TerveysblogiTerveysblogiTerveysblogiTerveysblogi
Verkkokauppa
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
27.2.2017

Onko lepäämisen ja palautumisen taito tärkein taito tulevaisuudessa?

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Yleinen hyvinvointi

Ei ole ensimmäinen kerta, kun kirjoitan aiheesta. Eikä varmastikaan viimeinen. 😀

Mietin, että missä kohtaa aktiivisuutemme alkoi edetä siihen pisteeseen, että kovimmat puuhastelijat painaa yli äyräiden osan jäädessä kotisohville. Tämä on tietenkin hyvin kärjistetysti sanottu, mutta erittäin tuttu ilmiö. Lisäksi tuntuu, että liikunta on polarisoitunut: joko liikutaan liikaa (tai vääristä syistä/väärällä tavalla = liian kovaa) tai sitten sitä ei harrasteta laisinkaan.

Oletko huomannut saman?

THL:n teettämän kyselyn mukaan, jossa kartoitettiin suomalaisten työikäisten terveyskäyttäytymistä, vuonna 2014 miehistä 54 % ja naisista 60 % kertoi harrastavansa vapaa-ajan liikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa.

Tiesitkö, että työikäisistä suomalaisista vain yksi kymmenestä harrastaa kestävyysliikuntaa ja lihaskuntoharjoittelua edes kansallisten suositusten mukaisen määrän?

Kansallisten suositusten mukaan joka viikko tulisi olla vähintään 2,5 tuntia reipasta kävelyä, pyöräilyä tai muuta kuntoliikuntaa. Lisäksi kahteen otteeseen lihaskuntoa kehittävää liikuntaa, kuten kuntosalia.

Mielenkiintoista on, että elintason noustessa suomalaiset ovat jämähtäneet paikalleen. Lisäksi istumatyö on lisääntynyt huimasti. Runsas istuminen lisää useita elintapasairauksia ja jopa kuolemanriskiä. Kuulostaako dramaattiselta? Se on. 😀

 

6-8 tuntia istumista per päivä on vielä ok

Käyn tällä hetkellä Terveysvalmentajan koulutusta, ja viime viikonloppuna aiheena oli terveysliikunta. Siellä korostettiin, että 6-8 tuntia istumista päivässä on ok (kunhan nousee 20-30 minuutin välein istumaan 1,5 minuutiksi!) eikä vielä aiheuta istumisen aiheuttamia terveyshaittoja. Sitä ylittävä istumisen määrä päivässä ei ole ok.

 

 

Tarvitseeko nimenomaan liikuntaa lisätä, jotta elää terveellisesti?

Liikunnasta on tullut tavoiteltava arvo. Juttelen usein asiakkaani kanssa siitä, että heidän mielestään heidän tulisi liikkua enemmän. Mutta sali ei ole se oma juttu, jumpilla ei tykkää käydä ja juoksu ei innosta. Nämä ovat usein istumatyötä tekeviä henkilöitä, jotka istuvat päivittäin noin 8 tuntia.

On toki hienoa, että liikuntaa mietitään ja siihen halutaan panostaa. Haasteelliseksi sen tekee kuitenkin se, että miellämme liikunnaksi hyvin usein kaikenlaisen ”tehokkaan” treenin tai ”kovan treenin”. Muunlainen treeni ei oikein ole treeni.

Tästä haasteellisen tekee se, että liikunta mielletäessä isoksi ponnisteluksi tai suorittamiseksi saattaa jäädä tekemättä. Ei uskalleta, koska ehkä ei jaksa. Ei toisaalta huvita, koska ei innosta tykittää. Yleensä ollaan jo valmiiksi väsyneitä ja siitäpä sitten vasta morkkis tulee, kun jättää treenit välistä!

Liikuntaa on monenlaista.

On hyvä pitää mielessään, että arkiaktiivisuus on terveyden kannalta tärkeintä liikuntaa. On aivan sama (terveyshyötyjen kannalta) jos istut kuin tatti 8-9 tuntia päivässä plus kotona muutaman tunnin ja liikut päivässä yhteensä vain tunnin. Vaikka se olisi jumppa tai sali. Sillä ei saada terveyshyötyjä eikä toisaalta pudoteta painoa.

Vastaus kysymykseen tuleeko liikuntaa lisätä, jotta elää terveellisesti on kyllä. Liikuntaa on kuitenkin kaikki se, mitä tapahtuu kunto-, jumppa-, Crossfit-, jooga- tms. salin tai juoksupolun ulkopuolella.

Aktiivisuutta on työ- ja koulumatkat, kotiaskareet, asiointi, lasten kanssa peuhaaminen, marjojen poimiminen/sienestäminen, hissin vaihtaminen portaisiin, julkisissa seisominen jne. Ne pienet arjen teot ratkaisevat.

 

Mitäs jos liikkuu liikaa?

Liika liikkuminen ja puuhastelukaan ei ole hyvä. Kuka on kuullut käsitteestä kultainen keskitie? 😀

Liikunta ja sen lisääminen tulee aina suhteuttaa siihen, millainen on arki- ja elämänrytmisi. Mikäli olet jo valmiiksi stressaantunut ei ole tarpeen tehdä kovatempoista tai korkeasykkeistä treeniä. Hermostosi ja kehosi on jo valmiiksi hälytystilassa. Sen sijaan voi olla hyvinvoinnin kannalta perusteltua panostaa matalayskkeiseen treeniin tai liikkuvuusharjoitteluun.

Avainsanaksi nousee parasympaattinen hermosto. Kun olet stressaantunut ja virittäytyneessä tilassa sympaattinen hermostosi hallitsee – ja nyt sen kierroksia pitäisi saada alas. Tällöin kannattaa panostaa liikuntaan, joka aktivoi parasympaattista hermostoa: syvävenyttelyä, rauhallista joogaa, rentoa kävelyä luonnossa, uintia jne.

Keho tunnistaa vain stressireaktiot. Se ei tunnista onko stressireaktio positiivinen vai negatiivinen: sinä itse tiedät stressaannutko hyvällä vai hajottavalla tavalla. Keholle väliä taas on stressikuormalla ja sen määrällä palautumiseen verrattuna.

Liikkua voi liikaa etenkin silloin, kun olet jo valmiiksi stressaantunut. Erityisesti voit liikkua kehosi tilaan nähden liian kovaa treeniä. Jossain vaiheessa lisätystä, erityisesti kovatehoisesta, treenistä ei ole sinulle hyötyä – päin vastoin. Mitä tästä seuraa? Alipalautuminen. Lisää stressiä. Ja pitkäaikainen toipuminen.

Aika usein saa asiakkaiden kanssa keskustella jatkuvasta väsymyksestä, uupumisen tunteista, haluttomuudesta liikkua tai olla aktiivinen, alakuloisuudesta, riittämättömyyden tunteesta ja totaalisesta uupumuksesta.

Ei kivaa.

 

Olen samaa mieltä, kuin moni alan asiantuntija tällä hetkellä:

tulevaisuudessa ratkaisee se, kuinka hyvin osaat palautua ja löytää tasapainon kaiken työn ja vapaa-ajan välille ja lisäksi tasapainon työssä sekä vapaa-ajalla. 😉

 

Miten Sinä palaudut? 😊❤️
– Kipa


27.2.2017

Askelmittari: Mtv.fi – ”Asiantuntija huolissaan askelmittarien käytöstä: Ne voivat olla jopa vaarallisia”

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Liikunta, Yleinen hyvinvointi

Ai että, kun kismittää huono journalismi – tällä kertaa jutun aiheena askelmittari.

Avauduin tässä taannoin Facebookissa. 😀 Taas on joku asiantuntija -ja varmasti pätevä työssään, sitä en sano – sanonut jotain, ja lehdissä kirjoitetaan homma auki aivan keturalleen.

Mtv:ltä huonosti uutisoitu, tärkeä asia. Lue artikkeli täältä.

 

Istuminen tappaa?

 

On aina tarkasteltava yksilöllisesti

Tietenkin on selkeää, että 10 000 askelta ei ole kaikille ideaali suositus. Se on vähän sama, kuin olettaisi kaikille olevan jalkaprässi paras jalkoja vahvistava liike. Aina on katsottava tapauskohtaisesti sitä, kenelle suositus annetaan ja mitä suositellaan.

Ymmärränhän minä toki meidänkin terveyskulttuurissa sen, että jokin ohjenuora massalle tulee antaa. Liian vähän liikuntaa ja liikettä on ihan yhtä lailla vaarallista, kuin liika liikkuminen tai väärällä tavalla liikkuminen.

Mutta että heittää homma yhden laitteen (askelmittari) kontolle – pläääh.

 

…

 

On eri asia kävellä tehokkaasti 3000 askelta, kuin tehottomasti. KYLLÄ.

Siksi täytyy aina katsoa ihmistä kokonaisvaltaisesti:

  • Minkälaista muuta kuormitusta elämässä on?
  • Minkälainen kehon-, liikkeen- tai asennon hallinta on?
  • Elämän realiteetit ja elämäntilanne jne.?

 

…näin muutamia mainitakseni.

Mutta kuinka monella terveyshuollon ammattilaisella on resursseja tähän? Harvalla.

 

Muista kyseenalaistaa lukemasi

Ihan niinkuin kaikessa (koskee myös omia Terveysblogiin kirjoittamiani juttuja) on hyvä lukea teksti a) maalaisjärjellä b) pienellä lähde- tai vastaavalla kritiikillä c) olemassa olevan, todistetun, tiedon valossa.

 

Itse lukisin uutisen niin, että suhteuttaisin askeleideni seuraamisen arkiaktiivisuuteeni PLUS sen tehokkuuteen.

Kuten sanottu, huonosti uutisoitu tärkeä asia – tuosta voi joku jopa saada käsityksen, että kävely tai arkiaktiivisuus on turhaa (vaarallista!) ja sen toteutumista ei tarvitse millään tavalla seurata tai todentaa (koska vaarallista!).

Arkiaktiivisuus on terveyden kannalta _kiistattoman_ tärkeää liikuntaa. Arkiaktiivisuutta on toki muutakin, kuin kävely: aina kokonaisuus ratkaisee ja yksilöllinen tarkastelu, mutta kyllä peruskuntoa tarvitaan pohjalle. Me ihan kaikki. Ja kävely nyt sattuu olemaan ihmiselle melkoisen luontainen tapa liikkua.

 

Ja mitä tulee aiheeseen askelmittari: hei, anna palaa vaan! Ei sen käyttöön kuole.

Kiitos, sain herneen nenästäni ulos. 😄😄

Hyviä viboja kaikille!
Kipa


26.2.2017

Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi

Mun oma viba | Miten minä palaudun?

Miten minä palaudun? Entä mitä keinoja itselläni on kääntää huonot vibat hyviksi?

Nyt kun huomaan tahdin olleen selkeästi kivaampi muutaman viikon olen käyttänyt seuraavista hyvien vibojen jutuista jotain päivittäin. Tuntuu, että ilman niitä elämä vain muuttuisi raskaaksi. Toki sosiaaliset suhteet kantavat aina ja niistä tulee huolehtia. Seuraavat seikat ovat kuitenkin sellaisia, joilla vaikutan itseeni ja siten olen myös ystävilleni (toivottavasti 😀 ) parempaa seuraa.

 

 

31. Otan happi- ja luontokylvyn

Liikun ulkona säännöllisesti, erityisesti stressaavina aikoina. Hakeudun luonnon ääreen, usein sinne missä on vettä. Happi virkistää kehon ja mielen heti, rauhoittaa/antaa energiaa (riippuu mitä menen sieltä hakemaan) ja luonnossa sitä vaan on onnellinen. Vesi on itselleni tärkeä elementti, sillä vartuin osittain meren äärellä. Usein liitän kävelyn työmatkoihin, kun haluan siirtymän töiden jälkeen tai siirtymän töihin.

 

32. Laitan puhelimen äänettömälle

Kun haluan rauhaa ja keskittyä vain olemiseen, laitan kännykän äänettömälle. Kännykän hälytysäänet stressaavat itseäni suuresti ja saavat pinnani kiristymään. Sometimes you find yourself in silence. <3

 

33. Kuuntelen sen hetken fiilistä palvelevaa musiikkia

Kun mieleni kaipaa hiljaisuutta en kuuntele kävellessäni tai kotona mitään. Eilen lauantaiaamuna kuuntelin pianolla soitettuja biisejä muutaman venyttellessäni etureisiä. (#ilokiertoonhelsinki) Hetkeen sopiva musiikki nostattaa moodia hetkessä.

 

34. Otan aikaa unille ja näin saan aamusta rauhallisen

Tämä oli itse asiassa koko hyvien vibojen kirjoitussarjassani vinkki nro 15. Kun olen todella väsynyt olen alakuloinen ja koen voimaantumisen puutetta – ihan kuin jokainen muukin väsyneenä. Tähän paras täsmäisku on mennä ajoissa nukkumaan. Itse asiassa riittävät yöunet ovat melkeinpä mihin tahansa täsmäisku. Otan käteeni kirjan tai läräilen kännykkää (tiedän, ei tarvitse sanoa 😉 ). Sihtaan, että klo 22 olen nukkumassa.

Tähän liittyy myös aikaisemmin laittamani ohje hitaasta aamupalan nauttimisesta, vinkki nro 14. Rakastan ottaa aamun hitaasti, sillä se on harvinaista herkkua nykyään. Jestas, kun tulee hyvät vibat. <3

 

 

35. Teen kotikauneushoitoja

Rakastan, kun iho tuoksuu hyvälle ja raikkaalle. Puhdasta oloa on ihana fiilistellä. Kun haluan lisätä hyviä viboja ja mieltä otan lämpimän suihkun, käytän hyväntuoksuisia pesuaineita. Suihkun jälkeen hyvältä tuoksuva kosteusrasva on ihana levittää lämpimälle iholle. Toinen vaihtoehto on tehdä oma kasvohoito: ihon puhdistus, naamio ja kosteutus. Ah. <3

 

36. Nautin pienistä asioista

Kun mieli on harmaa kiinnitän huomiotani pieniin ihaniin asioihin ympärilläni. Fiilistelen ruokapöydällä olevia hedelmiä, mietin ihania ystäviä ja mukavia asioita elämässäni, katselen instagramista ranskanbulldoggeja, istun ratikassa ja nautin olemisesta, katselen maisemia ikkunasta…sellaista pientä. Sitä oppii huomaamaan, kuinka moni asia elämässä loppupeleissä on todella hyvin.

 

37. En vertaa itseäni muihin, vaan iloitsen toisten menestyksestä

Ihanaa, kun muilla menee hyvin! Facessa minua ei haittaa ollenkaan, jos joku hehkuttaa asioitaan. Ei se ole minulta pois, jos jollain muulla on hyvä fiilis. Päinvastoin – aivan tajuttoman upeeta, kun jollain menee hyvin!

 

38. Olen sitkeä vastoinkäymisten sattuessa

Jestas, että sapettaa, kun jokin homma ei mene odotetusti! Mutta minkäs teet – voit jäädä tuleen makaamaan tai jatkaa matkaasi uudella poreella. Mietin usein, mitä voin tapauksesta oppia erityisesti itsestäni. Olisinko voinut tehdä jotain toisin? Usein olisin. Ensi kerralla sitten!

 

39. Annan itselleni anteeksi, kun teen virheen

Itse asiassa en usko virheisiin, uskon opetuksiin. Olen vain ihminen ja rokatessa roiskuu – byhyy, nyt eteenpäin!

 

 

40. Asetan etusijalle toiminnan, joka antaa minulle hyvän mielen

Liian itsekäs ihminen ei tietenkään ole hyvä olla. Mutta terveellä tavalla itsekäs tulee olla. Esimerkki: minulla on itselläni nyt aivan sikana kaikkea puuhaa ja sunnuntaina olisi pitänyt piipahtaa Lahdessa katsomassa juhlakisoja. Rehellisesti a) ei kiinnosta juuri nyt ja b) en jaksa juuri nyt, sillä haluan nukkua kunnon yöunet ja tehdä töitä sunnuntaina. Lahti olisi vienyt minulta yhden päivän ja juuri nyt tarvitsen sen. Tiedän, että olisin stressannut ja ollut ahdistunut, jos olisin lähtenyt – en siis lähde.

Ainoa, josta harvoin tingin on aika ystävien kanssa. Menen sovitusti illanviettoihin, vaikka olisi kiire tai väsy. Pupsilullaatuutelit saavat aina hyvälle tuulelle, vaikka omat vibat olisi alavireiset. (Tähän kohtaan fanfaareja ystäville. <3 )

 

41. Ympäröin itseni onnellisilla ihmisillä

Tästä en muuten tingi. Olen systemaattisesti karsinut elämästäni energiasyöpöt tai omaa etuaan tavoittelevat ihmiset. Kaikenlaista on koettu ja tullut vastaan. Tästä olet varmasti samaa mieltä, että tangoon vaaditaan kaksi. On turha hengata ihmisten kanssa, jotka imevät sinut kuiviin ja joilta et itse saa mitään vaikka annat.

Energia luo energiaa ja on mielekkäämpä jakaa arkeaan samanhenkisten ihmisten kanssa. <3

 

42. Ostan kotiin kukkia

Mikään ei piristä paremmin, kuin leikkokukkien väri ja tuoksu. Halpaa terapiaa. 😀
Kukkakimpun ei tarvitse olla sen kummempi. Pääasia, että se tuoksuu ja siinä on fiilispohjalta valittuja värejä.

 

43. En tee mitään – tai ryhdyn toimeen

Omia fiiliksiäni laskee todella paljon kasaantuvat tehtävät. Vaikka pidän siitä, että on tekemistä en pidä siitä, että on paljon pieniä toisistaan irralla olevia pikkutaskeja. Stressaannun niistä superhelposti.

Tähän on kaksi vaihtoehtoa: otan hällä väliä –asenteen muutamaksi minuutiksi. Saan henkisen ja fyysisen irtioton ajattelematta kaikkia tekemättömiä asioita. Saatan silloin vain lojua sohvalla, vaeltaa kaupungilla tai käydä kahvilla. Joskus käyn joogaamassa, mikäli asioilla ei ole kovin tiukkaa aikataulua. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos näet minut joogassa tiedät, että elän stressaavaa aikaa. 😀

 

44. Syön laadukasta ruokaa, herkuttelen mielen mukaan

Kun mieli on maassa on ihanaa panostaa syömiseen: teen jotain hyvää ja paljon värejä sisältävää salaattia. En ole himokokkaaja, joten homman tulee pysyä simppelinä. 😉

Omat ruokailuvalintani pohjautuvat siihen, mitkä ovat omat terveys- tai liikuntatavoitteeni ja teen ruokavalinnat pitkälti niiden perusteella. En myöskään nillitä liiaksi – karkkia tai herkkuja menee, jos on mennäkseen.

Pääpiirteittäin huomaan ruokavaliolla olevan tajuttoman suuri merkitys hyvän olon kannalta. Väsymys, pirteys, hyvä fiilis, suoliston kunto, unenlaatu, treeni…yleisesti ottaen en voi sanoa muuta, kuin että ravinnon laatuun kannattaa panostaa!

 

45. Kiitän itseäni riittävän usein

Muistutan itselleni riittävän usein siitä, kuinka paljon olen saanut aikaan. Olen pääpiirteittäin hyvin kiitollinen ihminen ja panostan kiitollisuuteen. Asioita ei tule ottaa itsestään selvinä, mutta on myös eroteltava omat meriittinsä itselleen. On paljon elämässä, joihin olen itse vaikuttanut ja hommat ovat lähteneet rullaamaan, koska olen itse niin päättänyt ja ne toteuttanut. Kiitollisuus on onnellisuuden ydintä.

Itselleen kannattaa välillä lausua rohkaisua ja kiitoksia – oma kannustava sisäinen puhe on yksi tärkeimmistä hyvien vibojen avaimista. Kun sinä voit hyvin olet hyvä myös muille. <3

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin, ystäväiset! Se on ihan ok, että aina kaikki ei tunnu siistiltä. On tärkeää kuitenkin nousta ylös ja jatkaa matkaa.

…aina tulee uusi päivä.

<3 Kipa

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – Instagram – YouTube – Bloglovin

<3


23.2.2017

Hyvien vibojen viikko | Jaa hyvää ja voi itsekin hyvin | Vinkit 22-30

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi

Hyvien vibojen viikko | Taas mennään!

Tässä Kipan kokeileva elämänkeittiö ja hyvien vibojen viikko taas moi! 😀

Eräs loistava tapa voida itse hyvin ja tulla onnelliseksi on auttaa muita ja jakaa hyvää. Positiivinen vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa lisää oksitosiinihormonin määrää kehossa. Oksitosiini tunnetaan myös nimellä rakkaushormoni.

Oksitosiini on mahtava hormoni: se vaikuttaa kehoon mm. verenpainetta alentavasti, sykettä tasoittavasti, ruuansulatusta vahvistamalla, kipukynnystä nostattamalla sekä parantamall immuunipuolustusta.

Lisäksi oksitosiini hoitaa mielenterveyttä: se lievittää stressiä vähentämällä kortisolin määrää kehossa, edesauttaa oppimista, rentouttaa sekä auttaa unensaantia.

Oksitosiinia kehityy esimerkiksi kosketuksessa kumppanisi, lastesi, ystäviesi, lemmikkisi ja perheenjäsentesi kanssa – pienet jutut riittävä!

 

Tästä päästäänkin torstain teemaan: torstai on toivoa ja hyvää oloa täynnä!

 

Hyvien vibojen viikko | Vinkit 22-30

22. Panosta positiiviseen vuorovaikutukseen

Usein keskustellessamme huomaamme, kuinka asiat helposti pyörivät epäkohtien ympärillä: on kiire tai liikaa tekemistä, väsyttää, on flunssaa, joku asia ketuttaa tai ulkona sataa. Kiinnitä huomiosi siihen, mitä ja millä tavalla vastaat, kun sinulta kysytään “mitä kuuluu”. Ennen kuin vastaat, mieti mielessäsi mitä aioit sanoa – ja käännä se positiiviseen suuntaan.

Ei – se ei tarkoita, että flunssa katoaisi sen sileän tien tai asiat järjestyisi hetkessä. Mutta kuinka usein se asioiden murehtiminen ja märehtiminenkään on jeesannut? Kuten maanantaina (linkki) todettiin – asenne ratkaisee!

 

23. Jo se, että kuuntelet auttaa

Meillä on myös huomattavan usein kiire kertomaan, omat kuulumisemme (olenhan juuri minä itse väsyneempi, kuin kukaan muu 😉 ) tai uusimmat omat juttumme. On hyvä tiedostaa kuunteletko kuullaksesi vai kuunteletko kertoaksesi?

Usein myös ajattelemme, että jotain pitää sanoa toisen kertomaan. Aina ei pidä. Joskus ihan vain se, että kuuntelee auttaa. Tämä parhaimmillaan lisää läsnäoloasi ja opit ymmärtämään jatkossa, että sinulle kerrotussa asiassa ei ole oma tunnetilasi – vaan kertojan.

 

24. Avun tarjoaminen ja vastaanottaminen parantavat terveyttä, sillä hyvän tekeminen parantaa merkityksellisyyden tuntua

On kiva olla avuksi! Jo kysymys “kuinka voin auttaa” tai “voinko olla avuksi” on täydellinen kysymys johonkin hetkeen – ja sekä sinun, että vastapuolen hyvinvoinnin kannalta pieni hyvä teko. Avun tarjoaminen parantaa toisen turvallisuudentunnetta ja sitä kautta parantaa molempien omaa oloa.

Hyvän tekeminen saa meidät tuntemaan itsemme merkityksellisiksi, joka taas lisää hyvinvointia. Parasta on huomata, että toisen ihmisen auttaminen ei edes aina vaadi suuria ponnistuksia.

 

25. Epäitsekkyys lisää hyvinvointia – yllätä avulla!

Kerran kaverini jakoi seinällään päivityksen, jossa meidän lähi-Alepassa oli joku ystävällinen mies tarjoutunut puskista maksamaan kaverini ruoat. Noin kolmenkympit ostokset!
Tiedän, raha on rajallinen. Mutta onhan se kiva yllättää ystäviä tai jopa tuntemattomia silloin tällöin vaikka tuollaisella yllärillä? Ai miksi? Koska on tutkittu, että kun ostaa jollekin toiselle jotain voi itse paremmin. Annetaan hyvän kiertää! Idea on, että voimme jokainen antaa toisellemme jotain ja olla toisiamme varten – ja saada itsekin takaisin hyvää osaksemme!

 

26. Uskalla pyytää apua!

Avun pyytäminen ei ole heikkoutta se on parhaimmillaan viisautta. Suomi on vähän hassu maa siinä, että yksin pärjääminen on meillä arvostettua. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että apua kannattaa ja saa pyytää ennen, kuin pää on jo kainalossa. Tietenkään koko aikaa ei voi olla kysymässä esimerkiksi ammatillista apua ja guidea kaikesta, mutta tiedät mitä tarkoitan. 😉

Kyseessä on mahtava win-win –tilanne: sinä saat apua ja auttaja kokee merkityksellisyyttä.

 

27. Osallistu hyväntekeväisyyteen

Jokaiseen tempaukseen ei tarvitse lähteä. Mutta valitse itsellesi sellaiset, joihin on realistista osallistua. Oletko jo esim. osallistunut meidän FF-bloggaajien #ilokiertoon –haasteeseen? Tiesithän, että kyseinen hyväntekeväsyystempaus ei maksa sinulle euroakaan.

Hyvän tekemisestä tulee aina itselleen hyvä mieli!

Ja ainahan voi ajatella, että mitäs jos toinen ei arvosta sitä mitä saa. STOP. Entä jos se, mitä annat onkin jollekin a i v a n juuri siihen hetkeen tuikitarpeellinen asia?

 

#ilokiertoonhelsinki

 

28. Yllätä ystäväsi lyhyillä viesteillä!

Face the facts: olemme kuitenkin nykyään hyvin paljon kännykän ääressä ja yksi lyhyt tekstari ei kauaa vie. Joskus on ihana saada ja lähettää ylläriviestejä. Kerro miniterkut ystävällesi siitä, että hän on tärkeä.

 Voit vaikka samalla kertoa, miksi hän on tärkeä. Yhteenkuuluvuuden tunne on vahva ja kantava tunne <3 , ja hyviä viboja syntyy myös hyvistä, kannattelevista, sosiaalisista suhteista.

 

29. Virkistä työyhteisöä pienillä viesteillä

Olin kerran aamulla yhdessä kuntokeskuksessa ohjaamassa PT:tä, kun pukkariin tullessani vessan peileihin oli ilmestynyt post it –lappuja. Niissä luki “olet ihana” ja “olet kaunis”. Kyllä hymyilytti. Mietin, kuinka pienellä sitä saa paljon aikaan.

Mitä vastaavaa sinä voisit kehittää koulussa tai työpaikallasi?

 

Revi siitä! 🙂

 

30. Kommunikoi mieltäsi painavat asiat rakentavasti

Kirjoitin aikoinaan Terveysblogiin kommunikoinnin jalosta taidosta . Jos mieltäsi painaa jokin mieti sille rakentava ulosanti. Vältä kommunikoimasta itseäsi vaivaavaa asiaa sammakkona suusta. Nykypäivänä on liian helppoa laittaa äkkipikainen tekstiviesti tai pikasoitto ja haukkua toinen pataluhaksi.

Sen sijaan mieti rakentava lähestyminen asiaan. Hajottaminen on liian helppoa ja korjaaminen saattaa kestää tuhottoman kauan.

Esimerkiksi yksi hyvä keino on hampurilaistekniikka: kerro ensin jotain positiivista, sen jälkeen asia joka vaivaa ja viimeisenä konkreettinen kehitysehdotus sille, miten sinusta tuntuu, että asia olisi ollut kiva hoitaa. Muista kommunikoida rauhallisesti ilman äänen korottamista. Avoin ja luottamuksellinen kommunikaatio on parempi molemmille osapuolille, kuin yksisuuntainen asioiden vatvominen ja analysointi.

 

Missä on pihvi? 🙂

 

En teistä tiedä, mutta oma henkilökohtainen kasvun paikkani on kommunikointi. Siinä on aina vähän harjoittelemista erityisesti, kun on nollasta sataan kipakasti kiihtyvä persoona. 🙂

Mitä keinoista meinasit ottaa käyttöön tällä tai jollain muulla viikolla?
<3 Kipa

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – Instagram – YouTube – Bloglovin

<3


body positive
22.2.2017

Hyvien vibojen viikko | Terveysvinkit 11-21 parempaan arkeen

  • Posted By : delwigdi/
  • 1 comments /
  • Under : Hyvinvointi

Hyvien vibojen viikko | Terveys tavoitteena

Hoplaa! Täällä taas! 🙂

Nyt on ensimmäiset höpinät käyty lähinnä mentaalipuolen jutuista. Seuraavaksi heitetään tulille terveysvinkit 11-21, joilla ylläpitää tai saavuttaa parempia viboja päivään. Osa on melko tuttua kauraa eli kertaus on opintojen äiti – tai vähintään hyvä muistutus. Osa saattaa olla sellaisia, ettei sinulle ole tullut mieleen.

Tsekkaa, löytyykö itsellesi hyviä vinkkejä. Kerro sitten, mitä ajatuksia itsellesi tuli. Tarvittaessa kommentoi ja kysy!

 

 

 

Terveysvinkit | Hyvät fiilikset lähtevät jo heti aamusta

11. Jätä torkuttaminen – lisää sillä aikaa aamuusi

Torkutatko aamuisin? Parikin kertaa? Ja lopulta tulee helposti kiire. 😀 Itselläni käy helposti niin, että torkutettaessa aamu venyy ja lopulta tulee pakattua tavarat täydessä höyryssä ja lähteminen aiheuttaa lähinnä stressiä. Opettele olemaan torkuttamatta ja aamu lähtee rauhallisemmin käyntiin. Loppupäiväkin sujuu paremmissa viboissa. Lisäksi torkuttaminen saattaa väsyttää lisää, sillä torkkuherätys voi osua kesken syvän unen.

 

12. Säilytä rauhallisuus – loppupäiväkin sujuu rauhallisemmin

Edelliseen liittyen: pyri säilyttämään rauhallisuus läpi päivän. Ymmärrä, että kiire on usein itse luotua ja johtuu usein siitä, että aikatauluja ei ole suunniteltu tai ajanhallinta pettää. Ole realisti omien aikataulujesi sopimisen suhteen: ehditkö varmasti sovituksi ajaksi paikasta A paikkaan B?

On hyvä muistaa myös, että aina kaikki ei ole muutamasta minuutista kiinni. Olemme todella hyviä luomaan itsellemme kiirettä ja stressaamme usein muutamastakin minuutista. Pidä tasainen hengitys kiiruhtamisenkin yli ja tiedosta se, että maailmanloppu ei kolkuttele oven takana, vaikka olisitkin muutaman minuutin myöhässä.

 

13. Juo vettä heti aamusta tyhjään vatsaan ja herätä aineenvaihdunta

Miksi tämä on hyvä juttu? Koska ihmiskeho on jopa 70%:sti vettä, niin jo pienikin nestehukka toteutuu mm. väsymyksenä tai vetämättömyytenä, ihon sameutena ja jopa ryppyisyytenä, lievinä muistinongelmina sekä liikuntaa harrastaessa suorituskyvyn laskuna.

Runsas veden juonti vaikuttaa myös ruokahaluusi: mieliteot vähenevät ja annoskoot pienenevät. Runsas vedenjuonti tekee myös gutaa suolistolle. Jokainen varmasti komppaa millainen fiilis tulee, kun suolisto-ongelmat vaivaavat. Ei ehkä ne parhaimmat vibat silloin. 😉

Pyri siis aloittamaan aamusi 3-5 dl:lla vettä.  

 

14. Nauti aamupala rauhallisin mielin ja säästä energiaa päivään

Nyt kun edeltävät asiat ovat hanskassa on mahdollista panostaa rauhalliseen aamupalahetkeen: nauti esim. kananmunia, täysjyväleipää, marjoja, hedelmiä, puuroa tai terveellisiä smoothieita. Kun ruoasta nauttii rauhassa kiireessä hotkimisen sijaan, aamu on myös vähemmän stressaava ja jää enemmän energiaa olla tuottelias päivällä. Panosta siis kunnon aamiaiseen ja syö se ajan kanssa ainakin muutamana aamuna viikossa.

 

Terveysvinkit | Ota aikaa Nukku-Ukolle

Maailma odottaa kyllä.

 

15. Opettele menemään aikaisemmin nukkumaan/sänkyyn lisäten siten yöunesi määrää

Tämä ei ole uutta auringon alla, mutta työni kautta huomaan tämän toteutuvan harvoin. Me ihmiset tiedämme kyllä kuinka tärkeää uni on – silti siitä nipistetään. Iltaisin ei tee mieli mennä nukkumaan, sillä päivää haluaisi olevan vielä jäljellä. Tai sitten avataan Netflix. Tai läträtään kännykkää, roikutaan SOMEssa tai lueskellaan uutisia luurin tai pädin välityksellä.

Tähän ei oikeastaan ole muuta asetta, kuin tavoista poisoppiminen ja uuden oppiminen tilalle. Kuten ennenkin olen todennut, niin sama pätee tässä: kaikkea ei pidä eikä tule muuttaa kerralla. Opette pikkuhiljaa luopumaan 30 minuuttia normaalia aikaisemmin virikkeistä ja kömmi punkkaan. Sammuta valot ja rauhoita mieli. Maailma odottaa kyllä.

Mikäli tuntuu, että on paljon keskeneräisiä asioita mielessä, niin mieti miten voisit järjestää aikaa päivällä konkreettisesti niin, ettei illaksi jää enää roikkumaan mieleen tekemättömät asiat. Tästä päästäänkin kahteen seuraavaan vinkkiin.

 

16. Löydä omat rauhoittumiskeinosi illalle ja anna lampun sammua ajoissa

Tärkeintä on, että rauhoitut ja keinot sopivat itsellesi. Kaikki eivät tykkää lukea kirjaa tai ratkoa ristisanoja. Kaikki eivät halua tehdä meditaatioharjoituksia. Joku taas haluaa tehdä jotain edeltävistä. Eräs valmennettavani tykkää koota pienoismalleja – se on hänen tapansa “nollata ajatukset”. Mikä sinusta on kiva tekemistä? Mikä tuottaa sinulle mielihyvää? Tee sitä.

Pyri löytämään keinoja, jotka eivät liity teknologiaan. Esimerkiksi kännykän sininen valo viivästyttää syvän unen (palauttava uni) tuloa. Kun rauhoitut illalla ennen nukkumaanmenoa saat levollisemmat yöunet ja unen palauttava osuus on suhteellisesti suurempi. Ja tästä ei varmaan tarvitse erikseen mainita, kuinka se vaikuttaa hyviin viboihin. 😀

 

 

17. Jos asioita pörrää nukkumaan mennessä paljon mielessä, siirrä ne lapulle

Tiedätkö sen fiiliksen, kun olet menossa nukkumaan ja ramasee ihanasti? Silmät painuvat pikkuhiljaa kiinni ja ai että, kun tekisi mieli nukahtaa. Ja PAM – mieleen juolahtaa joku ajatus, joka olisi ehkä pitänyt tehdä tänään. Mieti ensin, voitko tehdä asialle mitään juuri nyt? Jos vastaus on kyllä, niin mitä voit tehdä asialle? Jos vastaus on ei – älä ressaa.

Osalla meistä yöunia häiritsee tekemättömät asiat tai levoton mieli. Mieti keinoja, joilla mahdollisesti saisit jylläävät aatokset jollain tapaa mielestäsi yöksi pois.

Eräällä tutullani oli ruuhkavuosinaan yöpöydällä paperia ja kynä. Hän nimittäin tuppasi öisin heräämään siihen, että hän sai jonkun idiksen tai muisti jonkin asian, joka piti seuraavana päivänä tehdä. Hän kirjoitti sen herätessään paperille ja sai siten siirrettyä sen mielestä pois. Ja uni jatkui. Testaa, voi toimia sinullakin! 🙂

 

Terveysvinkit | Hyvää poretta oikeanlaisella ruokavaliolla ja –rytmillä

18. Virkistä fiiliksiä hiilihydraateilla – älä nillitä liikaa hiilareiden suhteen

Nykypäivänä hiilihydraatiton ruokavalio on yhä monelle tapa laihduttaa tai hallita painoaan. Hyvä idea – mutta täytyy muistaa, että a) on olemassa erilaisia hiilihydraatteja ja b) kaikki tyylit eivät sovi kaikille.

Kun hiilareita karsitaan ruokavaliosta liikaa, niin mieliala yleensä laskee. Yli puoli vuotta kestäneissä tutkimuksissa on saatu viitteitä sen puolesta, että enemmän (hyviä) hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio voi olla yhteydessä parempaan mielialaan. Runsaasti huonolaatuisia hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio voi myöskin heikentää mielialaa.

Karrikoidusti voidaan sanoa, että vähennä tai vältä ns. “huonoja hiilihydraatteja”, kuten valkoisia vehnäjauhoja, valkoista riisiä & pastaa, sokeroituja muroja ja myslejä , karkkeja, leivoksia & valkoista sokeria.

Tiedän, ei uutta infoa välttämättä, mutta panosta hyviin hiilarin lähteisiin, kuten marjat, juurekset, täysjyväviljatuotteet & hapatettu ruisleipä, hiutalepuuro, tumma pasta & tumma riisi, hedelmät sekä pavut ja linssit. Kun verensokeri pysyy tasaisena on porekin parempi.

Muista myös aina suhteuttaa hiilihydraattien syöntisi aktiivisuuteesi. Päivinä, jolloin aktiivisuutta on vähemmän on ihan ok vähentää hiilareista jonkin verran (jos se on sinulle sopiva menetelmä). Mikäli olet menossa vetäisemään kovan treenin, niin hiilareista nipistäminen ei ole optimaalisin keino jaksamista ajatellen.

 

 

19. Pidä ateriarytmeistä sitkeästi kiinni ja jaksa paremmin

Tämä on helppo vinkki…vai onko? On? Miksi sitten niin monella meistä sitten vaan jää välipalat laukkuun tai kaappiin, kun tulee “muuta tärkeämpää” eteen. Totaaa…mikä voi olla tärkeämpää, kuin oma hyvä olo? 😉 

Tutkaile millainen ateriarytmi itsellesi sopii: jollekin sopii syödä 4 kertaa päivässä, jollakin toisella 5-6 kertaa päivässä on must. Olemme eri tavalla harkkiä verensokerin heilahteluille ja elämme erilaista elämänrytmiä jokainen. Pääasia on sopeuttaa omat ruokailusi arkeesi ja pitää siitä kiinni.

Tämä on sama, kuin veden juonnissa: sitä pitää vähän opetella. Mieti etukäteen mihin aikohin sinun on mahdollista työ- tai koulupäivän aikana syödä. Peruskaava on esimerkiksi seuraava: aamupala, välipala, lounas, välipala, illallinen.

 

Terveysvinkit | Ota selvää terveydentilastasi ja pysy aktiivisena

19. Tutustu kehosi terveydentilaan, niin ei tarvitse huolehtia

Milloin viimeksi mittasit verenpaineesi tai otit selvää hemoglobiinistasi? Kun olet kartalla omasta terveydentilastasi ei sinun tarvitse pohtia tai huolehtia siitä. Käy mittauttamassa säännöllisesti kolesteroli- ja veriarvosi sekä verenpaineesi.

 

20. Tiedosta perintötekijäsi ja puskuroi mahdollisia sairauksia elintavoillasi

Menee vähän samaan skaalaan äskeisen vinkin kanssa. Ei geeneilleen ja sairauksille tietenkään juuri mitään voi – mutta niihin voi asennoitua ja ne kannattaa tiedostaa. On hyvä ottaa vastuu terveydestään: tiedostamalla sukurasitteesi voit ohjata omia elämäntapojasi ja elintapojasi siihen suuntaan, että et ainakaan tietoisesti lisää omaa sairastumisriskiäsi.

Tämä liittyy vähän sen tutkailuun, oletko optimisisti vai pessimisti. Sinulla voi olla taustasi takia tavallista isompi riski sairastua tiettyihin sairauksiin, mutta ainakin elämän- ja elintapasi ohjaavat sinua kohti parempaa terveyttä – ja siten myös hyviä viboja. 🙂

 

21. Virkistä mieltä & kehoa olemalla aktiivinen joka päivä

Ja tällä en tarkoita, että sinun tai kaikkien tulee juosta lenkkejä Pitkin kyliä tai käydä kuntosalilla joka päivä. Joka päivä on kuitenkin hyvä olla aktiivinen. Terveydelle suotuisaa on liikkua reilu 10 000 askelta päivässä. Pyri siis pariin lyhykäiseen happihyppelysettiin vähintään per päivä. Älä suorita: pari kertaa 25-30 minuuttia per päivä riittää erityisesti sellaisena päivänä, kun ei muuta aktiivisuutta kerkiä tekemään. Pienistä puroista kasvaa iso virta!

Onko sinulla askelmittari? Suosittelen hankkimaan – saatat yllättyä, kuinka vähän esim. istumatyössä tulee päivän aikana askelia!

Itselläni on nykyään 1-3 päivää viikossa istumatyötä. Välillä on toki mahdollisuus seistä. On jäätävää katsoa aktiivisuusmittarista, kuinka klo 17 aikaan päivän aktiivisuus on 37%!

Aktiivisuus pitää kropan verenkierron ja mielen virkeänä. Vielä parempaa, jos pääset ulkoilemaan.

 

Olisikohan tässä taas päiväksi terveysvinkit sulatteluun? 🙂 Kuten huomata saattaa, niin hyvinvointi on kokonaisuus. Aika monen tekijän summa. *miettivä ilme*

 

Jatketaan huomenna taas lisää! Kiva, kun jaksoit lukea – ja vielä siistimpää, jos jaat kommenttisi!

Hyviä viboja viikkoonne,
<3 Kipa

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – Instagram – YouTube – Bloglovin

<3


21.2.2017

Hyvien vibojen viikko | 10 vinkkiä parempaan arkeen

  • Posted By : delwigdi/
  • 6 comments /
  • Under : Hyvinvointi

Hyvien vibojen viikko | 10 vinkkiä 

Eilen aloitettiin hyvien vibojen viikko. Homma alkoi asenteen tarkastelulla: oletko optimisti vai pessimisti? Tsekkaa eilisen postauksen listaus optimistin ja pessimistin ajattelutavoista ja tunnista tyylisi.

Miksi on tärkeää tunnistaa oma koulukuntansa? Lue alta 10 vinkkiä ja viisautta.

 

Optimismin monet terveyshyödyt

On tärkeää tunnistaa oma koulukuntansa, koska asenne ratkaisee. On tutkittu, että optimistit menestyvät pessimistejä paremmin elämän kaikilla osa-alueilla. Lisäksi optimistin terveys on paremmalla tolalla: terveys on parempi, koska immuniteetti on vahvempi. Lisäksi masennusta ja ahdistusta esiintyy vähemmän ja elinajan odote on korkeampi. Heillä on vahvempi itsetunto ja paremmat sosiaaliset suhteet. Lisäksi optimistit sietävät pessimistejä paremmin stressiä ja uupuvat muita vähemmän esimerkiksi työssään tai opinnoissaan.

Viikon vinkki-vitoset lähtivät siis käyntiin asenteen tarkastelulla ja tarkistamisella.

Lupasin viikkoon 45 vinkkiä parempaan arkeen. Täältä pesee! 🙂

 

10 vinkkiä

Pysy pirtsakkana! Pue värejä päälle tällä viikolla. 🙂

 

Hyvien vibojen viikon ekat vinkit | 10 vinkkiä 

1. Panosta optimismiin

 2. Ole utelias ja kiinnostunut

 3. Tartu toimeen!

Katso haasteita mahdollisuuksina oppia uutta joko itse haastavasta asiasta tai itsestäsi. Mikäli bongaat itseltäsi ajatuksen, joka jarruttaa toimintaasi (”Ei siitä kuitenkaan mitään tule”. ”En mä kuitenkaan osaa/pysty”. ”Liian vaikeaa.” ”En tiedä mitä tehdä.”), torppaa se ruoja!

Mieti ajatuksesi uudessa valossa. ”Kyllä tämän saa toimimaan, kunhan yrittää.” ”Jos en osaa otan selvää.” ”Kyllä tämä helpottuu, kunhan alkaa tekemään.” Jos en osaa, kysyn neuvoa.”

Minulla on tapana sanoa, että jos ei mitään tee ei mitään tapahdu. Ota haaste vastaan positiivisena haasteena ja katso mitä tapahtuu, kun rupeat toimeen. Oli kyse sitten töistä, kouluhommista tai painopudotuksesta niin tiedä, että pystyt. Sinä osaat kyllä. Tästä päästäänkin seuraaviin vinkkeihin:

 

5. Madalla rimaa ja odotuksiasi.

6. Tiedosta, että sinussa on voimaa.

Usko itseensä on järkkymättömän kova taito. Joskus vain odotamme itseltämme todella paljon ja kun emme täytäkään omia odotuksiamme turhaudumme. Oletko huomannut saman?

Ruodimme itseämme. Uskalla siis odottaa itseltäsi vähemmän suorittamista, se ei tee sinusta yhtään huonompaa ihmistä. Päin vastoin: se todennäköisemmin tekee sinusta leppoisamman ja miellyttävämpää seuraa. 😉

Usein meiltä jää oma sisäinen puheemme ruotijan ja vaatijan tasolle ja unohdamme kehua itseämme. Se on sitä suomalaista mentaliteettia, eikö? Tiedä, että sinussa on sisäistä virtaa ja luota siihen. Luota itseesi. Mene siis peilin eteen ja lausu pari kannustavaa sanaa itsellesi. Eiiii, katse positiivisuuksiin! Nyt ei tsekata silmäpusseja, jenkkakahvoja tai paksuja sisäreisiä. 🙂 Testaa – sillä on vahva vaikutus!

 

Mun To Do -systeemi: sikakasa post it -lappuja ja minivihko. 🙂

 

7. Ota hommat haltuun!

8. Laadi suunnitelma tulevaisuudelle.

Aika usein päässämme pörrää iso kasa asioita ja nimenomaan tekemättömiä sellaisia. Opettele luomaan oma to do -listasi. Itse käytän minivihkoa ja post it -lappuja sekä kännykän muistiinpanoja. Joskus PT-asiakkaita koskevia muistiinpanoja teen suoraan kalenterin tyhjille sivuille…mitä vain, mihin sinun on helppo jäsennellä ajatuksiasi. Kun saat asiat konkreettisesti pois mielestäsi saat tilaa muille ajatuksille – ja erityisesti selkeyttä arkeesi.

Ja vielä: tiedätkö mihin olet menossa? Mitä sinä haluat saada aikaan tai toteuttaa tänä vuonna? Entä ensi vuonna? Tai viiden vuoden päästä? Ota hetki aikaa, sulje vaikka silmäsi ja pohdi mitä kaikkea voitkaan saada aikaan. Ja ennen kaikkea mitä haluat saada aikaan ja missä haluat tulevaisuudessa olla. Millainen haluat tulevaisuudessa olla?

Jotkut tykkäävät askarrella aarrekartan: leikkaa ja liimaa sellaisia asioita, joita haluat elämääsi. Tarpeen mukaan täsmennä tekstillä. Kirjoita preesensissä, ikään kuin sinulla olisi jo kyseiset asiat. Hep, itseltäni löytyy! Itseasiassa tein ensimmäisen aarrekarttani Life Coach -koulutuksessa. Toisen aarrekarttani tein viime vuonna marraskuun hujakoilla. Ja hassuinta siinä on se, että suurin osa aarrekartasta on jo toteutunut. Ja onpa siellä unelmiakin. <3

Tai jotkut maalaavat tai piirtävät: miltä sinun tulevaisuutesi näyttää? Mitä värejä ja asioita siellä on?

Jotkut kirjoittavat kirjeen sijoittuen tulevaisuuteen. Kirje on varustettu tietyllä päivämäärällä ja vastaanottajana voi olla vaikka joku ystäväsi tai vanhempasi – kirje kuitenkin jää itsellesi. Kerro kirjeessä mitä sinulle kuuluu sinä päivänä ja miten elämäsi sujuu.

 

9. Uskalla unelmoida!

10. Unohda pelko.

Jostain syystä emme useinkaan anna itsellemme mahdollisuutta unelmointiin. Ehkä ajattelemme unelmoinnin olevan ”tyhmää”, koska ”ei se kuitenkaan tapahdu”. Unelmointi on päällikkölaji: unelmointiin liittyy vapaus. Se antaa sinulle vapauden olla juuri sellainen, kuin haluat ja olla missä ikinä haluat. Uskalla unelmoida erilaisista asioista, sillä unelmoinnilla ei ole rajoja – unelmat voivat rikkoa tavanomaisuuden ja arkielämän kaavat ja säännöt.

Unelmointi myös rentouttaa ja voi muuttaa ajatuksiasi positiivisempaan suuntaan. Saat myös nykyarjen pois mielestäsi hetkeksi aikaa. Unelmat myös mahdollistavat menestyksen.

Usein meidän kaikkia edeltäviä listattuja asioita hidastaa tai estää pelko. Emme halua ajatella positiivisesti, koska voimme pettyä. Emme välttämättä tartu toimeen tai tee joitain asioita, koska pelkäämme, ettemme osaa. Pelkäämme laskea rimaa ja odotuksiamme, koska silloin emme ole tehneet riittävästi. Emme uskalla luottaa kykyihimme, koska pelkäämme ettemme ole tarpeeksi vaatimattomia ja nöyriä.

Pelko aiheuttaa meissä sen, että näemme mielessämme mahdollisuuden mokata ja menemme lukkoon: emme yritä tai koita konkretisoida tekemättömiä asioita. Vielä vähemmän uskallamme unelmoida ja antaa itsellemme luvan siihen – pelkäämme, ettemme kuitenkaan mitään niistä saa toteutettua.

Kuulostaako edeltävät ajatukset tutuilta?

Kuinka moni teistä on tehnyt itselleen esimerkiksi aarrekartan? Tai mitä muita keinoja sinulla on, jolla pidät mielesi virkeänä ja asenteen kohdillaan?

 

Miltä tuntuivat ensimmäiset 10 vinkkiä? Huomenna jatketaan lisää! Stay tuned!

 

Hyviä viboja viikkoonne,

<3 Kipa-vinkki-kymppi-Tiivola

*** Seuraa minua ***

Facebook – Instagram – YouTube – Bloglovin

<3


14.2.2017

Ilo kiertoon – haaste | Notkistu, elä läsnä, polta rasvaa tai piipahda epämukavuusalueellasi

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Ilo kiertoon -haaste

PUM! Tänään lävähtää käyntiin FitFashion-bloggareiden yhdessä lanseeraama #ilokiertoon – haaste

Ennen, kuin jatkan: HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! <3 <3 <3 Tänään juhlistetaan voimavaroista suurimpia!

 

Ilo kiertoon | Mistä ajatus sitten lähti?

Aina on hyvä syy tehdä hyvää (tähän superiso sydän-emoji, ei löytynyt näppäimistöstä 🙂 ).

Kaiken taustalla on hyväntekeväisyys: mukana olevat FF-bloggarit tiimiytyvät paikkakunnittain ja jokaisen mukana olevan paikkakunnan bloggailijat haastavat lukijansa (sinun ei siis tarvitse olla blogaaja) johonkin haasteeseen. Meidän Hesan tiimin hashtagina toimiin #ilokiertoonhelsinki .

Haaste voi pysyä samana koko kampanja-ajan, joka on 14.2.-31.5.2017 tai se voi vaihtua. Tärkeintä on, että kun tartut haasteeseen jää siitä todistusaineisto hashtagilla Instagramiin.

Voit tulla mukaan ja siten vaikuttaa lahjoitussummaan itse valitsemallasi haastella. Tai voit tulla messiin ihan kenen tahansa FF-bloggaajan haasteeseen ja siten vaikuttaa lahjoitussummaan – homma vaatii sinulta vain yhden hashtagin!

1 hashtag = 1 euro.

 

Helsingin tiimin hyväntekeväisyyskohde on Hope:

Hope-yhdistys jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Maksimi lahjoitussumma 2 000 e, joten 2000 hashtagia ja olemme tavoitteessa!

 

Ilo kiertoon | Miten vaikutat lahjoitussummaan?

Jokaisesta #ilokiertoon (ja tähän perään paikkakunta, mutta siis tottakai käytätte Hesan tiimiä 😀  eli #ilokiertoonhelsinki) hashtagista lahjoitetaan yksi euro jokaisen FF-bloggaritiimin valitsemaan hyväntekeväisyystahoon.

Aikuisten oikeasti voit valita minkä tahansa tiimin sen mukaan, minkä lahjoituskohteen tunnet omaksesi. <3

Aika kiva, vai mitä? Tilanne on win-win: sinä saat motivaatiota ja vertaistukea toteuttaa jonkun unelmasi tai tavoitteesi, ja joku ihana organisaatio saa toimintansa edistämiseksi konkreettista rahaa = ilo kiertoon! (tähän taas superiso sydän-emoji, jota ei ole koska näppis)

 

Ilo kiertoon | Coachingkira – haaste

Kauaa ei tarvinnut muuten miettiä. Vuoden alusta itselläni tippui jumppatunnit noin 15-20 viikkotunnista 6-7 tuntiin ja minulla on menossa peruskuntokausi. Hermo- ja hermostolepoa. 😉

Suurin osa tippuneista tunneista oli korkeaintensiteettisiä Les Mills -tunteja, joten peruskuntokausi osuu nyt jos koskaan kohdilleen. Rasitusta kun ei tule samalla tavalla, kuin aikaisemmin. Keho saa levätä. <3

Yksi tunneista oli myös HotStretching, joten edes se vähäinen venyttely on itseltäni jäänyt. Nyt siis tuumasta toimeen!

Niinpä Coachingkira-haasteeni koskee peruskuntoa eli rasva-aineenvaihduntaa aktivoivaa, kevyttä treeniä ja lihashuoltoa sekä läsnäolemista.

 

Täältä siis pesee pari haastevaihtoehtoa, tule mukaan!

 

1. Yksi venyttelyliike päivässä

Valitse lihasryhmä, jota venyttelet 5 min per alue. Vapaavalintaisesti, mutta toki jos päätät venyttää etureidet, niin molemmat etureidet on suositeltavaa venytellä – ei vain toista (tsik tsik). Aikaa siis kuluu 5-10 min per päivä – ei paha! Tavoitteena kehittää hieman liikkuvuutta, parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja lepuuttaa hermostoa.

 

Haaste #1: Venyttely 5 min

 

2. Yksi kerta viikossa: 30 minuutin kävely raikkaassa ulkoilmassa ilman musiikkia

Osa haastetta on, että happihyppely tapahtuu ilman mitään virikkeitä, vain nauttien raikkaasta säästä ja luonnon maisemista. Tavoitteena elää enemmän läsnä hetkessä ja huomioida omat fiilikset ja ympärillä olevat ihanat asiat samalla, kun tekee palauttavaa treeniä ja parantaa kehon rasva-aineenvaihduntaa.

 

Kävely raikkaassa ulkoilmassa 1 x 30 min #ilokiertoonhelsinki

 

3. Yksi kerta viikossa uinti tai vesijuoksu 15-45 min

Tykkään uida, se tekee todella hyvää kropalle! Veden vastus on lempeä eikä niveliin tai alaselkään kohdistu iskuja. Ainoa vain, että hannaan uimahalliin menemistä. Diivailen helposti sen suhteen, että vesi on kylmää! 😀 Eli tässä voisi sanoa puhtaasti tavoitteen olevan mennä omalle epämukavuusalueelle ja konkreettisesti saada liikettä lymfakiertoon, palauttaa kroppaa ja kehittää lihaskestävyyttä ja kehon rasvanpolttokykyä peruskuntotreenillä.

 

Coachingkira & ilo kiertoon: Pulahda 15-45 minuutiksi altaaseen #ilokiertoonhelsinki

 

Näistä voit valita fiilispohjalta yhden. Pääasia on, ettei suoriteta! Kyllä me kerkiämme suorittamaan ihan tarpeeksi – nyt vain nautitaan hetkistä ja tehdään kropalle hyvää! (kolmas superiso sydän-emoji tähän saumaan)

 

TULE MUKAAN, TULETULE JA LAITA ILO KIERTOON! 🙂

 

Lue lisää tempauksesta, FF-bloggaajien tiimeistä sekä hyväntekeväisyyskohteista (myös Facebookissa!)

#ilokiertoon on useamman bloggarin luoma hyväntekeväisyyskampanja, jonka tavoitteena on tehdä hyvää saavuttamalla omia unelmia ja tavoitteita.

Oli sinun tavoitteesi laihdutus, maratonin juoksu tai ruotsin kielen opiskelu, on sinun nyt mahdollista tehdä hyvää yhdessä meidän kanssamme, samalla kun saavutat tavoitteesi.

Voit olla mukana missä tahansa tiimissä, sillä hyvä ei tunne kaupunkien rajoja. Lahjoituskohteet ovat kaupunkikohtaisia.

Jokaisesta someen jaetusta kuvasta lahjoitetaan yksi euro hyväntekeväisyyskohteelle kampanjan päättyessä toukokuun viimeiseen päivään. Kun käytät tiimisi tunnisteita instagramissa tai muualla somessa, olet mukana keräämässä tiimisi lahjoituskohteelle hyväntekeväisyyspottia.

 

Tampere:
Emma (100 yötä kesää)
Umppu (Prime life by Umppu)
#ilokiertoontampere

LAHJOITUSKOHDE: Tampereen icehearts ry.
LAHJOITTAJA: Prime hair and beauty design

Jyväskylä:
Aino (Aino Mäkelä)
Noora (Mansikkapilvi)
#ilokiertoonjyväskylä

LAHJOITUSKOHDE: Jyväskylän ensi- ja turvakoti
LAHJOITTAJA: Foodin

Helsinki:
Johanna (Johanonfitness)
Kira (Coaching Kira)
Monna (Monna Treenaa)
Taru (Stuff about)
Jonna (Palasia arjestani)
#ilokiertoonhelsinki

LAHJOITUSKOHDE: Hope yhessa ja yhteisesti ry. Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukeminen.
LAHJOITTAJA: Kauppakeskus Itis

Kotka
Milka (Olennaisuuksia)
Emma (100 yötä kesään)
#ilokiertoonkotka

LAHJOITUSKOHDE:
Kotkan pelastakaa lapset ry.
LAHJOITTAJA: Huuma/Power gym Kotka

 

Mediayhteydenotot:
Emma Suortti
Puh: 040 8388 693

Kaupunkikohtaiset mediayhteyshenkilöt:

Tampere: Emma Suortti, 040 8388 693
Helsinki: Johanna Varis, 0407740191
Jyväskylä: Aino Mäkelä, 0453590848
Kotka: Milka Tarkiainen, 044 5743831

 

Logon graafinen suunnittelu ja toteutus: Sonja Sjögren

 

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – Instagram – YouTube – Bloglovin

<3


12.2.2017

SOME-ähky | Virtuaaliset verkostot lisääntyvät, koska ei ole aikaa

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Yleinen

Onko ihmisillä SOME-ähky?

Käyn tällä hetkellä muutamaa koulutusta: Terveysvalmentajan opintoja sekä Hyvinvointialan yrittäjän ammattitutkintoa. Eilen oli Hyvinvointialan yrittäjän lähipäivä, jossa yksi aiheista oli verkostuituminen.

Kouluttaja sanoi, että virtuaaliset verkostot lisääntyvät yhä tulevaisuudessa, koska meillä ei ole aikaa.

Tämä jäi todella mietityttämään. Niin paljon tulee nykyään kuultua ja luettua kriittisiä ajatuksia siitä, kuinka ihmisiin ei olla enää henkilökohtaisesti yhteydessä. Ihmisillä on SOME-ähky. ”Minä ainakin soitan sitten, jos haluan tietää mitä toiselle kuuluu” kuuluu usein jonkun suusta. SOME-lakkoja tehdään ja Facebook-tilejä laitetaan tauolle tai tili lopetetaan.

Kuka on pitänyt SOME-lakon, esimerkiksi Facebookista?

Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia tästä millainen vaikutus sillä oli yhteydenpitoon muiden kanssa. Tai millainen vaikutus vuorovaikutukseen silloin, kun toisella on access SOMEen ja itse istut tämän henkilön kanssa kahvilla ilman älypuhelimen virikkeitä.

Entä mitä tapahtuu verkostojen ylläpitämiselle tai ihmiselle itselleen, kun virtuaalisti tiettyihin verkostoihin ei enää ole tai kuulu?

 

Onko ja kuinka mahdollista elää enää ilman virtuaalisia verkostoja, kuten Facebookia, Snapchatia, verkkosivuja, Instagramia, LinkedIniä, Tinderiä jamitänäitänyton?

Voiko tulla enää elämää ilman sosiaalista mediaa?

 

 

SOME | Tarve kuulla ja tulla kuulluksi

Ihminen on aika utelias olento. Huomaan itsekin käyttäväni paljon Facea ja Instaa tiedon etsimiseen ja jakamiseen. Olipa kerran aika, jolloin luin ahkerasti vaikkapa Metro-lehteä (kyllä, olen joskus tehnyt ”oikeita töitä” 😉 ja käynyt siis päivätöissä, johon kuului ratikka-, metro- ja bussimatkat Metro-lehtimahdollisuuksineen). Tiesin edes jotain uutisia. Itseasiassa katsoin yhdessä vaiheessa kympin uutiset ja Uutisvuotoakin.

Nykyään huomaan ratikkamatkojen (jotka ovat nyt niitä työmatkoja ja käteviä ovatkin, koska silloin voi istua alas ja samalla työskennellä känykällä 😀 ) olevan täynnä kännyköitä.

Oletteko joskus ihan vain istuneet ratikassa ja katsoneet ympärille? Suurimalla osalla on kännykät verkkokalvoilla. Se on muuten aika hauska näky. 😀

Tieto kulkee todella nopeasti sosiaalisessa mediassa. Toki kaikki tieto ei kulje eli eihän se mikään kattavin uutisvuoto-ohjelma ole. Mutta on se oman elämänsä Big Brother: reaalielämän kuulumisia tuutin täydeltä. Tai ainakin valikoitua reaalielämää, SOMEssahan voi näyttää vain asioita, joita valitsee näyttävänsä. Juurikin eilen sain tietää puolitutun synnyttäneen vauvan. Molemmat, äiti ja lapsi, voivat hyvin ja olipa vielä koko perheestä kuvakin vastasyntynyt sylissä. Laitoin kätevästi onnittelut kommenttikenttään.

Kyllä siinä aina pieni uteliaisuuden siemen selailussa piilee. Toisaalta monilla tuntuu olevan myös tarve jakaa kuulumisia. Virtuaalisena verkostona esimerkiksi Facebook on hyvä siinä, että yhdellä klikkauksella saa monelle ihmiselle kerralla asiansa kuulluksi.

 

 

Mutta miksi meillä on niin kiire?

Niin, mistä sitten tuli niin kiire, että ”yhtäccii” meillä ei ole aikaa muille, kuin virtuaaliverkostoille? Vai onko sinne ollut ikäänkuin pakko ajautua, koska ”kaikki ovat siellä”? Mitä tapahtuu henkilöille, jotka eivät ole siellä? Minkälaista on virtuaaliverkoston ulkopuolella?

Kuinka moni käyttää erilaisia ryhmiä ja sivustoja keskusteluun ja tiedon saamiseen?

Itse olen itseasiassa todella monessa hyvinvointiin ja terveyteen liittyvässä ryhmässä ja tarpeen vaatiessa selailen niitä silloin tällöin. Näin minä pysyn tietoisena siitä, mitä omalla alallani tapahtuu. Jos en olisi niissä, niin mistä hakisin tietoa?

Mistä haetaan nykyään tietoa yhtä nopeasti ja kätevästi, kuin virtuaalisesti? Rakastan kyllä kirjoja ja kirjahyllyni on täynnä tietyn aihepiirin kirjoja – ei vain ole aikaa lukea niitä. Eikö se näin mene? 😉

Mistä tuli kiire? Mihin meillä oikeastaan on kiire?

 

Kiire on, koska elämme aikaa saada kaikki tässä ja nyt heti

Kiirehän on tunne siitä, että on toimittava nopeammin, kuin mihin omat voimavaransa tuntuu riittävän. Kiirettä ei ole silloin, kun koemme suoriutuvamme jostain asiasta tietyn ajan puitteissa ja olemassa olevilla kyvyillä.

Uskon, että kiireen tuntu on meille tullut juurikin siksi, että tieto välittyy ennen näkemättömän nopeasti. Meistä on tullut kärsimättömiä. Jos jotain emme tiedä, Google on käsillä. Jos johonkin kaipaamme vastausta se on muutaman klikkauksen päässä. Mahdollisuus kommunikointiin ja tiedonvälitykseen on aivan erilaista, ja samalla aikatauluja on voitu täsmentää ja laittaa tiukemmalle. Näin ollen myöhästymisen tunne ja myöhässä oleminen tulevat nopeammin, kuin ennen.

Ja taas tullaan siihen, että kaikki tulisi hoitua tehokkaammin. Jos hommat eivät suju tässänytjaheti se aiheuttaa stressiä. Stressiä, koska nyt tulee kiire.

Mikä tähän sitten auttaisi? Pitäisikö meidän madaltaa odotuksiamme? Hyväksyä se tosiasia, ettemme vain yksinkertaisesti ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisimme.

Ja toisaalta voidaan kysyä: tarvitseeko meidän tehdä kaikkea mitä haluaisimme?

 

Mitä me tosiasiassa haluamme?

<3 Kipa

 

*** Seuraa minua SOME :ssa ***

Facebook – Instagram – YouTube – Bloglovin

<3


11.2.2017

Tämän verran vettä sinun tulisi juoda painosi perusteella

  • Posted By : Kira Tiivola/
  • 0 comments /
  • Under : Ravinto, Yleinen hyvinvointi

Saako olla vettä?

Veden tarve  aiheena on kuin musta väri vaatteissa: aina muodissa. Olen kirjoittanut Terveysblogin ensimmäisinä teksteinä 7 syytä huolehtia päivittäisestä veden saannista ja nämä pätevät yhä vuonna 2017. Veden tarve määräytyy pääosin painon ja aktiivisuuden mukaan.

 

Kuvalähde: Askel Terveyteen

 

Sivustolta askelterveyteen.com löytyi seuraava kuvio, josta voit selvittää painosi perusteella tarvittavan vesimäärän itsellesi per päivä:

Lähde: Askel Terveyteen

 

On hyvä muistaa, että nestettä ei kulu kehosta vain hikoilun kautta. Menetämme vettä jatkuvasti hengityksen, vessassa käynnin ja jopa puhumisen kautta. Kehomme kaikki järjestelmät ovat riippuvaisia vedestä, jotta ne voivat toimia optimaalisesti. Lopullinen veden tarve riippuu jokaisen ihmisen elämäntyylistä, säästä sekä fyysisestä aktiivisuudesta.

 

Veden tarvetta lisäävien tekijöiden huomioiminen ja nesteen tarve

Ohessa samaiselta sivustolta erinomainen muistilista siitä, miten voit laskea tarvittavan veden määrän missäkin tilanteessa:

 

  • Kun liikut: kun urheilet tai liikut päivittäin, sinun tulee nesteyttää itsesi ennen harjoittelua, harjoittelun aikana ja harjoittelun jälkeen, minkä vuoksi sinun tulee juoda vähintään kolme ylimääräistä lasillista vettä.
  • Säästä riippuen: henkilöt, jotka elävät kuumissa ja kosteissa ilmastoissa hikoilevat enemmän kuin henkilöt, jotka asuvat kuivissa ja leudoissa ilmastoissa.
  • Korkeus: ihmiset, jotka elävät 2 500 metrin korkeudessa tai korkeammalla meren pinnasta mitattuna, pitäisi juoda enemmän nesteitä, koska he virtsaavat enemmän ja heidän hengityksensä on nopeampaa.
  • Sairaus: kun kärsii ripulista, oksentelusta ja/tai kuumeesta, on välttämätöntä huolehtia runsaasta nesteytyksestä.
  • Raskauden ja imetyksen aikana: on erittäin tärkeää, että naiset, jotka ovat tässä elämäntilanteessa juovat vähintään 13 lasillista nesteitä päivässä, onpa se sitten vettä tai luonnollisia mehuja.
Veden juonnin haasteet alkavat yleisesti jo siitä, että aina ei tunnu muistavan juoda. Suhtaudu vedenjuontiin osana omaa hyvinvointiasi siinä missä suihkussa käyminen tai hampaiden pesu. Opettele pikkuhiljaa lisäämään vaikka 1-2 lasillista päivässä viikon-parin ajan. Sen jälkeen ota tavaksi opetella juomaan 3 ekstralasillista per päivä parin viikon ajan. Sitten taas 4 lasia päivässä parin viikon ajan ja olet jo pitkällä!
PS: Oletko juonut tänään jo riittävästi? 😉
Kippis, ystävät!
Kipa

 

 


10.2.2017

Ruokailuvalinnat | Miksi loukkaantua toisen henkilön ruokailuvalinnoista?

  • Posted By : delwigdi/
  • 20 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka

Ruokailuvalinnat | Nälkä – mikä ihana tekosyy

En muista, minkä pikaruokalafkan mainos. 😅 Tuli kerran istuksiessani infrapunasaunassa tuntieni jälkeen vanhasta Sport-lehdestä vastaan kyseinen kuva:

 



Ruokailuvalinnat | Seitsemän eri nälkää

Osaatko tunnistaa, mikä nälän määritelmistä osuu kohdallesi useimmiten? On mielenkiintoista välillä koittaa saada esimerkiksi oma mielitekonsa kiinni: onko minulla tosiaasiallinen nälkä, vai laukaisiko esimerkiksi suklaamainos makeanhimoni? Vai saiko kenties ohimenevä tuoksu jonkinmoisen nälän päälle?

Lue tarkempi kirjoitukseni seitsemästä ei nälästä täältä.

 

Ruokailuvalinnat | Miksi loukkaantua siitä, että joku toinen tekee terveitä valintoja?

Mielestäni olennainen nälkä, joka on hyvä huomata on mielen nälkä: nälkä, joka meillä on jonkin opitun tavan kautta (jolloin kyseessä ei ole nälkä, vaan puhdas tapa) tai kohteliaisuuden vuoksi syöminen (ei edes nälkä, mutta pakko ottaa kun kerta tarjotaan eikä halua olla röyhkeä).

Juttelin tässä työkaverini kanssa juuri, kun tulimme työkeikalta. Monella ihmisellä todella on niin, että vieraskylässä pullasta, kaukusta tai ruoasta ei ”voida” tai nimenomaan ”kehdata” kieltäytyä. Ajatellaan, että on röyhkeä tai loukkaa toista osapuolta.

Loukkaantuisitko sinä, jos tiedät ystäväsi haluan panostaa terveisiin elämäntapoihin ja hän passaisi luonasi herkut pöydästä? Olisitko itse ystävällesi tuki hänen matkallaan kohti terveempiä elämäntapoja?

Miksi tarjottavista ei kehtaa kieltäytyä?

 

Eniten minua kiinnostaa se, miksi joku suuttuu toisen ihmisen omista valinnoista? Eihän se, mitä toinen syö ole minun asiani. 🙂 Mitä olette mieltä ilmiöstä? Oletteko kokeneet vastaavaa – että joku loukkaantuu sinun valitessasi ”oikein”? Kuulen hyvin usein tällaista ilmiötä asiakkailtani heidän työpaikoilta: ”etkö sä muuta syö, kuin salaattia – sähän kasvatat kohta korvat itsellesi”, ”kyllähän sä nyt edes YHDEN voit ottaa”, ”ai sulle ei kelpaa nykyään enää muu, kuin tommonen fitness-ruoka”.

😀

Tällöin mielestäni loukkaantujan ja kommentoijan on hyvä tutkailla omia tunteitaan sen verran, että pohtii miksi hän reagoi niinkuin reagoi. Ja vielä miksi reaktio täytyy suureen ääneen kommunikoida eteenpäin?

Harmittaako häntä loppujen lopuksi siis mikä: menetetty raha ja aika, kun on ostettu ja tuotu tai tehty tarjottavaa? Vai harmittaako, kun toinen ”pysyy kurinalaisena” ja valitseekin olla syömättä herkkuja? Näkeekö loukkaantuja siis ”kieltäytyjässä” sen henkilön, jota hän itse ”ei pysty” olemaan ja se harmittaa? Auttaako negatiivinen kommentointi ketään ja miten se auttaa?

 

Mitä ajatuksia ja kokemuksia teillä on?

<3 Kipa

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – Instagram – YouTube – Bloglovin

<3


12
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen?
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä?
  • Tsekkaa kirjoitussarja! Säännöllinen ateriarytmi, suositukset ja aterioiden koostaminen
  • Kuinka saada motivaatiota lisää ja miten pitää motivaatio yllä?
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Arkistot
  • joulukuu 2018
  • marraskuu 2018
  • lokakuu 2018
  • syyskuu 2018
  • elokuu 2018
  • heinäkuu 2018
  • kesäkuu 2018
  • toukokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • helmikuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • elokuu 2017
  • heinäkuu 2017
  • kesäkuu 2017
  • toukokuu 2017
  • huhtikuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • helmikuu 2017
  • tammikuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015
  • lokakuu 2015
  • syyskuu 2015
  • kesäkuu 2015
  • toukokuu 2015
  • maaliskuu 2015
  • helmikuu 2015
  • tammikuu 2015
  • lokakuu 2014
  • maaliskuu 2014
  • joulukuu 2013
  • maaliskuu 2013
  • marraskuu 2012
  • toukokuu 2012
Meta
  • Kirjaudu sisään
  • Sisältösyöte
  • Kommenttisyöte
  • WordPress.org
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen? 27.12.2018
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista? 5.12.2018
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä? 4.12.2018
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaa uutiskirje!

Hae sivuiltani
Terveysblogi 2020