7.2.2016

Kun sinulla on jotain hyvää sanottavaa, sano se – lue miten myönteinen palaute edistää hyvinvointia

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Yleinen hyvinvointi

Mietin usein, sanommeko tarpeeksi hyviä asioita toisillemme? Sanommeko niitä aina silloin, kun ne ovat kielen päällä? Vai jäävätkö ne vain ajatuksiksi?

 

Mitäs jos sanoisimme heti, kun meillä on jotain hyvää sanottavaa?

Rakentavassa muodossa annettu kriittinen palaute on aina lahja, ja sitäkin on hyvä antaa sekä vastaanottaa. Parhaimmillaan kehityt nykyisestä itsestäsi seuraavan askeleen astetta viisaammaksi versioksi itsestäsi.

Myös positiivinen, spontaani, palaute on lahja.

Palautteen antaminen voi olla haastavaa jo siksi, että mistä tiedämme missä vaiheessa elämää tai tunnetiloja palautteen saaja juuri tällä hetkellä on menossa? Mitäs jos hänellä on menossa jokin poikkeuksellisen rankka elämäntilanne tai ajatukset?

Positiivisessa palautteessa kiva puoli on siinä, että sille on aina hyvä hetki. Et voi mennä vikaan. Siksi sitä kannattaa suosia mahdollisimman usein. Sen ei tarvitse tapahtua kasvotusten: voit yllättää ystäväsi pikasoitolla, tekstiviestillä, maililla tai viestilapulla.

 

Kehittävän palautteen antaminen vaatii tunnetilojen tulkintaa

Palautteen antajan herkkyys tunnistaa palautteen antamisen hetki on jalo taito. Toisaalta on väliä, miten palautteen antaa ja muotoilee. Yleensä yhteistyössä ja -ymmärryksessä ihmiset saavat asiat selvitettyä, kunhan vain omistautuvat hetkeen ja kunnioittavat toisen näkemystä ja tunnetiloja.

Olen kirjoittanut vuorovaikutuksesta ja suorasta kommunikaatiosta blogiin, jonka suosittelen myös lukemaan.

Tärkeintä on, että kommunikoi. Yksi kommunikaation keino on sanaton viestintä. On hyvä kuitenkin muistaa, että meistä kukaan ei kykene lukemaan ajatuksia. Parhaiten pystymme vain peilaamaan omia tunnetilojemme, odotuksiemme ja uskomuksiemme kautta.

Tunnetilat, odotukset ja uskomukset ovat aina subjektiivisia. Se ei tarkoita, että ne olisivat oikein tai väärin. Ne vain saattavat poiketa olennaisesti vastapuolen vastaavista.

Siksi kommunikaatio on avain moneen.

 

Rohkaisenkin teitä: puhukaa toisillenne.❤️

 

Myönteisessä palautteessa on vahvaa voimaa

  • Siitä tulee Hyvä olo
  • Itsetunto vahvistuu
  • Saa uskallusta kehittää sitä ominaisuutta, jota palaute koskee
  • Usko itsestään löytyviin muihinkin mahdollisuuksiin lisääntyy
  • Itsetuntemus paranee
  • Kyky nähdä muissa hyviä ominaisuuksia kehittyy
  • Kyky kohdata korjaavaa palautetta paranee
  • Työyhteisössä tötoveruus voi lujittua ja työmotivaatio sekä työmieliala paranee

 

Mitä sinä voisit tänään sanoa tai viestittää jollekin? 

– Kipa


4.2.2016

Korvaa kaupan hintavat mehut itsetehdyillä terveellisillä smoothieilla ja tuorepuristetuilla mehuilla

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Ravinto

Mehu, maku ja väri! ❤️

Siitä on itsepuristettu mehu tehty.

Näin kevään kynnyksellä sitä jostain syystä innostuu pimeän ja valottoman talven jälkeen erilaisten kasvisten, hedelmien ja marjojen väreistä. Olen inspiroitunut taas kevään koittaessa tekemään kotona tuorepuristettuja hedelmämehuja ja viherjuomia. Smoothieita teen vähemmän, vaikka nekin ovat todella toimivia.

Tällä hetkellä mehujen pohjalle itselläni löytyy erilaisia sitrushedelmiä, granaattiomenaa, aloe veraa, inkivääriä, macaa, tuorepersiljaa, tuoreminttua sekä -basilikaa, viherjauheita sekä porkkanamehua.

 

Smoothiesta saa helposti kuituisan ja ravinteikkaan pienillä lisäyksillä

Smoothiessa tuoreet kasvikset, hedelmät ja/tai marjat sekoitetaan tehosekoittimella ravinteikkaaksi massaksi, johon on helppo sekoittaa mukaan esimerkiksi jogurttia, siemeniä, rahkaa, pähkinöitä, erikoismaitoja tai rahkaa. Systeemin etuna mainittakoon, että kuidut ja hedelmäliha tulevat smoothiessa mukana.

Smoothieen on helppoa sekoittaa esimerkiksi pellavansiemenrouhetta, chia-siemeniä tai hitusen psylliumia, jolloin siitä saa kuitu- ja ravintorikkaan aamupalan tai välipalan.

 

Tuorepuristettu on taatusti tuoretta

Tuorepuristettu mehu valmistetaan kypsentämättömistä hedelmistä tai kasviksista mehupuristimella tai -lingolla. Harmillinen puoli kyseisissä menetelmissä on se, että suuri osa kasvisten kuiduista jää koneeseen.

Lisäksi face the facts: toki tuorepuristaminen on työläämpää ja sotkuisempaa, kuin ostaa mehut valmiina. Mutta itsepuristettu on aina itsepuristettu. ❤️

 

Ole kaupassa tarkkana, ettet osta smoothien sijaan mehuja

Kaupoissa on nykyään hurja valikoimia erilaisia mehuja ja smoothieita. Niiden sisällöistä kannattaa olla tarkka: kun Kuluttajalehti tutki kaupoissa myytäviä smoothieita. Paljastui, että jopa puolet juoman sisällöstä saattoi olla tavallista rypäle-, omena- tai ananasmehua. Käytännössä siis maksamme ylihintaisesta mehusta.

Vaikka tuotteen kyljessä hehkutettaisiinkin terveellisyyttä ja tuoreutta, juoma onkin voitu tehdä pääosin täysmehutiivisteestä. Ei tässä mitään, mutta sokerin määrä nousee helposti ”normismoothieta” isommaksi ja esimerkiksi aikaisemmin mainitut kuidut ja ravintorikkaat tekijät jäävät tällöin vähemmälle.

 

Nauti tuorepuristettu mehu tai smoothie mahdollisuuksien mukaan heti

Tuoremehu tai smoothie kannattaa juoda heti, jotta sen ravintoaineista saa parhaan mahdollisen hyödyn. Esimerkiksi jotkin vitamiinit ja fenoliyhdisteet alkavat huveta heti, kun kasvista käsitellään.

Mehustamiseen innostuneiden kannattaa hyödyntää ylijäänyt kuitu – sen voi lisätä vaikkapa leipätaikinan joukkoon, smoothieen tai raakapuuroon. Erityisesti marjojen ”jämät” kannattaa hyödyntää, sillä marjojen kuorissa on runsaasti flavonoideja.

Mikäli kotona itse tekeminen ei ole oma juttu, on nykyään perustettu paljon tuoremehubaareja esimerkiksi ostos- ja kauppakeskuksien tai kauppahallien yhteyteen. Tämä ei muuten ole maksettu mainoslause: oma suosikkini on suomalainen Jungle Juice Bar. Ihan päällikkömesta! 👍

 

Millainen on sinun lempi smoothiesi tai tuorepuristettu mehusi? Kommentoi alle ja jaa artikkeli!

 

Terveydeksi, ystävät!

– Kipa


1.2.2016

Näin ihastuttava inkivääri parantaa terveyttäsi

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Ravinto, Yleinen hyvinvointi

Inkivääri – mikä ihana tekosyy!!

Käyn usein keskustan Jungle Juice Bar -mehubaarissa hakemassa tuorepuristetun mehun inkiväärillä tai inkiväärishotin. Kyseinen shotti sisältää mehubaarissa itsepuristetun inkiväärimehun lisäksi tuorepuristettua sitruunamehua. Toimii! 👍

Inkiväärishotin voi helposti tehdä myös kotona, mikäli omistaa mehupuristimen.

 

Inkiväärin moninaiset terveysvaikutukset

Länsimaissa inkivääriä käytetään pääosin ruoanlaittoon, mutta esimerkiksi sen trooppisilla kasvualueilla sitä käytetään pääosin muuhun tarkoitukseen. Inkivääri on Aasiasta kotoisin ja kiinalaisessa lääketieteessä se on lääketieteen monijeesaaja:

  • Inkiväärin nauttiminen laajentaa ääreishiusverisuonia
  • Se lisää hieneritystä ja näin viilentää ihoa
  • Inkivääriä käytetään erilaisten vatsavaivojen hoitoon (edistää ruoansulatusta, lisää ruokahalua) sekä estämään pahoinvointia
  • Sitä käytetään myös uutteena reumaattisten sairauksien yhteydessä

 

Suomessa inkivääriä tai inkiväärivalmisteita ei suositella käytettävän raskauden ja imetyksen aikana. Ei myöskään suositella käytettäväksi verenohennuslääkkeitä nauttiville.

 

Inkiväärin lääkennälliset ominaisuudet

  • Vähentää kipua ja tulehdusta (koska sisältää tuöehduksia vähentävää kapsaisiinia, beta-karoteenia, kurkumiinia, salisylaattia ja kaffeiinihappoa)
  • Reuman tukihoito (lievittää reumaattisten sairauksien aiheuttamaa kipua ja edistää nivelten notkeutta)
  • Apu vatsavaivoihin ja pahoinvointiin
  • Helpottaa kuukautiskipuja
  • Helpottaa ilmavaivoja
  • (lämpimällä) inkiväärijuomalla kerrotaan olevan tukkoisuutta lievittävä ja flunssapotilaan oloa helpottava vaikutus, toimii taatusti kylmänäkin
  • Puhdistava vaikutus, koska parantaa verenkiertoa, poistaa nestettä ja vähentää turvotusta
  • Irroittaa keuhkoista limaa, ja astman ja allergoiden hoidossa sillä on todettu positiivisia vaikutuksia

 

Käytetäänpä inkivääriä myös kosmetiikassa.

Joten…miksei? 🙂 Jos tällä pysyy kevätpöpöt kurissa, niin helpolla lähtee. Kannattaa seurailla Terveysblogia myös Facebookissa! Postailen sinne aika ajoin erilaisia ruoka- ja terveysjuomavinkkejä!

 

Aamuvirkun inkiväärijuoma

Loistava aamuun kehoa herättävä inkivääri-sitruuna-minttujuoma!

Ohjeet:

Paloittelin kokonaisen inkiväärin ja sitruunan keitinveden sekaan ja kuumensin veden liki kiehumispisteeseen (vältä kiehauttamasta vettä). Lopuksi lisäsin tuoreta minttua useamman oksan ja annoin juoman hautua.

Valmiiseen juomaan lisäsin vielä aloe veraa.

Makeamman version ystävät voivat makeuttaa juoman esimerkiksi hunajalla tai stevialla.

 

Miksi sitruunaa kannattaa juoda?

* Sitruuna tunnetaan antibakteerisena hedelmänä, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa taistelemaan infektioita vastaan: sitruunat sisältävät mm. sitruunahappoa, kalsiumia, magnesiumia, C-vitamiineja, flavonoideja, pektiinejä ja limoneeniä.

* Sitruuna myös tehostaa ruoansulatusta. Sitruunat lievittävät ruoansulatushäiriöiden oireita, kuten närästystä, ilman kertymistä suolistoon ja vatsan turvotusta.

* Sitruuna lisää virtsaamisen tarvetta, joten se auttaa pitämään virtsatiet terveenä.

 

Nämä kaksi toimivat mielestäni päällikkökombona niin flunssakautena, kuin kehon virkistykseen. Suosittelen testaamaan päivittäistä inkiväärishottia! <3

 

Terveydeksi!

– Kipa


Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen?
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä?
  • Tsekkaa kirjoitussarja! Säännöllinen ateriarytmi, suositukset ja aterioiden koostaminen
  • Kuinka saada motivaatiota lisää ja miten pitää motivaatio yllä?
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Arkistot
  • joulukuu 2018
  • marraskuu 2018
  • lokakuu 2018
  • syyskuu 2018
  • elokuu 2018
  • heinäkuu 2018
  • kesäkuu 2018
  • toukokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • helmikuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • elokuu 2017
  • heinäkuu 2017
  • kesäkuu 2017
  • toukokuu 2017
  • huhtikuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • helmikuu 2017
  • tammikuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015
  • lokakuu 2015
  • syyskuu 2015
  • kesäkuu 2015
  • toukokuu 2015
  • maaliskuu 2015
  • helmikuu 2015
  • tammikuu 2015
  • lokakuu 2014
  • maaliskuu 2014
  • joulukuu 2013
  • maaliskuu 2013
  • marraskuu 2012
  • toukokuu 2012
Meta
  • Kirjaudu sisään
  • Sisältösyöte
  • Kommenttisyöte
  • WordPress.org
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen? 27.12.2018
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista? 5.12.2018
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä? 4.12.2018
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaa uutiskirje!

Hae sivuiltani
Terveysblogi 2020