TerveysblogiTerveysblogiTerveysblogiTerveysblogi
Verkkokauppa
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
tukiverkosto
26.4.2018

Valitse seurasi tarkoin

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

Ihmisiä kokoaa yhteen erilaiset tunteet. Mun rakas pappani haudattiin eilen iltapäivällä ja jäin miettimään sitä, kuinka ihmisiin tarttuu erilaiset tunnetilat hyvin vahvasti. Suru yhdistää, niin myös ilo. Positiivisuus tarttuu, niin myös negatiivisuus. Ihminen on hieno olento siitä, että vaikka tunteet tarttuvat meillä on myös mahdollisuus valita tunteemme ja reaktiomme niihin.

 POSITIIVISUUS TARTTUU, NIIN MYÖS NEGATIIVISUUS

Tiedätkö, kun olemassa on aina se joku negisasenteen hommaan, kuin hommaan omaava henkilö? Hän, joka astuu punkasta väärällä jalalla, omaa aina jotain hampaankolossa kaikkia vastaan, ei iloitse puolestasi tai edes itsensä puolesta, odottaa aina pahinta ja tietää, että mikään ei kuitenkaan mene niinkuin piti. 😀 

Sitten on niitä, joilla elämä on aina vähän laiffia. Päivät alkavat oikealla jalalla, ihmiset ovat ihania, muiden onnistumiset ovat ihanaa, itselleen sattuneet kivat asiat ovat ihania, usko päivään ja tulevaan on kova ja lasi on aina puoliksi täynnä.

Positiivisuus tarttuu. Niin myös negatiivisuus.

 

tukiverkosto

 

IHMINEN KAIPAA LUONTAISESTI ILOA, POSITIIVISTA PALAUTETTA JA KANNUSTUSTA ELÄMÄÄN

Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkut ihmiset vaan tuntuvat toisia raskaammilta? Miksi heidän kanssaan ei loppupeleissä viihdy?

Ehkä tältä henkilöltä puuttuu pilkettä silmäkulmasta. Ja hymy. Ehkä häneltä ei saa mitään, ehkä hän vaan ottaa. Ehkä hän ei koskaan kannusta sua, mutta odottaa kyllä sulta kannustusta, kuuntelua ja läsnäoloa. Odottaa, että aina vaan annat.

Joskus jopa tuntuu, että ei hemmetti – en voi sietää tota tyyppiä! Ja sekin on muuten ihan luonnollista: kaikista meidän ei tarvitse tykätä ja kaikki eivät tykkää sinusta (tai minusta).

Ihmisen aivot on ohjelmoitu hakeutumaan sellaiseen tilaan tai tilanteeseen, joka herättää hyvältä tuntuvia tunteita. Me ollaan sosiaalisia olentoja ja me kaipaamme luontaisesti iloa, positiivista palautetta ja kannustusta elämään.

Jos et sitä joltain luontaisesti saa, niin sinulla on täysi oikeus kääntyä kannoiltasi ja jatkaa seuraavasta risteyksestä matkaasi toiseen suuntaan.

Olettaen totta kai, että olet itsekin valmis antamaan. <3

Oman hyvinvointisi kannalta on todella tärkeää irtaantua negatiivista, energiaasi syövistä, ihmisistä. Tällainen henkilö voi helposti myrkyttää omankin fiiliksesi kommentoimalla vähättelevästi tai piikittelevästi sinulle tärkeää asiaa tai tapahtumaa tai imemällä susta energiaa mustan aukon lailla.

 

tukiverkosto

 

Kyllähän joskus tällaiset ihmiset voivat ottaa sinusta positiivisempana ihmisenä vaikutteita. Kenties he oivaltavat oman negatiivisuutensa ja haluavat vähentää sitä. Kuitenkaan sinä et voi ”parantaa” kyseistä henkilöä – vain hän voi tehdä sen itse.

 

Ei ole oikein, että sinusta imetään energiaa. Olet täysin oikeutettu laittamaan oman hyvinvointisi etusijalle.

 

Saat valita seurasi. Erityisesti silloin, kun kyseessä on oma hyvinvointisi. Sinä olet ihminen ja tarvitset aika ajoin kannustusta, välittämistä, huomiota, huolenpitoa ja positiivista palautetta. Eikä oikeastaan edes aika ajoin, vaan jatkuvasti.

Siinä ei ole mitään väärää ja me kaikki tarvitaan.

Milloin viimeksi olet kuullut joltain ihmiseltä, että olet hänelle tärkeä? Milloin viimeksi olet sanonut sen jollekin?

Me kaikki haluamme kokea olevamme jollekin tärkeitä. Ja että olemme hyviä tyyppejä. Että kelpaamme.

Jos käy niin, että joku tuttavapiirisi henkilö alkaa käyttäytymään myrkyllisesti, on syytä ensin sanoa, ettei kyseiset puheet vetele.

Jos se ei auta, niin ei muuta kuin härkää sarvista ja tartu toimeen: valitse toista seuraa.

 

tukiverkosto

ON TERVEELLISTÄ HAKEUTUA POSITIIVISEEN SEURAAN

Oli aihe mikä tahansa, niin tukiverkosto auttaa vaikeina hetkinä. Tukiverkosto myös auttaa hyvinä hetkinä. Vaikeina hetkinä on ihanaa, että on joku jolle kertoa huolistaan, murheistaan, peloistaan tai oikeastaan mistä vaan.

Hyvinä aikoina on ihanaa, että joku on onnellinen puolestasi ja myötäelää kanssasi.

Onnellisuuteesi vaikuttaa olosuhteita enemmän se, miten tilanteisiin suhtaudut.

Pelkillä ajatuksilla saa siis kirkastettua synkkiäkin päiviä ja tässä iloinen ja kannustava tukiverkosto on kultaa. Ympäröi siis itsesi positiivisilla ihmisillä!

Jos ihmiset ympärilläsi ovat optimistisia, elämäniloisia ja vilpittömästi puolellasi, on sinulla puskuri negatiivisia asioita vastaan. Positiivisuus ei tarkoita sitä, ettei negatiivisuutta – tai vaikka surua – ole tai huomioida ollenkaan.

Mä tajusin tän eilen niin vahvasti pappani hautajaisissa. Sen, kuinka positiivisen jäljen hän on jättänyt kanssaihmisiin ja jälkeensä. Surunkin keskellä meidän suku oli täynnä iloa. Kaipauksen keskellä hänen kunniakseen kirjeitä kirjoittaneet ihmiset olivat kiitollisia ja onnellisia. Onnellisia siitä, että saivat tuntea hänet.

Vau. Eikö olisi ihanaa olla sellainen ihminen? Että sinut tunnetaan ilostasi, energiastasi, leikkimielisyydestäsi ja optimistisuudestasi?

Positiivinen ajattelu on sitä, että nähdään asioissa hyvät ja huonot puolet – mutta keskitytään niihin hyviin asioihin negatiivisten sijaan.

Myös esimerkiksi stressi on tarttuvaa. Tömön huomaa helposti työyhteisöissä, joissa tietynlainen energia luo energiaa: joskus työpaikoilla kulttuuri on olla mahdollisimman aikaisin työpisteellö. Tai olla kiireinen, tarpeellinen, haluttu. Stressaantunut.

Ketä se loppupeleissä palvelee? Koska oikeasti kaikki ovat vaan todella väsyneitä ja samaan aikaan kaikki toivovat lisää jaksamista ja energiaa

Tiesitkö muuten, että negatiivinen kehonkieli ja puhe tarttuu helpommin, kuin positiivinen?

 

tukiverkosto

 

Mikä on sun tavoitteesi tässä elämässä? Millaisia ihmisiä tarvitset ja haluat ympärillesi?

Tee itsellesi hyvinvointiteko ja aseta energiasyöpöt kauemmas elinpiiristäsi. Ota rohkeasti etäisyyttä. Hakeudu seuraan, jossa sinulla on aidosti hyvä.

Olet sen ansainnut, koska olet hyvä tyyppi. <3

 

 

Torstain toivoa kaikille tyypeille,
x Kipa

 

 

KURKKAA MYÖS:

Lihottaako stressi?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: coachingkira_wellness ***

instagram

<3


tehotreeni
25.4.2018

Kannattaako väsyneenä treenata?

  • Posted By : delwigdi/
  • 10 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Väsyttää sikana mutta treenaamaan pitäisi mennä. Kannattaako? Onko väsyneenä
treenaamisesta mitään hyötyä vai pitäiskö jäädä lepäämään?

 

ONKO VÄSYNEENÄ TREENAAMISESTA HYÖTYÄ?

Puolensa ja puolensa: joskus kannattaa taistella tökköä oloa vastaan, sillä harvoin tehty treeni harmittaa. Eikö usein tulekin ajateltua, että ”vaikka aluksi vähä väsytti, niin hyvä kun tulin”?

Joskus käy kyllä niinkin, että ”ei olisi pitänyt tulla, ei vaan lähe”.

Nyt pohditaan siis sitä, kannattaako väsyneenä edes ajatella treeniä.

…entä piristeet, kuten kofeiini – onko niistä apuja?

 

Kommentoi fiiliksiäsi alle!

 

Miten itse menettelen kun väsyttää on se, että annan treenille mahdollisuuden. Käyn testaamassa lähteenkö. Jos ei lähe, niin ei lähe: totean, että nyt teen jotain muuta tämän illan (usein hengaan Bossen kanssa) ja huomenna on parempi pore.

On ihanaa, kun on oppinut kunnioittamaan kehoaan ja sen olotilaa!

Joskus sitä tuli vääntäydyttyä treenaamaan, vaikka olin kuolemanväsynyt. Rehellisesti treeni ei silloin koskaan tuntunut hyvältä, vaan pakkopullan mussuttamiselta.

Joskus ei vaan lähe ja se on ookoo. Tee jotain sellaista, mitä kaipaat juuri siihen hetkeen ja iloitse siitä, että kuuntelit ja kunnioitit rakasta kehoasi. ❤

 

#inhimillinenote

 

väsymys

Joskus on vaan väsy. 🤗

VÄSYMYS VS. UUPUMUS?

 

Väsy, joka menee levolla ohi

Onko väsymyksesi sellaista, että kaipaat vain hetken saada pitää silmiä kiinni? Tuntuuko väsymys sellaiselta, että se menee pienellä levolla ohi?

Mikäli koet, että väsymys on vain hetkittäistä väsymystä ja uskot minipäikkäreiden tai hetken hengähdystauoan lataavan akkujasi, niin mene toki reenaamaan!

 

 

Uupumus

Mikäli väsymys on selkeästi uupumusta ja tunnet, että nyt ei ihan hetkessä väsy mene ohitse, niin lepää.

Henkisesti tai fyysisesti uupuneena on haastavaa ylläpitää laadukasta treenitekniikkaa ja olet siten alttiimpi loukkaantumisille.

Uupumuksessa on usein taustalla kokonaiskuormitus:

 

Mikäli olet selkeästi alipalautunut esimerkiksi yleisesti liian kovasta tahdista työ- ja/tai yksityiselämässä tai pitkään jatkuneista liian vähäisistä yöunista, niin lepää hyvällä omallatunnolla. 

 

väsymys

Jos väsymys häiritsee päivittäisistä askareista suoriutumista, niin kyseessä voi olla uupumus. Siihen kannattaa suhtautua kunnioituksella – ja levolla.

5 VINKKIÄ VÄSYFIILIKSIIN

 

1. Huolehdi palautumisesta

Liikkumisessa tärkeintä on nimenomaan huolehtia palautumisesta.

Mikäli et palaudu, et jaksa liikkuakaan. Et oikeastaan jaksa oikein mitään.

 

2. Lisää rasitusta asteittain

Kuka muistaa päivän, kun aloitti uuden liikuntalajin? Muistatko sen innostuksen, joka saattaa jopa mennä parhaimmillaan vähän yli?

Paras tapa aloittaa uusi laji tai harrastus on lisätä harjoittelumääriä ja rasitusta asteittain.

Väsyneenä huomiosi saattaa herpaantua itse tekemisestä: suoritustekniikkasi saattaa kärsiä, koska hermosto on väsynyt. Tämä altistaa riskille teloa todennäköisemmin itsensä.

Alipalautuminen aiheuttaa helposti innostuksen puutetta: ei motivoi, kun ei jaksa.

Tällöin alat ruotimaan helposti itseäsi laiskaksi tai saamattomaksi ja tämä oma sisäinen puhe saattaa kääntyä koko treenaamista vastaan: ei mieli maassa ole kiva treenata ja lopulta koko treeni jää.

 

Kenestä kuulostaa tutulta?

 

väsymys

3. Testaa ottaa päikkärit

Aikaisemmin jo vähän sivusinkin, että jos koet kyseessä olevan lyhytaikainen väsymys (lähinnä kerran huonosti nukutut yöunet) voi liikunta piristää ja olla oikein hyvä ajatus.

Jos tuntuu, että kyseessä on pikkuväsymy, niin onko sinun mahdollista ottaa päikkäreitä?

Kokeile joskus ottaa 15-20 min päikkärit klo 12-15 välillä.

 

väsymys

Zzzzz. Bosse 9-viikkoisena. Uni maittoi usein. ♡

4. Suhteuta treenin luonne arkeesi

Oletko ollut poikkeuksellisen stressaantunut viimeiset viikot? Onko elämässäsi lähiaikoina tapahtunut suuria muutoksia? Miten opiskelu, työ tai yksityiselämä kuormittaa sinua tällä hetkellä? Nukutko riittävät yöunet?

Kaikenlainen liikunta on useimmiten hyväksi (ei koske liiallista liikuntaa tai extreme-lajeja 😀 ), ja liikuntaa voidaan ajatella kuten lääkettä: oikea annostus oikeaan asiaan.

Jos elämänrytmisi on todella hektinen tai kuluttava juuri nyt, niin treeni saisi olla kevyempää ja vähemmän kuormittavaa (ei hapota).

Kun arjessa ja elämässä on löyhempää voit panostaa kovempaan treeniin.

Kokonaiskuormitus ratkaisee jaksamisesi.

Ja hei: treeniä on kevyempikin treeni ja kaikki pienikin on kotiin päin!

 

5. Vältä treenaamista liian myöhään

Jos olet herkkäuninen, niin vältä treenaamasta liian myöhään. Liian myöhään toteutettu treeni heikentää yöunia.

Mikäli yöunesi ovat yöllä jääneet vajaiksi, niin pyri välttämään seuraavana päivänä raskasta liikuntaa iltakuuden jälkeen ja suosi aikaista nukkumaanmenoa.

 

väsymys

Tuhinaa.

KANNATTAAKO KOFEIINI?

Lähtökohtaisesti nimenomaan väsymyksen siirtäminen piristeillä, kuten kofeiinilla, ei ole pitkäkestoisena kovinkaan suotavaa.

Rehellisesti kyllähän kofeiinia jengillä kuluu: se on maailman laajimmiten ja eniten käytetty keskushermostoa kiihottava piriste. 🙂

Treenaamiseen sillä on havaittu olevan apua jonkin verran:

 

40-60 minuuttia ennen treeniä kun nautit 3 mg painokiloasi kohti kofeiinia, niin saat treeniisi jonkin verran (noin 2-3 %) hyötyä.

 

Jos siis painat esim. 65 kg, niin juo parin kahvikupin verran kofeiinia (195 mg) saadaksesi minipotkua reeniin.

Yksi kahvikuppi sisältää noin 85 mg kofeiinia.

Jos nautit kofeiinia treeniboosterina, niin nauti vain ennen kaikkein tärkeimpiä treenejäsi tai ennen aamutreenejä. Kofeiiniin voi nimittäin myös tulla toleranssi.

Pitkään käytettynä joudut todennäköisesti jossain vaiheessa lisäämään nautittua määrää saadaksesi piristystä ja tämä ei ole kaikkein optimaalisin vaihtoehto. 😉

Mikäli olet herkkäuninen, niin kannattaa nauttia päivän kofeiinit hyvissä ajoin ennen klo 16:sta.

 

Mitä ajatuksia teillä heräsi? Kuka muuten menee tänään treenaamaan? 😀

 

Pirtsakkaa viikkoa kaikille,
x Kipa

 

 

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: coachingkira_wellness ***

instagram

<3


25.4.2018

Hello world!

  • Posted By : delwigdi/
  • 1 comments /
  • Under : Uncategorized

Welcome to Oshine Sample Content Sites. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!


23.4.2018

Onko ok tuntea nälkää?

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

Pitää syödä tasaisin väliajoin niin, ettei nälkää pääse syntymään.

 

Näinkin on joskus neuvottu, kuulostaako tutulta? Vieläkin usein monen valmennettavan mieleen on juurtunut ajatus, että nälkää ei saisi syntyä. Pitää syödä niin, ettei nälkä pääse yllättämään.

Tämä ajattelumalli alkaa onneksi vähän siirtymään nykypäivän meisingin tieltä, kun tapetille on vahvasti nostettu oman kehon kuuntelu ja tietoinen syöminen. Nykyään korostetaan sitä, että kuuntele mikä itsellesi toimii.

 

Yhä silti moni vielä miettii, että onko ok tuntea nälkää. Saako nälkä syntyä vai
onko teoissa menty ihan metsään, jos sinulle tulee nälkä?

 

 

näläntunne pois

MIKSI NÄLKÄ SYNTYY?

Nälkä syntyy aivoissa, mutta tuntuu vatsassa. Meille syntyy nälkä, kun aivot bongaavat verensokerin laskun. Nälkä starttaa silloin, kun meillä ei ole määrältä tai laadulta riittävästi ruokaa. Nälkä siis tulee, kun energiat ovat vähissä.

Totta on, että tasainen ateriarytmi takaa sen, ettei nälkä kasva liian isoksi. Nykyään haasteita hommaan tuo se, että skippailemme helposti aterioita. Tällöin iltaa myöden nälkä kasvaa tolkuttomasti ja suusta saattaa hulmahtaa paljonkin energiaa alas.

Toisaalta myös meidän nälkä-kylläisyys -signaalit ovat heikentyneet tai häiriintyneet, koska saatamme vähän syödä mitä sattuu ja lennosta, nukumme keskimäärin melko huonosti, liikumme vähän, stressaamme tai emme keskity oman kehon kuunteluun.

Nälkä on aika simppeli juttu samalla, kun se ei ole ihan simppeli juttu: ihmisellä voi olla seitsemää eri nälkää, joiden tunnistaminen on hyvinkin olennaista esimerkiksi painonhallinnassa tai -pudotuksessa.

Seitsemän eri nälkää

Niin sanotusti oikea nälkä on kehon nälkä: konkreettinen verensokerin lasku, jonka aivot bongaavat. Joku voi tulla ärtyneeksi, jollekin tulee vilu, jotakuta heikottaa, jonkun ajatus jumittaa jne. kun verensokeri laskee.

Muut nälät ovat enemmänkin mielitekoja, tunteiden aiheuttamaa toimintaa tai opittuja tapoja.
Aistit herättävät myös nälkää, kuten silmän ja nenän nälkä. Näet kakkupalan ja sinun alkaa tehdä mieli kakkua. Tai haistat jonkun kanelipullan tuoksun ja sinun tekee mieli pullaa.
Suun ja vatsan nälkä taas liittyvät tunteeseen, että tekee mieli tuntea jokin ruoka tai sen suutuntuma suussa tai vatsalaukussa.
Sydämen nälkä liittyy vahvasti sosiaalisuuteen ja on täynnä erilaisia tunteita. Esimerkiksi tunnesyöminen liittyy sydämen nälkään, eli syöt jonkin tunteen aiheuttamana toimintana (ilo, suru, tylsyys).

Meillä on myös mielen nälkää. Se on jokin opittu tapa, kuten se, että lautanen pitää aina syödä tyhjäksi. Tai kahvin kanssa haluat aina jonkun leivoksen tai makean, koska mielestäsi ne kuuluvat yhteen. Mielen nälkä voi olla myös ajatus tai uskomus ruoasta, kuten se, että aina pitäisi syödä terveellisesti. Mielen nälkä sisältää helposti sääntöjä tai käsitystä siitä mikä on oikea/väärä/hyvä/huono ruoka tai tapa syödä. Mielen nälkää siivittää ajatus siitä, että ”pitäisi”.

Pitäisi syödä enemmän kasviksia. Pitäisi syödä terveellisemmin.

 

…että mihin niistä sitten kulloinkin syödä ja syödään – sepä se! 😀

 

näläntunne pois

ONKO OK TUNTEA NÄLKÄÄ?

On. Nälkä on meille luonnollinen tunne kropassa eikä sitä tarvitse pelätä. Eikä tarvitse huolestua, että safkaamisrytmissä olisi jotain keturallaan, mikäli koet nälkää. Nälkää saa syntyä ennen kuin syöt. Joskus on ollut valloillaan ajatus, että pitäisi syödä tasaisin väliajoin niin, ettei nälkä pääse yllättämään.

Itseasiassa joskus nälän tunnetta pitää jopa vähän sietää, mikäli sinulla esim. on selkeä painonpudotustavoite ja -tarve. Kun energiansaantia vähän vähennetään on aika luonnollista, että nälkää pukkaa. Sitä ei siis kannata pelätä. Mutta painonpudotustavoitteessakin on aina hyvä muistaa se, että kaikki lähtee rentoudesta.

 

Tärkeintä on säilyttää hommassa rentous:  mitä enemmän
kontrolloit ja stressaat syömisiäsi, sitä enemmän luontainen nälän säätely kropassasi
(ja mielessäsi) menee pieleen.

 

On hyvä huomata, että nälkä ei ole tasaista. Nälkä tulee ja menee. Nälän vaihtelu ei ole ongelma, ellet tee siitä sellaista. Rauhoita ruokailuhetkesi ja huomaa se, että syöt. Liian usein puuhaamme jotain samalla, kun syömme. Näin et keskity itse asiaan eikä nälkä-kylläisyys -signaali pääse kunnolla toimimaan. Saatat jopa syödä siinä hetkessä yli todellisen tarpeesi tai sitten ehkä hetken päästä on taas nälkä ja ihmettelet, että mitäs nyt. 🙂

 

SYÖ PUOLET PÄIVÄN RUOASTA ENNEN ILTAPÄIVÄÄ

Liian usein nipistämme joko aamupalasta tai lounaasta. Ne joko skipataan tai sitten ne ovat liian heppoisia. Syö puolet päivän ruoasta ennen iltapäivää: aamiainen, kunnon lounas ja yksi välipala.

Ja hei, syö lounaalla kunnon ruokaa! Ei mitään pussikeittohässäkkää, pikkusalaattia herneenversoista ja pavuista tai kuppikeittoja.

Jos illalla sinua vaivaa sikakova nälkä ja kaapin voisi imuroida tyhjäksi, niin syöt päivällä liian vähän. Syöt liian vähän päivällä myös silloin kun hassunhauskat mieliteot nostavat päätään. Lisäksi ole tietoinen iltaisin siitä, syötkö ehkä tapaasi: onko sinulla tapana ottaa illan ns. ”oma aika” sohvalla tai tietokoneen ääressä ja syödä samalla jotain, koska rentoudut siten?

 

 

Mitä ajatuksia teillä on aiheesta? 🙂
x Kipa

 

 

 

KURKKAA MYÖS:

Tyhjällä vatsalla treenaaminen ja rasvanpoltto

Treeni kaksi kertaa päivässä – onko ok?

 

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

instagram

Moikku!


20.4.2018

Treeni kaksi kertaa päivässä – onko ok?

  • Posted By : delwigdi/
  • 6 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Joku reenaa epäsäännöllisen säännöllisesti. Joku takoo tunteja putkeen kuin irttareita cheattipäivänä. Joku reenaa parikin kertaa päivässä. Mikä on kannattava määrä treenata?

 

MÄÄRÄÄ VAI LAATUA

Arjessa pitää olla liikettä säännöllisesti, se on totta. Mutta kaksi kertaa päivässä treenaamisesta ei tarvitse ottaa ressiä saadakseen tuloksia aikaiseksi.

Entäs silloin, jos sinulla on painonpudotustavoite? Palaan tähän kirjoitukseni lopussa.

 

treeni

 

On heitä, jotka haluavat/tykkäävät/jaksavat treenata aamulla ja toisen kerran vielä illalla. Ja sekin on ok. Treenimäärät riippuvat hieman ihmisestä, hänen liikuntataustastaan ja tavoitteistaan. Jossain vaiheessa itselläni tuli treenattua intensiivisesti sekä aamulla että illalla.

Ymmärrettävästi tämä oli silloin, kun siihen oli aikaa. Treenasin yliopistoaikoina tosi paljon (liikaa) ja saatoin tehdä aamutreenin väsymyksestä huolimatta.

Ei järkevää.

Viimeksi olen treenannut pari treeniä päivässä 5 päivänä viikossa (myöhemmin dieetin edetessä kuutena päivänä viikossa), kun treenasin Les Millsin Superstar-kisaan vuonna 2015.

Joo, väsytti mutta mentiin dieetti edellä.

Treenissä määrää tärkeämpi on laatu. Ei kande mennä väkipakolla roiskimaan treeniä, jos ei jumankekka vaan lähe.

On parempi treenata 30 minuuttia ajatuksen ja tarkoituksen kanssa, kuin heilua päätä pahkaa sinne päin 2 tuntia.

Kunto kohoaa treenaamalla kerran päivässä 3-5 kertaa viikossa lähtötasosta, treenin luonteesta, palautumisesta ja ruokailuista riippuen. Sama vanha tylsä viisaus tähänkin: kokonaisuus ratkaisee.

Suotakoon myös heille, jotka pari kertaa päivässä treenaavat heidän treeninsä. Mikäli aika ja energia antaa myöden, niin miksi ei.

Tärkeintä on, että ihminen liikkuu ja tykkää liikkua eikä liikunnasta tule suorittamista tai pakonomaista eikä siihen liity kehon signaalien ignooraamista.

 

 

treeni

JOS TREENAAT KAKSI KERTAA PÄIVÄSSÄ

Säilytä treeneissä selkeä ohjenuora: erottele aerobinen treeni ja salitreeni ja treenaa nämä erikseen.

Kahta salitreeniä päivässä ei ole tarpeen tehdä. Voit kuitenkin tehdä esimerkiksi aamulla salitreenin tai kovemman aerobisen treenin ja illalla mennä jollekin kehoa huoltavalle tunnille. Tällöin treenilukkariin tulee kehonhuoltoa tai palauttavaa treeniä.

Huoltavia tunteja voivat olla esim. venyttely, (air/hot)jooga, pilates tai jokin muu kehonhuoltotunti. Toki kevyt kävelylenkki on ihan ok.

 

Älä vedä kahta kertaa päivässä sellaista treeniä, minkä normaalisti tekisit kerran. 

 

Olen törmännyt muutamaan ihmiseen, jotka saattavat käydä BodyPumpissa kaksi kertaa päivässä: yksi setti aamulla/aamupäivällä ja toinen setti illalla.

Tivaisin tässä kohtaa syytä: miksi?

Muista treenin vaihtelevuus.

Lisäksi on hyvä idea pitää yksi kevennetty viikko per kuukausi, jolloin keskityt peruskuntoon (tyyliin kävelyä, iisiä höntsää) ja kehonhuoltoon.

Ja tee se hyvällä omallatunnolla. ♡

 

ENTÄ JOS HALUAT PUDOTTAA PAINOA?

Entä tarvitseeko painoa pudottaakseen treenata kaksi kertaa päivässä?

Ei tarvitse.

 

Painoa pudottaaksesi riittää, että olet arjessa aktiivinen ja liikkuminen on säännöllistä. Hoocee-treenejä sinun ei tarvitse tehdä. 

 

On hyvä pitää mielessä myös se, että sometimes less is more. #inhimillinenote

 

Treeni-iloa ja huikeeta viikonloppua kaikille,

x Kipa

 

KURKKAA MYÖS:

Toiveaihe: Kova treeni ja sen vaikutus hormonitasapainoon naisella

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: coachingkira_wellness ***

instagram

<3


19.4.2018

Leipä lihottaa?

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Yleinen

Toistuvasti ravintovalmennuksissa tulee eteen leipä – tai lähinnä se, että
valmennettava on lopettanut leivän syömisen.

Koska leipä lihottaa. 
Lihottaako leipä oikeasti?

 

LEIPÄ YKSINÄÄN EI LIHOTA

Ei se leipä yksinään lihota. On toki eri asia vetäistä pussi kerralla, kuin 1-2 viipaletta. Mutta kuten yleensä, myös tässäkin tapauksessa kokonaisruokavalio ratkaisee. Jos mietitään asiaa mustavalkoisemmin, niin leipä saattaa nostaa painoa, mikäli leipiä puputetaan ylimääräisinä välipaloina kaiken muun ruuan lisäksi.

Lisäksi on hyvä muistaa, että harva pupeltaa leipä ihan sellaisenaan. Myös leivänpäällisillä on väliä. Eli joskus nämäkin kalorit tipahtavat ruokavaliosta pois, kun leivän syöntiä vähennetään. Ei se ihan vaan pelkkä leipä siellä paina, vaan koko setti. 🙂

 

 

leipä lihottaa

 

LEIPÄ TURVOTTAA ?

No tämä voi olla totta, tästä moni raportoi. Turvotus on kuitenkin eri asia, kuin varsinainen lihominen. Turvotus voi tuntua suolistossa, mutta automaattisesti se ei tarkoita lihomista. Lisäksi Googletat minkä tahansa keskusteluketjun leivästä, niin jollekin sopii vaalea leipä ja jollekin tumma leipä. Joku on todennut, että leipä turvottaa eikä voi syödä sitä ollenkaan. Kas, voimme siis tehdä päätelmän, että olemme yksilöitä!

Leivän ruis, hiiva tai Fodmap-aineet saattavat turvottaa joitakin ihmisiä. Pöhö on kuitenkin eri asia, kuin rasvakudos.

Rasvakudosta kertyy meille siitä, että energiaa tulee koneeseen enemmän, kuin kulutamme tai rasva-aineenvaihdunta on jostain muusta syystä (esim. stressi, sairaus, lääkitys) häiriintynyt.

 

Leipä ei automaattisesti tarkoita samaa, kuin energiaylijäämä.

 

Leivästä on tehty automaattipahis, jota tulee vältellä. Ihan jokaisessa ravintokeskustelussa tulee esiin leipä. Kun sen on jättänyt pois tai se pitäisi jättää pois.

Yhä palataan siihen, että leipä yksinään ei lihota, vaam ruokavalion kokonaisuus ratkaisee.

 

leipä lihottaa

ET OLE EPÄONNISTUNUT IHMISENÄ, JOS SYÖT LEIPÄÄ

Ja se syyllisyyden tunne! Jestas, mikä syyllisyyden tunne leivän syöntiin liittyy! Miksi? Koska leipä on pahis. Se lihottaa meidät kaikki ja on tosi huono juttu syödä leipää. Koska hiilihydraatit.

Elintavat ovat aina kokonaisuus ja uskaltaisin väittää nykypäivän kiireen, stressin ja vähäisen unen yhdistettynä vähentyneeseen arkiliikuntaan olevan enemmänkin painon nousun juttu – ei leipä.

Toinen seikka on kiellot ja rajoitteet, tiiättekö. ”Älä mieti punaista”. Mitä tapahtuu?

NO SÄ MIETIT PUNAISTA!

Mikäli kiellämme itseltämme totaalisesti leivän, niin usein sitä todennäköisemmin alkaa tekemään vielä enemmän mieli. Siitä tulee peikko. Se kummittelee mielessä. Kun sitä sitten syömme, niin tulee morkkis ja helposti ajattelemme ”homman olevan jo pilalla”. Joten ehkä sitä menee vielä lisää – vähän sama ilmiö, kun helposti makean suhteen.

Siksi välillä toivoisin, että osaisimme höllätä otetta leivän – ja ylipäätään syömisen – suhteen siinä, että ottaisimme hieman rennomman asenteen.

 

Kokonaisuus ratkaisee eikä aina voida osoittaa yhtä tiettyä tekijää sormella.

 

Usko tai älä, se leipä saattaa hyvinkin mahtua sinne ihmiseloon.

 

Kivaa päivää,
x Kipa

 

Tsekkaa alennuskoodi Polarin tuotteisiin:

Käytä alekoodi Polar Shopin tuotteisiin!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

hyvinvointi

<3


17.4.2018

Aktiiviliikkuja & yrittäjä – onko mahdollista olla täysin vapaalla?

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Lemmikit, Perhe ja suhteet, Treeni, Yleinen

Aina välistä joku – itseni mukaan lukien 😃 – ihmettelee lepäänkö koskaan.
Onko mulla yrittäjänä vapaapäiviä ja ryhmäliikuntaohjaajana/aktiivi-ihmisenä lepopäiviä?
Avaan tässä blogautuksessa vähän ajatuksia aiheesta.

 

KUINKA MAHDOLLISTA ON YRITTÄJÄNÄ OLLA TÄYSIN VAPAALLA?

Osa tietää, että olen ammatiltani yrittäjä. Päiväni ovat kovin pirstaloituneet ja saatan olla vähän siellä sun täällä: päiviin mahtuu tyhy-toimintaa valmennuspäivistä luentoihin ja ihmisten liikuttamiseen, bloggaamista sekä somettamista. Lisäksi ohjaan ryhmäliikuntaa viikolla ja viikonloppuisin ja olen messissä erilaisissa tapahtumissa ja koulutuksissa.

Tähän lisäksi haluan olla koiran kanssa mahdollisimman paljon ja hoitaa Bossen hyvin, kuin myös treenata itse.

Päivän aikana katkoksia tulee jatkuvasti: viestit, mailit, soitot, laskut, ai niin sitä ja ainiin tota. Välillä tuntuu siltä, että voisi vaan jättää kaiken kesken ja lähteä aurinkorannalle reissuun.

 

Silti kaikesta vaan tykkää eikä mistään luopuisi. Joskus koen minäkin väsymystä. Harmillisinta on kuulla toisen ihmisen silloin sanovan minulle, että ”itsepä olet valinnut”.

Totta. Olen. Mutta se ei silti tarkoita sitä, että yrittäjän voimavarat olisivat äärettömät. Kaikki me olemme valinneet työmme ja sen, mitä päätämme tehdä.

 

lepopäivä

 

Joskus FitFashionin snäpissä joku kysyi minulta, että onko mulla päiviä, kun en tee mitään töitä. Hetken mietittyäni huomasin, että ei taida olla. Aina on jotain. Se, onko yrittäjän mahdollista olla kokonaan vapaalla mistään töistä on hyvä kysymys siksi, että sanoisin on.

 

Eri asia kuitenkin on se, että haluaako yrittäjä olla kokonaan vapaalla ja tekemättä ”mitään”.

 

 

STRESSI ON VALINTAKYSYMYS

Mä jäin oikein pohtimaan tätä lepopäivä- tai palautuspäiväkysymystä. Faktahan on, että tilaa tulee, jos sitä ottaa. Aika on sellainen resurssi, jota meillä kaikilla on saman verran, mutta miten sen käytämme tai sen kulun koemme on kaikille eri.

Usein multa ihmetellään, että ”miten hemmetissä sä jaksat tehdä vähän niinku kaikkea”?

Mun mielestä tähän liittyy olennaisesti juuri valinnat. Se, miksi olen valinnut yrittäjyyden. Tykkään toki yrittäjyyden tuomasta vapaudesta. Mutta eniten rakastan sitä, että koen työn merkityksellisyyttä. Koen, että teen tärkeitä asioita. Koen työni merkitykselliseksi ja työni kautta koen, että mulla on merkitystä.

 

Ja kun sä koet, että sulla itselläsi on merkitystä sä koet onnellisuutta.

 

Mun mielestä tässä on asian ydin. Siksi sitä jaksaa, vaikka välillä väsyttää – en kuitenkaan enää uuvu, kuten aikoinaan ”oman alan hommissa” valmistuttuani ekonomiksi.

Olen matkan varrella alkanut suhtautumaan stressiin ja kiireeseen hieman eri tavalla, kuin ennen. Ennen tartuin niihin. Annoin niiden ottaa valtaa: äkämystyin ja ahdistuin stressistä ja kiireestä. Kiire aiheutti stressiä.

Ei se nytkään tunnu kivalta, jos on kiire. Mutta voin valita tunnetilani kullakin hetkellä. Mun mielestä kiire ja stressi ovat itse luotuja: kiire on sitä, että ajankäytön suunnittelu on falskannut ja stressi on päätös säilyttää mieli levottomana.  Tiedän, olen minäkin hyvä stressaamaan halutessani. Mutta harvemmin enää haluan stressata liikaa ja väärällä tavalla. Olen lisäksi yhä huono ajankäytön suunnittelussani. 😀

 

Ennen ajattelin stressiä pelkästään pahiksena. Nykyään tiedän, että stressiä voi olla myös positiivista. Sellainen positiivinen stressi, joka tuo voimavaroja ei ole taakka, vaan siivet. 

 

Olen tehnyt tietoisen valinnan stressata vähemmän. Se ei tarkoita sitä, että antaisin aikataulujen paukkua enkä esimerkiksi pysy sovituissa aikatauluissa tai deadlineissa. Se ei tarkoita sitä, että olisin 24/7 naminamipusiousi vaahtokarkkihattaralinnassani ja miettisin, kuinka ihanaa elämä onkaan.

Nope. Se on lähinnä tiettyyn mindsettiin asettumista. Se on valinta, etten äkämysty ja ahdistu. Hengitän syvään ja rauhoitan mielen.

 

lepopäivä

Joskus mut voi myös bongata K&T-, Fit- ja Uniikki-lehdestä, joihin teen treenikuvauskeikkoja ja liikepankkeja tai kirjoitan asiantuntijalausuntoja. Tästä K&T-lehdestä löydät mun 15 minuutin lankutushaasteen.

 

VÄLIPÄIVÄ TREENISTÄ

Sama homma välipäivien suhteen. Suhtaudun nykyään niihin olennaisena osana jaksamista ja kokonaisuutta. Yhteen aikaan en pitänyt välipäiviä treenistä, sillä pelkäsin alisuorittavani. Ja lihovani. Tai olevani laiska.

Ei välipäivä ole laiskuutta. On oikein levätä silloin, kun tunnet itsesi todella väsyneeksi.

Minulla on tänään pitkästä aikaa välipäivä. <3 Olen jo jonkun aikaa takonut jumppia ja töitä ilman yhtäkään puhdasta vapaapäivää. Olen sijaistanut viime viikkoina todella paljon, joten tunteja on saattanut olla yhtenä päivänä kahdessa eri paikassa.

Siihen tietenkin oman elämän kuorma ja työt.

Tänään minua väsytti niin sairaasti, että jään kotiin. Toisaalta välipäivä tulee hyvään aikaan, sillä odotan kahta eri lähetystä kotiin, joten pitää olla kotona kytiksellä. Lisäksi laskutukseni laahaa taas, joten se täytyy hoitaa tänään. 😀

Treenit kuitenkin saavat jäädä väliin.

 

On tärkeä taito kuunnella itseään ja osata vetäytyä silloin, kun oikeasti huomaa väsymisensä merkkejä. Joidenkin meistä pitää oppia se, olemalla itselleen armollisempi ja lempeämpi. 

 

lepopäivä

Bosse jo itsessään on mun lepo. Rakastan tota sinttiä, kattokaa kun se on ollut pieni! <3

 

Onko yrittäjän ja aktiiviliikkujan mahdollista olla vapaalla? Kyllä on. 🙂

 

Muistakaa olla itsellenne lempeitä!
x Kipa

 

 

Tsekkaa myös nämä:

Käytä alekoodi Polar Shopin tuotteisiin!

Energisempi ja aktiivisempi arki – liity sivustoon Facebookissa!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

hyvinvointi

<3


16.4.2018

Tiedätkö kuinka aktiivinen olet? Käytä alekoodi Polarin tuotteisiin!

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Tyyli ja kauneus, Yleinen

^ Treeni ei ole tehokasta, jos ei siinä tule hiki!
^Ei kannata lähteä, kun ei vois tehdä, kuin vain lyhyen aikaa.
^ Tänäänkään en kerkiä treenaamaan.
^ Mä en halua olla mikään fitness, vaan että mulla olis hyvä olo.
^ Mä en halua asua siellä salilla.

 

Aika tuttuja juttuja valmennuksista, kuulostaako sinusta tutuilta ajatuksilta? 🙂 Meillä on nykyään helposti tietynlaisia uskomuksia siitä, että olisi jokin oikea tapa liikkua. Esimerkiksi juuri vähän aikaa sitten yhdessä valmennuksessa juteltiin esille se, että ”salilla tulee treenata ainakin tunnin tai puolitoista”.

Käsitys aina vähän muuttuu, kun tässäkin tapauksessa henkilöltä kysyy, että miltä kuulostaisi maksimissaan 35-45 minuutin treeni? Ei välttämättä vaan ole tullut ajatelleeksi, että oikeasti vähempikin voi riittää.

Ei siellä salilla asustaa tarvitse! Vielä vähemmän mennä salille, jos ei vaan ole sun juttu. Liikkua ihmisen pitää, se on fakta. Se ei silti tarkoita sitä, että sun pitää lähteä suorittamaan tyyliin väkipakolla ja hampaat irvessä jotain hoocee-ohjelmaa, johon sulla ei ole motivaatiota – sitä kuuluisaa sisäistä draivia juu nou.

 

Jokainen askel on kotiin päin: tärkeintä on, että on aktiivinen.
Suuri hyöty tulee jo siitä, kun nouset sohvalta tai tuolilta ja liikehdit.

 

Jos nyt vielä oma arjen aktiivisuussankaruus askarruttaa, niin ihana ihana Polar antoi mulle luvan tarjota lukijoilleni tuotteita heidän shopistaan alennettuun hintaan!

 

Siispä lukaise blogin lopusta, miten saat mm. nykyisestä lempparimittaristani, Polar A370 aktiiviisuusrannekkeesta, -20 % alea.

 

 

arkiliikunta

Suhtaudu niin, että arkiliikunta on sun kaveri. Se jeesaa sua saamaan virkeyttä ja jaksamista arkeesi. Saat paremman mielialan, lihaskireydet vähenee ja huomaat, että oikeastaan oman kehon liikuttaminen tuntuu aika mukavalta. Liikunnan pitää tuoda sulle energiaa – ei viedä sitä. (Kuva: Veera Kurittu)

 

 MISTÄ TULEE TAVOITE 10 000 ASKELTA PÄIVÄSSÄ ?

Muutamia painonhallinta- ja elämäntapamuutosryhmiä vetäneenä huomaan, että joitakin 10 000 askeleen raja ahdistaa. Kyseinen määrä askelia on iskostunut sekin meidän päähän vähän pakotteena  ja siitä on tullut yksi niistä mittareista, joilla me voidaan päätellä olevamme epäonnistuneita tai onnistuneita ihmisiä.

 

On tosi helppo mollata itseään siitä, että ”vaan 7689 askelta! No ei tullut ees
kymppitonni täyteen – surkea päivä!”

 

Eihän se päivä surkea ole. Ei vain tullut 10 o00 askelta täyteen.

Mun mielestä siihen kandee suhtautua arvottamatta ja vaan ohjenuorana. 10 000 askelta saanee alkunsa olympiavuodelta 1964, kun japanilaiset struuttasivat markkinoille askelmittarin nimeltä manpo-kei (kymmenen tuhannen askeleen laskuri).

Perinteisesti 10 000 on pidetty japanilaisten keskuudessa onnea tuottavana lukuna.

Eli ei se sun ihmisarvoon kyllä vaikuta ja sun päivä on varmasti ollut tosi kiva. <3 #inhimillinenote

 

Sitä voidaan kuitenkin pitää hyvänä suosituksena, koska askeleen pituudestasi
riippuen 10 o00 askelta on sellaiset 7-7,5 km. Se tosi hyvin. 🙂

 

arkiliikunta

Jos ei askelia kerry muutoin tarpeeksi, niin ala tekemään liikuntaa työksesi…tsik tsik.

ÄLÄ ODOTA ITSELTÄSI LIIKAA, VAAN JAA TAVOITE PIENEMPIIN OSIIN

Odotukset. Just ne, jotka aiheuttavat rimakauhua. Joo, ihmisellä pitää olla tavoitteita, kyllä!

Mutta tavoitteiden tulee olla omia tavoitteitasi, ei kenenkään muun asettamia. Halun tehdä, toteuttaa ja puuahta tulee lähteä susta itsestäsi, ei ulkoisesta pakotteesta. Sun tulee haluta omaa hyvinvointiasi ja hyvää oloasi ja aktiivisesti luoda sitä sekä mahdollisuuksia siihen.

Toisekseen tavoitteiden pitää olla realistisia: on turha asettaa tavoitteeksi sellaista, joka ei voimavarojen vähäisyyden tai ajan puutteen vuoksi ole mahdollista. Ressihän siitä tulee. Ja motivaatio karkaa.

Kolmannekseen sun tavoitteiden pitää peilata sun omaa lähtötilannetta ja -tasoa. Ajatuksena: ei tarvitse lähteä täysillä pyrkimään siihen kymppitonnin askelmäärään, jos sun askeleet ovat tällä hetkellä jatkuvasti 5000 tai alle askeleen hujakoilla.

 

Aloita pienemmästä, se riittää kyllä. Tärkeintä on se, että ylipäätään lisäät aktiivisuutta.
Aloita ensin esimerksi siitä, että lisäät askelia pikkuhiljaa.

 

Polar A370

 

HOMMAA ITSELLESI POLARIN TUOTE  -20 % ALELLA!

Ja sit viikon siistein uutinen! Mä rakastan Polaria. Mulla on syntynyt kyseiseen lafkaan tunneside vuodesta 2000, kun hommasin ensimmäisen sykemittarini. Polar on kautta rantain ollut mielestäni helppokäyttöinen ja toiminnoiltaan riittävä kulloiseenkin tarpeeseeni.

Mitä te ootte mieltä?

Mun ensimmäiset Polarit olivat M21 ja M22. Näillä mentiin 5 vuotta putkeen, kunnes markkinoille tuli FT60 (mulla oli violetti ja valkoinen – what can I say, tykkään tekniikasta 😀 ) ja Polar Loop.

Nykyään multa on löytynyt ranteesta aina joko A360 tai M200, kunnes tuli A370 ja jatkossa ruksutetaan sillä. <3

 

MITEN A370 EROAA A360:STA?

POLAR A370:stä voidaan ajatella päivitettynä versiona A360:stä. Varmaan eniten käyttäjiltä tullut palaute koskennee GPS:n puuttumista.

 

  • A370:ssä on mahdollisuus käyttää puhelimen GPS-mittausta matkan mittaukseen
  • 24/7 sykkeenmittaus: Polar A370 mittaa sykettä automaattisesti viiden minuutin välein liikkeessä ja levossa. Ranneke tunnistaa, kun liikut reippaammin, jolloin laite mittaa sykettäsi tiheämmin. Kun päivän aktiivisuus yhdistetään treeniaktiivisuutesi seuraamiseen saat kokonaisvaltaisemman ja luotettavamman kuvan päiväsi kulusta.
  •  A370 sisältää Sleep Plus -toiminnon: Käytännössä toiminto on ihan sama kuin muissakin mittareissa, mutta Polar tarjoaa Polar Flow:n kautta muita paremmat mahdollisuudet analysoida unta. Unen katkonaisuuden perusteella uni arvostellaan asteikolla 1-5.
  • Jos bongaa vielä kaupasta A360:n, niin se maksaa tällä hetkellä n. 140-160e. Kun hankit alla olevalla koodilla A370:n laite kustantaa 159,20 € eli mielestäni kannattaa investoida!

 

Koodilla COACHINGKIRA saat Polarin shopista esimerkiksi A370 aktiivisuusrannekkeen TAI MINKÄ TAHANSA POLARIN TUOTTEEN -20 % alennuksella. Käy kahmaisemassa omasi jo tänään!

Tarjous on voimassa 16.4.-23.4.2018 eikä koske Polarin hevostuotteita. 

 

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Energisempi ja aktiivisempi arki – uusi ryhmä Facebookissa!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

instagram


energisempi arki
15.4.2018

Energisempi ja aktiivisempi arki – liity sivustoon Facebookissa!

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Yleinen

ENERGISEMPI JA AKTIIVISEMPI ARKI

Innostuin pistämään uuden Facebook-sivuston pystyyn. 🙂 SAA ja PITÄÄKIN jakaa – kutsu kaikki kaverisi mukaan, joille toivot energiaa ja jaksamista päiviin! <3
Linkki sivustoon:
https://www.facebook.com/jaksaparemminarjessa/

SIVUSTON TARKOITUS JA TARINA

Nykyään liikunta mielletään hyvin irrallisena osana elämää: liikunta on jotain, jota mennään harrastamaan jonnekin tilaan tai paikkaan tiettynä ajankohtana. Ihminen on luotu liikkumaan ja liikehtimään, liike on ihmiselle luontaista.
Liike on myös lääkettä, kun sitä saadaan oikea annos oikeaan asiaan.
Liikuntaa ja aktiivisuutta ei tulisi nähdä vain irrallisena suoritteena, vaan liikkeen, liikkumisen ja liikehdinnän tulisi olla meidän jokaisen arjessa. Säännöllisinä annoksina pitkin päivää.
Elämäntyylistämme on tullut yhä passiivisempaa. Moni meistä istuu työkseen, jonka lisäksi ihminen on etevästi keksinyt erilaisia järjestelmiä liikkua energiaa säästäen paikasta A paikkaan B.

Miksi arkiaktiivisuus kannattaa?

Koska arkiliikunta kattaa tutkimuksissa peräti 95 prosenttia päivittäisen energiankulutuksen vaihtelusta kuntoliikunnan selittäessä vain 5 prosenttia päivittäisen energiankulutuksen vaihtelusta.
Me suomalaiset vietämme autossa keskimäärin 1 tunnin ja 6 minuuttia päivässä. Työpäivän aikana toimistotyöntekijän lihakset ovat passiivisena keskimäärin 67 % ajasta, parhaimmillaan jopa 90 % ajasta. (Pesola 2013)
Istuminen ja vähäinen arkiliikunta voivat itsenäisesti lisätä terveysriskejä. Passiivinen arki helposti nollaa treenaamisen terveyshyödyt: vapaa-ajalla tulisi treenata melko huikeat määrät kumotakseen passiivisen elämäntyylin terveyshaitat.
Kahdeksan tuntia päivässä istuvien pitää tutkimuksen perusteella harrastaa 60–75 minuuttia kohtalaisen raskasta liikuntaa päivittäin, jotta istumisen terveyshaitat kumoutuvat.
Aktiivisuuden olisi siis olennaista olla osa meidän arkeamme pitkin päivää.
Jokainen askel tai liikehdintä on kotiin päin: tärkeintä on, että olet aktiivinen ja myös liikehdit spontaanisti.
Tätä varten on perustettu ryhmä Energisempi ja aktiivisempi arki – motivoidakseen meitä liikkumaan enemmän arjessa.
Kutsu siis KAIKKI tuttusi mukaan, joille toivot energiaa ja jaksamista päivään.
Tervetuloa ryhmään!
#jaksaparemminarjessa
x Kipa

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Et tarvitse mitalia pysyäksesi yhtä hienona, kuin olet

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

instagram

<3


15.4.2018

Et tarvitse mitalia pysyäksesi yhtä hienona, kuin olet

  • Posted By : delwigdi/
  • 7 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

Nykyään on mahdollista kisata vähän kaikesta: ”Paras myyntitykki”, ”Vuoden työntekijä/koulutoveri”, Vuoden kannanottaja”, ”Vaikuttavin somettaja”, ”Paras pannukakku/pizzapohja” ja mitänäitänyton.

 

Tai sitten, kuten eilen, viettää iltaa odottaen Inspiration Blog Awardsien palkintojen jakoa alkavaksi. Palkintojen jako alkoi muuten kategorialla, jossa itsekin olin ehdokkaana eli ”Vuoden energisin”.

 

voitto

KUN VOITTOA EI TULE

Rehellisesti olen ollut FitFashionilla nyt reilun vuoden ja sitä ennen kirjoitin Terveysblogia vuodesta 2012. Blogiyhteisötalliin siirtyminen on tehnyt sen, että omasta näkyvyydestään on pidettävä hälyä aivan eri levelillä.

Blogiyhteisöön siirtyminen on tehnyt myös sen, että kaikenlainen kisailu – kuten vaikka Awardsit – ovat astuneet kuvaan tai mahdollistuneet.

Mielestäni on hyvä, että jonkin sortin mittareita ja tunnustusta jaetaan. Bloggaamiseen kuluu aikaa ja efforttia. On hieno tunne saada tunnustusta omasta työstään ja me kaikki ihmiset tarvitaan palautetta.

 

voitto

Voitto on myös saada ympärilleen hauskoja ja energisiä tyyppejä.❤🙏

 

Samaan aikaan on oltava vahva. Tunnettava itsensä ja tiedettävä omat skillsit. Seisottava tekojensa ja sanojensa takana ilmankin, että pokaalia koskaan napsahtaisi.

 

Kun voittoa ei gaaloissa, galakseissa tai porukkapippaloissa paukukaan oletko alisuoriutunut? Etkö olekaan tehnyt riittävästi? Etkö tehnyt oikein? Etkö riittänyt?

 

Kyllä sinä olet tehnyt tarpeeksi: olet tehnyt juuri sen, jonka olet voinut siihen hetkeen ja sen hetken voimavaroillasi ja osaamisellasi tehdä. Et siis millään muotoa ole alisuorittaja.

Vaikka ihmiset tarvitsevat palautetta ja kannustusta voi se ilmetä niin monella muulla tavalla, kuin mammonalla ja parrasvaloissa.

 

voitto

KUN KATSOO YMPÄRILLEEN VOI NÄHDÄ VOITTONSA

Haluan sanoa sinulle sen, että jos koskaan epäilet itseäsi nosta pääsi urheasti takaisin pystyyn. Katso ympärillesi ja huomaa, kuinka sinulla on kannustavia ihmisiä ympärilläsi. On monta ihmistä, joita sinä kosketat. On monta ihmistä, joita sinä kohtaat päivittäin – joko pidemmän tai lyhyemmän hetken.

Meidän on mahdollista saada palautetta jatkuvasti ympäriltämme: voitto tehdään kussakin hetkessä, kussakin kohtaamisessa.

Lisäksi joku kerta voit havahtua siihen, että kaikki aikaisemmat kohtaamiset kantavat myös tässä hetkessä.

Jos miettii esimerkiksi eilistä gaalaa ja sitä, että olin itse päässyt yhdessä vuodessa ehdolle kyseisiin hippoihin, niin onhan se massiivisen upeeta!

 

Ne kohtaamiset, jotka matkani varrella on ollut niin henkilökohtaisen elämäni, ryhmäliikuntaohjaaja tai valmentajajaelämäni tai blogielämäni kautta saavat rintaani suuren kiitollisuuden tunteen.

 

Ei se voitto ole itse pysti: voitto on se tuki, joita sain teiltä huikeilta lukijoilta, rakkailta ystäviltä, perheeltä ja suvulta, tutuilta, jumppapuolen supertyypeiltä…

…kiitos! ♡

Se on se voittopokaali. Pokaali, joka ei päädy pölyttymään hienona muistona kaapin päälle, vaan joka kulkee messissä sydämessä.

Ja kun katsot ympärillesi voit nähdä, että säkin olet voittaja. ❤

 

Aurinkoista päivää kaikille!

x Kipa

 

Ps. Ja hei, ISOISOISOT HUIKEAT ONNITTELUT Nanalle, joka on eilen palkittu kategoriassa Vuoden Energisin! Nana on kyllä yks puuhastelija. ❤

 

 

LUE MYÖS:

Hifistely – Onko meillä vaan liikaa kaikkea?

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

instagram

<3


12
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen?
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä?
  • Tsekkaa kirjoitussarja! Säännöllinen ateriarytmi, suositukset ja aterioiden koostaminen
  • Kuinka saada motivaatiota lisää ja miten pitää motivaatio yllä?
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Arkistot
  • joulukuu 2018
  • marraskuu 2018
  • lokakuu 2018
  • syyskuu 2018
  • elokuu 2018
  • heinäkuu 2018
  • kesäkuu 2018
  • toukokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • helmikuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • elokuu 2017
  • heinäkuu 2017
  • kesäkuu 2017
  • toukokuu 2017
  • huhtikuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • helmikuu 2017
  • tammikuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015
  • lokakuu 2015
  • syyskuu 2015
  • kesäkuu 2015
  • toukokuu 2015
  • maaliskuu 2015
  • helmikuu 2015
  • tammikuu 2015
  • lokakuu 2014
  • maaliskuu 2014
  • joulukuu 2013
  • maaliskuu 2013
  • marraskuu 2012
  • toukokuu 2012
Meta
  • Kirjaudu sisään
  • Sisältösyöte
  • Kommenttisyöte
  • WordPress.org
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen? 27.12.2018
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista? 5.12.2018
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä? 4.12.2018
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaa uutiskirje!

Hae sivuiltani
Terveysblogi 2020