TerveysblogiTerveysblogiTerveysblogiTerveysblogi
Verkkokauppa
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
tulevaisuus
30.6.2017

Tulevaisuus – missä sinä haluat olla tulevaisuudessa?

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Yleinen

14-kesäinen ja määrätietoinen

Hei kuinka moni on tehnyt itselleen ihan rehellisen pitkän aikavälin suunnitelman? Tai lyhyemmän ajan? Mitä asioita suunnittelette?

Itse olen pienestä pitäen ollut hyvin määrätietoinen. Tiesin jo pienenä, että kaupalliseen alaan tähdätään. Markkinointialalle. Totta kai sitä ennen oli pienen tytön unelmia ryhtymisestä näyttelijäksi tai laulajaksi. Olisin halunnut näytellä saippuasarjoissa. 😀

 

tulevaisuus

 

14-vuotiaana tiesin, että opiskeluista valmistuttuani ostan oman kämpän Helsingistä Mannerheimintien varrelta. Tiesin myös, että haluan valmistua personal traineriksi suunnilleen samoihin aikoihin, kun valmistun kaupallisista opinnoista.

Minulla oli jostain tullut ajatus jo 14-kesäisenä, että 27-vuotiaana olen tehnyt tämän kaiken ja olen kerinnyt olla työelämässä ja menestynyt urallani.

Mitä tavoitteita teillä on ollut?

 

tulevaisuus

Määrätietoisuudesta rennompaan otteeseen

Voitte vain kuvitella, kuinka määrätietoisuus parhaimmillaan voi kääntyä kovaksi suorittamiseksi ja tavoitekeskeiseksi elämäksi. Jos tavoitteita ei saavuta – tai vielä parempi, ylitä – on jotenkin vähemmän.

Aina aika ajoin pysähdyn miettimään mitä kaikkea tässä on tullutkaan tehtyä. En ajatellut, että ryhtyisin koskaan yrittäjäksi. Tein sen päätöksen itseasiassa juuri 27-vuotiaana ollessani pettynyt siihen, että työelämä omalla kohdallani ei ollutkaan sitä mitä olin silloin aikoinaan päähäni pläänännyt sen olevan.

Olinko vain valinnut väärän tien? Oliko omassa työskentelytavassani tai ajatuksissani jotain vikaa? Vai mistä johtuu, että paloin loppuun, voin huonosti ja päätin hypätä työsuhteesta yrittäjäksi?

En usko. En usko, että olin tehnyt väärin. Olin kulkenut juuri sen matkan, mikä minun tulikin kulkea. Matkan varrella olin vain saanut itse täsmennettyä itselleni omat arvoni ja sen, mikä elämässä on itselleni tärkeää.

Olen oppinut vihdoin sen, että välillä voin ottaa rennommin. Tulevaisuudesta ja tavoitteistani tinkimättä. Se, että otan rennommin antaa aikaa nähdä ympäriltä paljon enemmän erilaisia asioita. Sellaisia, joita ei aina osaisi bongata ohikiitävistä maisemista.

On opettavaista osata höllätä nyörejä. Se pakottaa sinut hyvällä tavalla ymmärtämään ja kuuntelemaan itseäsi: ei vain silloin, kun olet vahva ja elinvoimainen, vaan myös silloin kun olet heikoimmillasi.

 

tulevaisuus

Tulevaisuus | Mikä elämässä on tärkeää?

Tähän ei ole oikeaa vastausta. Meillä kaikilla tärkeät seikat muodostuvat eri tekijöistä ja ominaisuuksista. Siksi on niin upeaa törmätä silloin tällöin esimerkiksi vanhoihin koulututtuihin tai entisiin kavereihin ja nähdä mitä heistä on tullut. Tai miksi he ovat tulleet.

Onko elämässä tärkeää sitten suunnitelma? Onko ja kuinka tärkeää todella suunnitella elämäänsä kolmeksi, viideksi, kymmeneksi tai 20 vuodeksi eteenpäin?

Mielestäni on, se on tärkeää. Jos en olisi omia tavoitteitani koskaan suunnitellut ja itselleni kirkastanut en todennäköisimmin olisi tässä pisteessä tällaisena.

Ja on hyvä muistaa, että suunnitelmiaan voi sitten muuttaa aina matkan varrella – ei se elämä ole niin vakavaa! 🙂

 

Mikä siis sinulle on tärkeää? Missä sinä haluat olla 10 vuoden päästä?
x Kipa

 

PS: Vielä tämän viikon kerkiät osallistua herkun korvike -arvontaan ja voittaa boksillisen Questbareja! <3

 

Edellinen kirjoitukseni:

Koordinaatiokyky | Koordinaatioharjoituksia lenkille – tsekkaa video!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


himoliikunta
30.6.2017

Koordinaatiokyky | Koordinaatioliikkeitä lenkille – tsekkaa video!

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Koordinaatio ja koordinaatiokyky

Koordinaatiokyky ja -harjoittelu kuulostaa helposti tosi monimutkaiselta ja isolta suoritukselta. Se, että treenataan koordinaatiota täytyy parhaimmillaan tarkoittaa sitä, että pitää olla joku hoocee-treenaaja.

Ei pidä!

Teimme eilen valmennettavani kanssa aurinkoisen päivän kunniaksi ennen suorituskykytestejä puistossa muutaman simppelin koordinaatioharjoituksen.

Eilen minulla itsellänikin oli juoksuvalmennus Leppävaaran Urheilukentällä. Teimme valmentajan kanssa kaikenlaisia kivoja koordinaatioharjoituksia alkuun. Sellaisia perushyviä, kehoa erinomaisesti valmistelevia harjoitteita. Lopuksi kuvasimme juoksuani ja analysoimme askellusta. 🙂

Eilisestä innostuneena ajattelin koota pienimuotoisen koordinaatioharjoitteluvideosarjan – eli tsekkaa YouTube ja sieltä Coachingkira-videot!

 

koordinaatiokyky

 

Koordinaatioharjoituksia lenkille

Tässä ensimmäiset 3 liikettä, simppeliä ja tehokasta!

Voit tehdä liikkeet ennen lenkkiä, lenkin aikana tai jälkeen. Lopuksi voit tehdä ihan vaan kostoksi muutaman mäkivedon. 🙂

 

 

Eli ei sun pidä olla menossa tyyliin joihinkin yleisurheilukisoihin, ja SITTE vasta alkaa TOSISSAAN reenata koordinaatiota! 😀

 

Mitä koordinaatiokyky tarkoittaa?

Koordinaatio tarkoittaa kykyä säädellä lihasten yhteistoimintaa. Siitä voidaan käyttää myös käsitettä taito. Koordinaatiokyky siis ilmenee liikkeissä taitavuutena ja tekniikkana.

Tässä onkin yksi hyvä syy harrastaa liikuntaa, sillä liike ja liikkuminen parantaa ihmisen koordinaatiokykyä.

 

koordinaatiokyky

Mitä kaikkea koordinaatiokyky pitää sisällään? 

Koordinaatiokyky käsittää kehosi kyvyn reagoida erilaisiin treeniärsykkeisiin.

Lisäksi se tarkoittaa sitä, että osaat tiedostaa kehon eri asentojen ja asennon muutoksia.

Koordinaatiokykyyn liittyy olennaisesti myös tasapaino ja kykysi ylläpitää tasapainotilaa eri liikkeissä ja asennoissa. Kuin myös taito löytää uudelleen tasapaino sen järkähtäessä.

Ihan jo liikkeestä liikkeeseen vaihtaminen vaatii meiltä koordinaatiokykyä. Joskus tarvitset myös rytmittämiskykyä: osaat suorittaa liikkeet oikeaan aikaan ja tarkoituksenmukaiseen rytmiin.

On myös olennaista, että osaat yhdistellä erilaisia liikkeitä kokonaisuuksiksi ja että osaat erotella jännityksen ja rentouden oikeanlaista vaihtelua.

Lisäksi koordinaatiokyky tarkoittaa liikkeen suorittamisen sujuvuutta ja taloudellisuutta – ettet hutki menemään turhaa ylimääräistä energiaa kuluttaen ja väsy ennen aikojasi.

Koordinaatiokyky tarkoittaa myös sopeutumiskykyä, eli kehosi kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja olosuhteisiin.

 

…oletko koskaan miettinyt, miten paljon liikkuessa oikeastaan tulee tehtyä kaikenlaista?! 😀

 

Jatkoa piisaa, kunhan koiranpennun kanssa hääräilyiltä kerkiän! Tänään olemme päiväreissulla Oulussa – haemme Bossen VIHDOIN kotiin! <3

Kirjoitetaan siitäkin sitten vielä oma lukunsa kuvineen päivineen – kamerahan on jo pakattu! 😀

 

Koordinaatiota loppuviikkoonne,
x Kipa

 

PS: Vielä tämän viikon kerkiät osallistua herkun korvike -arvontaan ja voittaa boksillisen Questbareja! <3

 

Edellinen kirjoitukseni:

Ota iisii, elämä on liian siistii!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


salitreeni
28.6.2017

Liikunnan ilo – paras ilo!

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Tyyli ja kauneus

Terveisiä Kauneus & Terveys -lehden kuvauksista!

Tänään oli aamusta Kauneus & Terveys -lehden kuvaukset. Kuvailtiin vähän treeniliikkeitä ja -videota. Parasta oli aurinko! Ihan huikee AU-RIN-KO! <3 Aurinkosta syntyi tänään mun oma liikunnan ilo!

Kuvaukset oli vielä meren äärellä laiturilla. Ah.

Tiedättekö sen fiiliksen, kun kaikki vaan on keskimäärin mukavampaa aurinkoisena päivänä. Toki sadekin on ihana ja talvi on hienoa aikaa, mutta kesää ei voita mikään. 🙂

Mistä oikeastaan ajatus tämän päivän kirjoitukselle lähti oli se, että tuli puhetta Kauneus & Terveys ja Voi Hyvin -lehden toimittajan, Annan, kanssa puhetta siitä, kuinka parhaimmillaan liikuntaan suhtaudutaan todella vakavasti. Ei saisi hymyillä, kun treenaa – muuten ei ole tarpeeksi kova treeni.

Missä nykyään on liikunnan ilo?

 

liikunnan ilo

Sain kuvauslahjaksi vähän kauneudenhoitotuotteita. Vähänkö musta tulee nyt kaunis! 😀 (??)

 

Pois alta!

Onhan se melko hupaisaa nykyään, kuinka liikuntaa ja liikkumista suoritetaan. Nyt kun olen taas päässyt aamu-uintien makuun, niin muistan miksi ylipäätään ne joskus lopetin.

Kyllästyin siihen, että jengi konkreettisesti ui sun päälle altaassa. Lisäksi kyllästyin siihen, että sitä uintia pitää suorittaa ennen näkemättömällä apinanraivolla. Vaikka mulla on uidessani lippa päässä, niin silmäni ovat täynnä kloorivettä. Jengi kun pärskii ympäriinsä, koska kiire. 😀 😀

Kun koko touhu on niin vakavaa! Ja siis tämähän ei tarkoita sitä, etteikö joskus voisi treenata mukavuusalueensa ulkopuolella ja vähän vakavoitua. Mutta jos jo aamu lähtee kyseisellä raivoenergialla käyntiin, niin miten loppupäivän fiilareiden käy?

Herättääkö ajatuksia tai kokemuksia kellään? 🙂

 

liikunnan ilo

Kyllä se treeni perille menee, vaikka vähä hymyiliski!

 

Liikunnan ilo | Ei siinä kerkiä hymyillä!

Aika klassista – ei siellä salilla kerkiä kyllä hymyileen, ku siellä pitää vääntää! 😀

Joo, totta kai. Mutta saa siellä mestoilla olla kivaakin. 🙂 Nykyään liikuntaa ja liikkumista siivittää supertehokkuus.  Tehokkuus tarkoittaa käytännössä sitä, että ei kerkiä olla hauskaa: jos hymyilee ei treenaa tosissaan!

Jollain viisiin sen huomaa myös ryhmäliikuntatunneilla, liekö se sitten johtuu tuntien konseptoitumisesta. Mutta aika usein saa kuulla kollegoilta huolestuneita purkauksia siitä, että joku asiakas on tuhahtanut koregrafiavirheestä.

Faktahan nimittäin on, ettei se treenin teho mene pilalle ihan pienistä koreomokista – eri asia on sitten jos läpi tunnin on hoopoilua ja toilailua eikä tunnuta kunnioitettavan asiakkaan vapaa aikaa. <3

 

Kun mun näkemys on oikeassa ja sun väärässä

AIJOO, ja mun suosikkitopikki tänä päivänä on ruokavaliot. Terveydestä ja erityisesti ravintojutuista väitellään enemmän, kuin koskaan – mitä kärkkäämmin sen messevämpää!

Mielipiteitä jaetaan miltein ilman suodatinta erityisesti somessa, mutta myös kaikenlaisessa vapaamuotoisessa kommentoinnissa.

 

liikunnan ilo

Nyt myös mun tukasta tulee tosi kaunis! <3 😀

 

Silmät tuikeena tarkkaillaan onko jengin syömä sapuska oikein vai väärin. Tästä oikeasti väännetään kättä, ja perusteluksi riittää, että ”itse sain vaivani katoamaan” tai ”kaveri kertoi toimineen”. Tämä voi osittain olla oikeasti myös vaarallista: tuleekin aina tarkastella asioita tapauskohtaisesti, eikä kenenkään muun mututuntuman kautta. Mikäli epäilee jonkun ruoka-aineen epäsopivuutta, niin testeihin.

On hienoa, että apua ja ideoita jaetaan – ehdottomasti! Mutta lähinnä haluan tuoda esiin kiistelynomaisen ehdottomuuden erilaisia asioita kohtaan, esimerkkeinä maitotuotteet, gluteeni, sokeri, makeutusaineet, säilöntäaineet jne.

Tällä nojalla ihmiset saattavat tölvästä aika karuakin tekstiä tuntemattomille. Ja se voi oikeasti satuttaa – ilo on siitä silloin kaukana.

Kirjoitinkin tästä pilkunviilauksesta aikoinaan, sillä välillä terveydestä, hyvinvoinnista ja liikkumisesta tuntuu kadonneen suureksi osaksi ilo.

Emme juurikaan enää elä hetkessä, vaan mietimme alati miten optimoida treenin tehokkuutta, rukata ruokavaliota vielä tarkemmaksi tai mikä parasta: neuvoa muita, miten pitäisi tehdä, koska ”musta tuntuu tältä ja mulla tää toimii” – ja koska muut tekevät mielestämme väärin.

 

liikunnan ilo

Mihin näitä kaikkia ees käytetään?! 😀

Emme esimerkiksi muista aina nauttia tavoittelemastamme painonpudotuksesta tässä hetkessä, koska vielä pitäisi saada muutama kilo pois. Emme ole koskaan tyytyväisiä juoksuvauhtiimme, koska aina voisi olla nopeampi. Emme oikeastaan osaa olla tyytyväisiä edes pieneen määrään liikuntaa, sillä aina pitäisi tehdä enemmän.

 

Pitäisi varmasti…mutta tarvitseeko?

Aina löytyy helposti ”sitku”.

Joskus suhtaudumme terveys-, liikunta- ja ruokavalioasioihin hyvin kärkkäästi ja voimakkaasti. Meidän on usein jopa haastavaa nykypäivänä erottaa sarkasmia. (oli muuten hyvä teksti 🙂 )

 

Loppuviikon ilo-haaste!

Loppuviikon haastankin sinut nauttimaan pienistä jutuista. Loppuviikon aihen on siis liikunnan ilo! Nauti siitä, että teet ”edes jotain”.

Pyri löytämään hetkestä 1-2 ihanaa asiaa, jotka tuottavat sinulle liikunnassa iloa. Ihan sama oliko kyseessä lyhyt, pitkä, korkea, pätkä, seisten, maaten tai miten-vaan-treeni.

Mikä sinulle tuottaa iloa juuri tässä hetkessä? Mitä liikunnan ilo sinulle merkitsee?

 

Ei mietitä menneitä – emme ole kääntymässä takaisin. Ei murehdita tulevaa – sitä ei ole tapahtunut vielä.

Tässä hetkessä teemme huomisen ja tulevaisuuden valinnat. Eläkäämme siis tässä nyt. <3

 

Liikunnan iloa kaikille!
x Kipa

 

PS: Vielä tämän viikon kerkiät osallistua herkun korvike -arvontaan ja voittaa boksillisen Questbareja! <3

 

Edellinen kirjoitukseni:

Treeni-inspistä | Liikkuvuus- ja kehonpainotreeniä – video

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


27.6.2017

Treeni-inspistä | Liikkuvuus- ja kehonpainotreeniä – video

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Treeni-inspistä liikkuvuus- ja kehonpainotreenistä

Ohessa YouTube-video viime vuodelta. Kerää talteen inspiraatiota liikkuvuus- ja kehonpainotreeniin. Nämä liikkeet sopivat tosi hyvin esim. treeniä edeltäväksi lämmittelyksi tai vaikka kotona tehtäviksi. Et tarvitse välineitä – tarvitset vain oman kehosi. 🙂

 

 

Miten liikkuvuusharjoittelu vaikuttaa elämänlaatuusi?

Kirjoitin aikoinaan Terveysblogiin aiheesta liikkuvuusharjoittelun vaikutus elämänlaatuun. Voit lukea koko kirjoituksen täältä.

Ohessa tärkeimmät liikkuvuusharjoittelun hyödyt, joita olen toiminnallisesta harjoittelusta huomannut. Hyödyt näkyvät ennen kaikkea tietenkin puhtaasti liikkuvuudessasi – ennen kaikkea tuntuu hyvältä olla liikkuva!

  • Keskivartalosi voima ja sen kautta kehonhallintasi parantuvat
  • Niska-hartiaseudun kiputilasi vähenevät
  • Liikeratasi ja esimerkiksi ryhtisi ylläpitäminen tiettyjen liikkeiden suorittamisen aikana kasvaa (esimerkiksi kyykyt, askelkyykyt ja erilaiset rangan kierrot)
  • Liikeratojen kasvaessa treenisi tehot ja tulokset paranevat, sillä suoritat liikkeen puhtaammin ja treeni todella ”menee perille”
  • Oman kehosi ja rajojesi tunteminen, kuuntelu ja kunnioitus kehittyvät merkittävästi
…näin muutamia mainitakseni. 🙂

Treeni-inspistä | Toiveita treenivinkeiksi?

Ja hei ystävät. Mikäli teille tulee jotain toiveita tai ajatuksia treenivinkeiksi, niin toivokaa! Mistä sinä haluaisit liikkeitä? Mistä sinä haluaisit vinkkejä?

Kommentoi alla! <3

Psst…löydät lisää videoita YouTubesta hakusanalla Coachingkira!

 

Treeni-iloa kaikille,
x Kipa

 

PS. Oletko jo osallistunut Questbar-laatikon arvontaan osa 2/4? Vielä kerkiät!

 

 

Edellinen kirjoitukseni:

Tsekkaa täältä erilaisia vinkkejä herkun korvikkeeksi!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


herkun korvike
26.6.2017

Questbar-arvonta 2/4 | Mun lempi herkun korvike x 7

  • Posted By : delwigdi/
  • 235 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

Questbar-arvonta Vol. 1 suoritettu | Kenelle suu makiaks?! 😀

Ennen kuin mennään päivän teemaan, joka on herkun korvike, niin hei ensinnäkin ISO kiitos kaikille viime viikon Questbar -arvontaan osallistuneille & kommentoineille! Koitin vastata kaikkiin kommentteihin, mutta menin kesken kaiken sekaisin. Kiitos silti niistä, ne on kaikki luettu kyllä. 😀

Ihan superkäytännöllisiä, hyödyllisiä ja varteenotettavia keinoja vastanneilta. <3 Niistä jos mistä saa varmasti inspiraatiota arkeensa kaikki he, jotka vielä etsivät omaa arki- ja ateriarytmiään.

Klikkaa täältä lukeaksesi blogijutun ja kommentit.

herkun korvike

Uuden viikon kunniaksi taas lävähtää käyntiin uuden boksin (12 kpl patukoita) arvonta. Lue lisää alempana!

 

Tällä erää 12 kappaleen Questbar-proteiinipatukkalaatikko lähtee nimimerkille ELINA – tarkkaile siis sähköpostiasi. 🙂 Onnea!

 

Arvon neljä viikon ajan yhden laatikollisen Questbar-patukoita. Maanantain postauksiin neljän viikon ajan liittyy jokin kysymys, johon vastaamalla boksi voi olla sinun. <3

Quest Nutrition, kys. tuotteiden maahantuoja, FitFashion tai mikään muukaan taho ei ole osallisena tähän omasta tahdosta tekemääni tempaukseen. Minulla vain sattuu olemaan patukoita ja tykkään laittaa niitä ilmaiseksi jakoon. Koska, miksi ei? 😀 

 

Questbarit toimivat loistavasti ennen tai jälkeen treenin tai äkkimakean nälkään ollen erinomainen herkun korvike. Digaan patukoista siksi, koska proteiini on markkinoiden laadukkaimpia, patukassa on vain vähän sokeria (ei ollenkaan lisättyä), siinä on kuitua ja lisäksi koostumus on hyvä. (ei maksettu mainos, diggaan niistä oikeasti 😀 )

Seuraavaksi päästäänkin aiheeseen, nimittäin tuohon lisättyyn sokeriin ja mun herkun korvikkeisiin. Näitä kysyttiin joskus FitFashionin snäppiviikolla enkä yhtään muistanut kirjoittaa aiheesta – no nyt muistan!

 

PS: Mun FF-snäppivuoro tulee taas ensi viikolla! <3 Luvassa ainakin törkeesti koiranpentukuvia ja videota 7-viikkoisesta ranskanbullasta!

 

Mikä on mun lempi herkun korvike?

Ai tää oli kyllä paha kysymys. Tykkään herkuista, enkä ole mikään nillittäjä. Ainakaan koko aikaa. Nillittäjä minussa herää esimerkiksi silloin, kun kerran kävin FilmTownissa hakemassa sokerittomia cola-pullokarkkeja. Nämä tyypit olivat kuitenkin sotkeneet päälle sekaan sokerillisia cola-pulloja.

Tämä oli se kerta, kun konkreettisesti astelin takaisin myymälään ja sanoin, että ei tainnut mennä ihan putkeen. Jollekin _oikeasti_ on tärkeää, että ne ovat sokerittomia, ei sokerillisia. Eivätkä muuten antaneet ottaa uusia karkkeja tilalle tai rahoja takaisin. Hmph. 😀

 

herkun korvike

 

En ole siis niinkään nillittäjä, mutta olen tarkka. Olen tarkka siinä mielessä, että jos haluan sokeritonta – sen oltava sokeritonta. Jos haluan sokerillista, sen tulee olla sokerillista. Tiedättekö – se henkinen valmistautuminen ja ajatus jostain tietystä mausta…jos se menee ketuiksi, niin kokemus menee ketuiksi. 😀

Minulta usein kysytään kumpi on pahempi: Pepsi vai Pepsi Max. Jos minulta kysytään, niin molemmat. Kumpaakaan ”ei pitäisi” juoda. Mutta jos valita täytyy, niin minun valintani on Maxi. Ehdottomasti. Ensinnäkin se maistuu paremmalle ja toisekseen en halua juoda sokeria. Mieluummin sitten syön sitä.

Kyllä, makeutusaineet ovat huono juttu. Kyllä, niiden on sanottu aiheuttavan ylipainoa, syöpää, mielialavaihteluita, iho-ongelmia…samoja aiheutuu lisätystä sokerista.

Itse en myösään usko tämän olevan niin virtaviivaista: esimerkiksi suomalaisista noin 18 % noudattaa virallisia ravitsemussuosituksia. Olemme Euroopan kolmanneksi lihavin kansa. En usko siihen, että ihan pelkästään makeutusaineiden olemassaolosta tai siitä, että sokeriherkuille on korvikkeita.

 

herkun korvike

Jepa, on se sokeriton. 😀

 

Mitä sokerin syömiseen tulee, niin mielellään en söisi päivittäin suuria määriä sokeria. In fact lisättyä sokeria pyrin pitämään minimissään. Maailman terveysjärjesto WHO suosittelee, että päivittäisestä energiantarpeesta 5-10 % tulee sokereista.

Ja tuo 10 % muuten täyttyy todella nopeasti!

Itselleni ei vain tule mukava fiilis sokerista. Minulla on karkkipäiviä, toki, mutta ei niistä hyvä olo aina fyysisesti tule. 😀 Silti vain joskus sitä tekee mieli ja sitä menee – sokeri. Ah. Elämä on.

Seuraavassa omat suosikkini herkun korvikkeiksi. Aina niitä ei kyllä mieti juuri Herkun korvikkeeksi, mutta valehtelisin jos sanoisin etten valitse niitä ravintosisällön perusteella. Vältän turhia kaloreita, mutta haluan maksimoida nautinnon. 🙂

Aina en siis mene yksinomaan terveys edellä (yep, shame on me), jolloin raaka-aineet olisivat vimpan päälle ja kaikki tyyliin luomua. 😀 Ja that’s okay mate!

 

Herkun korvike | Omat suosikkini

Proteiinipatukat. Ah. Suklaiset proteiinipatukat. Nää Leaderin Dream -patukat toimii! 🙂 Pikkusnäkki äkkilähtöihin:

herkun korvike

 

Tykkään myös erityisesti So-Lo Carbin Cookies & Creamista sekä pähkinöistä normina tai suolattuina:

 

herkun korvike

 

Kun oikeasti makeanhimo yllättää, niin edeltävät patukat toimii! Erityisesti Cookies & Cream, on meinaan aika tuhti. 🙂 Lisäksi äkkimakeanhimoon toimii Njie ProPud-proteiinivanukas:

 

herkun korvike

Voi taju, kun on hyvää! En niinkään perustanut vaniljasta, koska olen suklaaloveri. Hassua kyllä muutaman maistelun jälkeen ihastuin Mustikka Muffiniin. Ne toffeehässäkät saavat odottaa vielä vuoroaan. 🙂

Ehrmannin vastaavat ovat myös todella hyviä sekä Fastin Pudix. Molemmista suklaa on yllättäen suosikkejani, joskin alan lämmetä Ehrmannin minttu-suklaa -proteiinipuddingille.

 

Ja nyt kun proteiinituotteista puhutaan, niin LOHILON PROTEIINIJÄÄTELÖ! Aivan ultimate favorittini, missä tämä jäätelö on ollut koko elämäni?! Lohilon proteiinijäätelöistä toimii ihan kaikki maut! <3

 

herkun korvike

 

Seuraava on mun uusin löytöni, Valion sokeriton mehukeitto ja makuna mustaherukka. Ihan sikahyvä! Siitä kuulkaa lasiin ja lusikalla naamaan! Sekaan vielä muutama saksanpähkinä ja avot!

 

herkun korvike

 

Sitten viimeisimpänä, muttei vähäisempänä purkat ja pastillit. Rakastan näitä kahta Jenkki-purkkaa:

 

herkun korvike

 

Etenkin toi suolainen kinuski, moikka moiii! Ja sitten tietty vanhat kunnon Läkerolit, kaikissa mauissa:

 

herkun korvike

 

Edelliset ovat siis sellaisia, joita tulee syötyä yleensä kun makeanhimo jyllää. Koska on selvää, että joka päivä makeaa ei vaan voi syödä vaikka mieli tekisi. Toki jotain pieniä määriä on asia erikseen ja tärkeimpänä on tavoitteesi.

Niin se vain on, että painonhallinnan tulee olla rentoa, mutta ei hallitsematonta. Siinä pitää olla suunnitelmallisuutta ja valintojen tulee mennä kohti tavoitettasi. Oma tavoitteeni näiden herkun korvikkeiden suhteen on minimoida turha energia ja saada silti mielihyvää.

 

Questbar-arvonta Vol. 2 | Mikä on sinun herkun korvike

No niin, rakkaat ystävät! Nyt sitten siihen arvontaan. Tällä viikolla kommentoineiden kesken arvotaan taasen yksi Questbar-patukkaloota ja voit osallistua kommentoimalla seuraavaan kysymykseen:

mikä on sinun herkun korvikkeesi?

 

Arvonta suoritetaan kommentoineiden kesken tämän viikon sunnuntaina 2.7. klo 20 ja kommentointiaikaa on tämän viikon sunnuntaille klo 19 asti. (Kaikki kommentoijat osallistuvat eli myös ne, jotka kommentoivat jo ekaan arvontaan 🙂 ). Patukkaboksin saajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Laitetaan yhteistuumin hyvät ideat jakoon! <3

Superia viikkoa kaikille,
x Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni:

Katoaako kunto muutamassa päivässä, jos ei treenaa?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


24.6.2017

Herkuttelu | Minun herkuton(?) Juhannus

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

Herkuttelu | Herkun merkitys vaihtelee

Tuli tässä Juhannuksen vieton keskellä mieleeni herkku-aiheinen postaukseni, jossa pohdin mitä herkku on, miksi mielitekomme usein kohdistuu juuri herkkuihin ja mitä herkku kellekin tarkoittaa.

Ihanaa myös hei, kun kommentoitte ja luotte hommaa kanssani yhdessä! <3 Muutama hyvä kommenttikin nimittäin tuli. Yhteenvetona voisi sanoa, että herkku tarkoittaa jotain makeaa, suolaista tai sellaista, jota ei tituleerata ruoaksi tai ”terveelliseksi” (lue: tyyliin sisältää lisättyä sokeria, kovaa rasvaa, suolaa tai on näiden yhdistelmä).

Olen sitä mieltä, että herkun merkitys vaihtelee: joskus se on juurikin freesi ja ruokaisa salaatti, jossa kananfileet tai vuohenjuustot on vimpan päälle valmistettu. johonkin hetkeen se on se herkuttelu.

Joskus taas Kolmen Kaverin tai Ben & Jerry’sin jäätelöpönikkä (ei maksettu mainos 😉 ) on se juttu – joskus taas sipsi, grillivarras tai vaikka mustikkapiirakka.

Aiheeseen liittyen haluan jakaa syömiäni Juhannusruokia, sillä koen syöneeni herkullisesti – vaikkakaan en ole nimenomaan herkkuja syönyt. En ole juurikaan herkkuja syönyt vajaata kourallista karkkia lukuun ottamatta. Olen silti syönyt herkullisesti enkä koe jääneeni mistään paitsi – vaikka olisi ollut mahdollisuus tarttua herkkuun ”normiruoan” sijaan.

 

herkuttelu

Eilinen välipala matkalla Vierumäelle, proteiinipatukka. <3

 

Haluan korostaa, että postaukseni tavoite ei ole nostaa itseäni ja ruokailujani jalustalle tyyliin katsokaas nyt, kuinka hyvä ja onnistunut ihmisenä olen, kun syön näin hyvin.

Haluan lähinnä kertoa, että on mahdollista syödä hyvää ja herkullista ajattelematta, että jää mistään paitsi. Tälläkin hetkellä odotamme täällä, että kasa juhannusmakkaroita pääsee tulille ja ne voi huitaista liiviin pitkällä sinapilla.

Itse aion syödä kanaa ja kasviksia, makkarassa ei ole mitään, mitä minun tekisi mieli.

Sinäkin voit syödä hyvin ja herkullista ja nauttia siitä! Miten?

Muistamalla mikä on tavoitteesi.

 

Herkuttelu ja herkuton(?) Juhannus | Omat tavoitteeni

Puhun ja kirjoitan paljon tavoitteista: sinun on hyvä tehdä tavoitteesi mukaisia valintoja, kunhan ensin olet määritellyt ja selventänyt itsellesi tavoitteesi.

Seuraavaksi valintojen edessä sinun on hyvä pohtia viekö valintasi sinua kohti tavoitettasi vai siitä pois päin.

Makaanko niinkuin petaan? Eikun miten se meni. 😀 Teenkö itse niin kuin suosittelen muiden tekevän? Kyllä, teen sitä myös itse – 80/20 -tyylin mukaisesti. Herkuttelu itseasiassa tarkoittaa minulle sitä, että nautin syömästäni ruoasta, sillä tykkään sen mausta ja siitä, miltä se näyttää.

 

herkuttelu

Eilinen illallinen. Mikään ei ole parempaa, kuin maukkaasti valmistetut kasvikset, raikas salaatti ja ripaus jotain suolasta, kuten vähärasvaista halloum-juustoa. <3

 

80 prosenttia syömisistäni on ”hyvää”, ”laadukasta”, ”terveellistä”, ilman lisättyä sokeria. Kasviksia ja salaattia, kanaa, vihermix- tai Jungle Juicen (ei maksettu mainos) juomia, pastaa tai makaronia, pähkinöitä, vähärasvaisia maitotuotteita, maissikakkuja, puuroa, kananmunia…

20 prosenttia menee siihen kategoriaan, joka ei ole niin terveellistä: on karkkia, sokeritonta limua, proteiinipuddingia tai -jäätelöä, proteiinipatukoita…

Jepa, syön omien tavoitteideni mukaan. Mitkä sitten ovat tavoitteeni?

 

herkuttelu

Eilen jälkiruoaksi oli halvaa, kinuskikakkua ja marjoja. Valitsin marjat, sillä ei ole kesäisten pensasmustikoiden, mansikoiden ja vadelmien voittanutta! <3

 

Listaan tärkeimmät tavoitteeni:

– Hyvä olo, joka tarkoittaa minulle sitä, että syömästäni ruoasta lähtee nälkä, tulen energiseksi ja vatsa ei oireile. Tiedättekö sen fiiliksen, kun syömisen jälkeen tulee turvonnut, pöhöttynyt ja tukkoinen olo eikä saa virtaa? Sitä tulee ihan huonon tuuliseksi! Ja kun itselläsi on p*ska olo et useinkaan ole kovinkaan kivaa seuraa – ei muille eikä itselleen.

…siitä on herkuttelu kaukana siitä fiiliksestä! 😀

 

– Hyvä mieli, joka liittyy vähän edeltävään. Toisaalta se liittyy myös siihen, että morkkis on kaikkein ärsyttävin fiilis. Tiedättekö? Se fiilis, kun tiedät syöneesi jotain epäterveellistä ja alkaa päänsisäinen ruotiminen. Joo kyllä, mullakin on sitä. 😀

Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että ruotiminen ei kannata ja siksi harvoin jään tuleen makaamaan. Elämä jatkuu pikku repsahduksista huolimatta ja on aika suunnata taas ajatus eteenpäin. Ollaan ihmisiä kaikki ja harva meistä sihtaa fitness-kisoihin, jolloin jokainen suupala oikeasti merkitsee. Sitä paitsi on katsottava kokonaiskuvaa: yksi ”repsahdus”kerta ei kaada koko kokonaisuutta.

 

– Energiatase ja kehonkoostumus. Olen koko ikäni ollut hyvin kehotietoinen johtuen siitä, että olen harrastanut koko pienen elämäni jotain fyysistä 6 1/2 -vuotiaasta asti. Fudista, telinevoimistelua, sählyä, potkunyrkkeilyä, juoksua, ryhmäliikuntaa, kuntosalia…

 

herkuttelu

Välipala äkkinälkään; herkuttelu pähkinöillä. Rakastan pähkinöitä, erityisesti cashew-pähkinöitä! <3

 

Painoani en tiedä, enkä sillä tiedolla oikeastaan tee mitään. Fiilis ratkaisee: miltä tuntuu juosta, miltä tuntuu ohjata tunteja, jaksanko/enkä jaksa. Itseasiassa en tiedä rasvaprosenttianikaan. Tärkeintä on, että keho toimii ja jaksan treenata.

Mutta ihan löpöjähän puhuisin, jos väittäisin, että söisin ”mitä sattuu ja milloin sattuu” enkä välittäisi siitä, miltä näytän. Joo, syön paljon fiilis-pohjalta, sillä en ole mikään etukäteen suunnittelija.

Pyrin kuitenkin syömään mahdollisimman pitkälle terveellisesti, koska face the facts: se on osa painonhallintaa(ni). Painonhallinnan käsitän itse melko rentona, en liian nihilistisenä tai rajoittuneena ruokavaliona. Tavoitteeni kuitenkin on pitää paino mahdollisimman samana, ja kunhan se ei nouse sfääreihin.

En usko kieltoihin, joten en kiellä itseltäni mitään. Sen sijaan teen valintoja, jotka auttavat ylläpitämään painonhallintaa. Sinne mahtuu silloin tällöin vähän shittiä. <3

Mutta kyllä se näin on, että jos valittavana on Snickers tai proteiinipatukan valitsen mieluummin proteiinipatukan. Proteiinipatukassa on vähemmän sokeria (toki riippuu patukasta, kandeekin muuten aina katsoa ravintoarvot) ja proteiinipatukassa on enemmän proteiinia ja usein myös kuitua.

Jos voin valita mansikkakermakakun ja mansikoiden välillä valitsen usein mieluummin mansikat. Mansikoissa on enemmän nestettä ja vitamiineja, joita kehoni tarvitsee. Se ei niinkään saa kermakakusta mitään käytännöllistä rakennusainetta. Se ei silti tarkoita, etten koskaan söisi kakkuja.

 

herkuttelu

Kävin tänään aamulla Cross Trainingissa ja salilla. Treenin jälkeen maistui kylmät aminot. 😀

 

Jos voin valita isokokoiseen cappuccinooni rasvattoman maidon, valitsen. Ihan jo sen takia, että iso rasvaton cappuccino sisältää vähemmän energiaa, kuin täsymaitoon tehty cappuccino. Toisaalta myös omaan suuhuni rasvattomaan maitoon tehty maistuu paremmalta.

Jos voin valita pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä valitsen pähkinöitä. Keho tarvitsee hyvää rasvaa, vitamiineja ja kuituja, joten pähkinät tarjoavat niitä sokerisia kuivattuja hedelmiä enemmän.

Onko kellään muuten samaa, että (liika) sokeri näkyy piakkoin kasvojen iholla pikku näppylöinä? Itselläni käy niin, joten sekin jeesaa valinnan tekemistä. 🙂

Lisäksi juon hyvin vähän alkoholia. Mutta jos voin valita otan mieluummin Vichyn, Pepsi Maxin tai sokerittoman Mojiton (älä naura, se on OIKEESTI hyvää! 😀 ).

 

herkuttelu

Aamupalaa. Tähän kylkeen vielä kahvikupillinen ja pari siivua Polarin 15%:sta juustoa.

 

Valitsen siis juuri edellisten päätavoitteiden pohjalta. En kieltäydy mistään, vaan valinnasta tulee itsestään selvä, koska sisäinen motivaatio. Haluan syömäni ruoan olevan mahdollisimman pitkälle ravitsevaa. Mutta joskus tulee niitä päiviä, kuin vain on pakko saada herkkuja tai höttöjä.

Sellainen päivä on minulla yleensä kerran viikossa ja se riittää.

Miten teidän Juhannuksenne meni? Tuliko herkuteltua? Jos tuli, niin nou hätä: elämää tapahtuu ja on kiva lomailla. Vuodessa on 365 päivää. 🙂

Eli vaikka muutaman päivän vähän herkuttelisit kesäherkuilla, niin olet silti hyvä tyyppi. On vielä monta muuta päivää jäljellä – eli onko se niin, että maanantaina taas alkaa! 😀

x Kipa

 

PS. Terkut Vierumäeltä! Nasta paikka. <3 Käy tsekkaamassa lisää Instagram My Storysta! -> coachingkira

herkuttelu

 

P.P.S. Vielä huomisen kerkiää osallistumaan ensimmäiseen (1/4) arvontaan, jossa voit voittaa boksillisen (12 kpl) Questbareja – lue lisää!

 

 

Edellinen kirjoitukseni:

Katoaako kunto muutamassa päivässä, jos ei treenaa?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


koirakuume
18.6.2017

Koirakuume – Bosse tuu jo!

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

Koirakuume

Hei oikeasti, mä en enää jaksaisi odottaa Bossen kotiin tuloa! Viimeksi tänään ihastelin, kun Facebookin Ranskanbulldoggi -ryhmässä on kuva 7-viikkoisesta fawn-bullasta. Ei muutoin, mutta kun kyseinen koira on Kempeleestä. Eikä muutoinkaan, mutta kun se on samalta kasvattajalta, kuin meidän Bosse. <3

Ja mä EN JAKSAIS ENÄÄ ODOTTAAAAA!!

Koirakuumehan mulla on ollut jo pitkään. Ranskis on ollut ajatuksissa jo kohta noin 5 vuotta. Olen kuitenkin aina halunnut varmistua siitä, että koira ei joudu olemaan liian pitkiä aikoja yksin kotona ja että sille varmasti on aikaa.

Siksi olen holdannut hommaa todella kauan.

 

koirakuume

Kennel Bullavenue ja Nasun pennut <3 Bossekin on tuolla!!

 

Muistan aikoinaan, kun suhteemme alussa sanoin puolisolleni, että ”hankitaan koira – hankitaan ranskis!” Vastaus oli ehdoton ja jämäkkä NO EI HANKITA.

Noh.

Tässä kohtaa taputan itseäni vienosti olkapäälle: otin tässä tapauksessa käytäntöön aikoinaan hivuttamis-strategian. Sellaista lievää aivopesua vaan, jolla toinen saadaan myöntymään… 😀

Tähän erinomaisena rikoskumppaninani on toiminut Instagram. Hivuttamis-strategiassa nimittäin toistuvasti useita kertoja päivässä lähetetään toiselle Whatsappissa kuvia ja videoita supersöpöistä ransiksista.

Toimii! 😉

Ja hei: jos haluat vetäistä cuteness overloadit, niin suosittelen tsekkaamaan seuraavat ranskanbulldoggi IG-tilit:

  • frenchie.world
  • frenchie_bulldog
  • frenchievids
  • frenchieleo
  • frenchie_ninja
  • frenchies.1
  • frenchiesoverload
  • hamlin_the_frenchie
  • baloublue
  • jmarcoz
  • odin_is_a_frenchie
  • daily_frenchie

 

Mitäs noista sanot? Ja joo, tuossa on siis vasta varmaan kolmannes niistä, joilla feedini täyttyy. 😀

 

Koirakuume | Ei mikään halpa nakki

Yksi mikä täytyy kyllä sanoa on se, että koira ei ole mikään halpa keikka. Se on toinen syy, miksi hankintaa ei ole tehnytkään ”hetken mielijohteesta”. Se nimittäin vaatii pääomaa.

Itsessään koirahan ei ole ihan ilmainen (enkä haluakaan, kyllä hinta aina jotain kertoo), jonka lisäksi alkuhankinnat vaativat rahansa. Ja aikaa! Vietimme useamman tunnin hankintalista kädessä Ruoholahden Mustissa ja Mirrissä, kyselimme myyjältä, juttelimme ja opiskelimme.

Pakko muuten sanoa, että Mustin ja Mirrin palvelu on ihan viiden tähden luokkaa! Ihan mieletöntä. Vastaavat kärsivällisesti kysymyksiin, jakavat mielellään tietoa ja kertovat koirista. <3

Mitä kokemuksia muilla koiranomistajilla on myymälästä? Mistä ostatte lemmikkitarvikkee?

 

koirakuume

Lähdettiin tyytyväisenä shoppailukeikalta kotiin. 😀

 

Lähdimme myymälästä tyytyväisin mielin shopattuamme kaksi kassillista kamaa. Tämä ei vielä sisältänyt pentuaitausta, koiran petejä eikä kantokassia lentoa varten.

Vakuutukset käyn ottamassa Juhannusviikolla, kun pentu täyttää 6 viikkoa.

Rahaa ostoksiin on tähän mennessä mennyt noin 650 €. Tämä tietona heille, jotka pohtivat paljonko varata ostoksiin rahaa hankittaessa pentua.

Tämä on kuitenkin sellainen asia, jota ei rahassa voi mitata. Pennun terveys on tärkein ja haluan todella panostaa siihen. Hassua vain ylipäätään on, että siivouskomeroon on ilmestynyt pissa-alustoja ja kuivamuonakaappiin koiran kasvatusherkkuja. Tästä se lähtee! 😀

KUNPA SE PALLUKKA VAAN OLISI TÄÄLLÄ JO!

 

koirakuume

 

Koirakuume | Pennun kasvatus

Iltalukemisiksi, kun aikaa siunaantuu olen lukenut Tuire Kaimion Pennun kasvatus -kirjaa. Tätä minulle suositeltiin ja kirja on kyllä tosi hyvä! Selkeitä ja konkreettisia vinkkejä alkaen siitä, kun pentu ei vielä ole talossa siihen asti, että pentu on kasvanut.

Megamakeeta! Kuinka moni koiran hankkineista on lukenut tämän kirjan?

Kyllä tässä opiskella saa, kun kyseessä on ensimmäinen koira. Tai minulle ensimmäinen. Lapsena omistin muutaman hamsterin, rotan ja hiiriä, että koira on superharppaus pienkotieläimistä vähän isompaan ja vaativampaan.

Olen kuitenkin henkisesti enemmän, kuin valmis ja todella innossani!

Mutta onhan se odottavan aika pitkä. Toisaalta pari viikkoa menee nopeasti ja kohta pääsee liimaamaan kotioveen ulkopuolelle ”huoneistossa eläimiä” tarran. 🙂

 

Mukavaa sunnuntaita kaikille karvatassuille!
x Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni:

Viekö kesän valo yöunet? Top-5 konstini, joilla lamppu sammuu

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


aamupala
16.6.2017

Nyt tänne se normaali aamupala, kiitos!

  • Posted By : delwigdi/
  • 8 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

Aamupala | Antakaa ihan normiruokaa!

Olen tätä jo pitkään aikaa miettinyt, sillä välillä tuntuu kylillä olevan vaikeaa löytää paikka, jossa on tarjolla ihan normaali aamupala.

Tästä sai taas muistutuksen muutama viikko sitten, kun kaverin kanssa menimme aamutuntini jälkeen Helsingin keskustaan aamiaiselle. Olen aika simppeli ihminen ruoan suhteen. Tykkään yksinkertaisista mauista tyyliin kaurapuuro voisilmällä.

Lisäksi rakastan, että ruoan laittaminen tai latominen lautaselle saatika hankinta eivät muistuta ennennäkemätöntä taideteoksen luomista, ruoka-ainesten jahtaamista tai metsästämistä: pöydälle on asetettu helposti ja kätevästi leikkeleet, juustoviipaleet, keitetyt kananmunat, luonnonjogurtit ja rahkat, marjat, mysli/siemet/murot ja mitä siellä nyt on.

Jostain siitä pöydän vierestä löytyy kätevästi kopallinen leipiä, ehkä jopa karjalanpiirakoita tai croissanteja niitä joskus kaipaileville, riisikakkuja sekä voita, munavoita tai muita mahdollisia levitteitä.

Ja kahvissa ei ole mausteita. Ei sinne laiteta muuta, kuin maitoa! Ja kyllä varmasti laitan makeutusainetta. Ei sinne laiteta kardemummaa, kanelia tai mitään muutakaan outoa!!

Mutta siis ihan sellaista rehellisen kikkailematonta ruokaa kaipaisin, kiitos. Ja kahvin kahvina.

Noh, anyway. Meillä kesti 15 minuuttia löytää paikka, missä olisi edellä kuvattu ”normaali aamupala”. Tämä on siis minun käsitykseni normaalista aamupalasta – kaverini on tuore- ja raakapuuron ystävä, tykkää avokado-toasteista ja smoothie bowleista (Eve, kiitos kun kestit angstailuani 😀 ).

Mutta kun MISTÄÄN EI TUNTUNUT LÖYTYVÄN NORMAALIA AAMUPALAA!

Antakaa mulle kaurapuuroa, munia, leikkeleitä, salaattivehkeet ja hitto maitorahkaa marjoilla! Ei mitään avokadotoasteja chiansiemenillä ja punasipulilla, yli yön hengannutta, maidotonta, tuorepuuroa tai vihersmoothieta!

Tsiisus.

 

Don’t get me wrong

Ja oikeasti don’t get me wrong: rakastan myös esim. bloggaaja-aamuja ja -aamupaloja. Käyn niissä todella (!) mielelläni ja siellä on aina hienoja luomuksia. Mutta ne ovatkin kutsut ja ovat tapahtumaluonteinen asia. Ei siis yleisesti normaali arkiaamu työssä tai koulussa käyvälle ihmiselle.

Siksi niihin sopiikin, kuin nenä päähän kaikki hienot luomukset, joita somesta saa seurailla. Esimerkiksi viime viikon bloggaaja-aamu Beceliltä, ihan huikean hyvä tarjoilu! <3

 

aamupala

Onhan se kaunista, kun sen osaa! 😀

 

Ja yhä todettakoon, että on oikeasti ihan superhienoa, että ihmiset kiinnostuvat ruoasta ja sen laadusta! On mahtavaa, että aamupalapaikkoja on tullut erilaisia ja ne sisustetaan virikkeellisesti.

Ihanaa, ihana, ihanaa! Olen hyvinvointialan ihminen ja todellakin toivon, että kaikki kiinnostuu omasta hyvinvoinnistaan, valinnoistaan ja nauttii elämästä ja arjesta. Ja ei, ei tietenkään 100 % ruokailuista tulisi olla sinne päin, teollista tai einestä, leikkelettä ja croissantia. Tietenkään. 🙂

 

aamupala

On se elämä ihanaaaa ja mansikkaaa…

 

Aamupala | Tervehdys, arki!

Onkohan tämä nyt vain sitten sitä, että (työhyvinvointi-, terveys- ja personal trainer-) valmentajana olen vaan nähnyt liikaa ihmisten arkea. Ajatellaan hommaa nyt ihan realismin kautta: kuinka monella on mahdollisuutta alkaa askartelemaan täydellisiä aamupalateoksia aikaisin aamulla?

Tiedän. Joku sanoo varmasti, että ei vie kauaa ja se on priorisointi- ja ajanjärjestelykysymys. Sekä valintakysymys. Mutta painotan sanaa aamupalateos. Luomus. Valokuvamalli. Täydellisyys.

Sellainen, joka laitetaan someen kertomaan muille, kuinka hienosti minä nyt kokosin aamupalani tältä aamulta ja fiilistelen sitä tässä auringon hyväilemissä aamun ensisäteissä hyvänaamun slovaria kuunnellen.

Ja silloin tällöin tosi jees – teen sitä itsekin, kun on mahdollista. Asettelen ruokaa ja laitan someen. Tosin jos asetelmiani katselee, niin ne ovat kaukana kulinaristista ruokamissikisoista ja ruokaluomusten taideteoksista – but at least I tried. 😀

Ja onhan se niin, että tietoista syömistä on asetella syömänsä mieltä hivelevästi lautaselle ja syödä myös silmillä. Nuuhkia nenällä. Istua alas, olla läsnä ja käyttää aisteja. Jos me kaikki vaan söisimme tietoisesti, niin tässähän ei edes olisi mitään hätää?

Valintakysymys? On. Sitähän se on. Ihmisillä menee aikaa aamuisin eri asioihin: joku priorisoi unta aamuihinsa, joku aamukahvihetken, joku lähtee lenkille ja joku toinen huolehtii lapset kouluun ja eskariin kiirehtien siitä vielä palaveriin.

Jollain aamu taas on rauhallinen ja on aikaa tehdä luomuksia. <3

 

aamupala

Anna meille meidän jokapäiväinen taideteoksemme.

 

Aamupala | Todellisuudessa aiheuttaa stressiä

Pointtini on oikeastaan stressi.

Puhun siitä, että niin yhtä lailla kuin ulkonäössäkin, niin ruoanlaitossa some luo ennennäkemätöntä illuusiota. Illuusiota siitä, että on täydellisyyttä. Olisi olemassa täydellinen aamupala, johon nyt kaikkien on hyvä pyrkiä, koska terveys.

Todellisuus? Tiskiä, roiskeita, helposti vähän sinne päin aseteltuja chia-siemenraitoja (osa niistä ja hasselpähkinärouheesta on jo pitkin pöytää) ja puolihuolimattomia persikan tai jo tummuneita banaanin viipaleita kulhon reunalla.

Itse tekemä mantelimaitohan olisi pitänyt laittaa tulille jo eilen – unohtu, no pakko kai käyttää maitoa (iik).

Koristeorvokkeja? Joo, niitähän täältä jääkaapista löytyy ihan tosta oikean käden ulottuvilta!

Miksi tämä on haaste?

Koska jo aamupalasta stressataan. Sen kun tulisi olla täydellinen, jotta päivä lähtee täydellisesti käyntiin ja jatkuu täydellisenä. Ei mielitekoja tai verensokerin heilahteluita, hymy huulilla koko päivän, työteho katossa, mikään ei kaiverra, vatsaa ei turvota, goodvibes ja hallelujaa.

aamupala

Asettelet sinne vaan vähän koristeorvokkeja, niin hyvä tulee!

 

Ja rehellisesti. Saan näppylöitä aina, kun näen somessa Smoothie Bowlin. Ah, noita täydellisesti filteröityjä, huumaavan romanttisesti aseteltuja ja voimaannuttavissa väreissä esiintyviä kuvia smoothie bowleista!

Niitä on nyt saanut katsella vuoden päivät ja oooh – kuinka se lusikka sinne keveään vaahtomaisen kepeään marja- tai avokadosmoothieen niin hellästi uppoaa ja kuopaisee rauhallisen nautinnollisen vakaasti kulhosta nokareellisen täydellistä terveyttä taiteellisesti aseteltuine superfoodeineen.

(tähän kohtaan vielä ne auringon hyväilemät aamun ensi säteet ja hyvänaamun slovaribiisi)

…

aamupala

 

Ja taas haluan korostaa, että jos smoothie bowl on sun juttu, niin tee niitä! (Googlasin muuten Smoothie Bowlin ohjeita ja aktiivinen valmistusaika on keskimäärin 10-20 min ja passiivinen valmistusaika keskimäärin noin tunti).

Samaan syssyyn haluan kuitenkin sanoa myös sen, että olet riittävä ihminen, vaikka söisit ihan normisettejä. Täydelliseen aamuun ei tarvitse pyrkiä, ihana aamu voi koostua muista pienistä tekijöistä.

Aloitetaan vaikka ihailemalla niitä auringonsäteitä. Tai kuuntelemalla aamutoimien taustalla hyvänolon slovaria.

Tai teet sitten ihan ruman näköisen annoksen ja vetelet sen lennosta. So not, olet silti hyvä tyyppi.

 

Ja jos tarttet brekkariseuraa, niin messissä! 😀

…mikäli siellä on tarjolla ihan normiruokaa ja superfoodit ovat korkeintaan suomalaisen perusmarjoja.

 

Hyviä viboja kaikille!
x Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni:

http://coachingkira.fitfashion.fi/syke-treeni-syke-tavallista-korkeampi-matalampi-treenin-aikana/

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


painonpudotus
15.6.2017

Syke & treeni: miksi syke on tavallista korkeampi tai matalampi treenin aikana?

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Syke ja treeni

Olen ryhmäliikuntapuolella muuten huomannut sellaisen seikan, että jos syke ei nouse treenissä, niin treenin ei ajatella olevan tehokasta. Eli sanottuna toisin ajatellaan, että vain sykettä paljon nostattava treeni on tehokas tai toimiva.

Tavallaanhan näin on – muttei siltikään: pitäisi ensin määritellä, mitä tarkoitetaan tehokkaalla treenillä? Nimenomaan sykettä? Lihastuntumaa? Keskittymisen astetta? Vai yleisesti sitä, mitä terveyshyötyjä jokin liikuntamuoto tuo?

Tehokkuus voi olla erilaista ja aina ei kannata treenata sata lasissa. Erityisesti teho-edellä treenaaville ihmisille tämä on supertärkeä tieto, sillä jos treenissä ei ole vaihtelua ei tehotkaan jatkossa pysy yllä.

Kierroksia on myös osattava laskea ja antaa hermostolle erilaista ärsykettä eikä se tarkoita aina vain bigger, better, faster, harder, Scooter.

 

syke

 

Joskus tulee kysymyksiä tunnin jälkeen siitä, että syke nousee todella korkealle. Tai joskus se ei nouse, vaikka kuinka tahkoaisi. Ja tämä toki mietityttää: mitä siellä kehossa nyt oikein tapahtuu ja menikö treeni nyt hukkaan, jos syke ei laske?

On muutamia hyvinkin mahdollisia seikkoja, jotka vaikuttavat sykkeeseen treenin aikana.  

 

Syke ja treeni | Miksi syke on tavanomaista korkeampi treenatessa?

Kolme tavanomaisinta seikkaa, miksi syke on tavallista korkeampi treenin aikana voivat olla esim.

  • Akuutti ylikuormitus eli et ole palautunut riittävän hyvin edeltävästä treenistä ja sympaattinen hermostosi on yliaktiivinen parasympaattiseen eli rauhoittavaan hermostoon nähden
  • Olet saanut samana tai edeltävinä päivinä liian vähän energiaa ja elimistössä on stressitila tämän vuoksi
  • Sinulla on alkavaa flunssaa tai jopa kuumeilua eli olet tulossa kipeäksi

Joskus voi huvikseen testailla vielä leposykettään (sydämen lyöntitiheys lepotilassa) ja parhaiten sen saa mitattua heti herättyään. Ohessa muutama keino mitata sydämen sykettä lepotilassa.

 

syke

Leposykkeen mittaaminen sykemittarilla

Edellisenä ilta jemmaa sänkysi lähettyville sykemittari, jonka saat otettua käsiisi helposti heti aamulla herättyäsi mittausta varten.

Laita sykemittari päälle ja odottele hetki rauhassa (noin 4-5 min) ja katso sen jälkeen lukema. Normaalisti leposyke on noin 60-80 välillä, mutta paljon (ja kovaa) treenaavilla se usein on alle 60.

Nykyään ranteesta mittaavilla sykemittareilla voi ihan yhtä lailla testata aamulla leposykkeensä.

 

Leposykkeen mittaaminen ilman laitetta

Mikäli et omista sykemittaria, niin voit mitata leposykkeesi painamalla kevyesti kahdella sormella ranteesta tai kaulalta aamulla heti herätessä.

Riittää, että laskee sykettä puolen minuutin ajan ja kerrot sen kahdella.

syke

Miksi mitata leposykettä?

Aina ei kannata olla huolissaan, jos syke vähän vaihtelee. Sydämen syke nousee yllättävän herkästi ja sitä säätelee sellainen, kuin ihmisen tahdosta riippumaton autonominen hermosto.

Autonominen hermosto jakautuu kahteen osaan: sympaattiseen (sykettä nostattavaan) ja parasympaattiseen (sykettä alentavaan) hermostoon.

Sympaattinen hermosto (jokseenkin tosi symppis sana 😀 ) voi aktivoitua monestakin syytä:

  • Kova liikunta, jonka jälkeen leposyke voi olla jonkin aikaa koholla
  • Henkinen stressi, jännittäminen
  • Työpaineet, elämäntilanteen muutos
  • Jatkuvat perhe- tai parisuhdeongelmat

 

Mikäli elät hektistä tai stressaavaa aikaa ja tunnet itsesi jatkuvasti väsyneeksi, treeni ei kulje, arki takkuaa, mieli on maassa eikä juuri mikään haluta, niin suosittelen tarkastelemaan leposykettä.

Itseoppineksi valelääkäriksi ei toki tule ruveta, mutta jos olet esimerkiksi treenannut rankasti ja pitkään, on potentiaalinen riski syntyä ylikuntotila. Tällöin leposyke on jatkuvasti koholla. Sama homma, jos ressaat töissä tai vaikka parisuhteessasi koko ajan.

 

Mikäli huomaat leposykkeesi olevan selkeästi ja jatkuvasti koholla on aika vähän hiljentää tahtia. Mistä asioista voisit vähäksi aikaa päästää irti?

 

syke

 

Syke & treeni | Miksi syke on tavanomaista matala treenatessa?

Entäs sitten, kun veivaat ja veivaat eikä syke vaan nouse? Missä silloin mättää?

Muutama seikka voidaan tästäkin sanoa, joskin yksilöllisyys vaikuttaa tässäkin ja homma voi olla jopa monen tekijän summa.

  • Autonominen hermosto on väsynyt eli kokonaiskuormitus on ollut liian korkea: keho ei jaksa laittaa treeniin nyt energiaa, koska sitä energiaa on kulutettu jo ihan muualla. Keho priorisoi elintoimintoja, ei kyykkyhyppyjä tai hauiskääntöjä. Keho siis suoraan sanottuna säästelee laskemalla harjoituksen tehoa, ettei palautuminen heikentyisi.
  • Lihasten väsymys eli et välttämättä ole palautunut edeltävästä harjoituksesta, jolloin lihaksissa tuntuu pavun puutetta.
  • Energiavaje eli et ole syönyt tarpeeksi energiaa, jotta keho jaksaisi touhottaa. Tässä saattaa esim. suolistovaivoja kärsivillä ihmisillä olla salakavalia haasteita, sillä tarvittavat ravintoaineet eivät välttämättä imeydy – vaikka syötäisiinkin riittävästi.
  • Nestehukka. Nestehukka voi joko nostaa tai laskea sykettä. Treenaavilla jo 2% nestehukka (vastaa 1-1,5 l) heikentää olennaisesti suorituskykyä. Ei vaan lähe!
  • Univaje. Liittyy pitkälti tuohon autonomisen hermoston toimintaan. Univajeessa ei kehossa vaan ole virtaa, piste.

 

Jos siis tuntuu siltä, että syke poikkeuksellisesti ei nouse tai on kurkussa, niin ensisijainen lääke on suosiolla himmata vähän. Tunnustele, mikä on yleisfiilis ja peilaile vähän yllä mainittuihin tekijöihin.

Miten sitten himmata? Jo ihan vain olemalla tai kehonhuollolla. Aktiivisella palauttelulla, kuten kävelyllä, uinnilla/vesijuoksulla, venyttelyllä, hot joogalla – millä vaan, jonka koet olevan sellaista, joka ei rasita liiaksi. Liikkuminen tuntuu hyvältä ja kevyeltä, ei muodostu maitohappoa ja voit puhua samaan aikaan liikkuessasi (PPP eli pitää pystyä puhumaan – sääntö).

Yleisesti voidaan sanoa, että palautteleva liikunta on hyvä tehdä (PK 1 alueella eli) sykelukemissa 100-125. Aerobisen kunnon kohotus taas (PK 2 -alueella eli) 120-145 sykelukemissa.

 

Hyvä treeni, parempi mieli!
x Kipa

 

 

Edellinen kirjoitukseni:

Onko lepäämisen ja palautumisen taito tärkein taito tulevaisuudessa?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


vireysrytmi
14.6.2017

Oletko aamu- vai iltavirkku ja miten huomioit tämän treeni- ja ravintorytmissäsi?

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Treeni, Yleinen

Vireysrytmi | Oletko aamu-, päivä- vai iltavirkku?

Kaikkihan tiedämme sen, että treeni ei ole mielekästä silloin, kun ei ole virtaa tai hommaan ei vaan saa potkua. Saattaahan olla, että treenaat eri rytmiin oman vireysrytmisi kanssa?

Koska face the facts: onhan se kivempi mennä treenaamaan, kun energiaa riittää ja olo on tehokas.

Noin 47 % suomalaisista on aamuvirkkuja, 40 % päivävirkkuja ja 13 % iltavirkkuja. Oletko koskaan miettinyt, mikä näistä sinä olet?

Voit ottaa selvää siitä vastaamalla muutamaan kysymykseen.

Fiilistele ja peilaile omia tuntemuksiasi seuraavien apukysymysten kautta:

  • Mihin aikaan päivästä koet olevasi tehokkaimmillasi: aamulla, päivällä vai illalla?
  • Mihin kohtaan päivää sijoittaisit mieluiten raskaan fyysisen liikunnan?
  • Kuinka helposti nouset aamuisin ylös sängystä tai miltä aikaiset herätykset mielestäsi tuntuvat?
  • Mikä fiilis sinulla on noin 30 minuuttia heräämisen jälkeen?
  • Mihin kellonaikaan aloittaisit mieluiten työsi tai opiskelusi?
  • Miten omasta mielestäsi: oletko mielestäsi aamu-, päivä- vai iltaihminen?

 

Mitä vastasit? 🙂

 

vireysrytmi

Aamuvirkku on tehokkaimmillaan heti aamusta ja tekee (fyysisen raskaan) harjoituksen mieluiten klo 7-8 aikaan aamulla.

 

Vireysrytmi | Aamuvirkku: treenaa aamulla, mene aikaisin nukkumaan

Kuinka moni bongasi itsestään aamuvirkun? Oletko huomannut, oletko ”aina ollut” aamuvirkku? Vireysrytmi tulee nimittäin pitkälti geeneistä, joskin rytmi on totuttavissa johonkin toiseen. Se kuitenkin vaatii aikaa.

 

Mikäli olet aamuvirkku, niin muutamia pointteja treenistä ja ruokavaliostasi.

 

Aamuvirkun treenirytmi ja ruokarytmi

  • Rasittava liikunta ennen klo 18
  • 60 % päivän energiantarpeesta nautittuna ennen klo 14
  • Vältä raskaita aterioita klo 20 jälkeen
  • Iltapala kevyt ja helposti sulava, esim. hedelmää, smoothieta, rahkaa + marjoja jne.
  • Vältä kofeiinipitoisten juomien nauttimista klo 16 jälkeen

 

Fyysisesti raskaan treenin jälkeen keholla menee noin pari tuntia, että lihakset jäähtyvät ja homma rauhoittuu. Siksi on hyvä, että (ideaalitilanteessa) aikaisin nukkumaan menevä aamuvirkku jättää rankimmat treenit tekemättä klo 18 jälkeen.

Kofeiinin puolittumisaika on 3-7 tuntia, tosi piristävä vaikutus saattaa kestää tuosta pidempäänkin. On siis hyvä olla juomatta kofeiinipitoisia juomia hyvissä ajoin ennen iltaa, niin kerkiät rauhoittua.

Vaikka tuntuisi siltä, että ei se kofeiini piristä, niin keho on yleensä toista mieltä. Kofeiinista mainittakoon, että se oikeasti on melkoisen tehokas piriste. Kuusi kuppia kahvia (80–100 mg kofeiinia/kuppi) vastaa noin 5 mg amfetamiinia. 😀

 

vireysrytmi

 

Olit sitten aamuvirkku tai jokin kahdesta seuraavasta alla, niin yksi asia kannattaa: säännöllisyys. Säännöllisyys niin nukkumaan menossa ja herätyksissäkin, kuin ruokailuissakin.

On hyvä huomata, että kaikkea ei voi vakioida eikä joka päivä kaikki mene putkeen tai niin kuin on suunnitellut. 🙂 Mutta mikäli pääpiirteittäin saat pidettyä säännöllisistä elintavoista (liikunta, ruokailut, uni) kiinni, niin sitä palkitsevampaa elämäs oni arjessa, treeneissäsi sekä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissasi.

 

Vireysrytmi | Päivävirkku: pitkälti samat vinkit, kuin aamuvirkulle

Päivävirkkuja on toiseksi eniten Suomessa, ja pitkälti päivävirkuilla on samoja piirteitä aamuvirkkujen kanssa. Tällöin myös vinkit heille on pitkälti same same.

 

Päivävirkun treenirytmi ja ruokarytmi

  • Rasittava liikunta ennen klo 19
  • 60 % päivän energiantarpeesta nautittuna ennen klo 16
  • Pitkälti samat suositukset, kuin aamuvirkulla

 

vireysrytmi

Päivävirkuissa on hyvin pitkälti samoja tekijöitä, kuin aamuvirkuissa. Toki olemme tässäkin asiassa kaikki yksilöitä. <3

 

Vireysrytmi | Iltavirkku: erityispanos terveisiin elintapoihin

Iltavirkut ovat suosikkiryhmäni. Lähinnä siksi, että heillä on tavallisesti muita useammin psyykkisiä oireita sekä epäterveellisemmät elintavat. Eli yleisesti
elintapoihin kiinnittäminen on iltatyypeillä olennaista.

Iltavirkuilla haasteelliseksi voi myös muodostua aamupala, jota ei tee mieli syödä. Tämä siksi, että iltojen venähtäessä pitkiksi myös syöminen myöhäistyy. Tämä taas saattaa aamulla aiheuttaa sen, että ei ole nälkä eikä aamis uppoa.

Kannattaa silti koittaa syödä jotain pientä aamulla, totutella hommaan sitten vaikka pikku hiljaa lisäämällä aamupalaa ja sen määrää. Mikä voisi olla sellainen helppo ja nopsakkaan sulava, jota voisit ajatella ensi alkuun?

 

Iltavirkun treenirytmi ja ruokarytmi

  • Rasittava liikunta ennen klo 20
  • Jopa 70 % päivän energiantarpeesta ja syömisistä sijoittuu klo 14 jälkeen
  • Vaikka aamulla ei olisi nälkä, pyri opettelemaan nauttimaan aamupala

 

Lisäksi jos sinulle iltavirkkuna kertyy univelkaa, niin nuku noin 10 minuutin päiväunet klo 12–15 välillä. Iltavirkkujen unen tarve muita suurempi.

 

vireysrytmi

Iltavirkuilla unentarve on muita suurempi, joten päiväsaikaan on suositeltavaa (mahdollisuuksien mukaan) ottaa noin 10 minuutin päikkärit.

 

Mikäli olet muutoinkin ihminen, joka suosii päikkäreitä, niin on hyvä pitää päiväunet melko lyhyinä. Päiväunet on hyvä olla selkeästi alle 40 minuuttia, mieluiten alle 30 minuuttia. Liian pitkät päiväunet häiritsevät yön aikaista, kehoamme palauttavaa, syvää unta.

 

Edit 15.6.2017

Jaoin postaukseni Facebookissa yhdessä ryhmässä ja siellä tuli juttua Training4Life yritystä pyörittävän Ändi Henricsonin kanssa ja erinomaisena pointtina ihmisen sirkadiaaninen rytmi. Sen mukaan kaikille ihmisille ”paras” aika treenata olisi aamulla tai aamupäivällä.

Lue lisää ja Ändin oma blogautus aiheesta täältä.

 

 

Oletko sinä aamu-, päivä- vai iltavirkku? Miten se parhaiten näkyy?

Kerro ja jaa kokemuksiasi!

Hyviä vointeja ja treeni-iloa kaikille!
x Kipa

 

 

Edellinen kirjoitukseni:

http://coachingkira.fitfashion.fi/esittely-kuvailisit-itseasi/

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3


12
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen?
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä?
  • Tsekkaa kirjoitussarja! Säännöllinen ateriarytmi, suositukset ja aterioiden koostaminen
  • Kuinka saada motivaatiota lisää ja miten pitää motivaatio yllä?
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Arkistot
  • joulukuu 2018
  • marraskuu 2018
  • lokakuu 2018
  • syyskuu 2018
  • elokuu 2018
  • heinäkuu 2018
  • kesäkuu 2018
  • toukokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • helmikuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • elokuu 2017
  • heinäkuu 2017
  • kesäkuu 2017
  • toukokuu 2017
  • huhtikuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • helmikuu 2017
  • tammikuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015
  • lokakuu 2015
  • syyskuu 2015
  • kesäkuu 2015
  • toukokuu 2015
  • maaliskuu 2015
  • helmikuu 2015
  • tammikuu 2015
  • lokakuu 2014
  • maaliskuu 2014
  • joulukuu 2013
  • maaliskuu 2013
  • marraskuu 2012
  • toukokuu 2012
Meta
  • Kirjaudu sisään
  • Sisältösyöte
  • Kommenttisyöte
  • WordPress.org
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen? 27.12.2018
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista? 5.12.2018
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä? 4.12.2018
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaa uutiskirje!

Hae sivuiltani
Terveysblogi 2020