TerveysblogiTerveysblogiTerveysblogiTerveysblogi
Verkkokauppa
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
29.8.2017

Neljä keinoa siihen, ettei elintapamuutos tyssää

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

ELINTAPAMUUTOS & PAINONPUDOTUS – PÄÄSTÄ KIINNI?

Olet lujatahtoinen ihminen: yleensä kun päätät jotain, onnistut. Olet päättänyt opiskella jonkin tietyn koulutuksen. Osallistut pääsykokeisiin ja pääset sisään. Jos et pääse, mietit ehkä onko kyseinen paikka oikeasti sinun paikkasi. Jos on, haet uudelleen. Haet vaikka kolme kertaa, jopa neljä.

 

elintapamuutos

 

Olet työssäsi tavoitteellinen: joka päivä menet töihin, vaikka se ei aina olisikaan täydellisen parhautta. Joskus väsyttää, mutta sinulla on draivia tehdä työsi hyvin ja joku kerta edetä urallasi – joko samassa tai eri työpaikassa. Mietit jossain vaiheessa onko kyseinen työ enää sinulle mielekäs, onko juuri kyseinen paikkasi sinun paikkasi. Vai olisiko aika ajatella jotain muuta työtä.

 

Haluat parisuhteen, jota syventää jopa siihen asti, että menette naimisiin. Jossain vaiheessa tulee piste, että huomaat tätä on minun juttuni – tai jossain vaiheessa tulee piste, että huomaat, ettei se ole sinun juttusi. Mietit uudelleen. Suostut kompromisseihin, sillä näet ne suhteen kokonaisuuden kannalta tärkeäksi. Siunaantuu lapsia. Haluat pitää perheestäsi mahdollisimman hyvää huolta, teet kaikkesi perheesi eteen, omistaudut.

 

Aloitat painonpudottamisen ja elintapamuutoksen. Repsahdat. Palaat vanhaan ja vanhoihin tapoihin. Aloitat alusta, kompastut taas.

Miten tässä aina käy näin?

 

Miksi kaikessa muussa tunnumme saavuttavan haluamamme, mutta painonhallinta, -pudotus tai elintapamuutos on niin sikavaikeaa?

 

(Kuriositeettina: tässä postauksessa käytän rinnakkain sanaa elintapamuutos ja elämäntapamuutos, vaikka kyseessä on ”oikeasti” kaksi eri asiaa).

 

ONKO OLEMASSA JOKIN UNIVERSAALI TOTUUS?

Kun lähdemme miettimään painonpudotusta tai elintapamuutosta meillä on olettamus, että on jokin tietty oikea tapa tehdä asiaa. On olemassa ei tai joo –listoja, joiden mukaan homma tulisi hoitaa ja elää. On muotti, johon meidän tulisi mahtua tai hommassa ei ole toivoa. Ajattelemme, että on yksi oikea tapa toteuttaa kyseistä muutosta.

Itseasiassa ei ole. Perusasiat ovat ja pysyvät: kuinka usein olemmekaan kuulleet -ah, niin viisaat- sanat ”pitää vain syödä vähemmän, kuin kuluttaa”. Käytännössä tottahan tuo, mutta ei sekään niin yksinkertaista ole.

Olemme kaikki erilaisia, olemme yksilöitä. Ei ole universaalia oikeaa tapaa toteuttaa elintapamuutosta, painonpudotusta tai -hallintaa.

 

Tähän pätee hienosti seuraava totuus:

 

elintapamuutos

 

MIKÄ YHTEYS ELINTAPAMUUTOKSELLA ON PÄÄSYKOKEISIIN LUKEMISELLA?

Painonpudotus tai elämäntapamuutos on kuin pääsykokeeseen lukeminen. On tietyt asiat, joiden tulee päteä: ensinnäkin pääsykoeaineisto täytyy lukea.

Pelkkä lukeminen ei riitä, vaan aineisto tulee sisäistää. Toisekseen asialle täytyy omistautua. Kolmannekseen tulee tehdä valintoja, jotka vievät sinut lähemmäksi tavoitettasi, sisäänpääsyä. Neljännekseen edellä mainittuja asioita tulee toistaa, niitä täytyy tehdä säännöllisesti.

Se, kuinka monta kertaa pääsykoekirjat luet on yksilöllistä: joku lukee aineiston kolme kertaa, joku viisi, joku 11 kertaa. Itse aikoinaan luin pääsykoekirjat kahdeksan kertaa. Naapuritoverini luki eri määrän.

Molemmat pääsivät sisään, joskin hän Lappeenrantaan ja minä Tampereelle. Eli kumpikin luki itselleen sopivalla tahdilla ja tyylillä. Pointtina: pääsimme molemmat sisään omalla tyylillämme ja toteutuksella ja täysin eri oppilaitoksiin. (Kävin siis Tampereen kauppatieteellisen yliopiston.)

Ei painonpudotuksessa tai elintapamuutoksessakaan ole tiettyä oikeaa tapaa tehdä asioita – sinulla on omat keinosi optimoida juuri oma sisäänpääsysi. Mitä siis tarvitset, että onnistut?

 

elintapamuutos

Sinä onnistut!

 

ONNISTUMISEN NELJÄ KULMAKIVEÄ

 

  1. Tiedon keruu ja tietoisuus: millaisesta tilanteesta lähdet liikkeelle?
  • Sinun tulee olla kartalla siitä, missä menet nyt ja hyväksyttävä realiteetit. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pohdi ruokailutottumuksiasi ja tarkastele elämäntilannettasi – ei niinkään arvioiden ja arvottaen, vaan ihan vain toteamalla tilanteen. Missä mennään nyt. Ei ole oikeaa eikä väärää lähtötilannetta. Mieti myös tavoitettasi: onko tavoitteesi realistinen? Onko sinulla konkreettisia voimavaroja sen toteuttamiseen?
  • Lisäksi mieti, mitä kaikkia tietoja tarvitset, jotta onnistut? Mistä saat tarvittavat tiedot? Tarvitsetko liikuntavinkkejä? Entä kokkaustaitovinkkejä? Rentoutumisvinkkejä? Moni pääsykokeisiin lukeva käy pääsykoekurssin. Mitä sinä tarvitset?
  • Miellä myös, että muutos vaatii aikaa ja se vaatii pitkäjänteisyyttä. Ihan kahdella viikolla ei vaan selviä. Lisäksi, kuten pääsykokeisiin lukiessa, vain sinä voit lukea kirjat. Kukaan ei lue niitä puolestasi. Vain sinä voit toteuttaa muutoksen. <3
  • Lisäksi sinun tulee sisäistää se, miksi tätä teet? Kysy siis itseltäsi: mikä on tavoitteeni? Miksi teen tätä? Mikä on minulle elämässäni tärkeää?
  • On sisäistettävä myös elintapojen vaikutus tavoitteeseesi: syötkö kasviksia vain siksi, että lautasmalli tai PT:si sanoo niin? Vai syötkö niitä siksi, että ne edistävät terveyttäsi vähentämällä sydän- ja verisuonitautien riskiä, ne ovat ravintorikkaita ja siten tuovat jaksamista ja virkeyttä päivääsi, ne heleyttävät ihoasi jne.?

 

  1. Omistautuminen ja pois negatiivisesta
  • Ota homma sinun käsiisi. Ownaa se! On erittäin suositeltavaa käyttää asiantuntijan apua ravitsemuksessa ja liikunnassa, ehdottomasti. Hänen kanssaan voitta pallotella asiaa. Kuitenkin loppujen lopuksi sinun on matkasi kuljettava. Näe päämääräsi: olet juuri miettinyt miksi tätä teet ja miksi se on sinulle tärkeää. Näe päivittäin päämääräsi mielessäsi.
  • Miettimällä painoa ja vain ainoastaan sen putoamista seuraamalla sitä fanaattisesti päivästä ja viikosta toiseen kiinnität huomion pois itse tavoitteestasi. Rehellisesti en ole koskaan jutellut sellaisen asiakkaan kanssa, joka olisi sanonut, että toiveensa olisi saada vain ja ainoastaan paino putoamaan.
    Siellä on aina taustalla jotain muuta: polvien, nivelien ja selän hyvinvointi, parempi olo itsensä kanssa ja itsessään, halu harrastaa asioita ilman kipuja tai hengästymistä, parempi työkunto, laadukkaampi arki lasten tai ystävien kanssa…
  • Omistaudu siis varsinaiselle tavoitteellesi, ei painon putoamiselle. Tuijottaminen puhtaasti painoon on lyhytjänteistä, sillä siinä piilee lisäksi negatiivinen sävy: ”täytyy pudottaa painoa”. Se ei toimi, koska siinä on negaatio. Alitajuntamme ei ymmärrä kielteistä. Se ymmärtää tavoitteellisuuden. Sen sijaan, että mietit, että on pakko saada painoa alas käännä ajatus rakentavaan: ”haluan jaksaa arjessa enemmän olemalla virkeämpi, elinvoimaisempi ja nukkumalla sikeämmin”. Tunne mielessäsi, miltä tuntuu, kun vanhat farkkusi istuvat.

 

Anna siis tosiasiallisen tavoitteesi kantaa. Itse painon putoaminen ei takaa onnea – mutta siihen liittyvät elintapavalinnat kyllä.

 

elintapamuutos

 

  1. Tee valintoja, älä luopumisia
  • Missä yleensä mennään vikaan on se, että mietimme ei edellä. Mietimme kieltoja: mitä emme ainakaan saa syödä. Ei saa syödä sokeria, ei saa syödä leipää, ei saa syödä hiilihydraattia ei saa syödä sitätätätota. Toisekseen rajoitamme liikaa: syön vain kasvisruokaa, syön vain keittoja, syön vain pussikeittoja, syön vain sitätätätota.
  • Sen sijaan, että mietit että teet luopumisia tai kieltoja, niin palaa taas tavoitteeseesi. Missä sinä haluat olla, mihin sinä haluat päästä? Ymmärrä, että sinun ei tarvitse luopua mistään. Mutta valintoja sinun tulee tehdä. Kysy aina itseltäsi: viekö tämä kyseinen tekemiseni tai ruoka minua lähemmäksi tavoitettani vai kauemmas siitä? Palauta itsellesi mieleen se, minkä oloinen tai näköinen olet, kun olet tavoitteessasi. Sen jälkeen tee valintasi.
  • Opi myös luottamaan itseesi tilanteissa: luota siihen, että teet tavoitettasi palvelevan valinnan. Hyvin usein pelkäämme repsahtavamme. Mitä sinä oikeastaan loppupeleissä pelkäät? Mitä tapahtuu, kun repsahdat?

 

Tällaiset asiat eivät tule hetkessä ja aika usein syömisten suhteen tulee harjoittaa hieman tietoista syömistä. Voin kirjoittaa siihen joku kerta konkreettisen keinon. On hyvä ymmärtää myös, että ei makeanhimo hetitässäjanyt kaikilta poistu – sen tilalle tulee oppia jotain muuta.

 

  1. Toisto ja säännöllisyys
  • Se vaan on niin, että kun sitä Roomaakaan ei bygattu päivässä. 🙂 Ei tätäkään Roomaa.
  • Kaikkia edellä mainittuja on hyvä toistaa mielessään ja arjessa mahdollisimman usein. Kyllä repsahduksia tulee, ihan saletisti! Homma onkin jatkuvaa opettelua. Sen sijaan, että ruodit itseäsi epäonnistuneeksi ja laiskaksi, koska ”repsahdit”, niin pohdi ennemminkin mikä siihen johti? Miksi repsahdus tuli? Miten sen voisi ensi kerralla välttää? Eihän repsahdukset ole huono juttu – ne ovat opetuksia. <3 Pääasia on, että toistat suotuisia elintapoja säännöllisesti pitkällä aikavälillä.

 

SUMMA SUMMARUM

Alussa mainitsemani esimerkit poikkeavat siis usein painonpudotuksesta tai elintapamuutoksesta siinä, että niissä mennään tavoite edellä.

Kun mietit pääsykoetta mietit sisäänpääsyä. Kun mietit valmistumista mietit tulevaisuuden työelämää. Kun olet ammatissa mietit siinä menestymistä ja siinä kehittymistä.

Mihin juuri laihdutus tai unelmakroppa ”tyssää” on se, että laihdutettaessa mietimme mitä emme saa syödä. Unelmakropassa mietimme mistä pitää luopua tai kieltäytyä, jotta pääsemme sinne. Sen sijaan, että miettisimme millaisia olemme tavoitteessamme mietimme mahdollisia repsahduksia pelkäämme niitä.

 

Ajatellaanpa näin:

Luet pääsykokeeseen ja mietit, että pääset sisään ja millaista on opiskella juuri kyseisessä oppilaitoksessa. Näet, kuinka kyseinen koulutus palvelee sinua läpi elämäsi. Luet. Toteutat. Pysyt suunnitelmassasi.

Toinen vaihtoehto: luet pääsykokeeseen ja mietit, että mitäs jos et jaksakaan lukea. Mitäs jos et pääsekään sisään. Mietit, että kaikki kaverit saavat jäädä useaksi kuukaudeksi ja sinun tulee linnoittautua tiukasti huoneeseesi tai kirjastoon, eikä lipsumisia lukemisesta sallita. Mietit ennemminkin kuinka monta kertaa saat sinnitellen luettua kirjat läpi, kuin sitä, sisäistätkö tekstin vaikka lukemalla vain vähän vähemmän ja hitaammin.

 

Kummalla versiolla todennäköisemmin pääset sisään?

 

Aivomme on siis viritetty täysin eri asioihin mainituissa tilanteissa.

Mielestäni tästä elintapamuutoksissa, painonhallinnassa ja -pudotuksessa on kyse: siitä, että näen onnistumiseni. Siitä, että näen sen, millainen vaikutus ja merkitys kyseisellä matkalla on loppuelämääni. Siitä, että löydän sisäisen palon mennä tavoitettani kohti rohkeasti, sillä se on paikka, jossa haluan olla ja oppia siellä lisää ja matkustella siellä.

Ja kuten sisäänpääsykokeen jälkeen, saadessasi opiskelupaikan – silloin se itse varsinainen matka alkaa. Silloin olet vasta matkasi alussa.

 

Mitä mieltä te olette? 🙂
x Kipa

 

 

LUE MYÖS:

Ruokavalio | Ota riittävän pieniä askelia ja onnistu!

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


koira
29.8.2017

Koira ja viikon viisaudet | Mitä ihminen voi oppia koiralta?

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

Olen nyt seurannut kaksi kuukautta tota meidän koiranpentua ja fiilistellyt, kuinka siisti otus kyseinen tyyppi on!

Ensinnäkin koiranpentu on siitä jännä tapaus, että pennun puuhastelua voisi vain tuijottaa loputtomiin. Toisekseen ihan totta tolta sintiltä voi oppia paljon. 🙂

Bosse on ensimmäinen koirani ja kaikki mitä hänen kanssaan tekee on melkoisen uutta – molemmille. Ihminen voi itseasiassa oppia yllättävän paljon koiralta, ja halusin jakaa muutaman ajatukseni teille.

Mitä te olette oppineet lemmikiltänne? Olisi kiva kuulla ajatuksianne aiheesta. <3

 

koira

Kuva: Laura Laukka. <3 Editointi: mä)

MITÄ IHMINEN VOI OPPIA KOIRALTA?

 

LEIKKI JA LEIKKIMIELISYYS

Leikkisyys, lapsenmielisyys ja lapsenmielinen uteliaisuus asioita kohtaan auttaa sinua näkemään ja kokemaan enemmän. Leikkimielisyys takaa lisäksi sen, että sinulla on myös itseksesi hauskaa eikä sinulla tarvitse olla jatkuvasti joku seurana.

Leikkikäämme siis päivittäin, pitäkäämme hauskaa ja viihtykäämme – myös oman itsemme kanssa.

 

koira

TERVEHDI RAKKAITASI AINA ILOISESTI

Ei ole mitään siistimpää, kuin toisen ilo sinut nähdessään. Tulee niin onnelliseksi! On ihana tunne, kun koet jonkun tosissaan odottaneen sinua ja olevan innoissaan nähdessään sinut.

 

Osoittakaamme siis kaikille rakkaillemme heidät tavatessamme,
että he ovat meille tärkeitä ja iloitsemme heidän olemassaolostaan.

 

koira

 

RAKASTA PYYTEETTÖMÄSTI

Koiran rakkaus omistajaansa kohtaan on jotain huikeaa: se on pyyteetöntä ja aitoa. Se ei ole valtapeliä eikä oman egonsa pönkittämistä.

 

Rakastakaamme toisiamme pyyteettömästi ja aidosti.

 

 

koira

 

NUKU PÄIKKÄREITÄ

Koira on mahtava: kun nukuttaa, se nukahtaa. Bosse saattaa pentujen tapaan simahtaa pystyyn tyyliin kesken leikkimisen. Päikkärit ovat terveysteko ihmiselle: ne mm. laskevat verenpainetta ja stressitasoja, lataavat akkuja, lisäävät tarkkaavaisuutta, jaksamista ja keskittymiskykyä.

 

Aina kun mahdollista, niin panostakaamme terveyteemme ja
nukkukaamme päiväunet. 10-15 minuuttia riittää!

 

koira

 

OLE ENNAKKOLUULOTON JA KOKEILE UUSIA ASIOITA

En tiedä teidän lemmikeistä, mutta Bosse on kyllä joka paikassa aika nopsakkaan. Kaikkeenhan se menee suu edellä. Mutta sillä tavalla oppii. 🙂

Kaikkea pitää kokea ja kokeilla ja Bosse on aika ennakkoluuloton tapaus. Välistä vähän jopa tyhmänrohkea. Toisaalta se on aika liikkistä. 🙂

 

Meillä ihmisillä on helposti uskomuksia, jotka saattavat jarruttaa meitä tekemästä tai toteuttamasta joitakin asioita. Koirilta voimme oppia tarttumista tilaisuuteen: kirmaa kohti ja tartu hetkeen!

 

koira

 

HAKEUDU LÄHELLE

On hyvä olla lähekkäin ja läheisyys luo turvallisuuden tunnetta. Bosse on ihana, kun se kömpii sylkkyyn ja nukahtaa siihen. Öisin saattaa pieni tuhiseva kuono asettua naaman viereen ja päivisin hän niin mielellään liimautuisi sohvalla kylkeen kiinni.

 

Ihminen tarvitsee läheisyyttä, myös spontaania sellaista.
On ihan luonnollista, että ihonkaipuu iskee silloin tällöin.
Hakeutukaamme siis usein meille tärkeiden ihmisten lähelle ja halatkaamme usein. Läheisyys edistää ja ylläpitää terveyttä.

 

koira

 

VETREYTÄ JA VENYTTELE RANKAA SÄÄNNÖLLISESTI

Aina unilta herättyään koira venyttelee makoisasti ja vetreyttää siten rankaansa. Kiinalainen sananlasku sanoo, että ”olet yhtä vanha, kuin selkärankasi”.

 

Panostakaamme selkärankamme terveyteen: pyrkikäämme mahdollisimman usein tekemään asioita ja harjoituksia, jotka parantavat ryhtiämme, rangan liikkuvuutta sekä hoitaa selkää ja ehkäisee vaivoja ja kiputiloja. 

 

koira

 

JOS JOTAIN HALUAT TODELLA PALJON ÄLÄ LUOVUTA, KUNNES SAAT SEN

Virikelelu. Tuo kotoa poislähtevän pelastus. Sellaisen kun täyttää jollain namilla ruoalla ja laittaa lattialle, niin saat karata koiran luota rauhassa.

Bossea on mahtava katsoa virikelelunsa kanssa: se päättäväisyys saada haluamansa on upeaa. Lisäksi homma saatetaan aina loppuun satavarmasti: kun herkut on jo lelusta syöty tarkistetaan vielä muutaman kerran, että se varmasti on tyhjä.

 

Olkaamme sitkeitä saavuttaaksemme tavoitteemme. Joskus se voi tuntua työläältä, mutta jos todella haluat jotain, niin pysy sitkeänä. Sitkeys palkitaan.

 

koira

OLE JUURI SELLAINEN, KUIN OLET

Koira ei feikkaa. Se on juuri sellainen, kuin on. Tämän tyyppinen välitön rehellisyys ja aitous on ihailtavaa. Totta kai jos ajattelee, niin ei me ihmiset voida tietenkään tölvästä mitä tahansa sylki suuhun tuo ja perustella homma sillä, että ”mä nyt vaan olen tällainen”.

Mutta lähtökohtaisesti on hyvä pyrkiä olemaan aito oma itsensä.

 

Ole aina oma itsesi, koska kaikki muut ovat jo varattuja. 

 

 

Mitä oivalluksia te olette tehneet lemmikkinne tai ystävänne lemmikin myötä? Jakakaa toki kokemuksia! Itse aion käyttää näitä ohjenuorana ehdottomasti jatkossa. Näiden lisäksi sisäsiisteys on tietty aina plussaa. 😉 Se muuten Bosselta alkaa sujua jo tosi hyvin – jee! 😀

 

Aurinkoa mieliinne,
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Kilpirauhasen vajaatoiminta ja treeni – 5 vinkkiä!

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


onnellisuus
25.8.2017

Onnellisuus ja stressinlievennys | Näin lisäät luontoelementtejä päiviisi

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

ONNELLISUUS | TÄSSÄ HETKESSÄ ON HYVÄ

Istut metsäkalliolla hartiat rentoina. Silmäsi ovat suljetut. Et voi aistia silmilläsi, joten keskityt kuuntelemaan. Kuulet tuulen, lehtien havinan. Linnut. Kaukaiset ihmisten ja koirien äänet. Kuulet hengityksesi.

Keskityt tuntemaan. Tunnet vienon tuulenvireen poskipäillä ja paljailla käsilläsi. Tuuli heiluttaa hiuksiasi. Auringon säteet lämmittävät poskilla. Hymyilet.

 

Hymyilet, koska oivallat tässä hetkessä olevan hyvä.
Olet siinä missä olet. Olet sitä mitä olet.
Ei sinulta mitään puutu, sillä tässä hetkessä sinulla on kaikki.

 

Aika pysähtyy.

On vain keho, mieli ja ajatus luonnon keskellä.

 

onnellisuus

 

ONNELLISUUS | LUONTO TEKEE IHMISEN ONNELLISEKSI

Luonnolla on ihmeellinen vaikutus. Se rauhoittaa tavalla, jota ei kaupungissa osaa oivaltaa. On käsittämätöntä, miten kaupungin vilskeessä on helppo uppoutua kelloon, aikatauluihin, projekteihin ja deadlineihin.

On hurjaa, miten kaikki on kaupungissa niin helposti ja nopeasti saatavilla, että jos asioita ei saa tai tapahdu minuutin tarkkuudella menee hermo. Kärsivällisyys ei riitä, vaan ihmisestä tulee äkkipikainen.

Kännykässä on kaikki, eikä meiltä mitään puutu. Ruokaa, juomaa, vaatteita ja jopa koti on ostettavissa puhelimen kautta. Puhumattakaan siitä, että olet tavoitettavissa puhelujen, tekstiviestien ja sähköpostien lisäksi vähintään parilla muulla applikaatiolla.

 

onnellisuus

Lidl tarjosi bloggareille eilen torstaina Nuuksiossa luontoaamun. <3 Päivä alkoi Mindfulness-hetkellä, jonka jälkeen pääsimme testaamaan eräretkeilytaitoja. Lidlin päällä erittäin mukavan tuntuinen ulkoiluvaatemallisto (kuvassa: takki, housut, kengät ja sukat) tulee myyntiin viikon päästä torstaina. <3

 

Sometat paikasta jos toisesta. Kerrot, kuinka nyt on kivaa tai jokin ei mennyt ihna kuin Strömsösä. Tai sitten kerrot, mitä söit tai joit. Tai että kävit treenaamassa. Tai laitat ihan vaan heipat selfien muodossa, koska se on ajan henki.

”If it’s not in Facebook it didn’t happen.” 🙂

Teknologian kehittyminen on upea juttu – ehdottomasti! Se on avannut maailmaa ja tiedonkulkua aivan käsittämättömällä tavalla ja mahdollistanut moninkertaisen nopeuden moneen sellaiseen asiaan, jotka ennen vanhaan olisivat vieneet aikatauluillaan iän ja terveyden.

Mutta yksi asia, mikä meitä nykyään vaivaa – tässä hetkessä eläminen. Lisäksi olemme irtaantuneet täysin luonnosta. Luonto, joka tarjoaa meille kodin, ruokaa ja terveyttä.

Meiltä unohtuu usein se, että luonto tekee ihmisen onnelliseksi.

Milloin viimeksi sinä hakeuduit luontoon?

 

onnellisuus

Oma maa mustikka. Mustikka on yksi terveellisimmistä Suomen metsän marjoista. Syö aina, kun mahdollisuus on. <3

 

ONNELLISUUS | STRESSAANTUNUT IHMINEN: HAKEUDU LUONTOON

Me ihmiset voimme huonosti, koska vietämme yhä vähemmän aikaa luonnossa. Luonto on ihmiselle luontainen paikka elää ja olla. Mikäli siis koet itsesi stressaantuneeksi ota pieni hetki hakeutuaksesi luontoon, ystävä hyvä.

15-30 minuuttia päivässä riittää. <3

Luonnossa oleminen vaikuttaa sinun hyvinvointiisi: luontoelementtien läheisyys laskee verenpainetta ja sykettä. Lisäksi se laskee stressitasoja alentamalla stressihormoni kortisolin pitoisuutta kropassa.

Luonnossa oleskelu myös virkistää mieltä, sillä se erittää mielihyvähormonia oksitosiinia. Luonnossa oleskelu siis virkistää aivojasi, jolloin esimerkiksi luovuus lisääntyy.

 

onnellisuus

Eräretkeilytaidot sisälsivät nuotion kokoamista ja sytykkeiden keräämistä. Homma lähti tulille hetken yrittämisen jälkeen. 😀

 

Luonto pieninäkin annoksina edistää siis terveyttäsi. Luonto ei tarkoita yksinään metsää, sillä me ihmiset koemme luontoelementtien merkityksen eri tavalla. Yhtä hyvin vesielementti voi olla sinulle tärkein ympäristö, jolloin sinun kannattaa hakeutua meren äärelle.

Esimerkiksi itse olen vesielementti-ihmisiä. Rakastan merta, sitä miltä se näyttää, tuoksuu ja millainen se on. Meri on minun sielunmaisemani, on aina ollut. Siksi kaikkein mieluiten hakeudun sinne, missä on metsää ja merta.

Helsingin keskusta on siitä hieno paikka asua, että tästä lähteltä löytyy meri ja sen suolainen kosketus. <3

 

Tiesitkö, että Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan
ihminen viettää sisätiloissa 85-90 % vuorokaudessa?

 

Ystävät, 85-90%! Mitä ajatuksia luku sinussa herättää? Mitä voisit tehdä asialle? Tehdään jokainen omilla tahoillamme muutama pieni terveysteko itsellemme! Ohessa viisi vinkkiä siihen, miten voit edistää onnellisuutta ja terveyttäsi lisäämällä luontoelementtejä päiviisi.

 

onnellisuus

Ekologiset astiat (kuten kuvan lautaset) ovat kotimaiselta Kupilkalta. Aivan tajuttoman nätit! <3

ONNELLISUUS | 5 KEINOA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ LUONNON AVULLA

Näillä keinoilla voit helposti lisätä luontoelementtejä päiviisi. Se kannattaa, sillä stressitasot laskevat, mieli kirkastuu ja olosta tulee kokonaisvaltaisemmin parempi. Muista myös matkan varrella hengittää syvään, sillä on yllättävän suuri vaikutus. <3

 

1 .
Mieti, millainen maisema läheltäsi olisi sinulle juuri nyt hyvä. Se voi olla lähipuisto, pieni lähihiekkatie, kallio, metsä, meri. Hakeudu sinne jo ihan pieneksikin aikaa, 15 minuuttia riittää. Jätä kännykkä äänettömälle, peitä kello hihalla. Tarkkaile ympäristöäsi, kuuntele tarvittaessa silmät. Vain ole, tekemättä mitään. Muistuta itseäsi, että tässä hetkessä on hyvä.

 

2.
Kaikki liikkuminen luonnossa ja ulkona on plussaa. Hyödynnä työmatkoja. Pyöräile, kävele, hölkkäile työmatkat. Jos se työmatkat tuntuvat tylsiltä yksin, sovi muutaman kerran viikkoon työkaverin kanssa työmatkatreffit. Kaikki, vähäisempikin liike ja luonto, on hyväksi.

 

onnellisuus

Matkalla Mindfulness-hetkeen kerkesi bongata ja maistella puolukoita.

 

3.
Tuo luontoelementti lähemmäksi itseäsi: kerää lomamatkalta rannalta kiviä tai simpukoita ja sisusta niillä kotia tai työpistettä. Jos meri on sinulle rentouttava elementti korista työpistettäsi jollain sellaisella, joka muistuttaa sinua merestä. Se voi olla rantakivi, simpukka, kuva tai postikortti.

Jos metsä on sinulle rentouttava elementti, niin tuo metsä lähemmäs sinua vaikka koristamalla työpistettäsi kävyillä.

Kun tunnet itsesi stressaantuneeksi tai ahdistuneeksi luo katseesi vähäksi aikaa tuohon luontoelementtiin, muistele sen alkuperäistä olinpaikkaa ja hengitä syvään muutama kerta. Maailma odottaa kyllä. <3 #inhimillinenote

 

onnellisuus

Nokipannukahvi. Mikä ihana tekosyy. Kuksa Kupilkalta.

 

4.
Ota illalla aikaa ja hakeutu pihalle. Illan hämärässä on ihana asettua maahan selällesi katselemaan taivasta. Suuntaa ajatuksesi taivaan äärettömyyteen. Elämä on aika ihmeellistä, kun taivasta todella katselee: yleisimpien ongelmiemme mittasuhteet usein hieman muuttuvat. 🙂

 

5.
Hyödynnä sateen jälkeinen aika. Käy ulkona heti sateen jälkeen. Hengitä ilman kosteutta, rauhoita mielesi rauhoittuneeseen liikenteeseen. Anna kostean ja happirikkaan ilman raikastaa mieli. Sade vaikka kastuessasi rasittavaa onkin, on parhaimmillaan upea ja puhdistava asia.

 

Tässä muutama. Mikäli sinulla on omia kikkoja tai vinkkejä jakaaksesi, niin jaa kommenteissa! Olisi ihana kuulla, millaisia vinkkejä teillä on tai mikä on teidän sielunmaisemanne.

 

Rauhoittavaa viikonloppua, ystävät.
x Kipa

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Treeni ja koiranpentu | Miten yhdistää liikunnallinen elämäntapa ja pentuarki?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


treeni
23.8.2017

Treeni ja koiranpentu | Miten yhdistää liikunnallinen elämäntapa ja pentuarki

  • Posted By : delwigdi/
  • 6 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Lemmikit, Perhe ja suhteet, Treeni, Yleinen

TREENI | AI TÄLLASTA TÄÄ KOIRA-ARKI ONKIN!

Kuinka monella on lemmikki? Entä pieni lapsi? Täytyy sanoa, että rispektiä kaikille äideille. Todellakin tiesin, että koira vaatii sitoutumista ja aikaa – se ei tullut yllärinä. Mutta onhan pentuarki siis aivan omaa luokkaansa. Et ole enää yksin, vaan nyt vastaat kokonaisesta karvapallon elämästä.

Mitä rehellisesti en osannut ajatella on se, että kuinka paljon siinä on yhtymäkohtia pikkulapsen hoitoon. Vahtia ja huolehtia saa jatkuvasti.

 

Sanotaan nyt varmuudeksi, että en halua sanoa tätä sillä, että rinnastaisin pikkulapset eläimiin. Tai että vähättelisin arkea ihmisvauvan kanssa. Päinvastoin. Käsitykseni äitiyttä kohtaan on TOTAALISEN muuttunut! 😀

 

treeni

 

Täähän on ihan pirun kovaa hommaa! Kuinka hemmetissä äidit pystyvät tähän!? Moni sanoo, että tyyliin imetyshormonit saavat aikaan sen, että jatkuvaa yövalvomista ei edes huomaa. Entä jos joutuu valvomaan eikä imetä? 😀

Ekat pari viikkoa koiranpennun kanssa oli kuolettavan väsyttävää #puuhastelua. Ihan jo syystä että kokonaisia öitä et saa nukuttua. Aamuyöstä joskus klo 3-5 aikaan saat käydä pihalla tai sitten saat käydä luuttuamassa lattian nurkkia. Mitäs sitä nukkumaankaan öisin! 😀

 

treeni

 

Päivisin voi sanoa heipat päikkäreille, sillä so not gonna happen. Koira vaatii täyden huomion. Täyden. Joko se menee johonkin ei-sallittuun paikkaan, se on kiipelissä jossain, syö jotain kiellettyä, pissaa, kakkaa, pureksii mestoja, menee taas johonkin ei-sallittuun paikkaan, on kiipelissä jossain, syö jotain kiellettyä, pissaa, kakkaa, pureksii mestoja jne.

Yhdet pissat kun olet luutunnut makkarista, niin seuraavat odottavat jo olkkarissa. *peukku*

Ja sitten, kun saisit vähän omaa aikaa koira nukahtaa turvanhakuisesti jalkojesi päälle, etkä viittisi liikahtaakaan, ettei sintti vaan herää nyt kun vihdoin nukahti. 😀

 

treeni

 

Hommaa ei tietenkään jeesaa se, että koira on jatkuvasti hereilläolonsa aikana varpaissasi tai housunlahkeissasi kiinni. Hampaat kutiavat, joten sillä verukkeella ihmisiä saa ihan hyvin jyystää. Koska vaan voi (ei tietenkään voi, mutta koiralla on jatkuvasti eri käsitys asiasta). Ja ei-sanat kaikuvat kuuroille tassuille. 😀

Kerrankin, kun koiranpentu nukkuu alussa yön rauhallisesti alat epäillä liiallista hiljaisuutta – erityisesti sitä, että se ei enää hengitä. Alat pelätä, että ehkä tapoit sen. Näin ollen valvot puoli yötä pennun vieressä ja tapitat nouseeko & laskeeko kylkiluut tasatahtia.

 

treeni

TREENI | MITEN PENTUARKI VAIKUTTAA LIIKUNNALLISEEN ELÄMÄNTAPAAN?

Jos kysytään, kuinka yhdistää tähän arkeen treeni, niin ei sitten millään! Ei sentään. Mutta rehellisesti kannattaa tutkiskella omia voimavaroja: jaksatko treenata, kun et ole nukkunut. Kannattaako treeni, kun et ole nukkunut?

Eli kyllä pentu muuttaa treenilukkarin hetkeksi totaalisesti.

Ainakin itselläni kävi niin, että pentu meni kaiken edelle. Oman liikunnan, oman vapaa-ajan sekä myös oman ruokailun edelle. Näin ollen siitäkään ei ole huolta, että liikoja kerkiäisi yli kulutuksen syödä.

 

treeni

Kuva: Kiitos rakkaani, Laura Laukka! <3 Editointi: mä.

 

Tosin tämä ei ole oikotie onneen tai saatika oikea tapa pudottaa painoa: arki tasoittuu kyllä ja joka tapauksessa kokonaisvaltaisia elintapoja on jossain vaiheessa katsottava suoraan silmiin. 😉

Olen toki ”onnellisessa asemassa” siinä, että liikunta on työni. Minulla on Esportin lukujärjestyksessä tunnit, joten sinne on ”mentävä”. Toisaalta liikunta on minulle myös elämäntapa – löydän helposti syyn ja halun liikkua. Kaikilla ei ymmärrettävästi liikunta ole työtä, joten liikunnalle pitää halutessaan todella etsiä aikaa.

Rakastan ohjaajan työtäni. Täytyy kuitenkin myöntää, että ihan pentuajan alussa olisin todella mielelläni ollut kotona – sintti oli vaan niin tajuttoman ihana ja uusi asia elämässä! Kerran otin sijaisen yhdelle maanantaitunnille, koska koira piti käyttää lääkärissä.

 

Joka tapauksessa treenimäärät putoavat väistämättä. En voi kaikkien puolesta sanoa, mutta ainakin omalla kohdallani pentu ja hänen hyvinvointinsa menee oman treenini edelle. Ihan heittämällä. Minä kerkiän treenata kyllä, pentu ei ole pentu lopun ikäänsä ja haluan pentuajan olevan mahdollisimman hyvä Bosselle.

 

Musta on tullut vähän jopa kanaemo. 😀

 

treeni

Kuva. Laura Laukka. <3 Editointi: mä.

 

On kuitenkin hyvä muistaa, että liikunta on tärkeä tekijä arjessa – nimenomaan arkiaktiivisuutena. Olen muuten kirjoittanut arkiaktiivisuudesta ja teiltä lukijoilta tuli sikahyviä vinkkejä siihen, lue juttu täältä!

 

Kaikki pieni liike on kotiin päin eikä treeni treenin vuoksi ole se juttu. Liikunta terveyttä edistävästi on se juttu.

 

Ihmiskropan (ja mielen) kannalta on tärkeää olla aktiivinen pitkin päivää. Ei siis niin, että ensin istuu, makaa tai oleilee tyyliin 12 tuntia ja sitten treenaa ehkä yhden tunnin.

Tietenkin kaikki treeni on kotiinpäin. Mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan. Ja pennun kanssa tulee kyllä puuhattua koko ajan jotain, joten en ollut liikunta-alan ihmisenä ollenkaan huolissani siitä, että liikuin kolmanneksen siitä, mitä normaalisti.

 

treeni

Kuva: Laura Laukka. <3 Editointi: mä.

 

Mielestäni ei liikaa kannata stressata siitä: kunto ei romahda ihan heti. Tästäkin aiheesta, eli katoaako kunto muutamassa päivässä, jos ei treenaa, olen kirjoittanut.

Sen aikaa, kun Bosse nukkui, niin mä esimerkiksi kirjoittelin blogitekstejä. 🙂

Koiranpentu myös nukkuu todella sikeästi, kun nukahtaa. Mikäli liikettä haluaa päiviinsä, niin pennun nukkuessa on mahdollista tehdä pientä höntsää kotona.

 

treeni

 

TREENI | KUINKA YHDISTÄÄ PENTUARKI JA LIIKUNNALLINEN ELÄMÄNTAPA

Minulta toivottiin vinkkejä siitä, kuinka yhdistää pentuarki aktiiviseen liikunnalliseen elämäntapaan. Tokkiinsa tartun toiveeseen mielelläni, kiitos toiveesta! <3

 

Listaan tähän loppuun muutamia juttuja, joita olen itse hyödyntänyt omassa pentuarjessani. Mikäli teille tulee mitä tahansa kysymyksiä tai ajatuksia aiheesta, niin heittäkää kommenttia alle! 🙂

 

  • Jos olet sinkku tai yhden ihmisen talous, niin pyydä ihmeessä apua. Pennun hoitaminen yksin on todella raskasta ja on ookoo pyytää vanhempia, sisaruksia, ystäviä tai ketä tahansa luotettavaa tyyppiä jeesaamaan.

    Ihan pieni pentu selviää apurin kanssa kyllä: enemmän homma on sinun oman pääsi sisällä, etkä lähinnä haluaisi itse olla pois pennun luota. Sitä pohtii hommaa suurena vastuuna, joten saattaa helposti tuntea itsensä ”huonoksi” omistajaksi, jos ei 24/7 ole pennun viekussa.Panosta siis tukiverkostoon – ja varmista tukiverkoston apu ennen pennun saapumista.

 

  • Jos elät parisuhteessa, niin kannattaa sopia etukäteen ajat, milloin kumpikin tekee mitäkin: kuka vie aamuisin ulos, kumpi huolehtii päivät ja miten illat järjestetään. Meillä molemmat, minä ja puolisoni, tykätään reenata.Keskustelkaa siitä, minä ajankohtana kumpikin mielellään treenaa ja varautukaa silloin tällöin tekemään kompromisseja: kyse on pennusta, ei teistä.Lisäksi päävastuu on väistämättä toisella teistä hitusen paljon enemmän – sopikaa mieluiten siitäkin heti, niin ei myöhemmin tarvitse kiistellä. 😉
  • Sopeudu tilanteeseen – tilanne on väliaikainen. Täystreeniä et välttämättä pääse ihan heti tekemään. Käytännössä ei saumaakaan, että voisit ihan alussa pariin viikkoon käydä heittämässä tunnin tai yli mittaisia treenejä (ellei teitä ole kaksi).

    Meilläkin toinen meistä käy päivätöissä ja minä olin enemmän kotona, koska olen työhyvinvointivalmennuksista lomalla lokakuun alkuun. Tästä syystä pennun hankkiminen on ajoitettu kesäloma-aikaan.Mielestäni otimme pennun todella hyvään saumaan: pennun on kiva mennä ulos, kun ei ole pimeä, lokaa ja kylmä ja minä olen kesälomalla päivähommista. Koska olen yrittäjä voin vaikuttaa muihin duuneihin ei tai joo-sanalla.

  • Vaikka täystreeniä ei pääse tekemään, niin hyödynnä työ- tai muut matkat. Jos käyt samaan aikaan töissä, näet kavereita tai olet sopinut menoja, niin hyödynnä arkiliikuntaa. Vaihda bussi tai ratikka jalkoihin tai pyörään.Itse hölkkäsin PT-tapaamisiin tai tein pikatreenin salilla ennen PT-asiakkaani tapaamista. Tai sitten liikun pyörällä tai kävellen.Tänään esimerkiksi pyöräilin Espooseen (n. 35 min suunta) ja takaisin ohjaamaan Sprint-tuntia, koska ilta on tukossa.Luo siis liikunnalle mahdollisuus. Vaikka vähän väsyttäisi, niin arkiliikunta helposti piristää mieltä ja kaikki liike on aina kotiin päin!Lisäksi käytän paljon portaita. Pennun kanssa ihan aluksi liikuttiin tietty hissillä ylös-alas, mutta jos liikuin ilman pentua, niin portaat käyttöön!
  • Hyödynnä hiljaiset hetket. Ekalla viikolla Bossen ollessa meillä päätin tehdä kotitreenin villasukilla. Välistä olen venytellyt. Erityisesti iltaisin ennen nukkumaanmenoa olen sohvalla köllötellessäni venytellyt etureisiä, välistä lonkankoukistajia.

    Hyödynnä siis hiljaiset hetket ja pennun nukkumishetket. Pennut ovat ihaltavan kovia nukkumaan ja nukkuvat alussa, kuin tukki.Tee nopea kuntopiiri, joogaile tai venyttele – virkisty tai vetreydy! 😉 Tsekkaa liikeideoita ja tee kotitreeni – tsekkaa idiksiä esim. näistä videoistani:

 

Kotitreeni villasukilla 🙂

Top-3 Kehonpainotreeniliikkeeni

Liikkuvuus- ja kehonpainotreeniä

Lisää vatsalihasliikkeitä (kehonpainolla)

Vatsalihasliikkeitä (joihinkin tarvitset kepin)

Keskivartalon lämmittelyliikkeitä (joihinkin tarvitset kepin)

Nopea kuntopiiri keskivartalolle ja jaloille (tarvitset mm. kuntopallon)

Kuntopiiri kahvakuulalla

Punnerrusvariaatioita

 

Näin muutamia laittaakseni. 😀 Edellisten videoiden liikkeet soveltuvat loistavasti kotiin, kun dogi nukkuu.

 

treeni

 

Löydät hakusanalla Coachingkira muut YouTube-videoni kätevästi täältä.

 

Tänään minulla on PT-tapaaminen illalla ja ajattelin hölkkäillä sinne. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Einekset | Millainen valmisruoka kannattaa valita?

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


hyvinvointisuunnitelma
15.8.2017

Ulkoilmatreeni | Kuntopiiri kehonpainolla & FitFashion mun IG-viikko!

  • Posted By : delwigdi/
  • 3 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

ULKOILMATREENI | SYKETTÄ AURINGON ALLA

On ihana kirjaimellisesti vaihtaa välillä maisemaa. Ulkotreeneissä, jos missä se onnistuu. Maanantaiaamu lähti käyntiin PT-asiakkaan kanssa yhteistreeneillä Töölänlahdella ja siitä sainkin sitten inspiraation koota pienen kuntopiirin teille.

On superkiva huomata, kuinka erilaisia ulkotreenitelineitä on pompsahdellut lenkkipolkujen varteen yhä enemmän ja enemmän. Niissä ei myöskään ole aina superkaoottinen ruuhka, joten parkkeeraa yhteen niistä lenkkisi varrella ja huitaise ulkoilmatreeni kehonpainolla!

Tähän treeniin et kuitenkaan tarvitse telinettä, sillä niitä ei kaikkialla ole. Sykettä nostattava, helppoja ja tehokkaita liikkeitä sisältävä kuntopiiri kulkeutuu mukanasi mihin vaan. 🙂

Liikuntaa auringon alla – tänään kävi tuuri treenatessa, koska sää oli mitä mainioin!

 

TSEKKAA MYÖS FITFASHION INSTAGRAM – MUN VIIKKO!

Ja nyt muuten, kun vielä kerkiän sanoa. Tällä viikolla on mun huki palloilla FitFashionin Instagramissa Storyssa. Joten siellä nähdään ja koitan viikon mittaan kertoilla vähän omista treeneistä ja avata omaa treenimaailmaa. Myös häät lähestyvät, valmennukset rullaavat ja blogi työllistää. Koiraa yritetään samalla kasvattaa yhteiskuntakelpoiseksi kansalaiseksi.

 

Että tervetuloa vaan seuraamaan #puuhastelua ! 😀

 

Mä rakastan tekniikkahärpäkkeitä ja sykemittareita. Lempibrandi – Polar. <3

 

ONKO SYKEMITTARI TREENIIN AINA TARPEELLINEN?

Ei välttämättä, oman kehon tuntemuksia kuunnellen pääsee jo pitkälle. Kuitenkin jos olet vähääkään kiinnostunut kurkkimaan treeniäsi ja sen vaikutuksia kehossa tarkemmin, niin suosittelen!

Mä rakastan sykemittareita. Mulla on niitä jo melkoinen kasa. 😀 Sykemittarien ehdoton ykkönen on mulle aina ollut Polar. Syystä että es on helppokäyttöinen. Olen aika hätiköivä ja kärsimätön luonne, joten noiden manuaalien koluaminen ei ole mun juttu.

Polareissa ei tarvitse manuaaleja, vaan kellot ovat helppokäyttöisiä. 🙂 Se on itselläni suurin syy, miksi olen ajautunut käyttämään juuri Polaria.

Aktiivikäytössä minulla on A360, M430 ja M200 -mallit.

 

ULKOILMATREENI | KUNTOPIIRI KEHONPAINOLLA

 

Oheisen videon treenin voit tehdä seuraavasti:

  • Tee kuntopiiriä 10-16 kpl per liike.
  • Jokaisen liikesetin jälkeen 20-30 sek taukoa.
  • Tee 3-5 kierrosta.

 

Liikkeet:

  • Tasajalkahyppy 180-asteen käännöksellä
  • Lankkukävely ja punnerrus
  • Yhden jalan hyppy korokkeelle
  • Punnerrus ja ristikosketus (ristikkäinen kyynär ja polvi)
  • Tasahypyt puolelta toiselle

 

 

Simppeliä ja tehokasta!

Liikunnan iloa ystävät,
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Intohimo | Jos haluat menestyä älä seuraa intohimoasi?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


intohimo
14.8.2017

Intohimo | Jos haluat menestyä älä seuraa intohimoasi?

  • Posted By : delwigdi/
  • 3 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

INTOHIMO | SEURATA VAI EIKÖ SEURATA?

Satuin jostain kumman syystä lukemaan Helsingin Sanomien yhden kolumniotsikon, joka käsitteli intohimoa. Kolumnin mukaan intohimoaan ei kannata seurata.

Ennen kuin jatkan tästä eteenpäin, niin haluaisin tietää mitä ajatuksia otsikko sinussa herätti? Mitä mieltä olet oman intohimon seuraamisesta? Mitä intohimo sinulle merkitsee? Entä menestyminen?

 

Onko intohimon seuraaminen tie menestykseen? 

 

intohimo

Intohimo näyttää perimmäiselle tavoitteellesi suunnan.

 

INTOHIMO | AINOASTAAN SYDÄMELLÄÄN NÄKEE HYVIN

Kuka on lukenut Pikku Prinssin? Suosittelen lämpimästi. Tapa avata elämän suurimpia kysymyksiä on jotain todella huikeeta. Lempi kohtiani on ketun kesyttäminen, jossa kettu kertoo Pikku Prinssille, kuinka hänet kesytetään.

 

”Ei voi tuntea muuta kuin sen, minkä itse on kesyttänyt, kettu sanoi. Ihmisillä ei ole enää aikaa tuntea mitään. He ostavat kaupoista valmiiksi tehtyjä tavaroita. Mutta kun kaupoissa ei myydä ystäviä, niin ei ihmisillä enää niitä ole. Kesytä minut, jos kerran haluat ystävän!”

 

Itse suhtaudun intohimoon, kuin parhaana ystävänä. Intohimo minulle on sisäistä paloa, voimakasta tahtoa ja draivia minun omien arvojeni muovaamaa tulevaisuuden tilaani koskien.

Sinulla on jokin päämäärä ja sinulla on jatkuva polte kulkea jotain tavoitettasi kohti. Matkan varrella voi tulla esteitä, jotka muuntuvat hidasteiksi. Matkan varrella on mutkia, jotka tuovat lisäaskelia.

Matkalla kohti päämäärää voi tulla myös taukoja  – aikoja, jolloin sinun pitää vain odottaa oikeaa hetkeä päästäksesi kulkemaan taas eteenpäin. Intohimo vaatii siis kaverikseen myös kärsivällisyyttä. Kaikki aikanaan, kun on sen aika.

 

intohimo

Intohimo näyttää tekemisellesi suuntaa.

 

Intohimo on muuttuva tila: välillä haluat tavoitettasi enemmän, välillä vähemmän. Silti se on aina olemassa.

Elämässä tulee tilanteita ja sinussa itsessäsi tapahtuu asioita, jotka hetkellisesti pysäyttävät sinut saaden sinut kyseenalaistamaan tahtoasi päämäärän saavuttamiseksi.

 

Intohimo on silta, joka kantaa tuon epäilyksesi yli.

 

Intohimo on tekemisen polttoaine. Väkisin sinun ei tarvitse yrittää, sillä jos jotain yrität väkisin se ei ole intohimosi.

 

intohimo

Intohimo on tekemisen polttoaine.

 

Intohimo saa meidät tuntemaan vahvasti jotain tavoitettamme kohtaan. Ilman kohdetta tunteilla ei ole olemusta. Ilman kohdetta tunne ei ole tunne. Intohimo on tunteista vahvin.

Intohimo tulee sydämestä. Intohimo on aitoa. Sitä ei arvoteta: se ei ole oikein eikä väärin. Se on asia, joka vain on. Sillä intohimoa ei voi arvottaa: minun intohimoni ei ole parempi, kuin sinun. Ystävän intohimo ei ole huonompi, kuin sinun.

Intohimo on kääriytynyt siihen toistuvaan tekemiseen, joka sinua seuraa päivästä päivään. Intohimo on kuin sadun kettu, jonka olet kesyttänyt ystäväksi.

Se on ystävä, joka asuu sydämessäsi. Sillä niinkuin Pikku Prinssissä kettu sanoi:

 

”Mutta jos sinä kesytät minut, niin me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa…”

 

Ja ystävä hyvä: kun sinä teet asioita sydämellä et voi mennä vikaan. Älä siis pelkää, vaan seuraa intohimoasi. Seuraa sitä, mikä sinulle tuottaa onnellisuutta. Seuraa sitä, mikä saa sinut kokemaan sinun oman seikkailusi. Sitä, joka saa sinut näkemään miksi olet olemassa.

Sillä:

 

”Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.”

 

Ja mitä menestymiseen tulee: sinä itse määrität menestymisen. Se ei aina ole rahan muodossa. Se ei aina kulje materiassa. Sen ei toisaalta tarvitse olla aineetonkaan. Se on se, minkä sinä sen itsellesi määrittelet olevan.

Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. <3
x Kipa

 

Kuvat: Heidi Koivunen Photography

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Les Mills Superstar 2017 -kisa | Kiitos, kun saan liikuttaa sinua

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


superstar
13.8.2017

Les Mills Superstar -kisa | Kiitos, kun saan liikuttaa Sinua

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Treeni, Yleinen

LES MILLS SUPERSTAR 2017 | KISATUNNELMIA

Eilen kilpailtiin Les Mills Superstar 2017 kisa. Tälläkään kertaa päivä ei jättänyt kylmäksi – kirjaimellisesti, sillä ennen Kiira-myrskyä (tsik tsik) ilmassa valinnut kosteus oli tunkeutunut Aikatalon rakenteisiin superitsepäisesti. 😀

Mutta siis jestas!

Taas kerran täytyy todeta, että mitä ohjaajia Suomesta löytyy! Kisan eräs suurimmista anneista on aivan ehdottomasti nähdä kollegoita ja treenata asiakkaiden kanssa yhdessä.

Suurin anti on itse ohjaaminen ja siitä saatava palaute.

 

superstar

Pohjoismaiden finaali kisataan Kööpenhaminassa 1.9.2017

 

 

Osallistuin 2015 vuoden kisaan ja viime vuonna olin koko päivän höntsäilemässä. Oma näkemykseni perustuu siis kahteen aikaisempaan häppeninkiin.

Täytyy myöntää, että tämä on ollut kisoista eeppisin tähän mennessä. Toki osaan katsoa tätä nyt puhtaasti vain ohjaajan näkökulmasta ja mietin tätä ohjaajana. Paikalla olleilla jumppareilla voi olla toinen näkemys päivästä. <3

 

superstar

Suomen Les Mills Superstar 2017 kisa – eeppiset onnittelut myös rakkaalle <3 Teresalle ja Vesalle! Kuva: Heidi Koivunen

 

Mutta tänä vuonna ohjaajat saivat aivan superhyvää palautetta! Vuonna 2015 jatkaessani Suomen karsinnoista Tukholmaan ”taistelemaan” finaalipaikasta saamani palaute ohjaamiseni jälkeen oli se, että tuomari ei kuullemma tiedä ketään kuka suhtautuu yhtä intoihimoisesti työhönsä ja että mulla on paljon energiaa. 😀

Tämän olisin voinut dumaroida itselleni itsekin. Kotona. Peilin ääressä. 😀 Ja siis ihana palaute. Se ei kuitenkaan kehitä minua ohjaajana. Lähdin kisasta kotiin ilman hintsiä siitä, miten mä voisin ohjaajana antaa asiakkailleni vielä paremman liikuntaelämyksen.

 

supestar

 

Tänä vuonna palaute oli huikeeta: yksilöityä. Koin, että esiintymiseni oli oikeasti katsottu. Tuomareilla oli aito halu antaa jotain sellaista, joka todella auttaisi meitä ohjaajia kehittymään.

Inspiroiduin palautteesta todella paljon!

Tänä vuonna oma suhtautumiseni koko touhuun oli eri. Vuonna 2015 valmistauduin kisaan todella hyvin, pääosin fyysisesti. Treenasin, dieettasin ja fokusoiduin. Psyykkasin.

Jopa 2-viikkoinen kesälomani meni pelkästään kisatunnelmissa, koska treenit. En siis suinkaan vatkannut sitä biisiä, jonka aioin ohjata. Vaan vedin ihan konkreettisen dieetin läpi, fitness-kisaajan ohjeilla.

Tänä vuonna en dietannut. Tänä vuonna en käyttänyt lomaani siihen. Tänä vuonna aloitin psyykkauksen lauantaiaamuna 10.30, kun meidän kisaryhmämme aloittaisi ohjaamiset.

 

Tänä vuonna päätin vain elää hetkessä, pitää hauskaa ja katsoa mitä tapahtuu.
#inhimillinenote

 

superstar

LES MILLS SUPERSTAR 2017 | MITÄ PALAUTETTA SAIN?

Saan hyvin usein (lue: aina 😀 ) palautteen kaikesta ohjaamisestani, että energiaa pitäisi vähentää. Tuppaan olemaan vähän…noh, eloisa.

Olen ohjannut ryhmäliikuntaa 11 vuotta eikä ole mennyt palautteen palautetta etteikö minulle olisi siitä sanottu. 🙂 Sanoinkin eilen maailman söpöimmälle ohjaajakollegalleni, että kun mulle pitäisi kertoa missä kohtaa se nappi mussa on!

”Kipa, paina TÄSTÄ!”

Eka vetoni oli BodyAttackin ohjelma nro 95, kappale 9. Todellakin. Hyytävä biisi! <3 Tästä saamani palaute  energiajuttujen lisäksi oli se, että seuraavaa settiä varten tulee ohjata enemmän. Ymmärrän täysin palautteen ja halusin ottaa siitä kopin.

Olen fiilistelijä  ja inspiroidun asiakkaistani. Myönnän täysin, että ohjaamisen perusteet saattavat unohtua kaiken kivan keskellä. Kyllä niitä joskus sieltä (toivottavasti) tulee. Useimmiten enemmän jotain puutaheinää tai hokkuspokkusfiliokkusta.

Sain siis tokaan vetoon ohjattavakseni minkä tahansa BodyAttack-ohjelman kappaleen nro 3. Olin ainoa, jolle määrättiin kappale ennalta. Olin todella etuoikeutetussa asemassa, olen siitä kiitollinen: minulle kerrottiin mitä minulta halutaan nähdä!

 

superstar

 

Onko mitään parempaa, mulle heitettiin haaste! Helisin vähän aikaa ja pohdin, että nyt tuli vaikeeta. Tässä vaiheessa, kun minulla ei ollut varabiisiä iltapäivälle mietittynä. En ajatellut eteneväni sinne asti kisassa.

Miksi sitten osallistuin? Kisaan saa mystery-ilmoittaa jonkun ohjaajan. En vieläkään tiedä kuka minut sinne mystery-ilmoitti, mutta siellä sitä sitten oltiin.

 

Sinä, joka minut ilmoitit, niin haluan kiittää sinua. Haluan kiittää sinua siitä uskosta, joka sinulla on minuun. Sinun ansiostasi olen yksi niistä kolmesta ohjaajasta, joilla on kunnia edustaa Suomea Les Mills Superstar -kisassa vuonna 2017.

 

Nyt kun tällä tiellä oltiin, niin olen onnellinen, olen syvästi kiitollinen. Minulle on tarjottu loistava mahdollisuus kehittyä ja kasvaa ohjaajana.

Ja ehkä löytää se nappi, jolla säädellä tätä sähköpäätä. 😀

Köpiksen kisasta tulee eeppinen. Meitä on varmaan kymmenkunta kisaajaa ympäri Pohjoismaita ja meitä Suomesta on siellä 3! <3

 

superstar

LES MILLS SUPERSTAR 2017 | SINÄ OLET TÄRKEÄ

Viikko sitten sunnuntaina sanoin omalla Attack-tunnillani, että löysin vuonna 2015 kisasta sen mitä minä tarvitsin. Kisan 2015 jälkeen oivalsin, että olen löytänyt oman tarkoitukseni. Vuoden 2015 kisatunnelmista Tukholmassa voit lukea täältä.

En koe ryhmäliikunnassa olevan vain kyse jumppailusta. En koe siinä olevan vain kyse liikunnasta. En koe, että se on vain tekemistä.

Puhun paljon työssäni – ja kirjoitan- tekemisen merkityksellisyyden kokemisesta. Ihmisen on koettava tekemisestään merkityksellisyyttä. Itselleni ryhmäliikunta on perusjumppailua suurempaa.

Se yhteisöllisyys, se ilon, hyvien ja jopa huonojen päivien jakaminen ja kokeminen yhdessä, katsekontaktit, hymyt, tunne rinnassa. Ne ovat jotain sellaista, mitä en saa muualta.

Ennen kaikkea koen tekeväni jotain suurempaa: motivoimalla ihmisiä liikunnan pariin koen kantavani korteni kekoon terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin.

Tapahtui Köpiksessä mitä tahansa, niin haluan kehittyä asiakkaitani varten. Olen saanut matkani varrella niin paljon kannustusta, halauksia ja sydämiä, että nöyräksi vetää.

Haluan, että kun sinä tulet tunnilleni, niin sinä saat hetken miniloman. Et mieti huolia, murheita, väsymystä tai suorittamista. Vaan tulet sellaisena, kuin olet – oman elämäsi sankarina.

 

Kävi kisassa miten kävi, tärkeintä on, että saan liikuttaa sinua.

 

Kun sinä tulet tunnille, niin olet päättänyt tehdä jotain oman hyvinvointisi edistämiseksi. Olet tehnyt päätöksen ottaa vapaa-ajastasi aikaa omalla itsellesi. Se, jos mikä ystävä hyvä on superstaraa. <3

 

Kiitos, kun saan ohjata ryhmäliikuntaa. Sinä olet tärkeä. <3
x Kipa

 

 

LUE MYÖS:
Sisäinen ääni | Paino on vain luku: miten itsestäsi puhut ratkaisee

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


tehotreeni
11.8.2017

TEHOTREENI | TABATA/HIIT-TREENI, TSEKKAA VIDEO!

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

TEHOTREENI KEHONPAINOLLA | TABATA

Tehotreeni ei aina tarkoita itselleni superraskasta tykitytystä. Tehotreeni tarkoittaa itselleni myös sitä, että homma on kompaktia ja on toteutettavissa nopeasti.

Aina kun siellä salilla ei kerkiä asustamaan tai treenille on vain lyhyt aika. Tällöin diggaan itse tehdä tabataa. Lyhyestä virsi kaunis. 😀

Lisäksi on joskus plussaa, ettei tarvitse kikkailla välineillä. Ohessa tehotreeni YouTube-video tabata-treenistä, olkaatten hyvät! 🙂

 

Et tarvitse muuta, kuin oman kehon painon, joten tämä homma onnistuu kotona, reissussa tai vaikka mökillä laiturin nokassa. Laitoin kaikista liikkeistä hyppy- ja hypyttömän version, niin voit fiilistellä treeniä päivän voimavarojen mukaan.
#inhimillinenote

 

LIIKKEET | TABATA-/HIIT-TREENI

Tabata toteutetaan periaatteella 20 sekuntia töitä ja 10 sekuntia taukoa. Ajatus olisi tehdä 8 kierrosta yhtä liikettä. Joskus aika ja voimavarat ovat toista mieltä, joten ihan hyvin voit pitää tavoitehaitaria 4-8 kierroksessa.

Kun olet tehnyt yhtä liikettä 4-8 kierrosta, niin pidä minuutin tauko. Sen jälkeen jatka seuraavaan liikkeeseen.

Jos haluat, voit myös tehdä 40 sekuntia töitä 20 sekunnin palautuksella. Lähe leikittelemään! 😉

 

LIIKKEET:

Kyykky/kyykkyhyppy
Rintapunnerrus/plyopunnerrus
Askelkyykyt/askelkyykkyhyppy
Vuorikiipeilijäpolvet/nopea tempo
Tikapuu-juoksu

Jos et ole vielä ladannut tabata-timeria tai vastaavaa appia kännykkääsi, niin suosittelen! Helpottaa ajanottamista, kun ei tarvitse läträtä kännykän kellon tai vaikka sekuntikellon kanssa. 🙂

Timeria voit hakea mm. hakusanoilla tabata timer, tabata timer for hiit, hiit timer.

 

VIDEO | TABATA-/HIIT-TREENI

Tsekkaa kyseinen YouTube-video ja puuhastelu päälle! Kaikki videoni löydät YouTubesta hakusanalla Coachingkira.

 

 

Ennen treeniä tee pieni lämmittely, sillä treeni lähtee aika puskista itse asiaan. Voit käydä vaikka pienen kävelyn tai hölkkäsetin ennen tabataa, lämmitellä juoksemalla/marssimalla paikoillaan, haarahypyillä, kyykyillä, liikkuvuusliikkeillä, siivouksella…sellaisella, millä tulee kevyt hiksa.

Kokeile treeniä ja kerro, miten meni!

 

Liikunnan iloa! <3
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Sisäinen ääni | Paino on vain luku: miten itsestäsi puhut ratkaisee

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


sisäinen ääni
10.8.2017

Sisäinen ääni | Paino on vain luku: miten puhut itsestäsi ratkaisee

  • Posted By : delwigdi/
  • 1 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

SISÄINEN ÄÄNI | KEHONKOOSTUMUS

Kuinka moni on käynyt kehonkoostumusmittauksessa? Miksi kävit siinä? Miksi et ole käynyt?

Tykkään itse käydä kehonkoostumusmittauksissa tasaisen epätasaisesti. Viimeksi tiistaiaamuna ilmaantui mahdollisuus käydä, kun olin kuntotestailemassa Telia Stadiumin kuntotestiasemalla kollegani kanssa erästä ryhmää.

Totta kai mittauksessa on aina se pieni jännitysmomenttinsa: ”mitäköhän sieltä tulee?” Aikoinaan tuloksia jännitti todella paljon.

Joskus syystä että on ollut dieetillä (kaksi kertaa elämässäni vetässyt fitness-tyyppiset dieetit – jotta tiedän, mistä puhun kun puhun, että se ei tod kannata 😀 ) ja jos homma ei ole mennyt toivotusti, niin auta armias! :O

Joskus sitä on jännittänyt ihan vaan siksi, että liikunnan alan ammattilaisena sitä ”olisi velvollisuus olla hyvässä kunnossa”. 😉

Joskus sitä taas ei vähempää voisi kiinnostaa, missä tulokset menee.

Nykyään osaan onneksi ottaa mittaukset tosi rennosti: tuli luku mikä tahansa se ei liity mitenkään siihen, olenko onnistunut jossain vai en. Vielä vähemmän se kertoo siitä, olenko onnistunut ihmisenä vai en.

Kehonkoostumus tai paino ei ole ihmisarvon mitta. Ne eivät kerro mitään siitä, millainen ihminen – ystävä, äiti, isä, tytär, poika, aviopuoliso, työntekijä tai työtoveri, opiskelija tai vaikka kotieläimen omistaja olet.

Usein olemme silti niin karuja itsellemme siinä, miltä näytämme tai meidän pitäisi näyttää. Tai paljonko painamme tai meidän pitäisi painaa. Tai miten terveellisesti syömme tai meidän pitäisi syödä. Miten optimaalisesti liikkua tai pitäisi liikkua.

Ihan totta. Aikoinaan kun tein omissa toimitiloissani kehonkoostumusmittauksia kuulin asiakkaiden puhuvan itsestään kuvaillen itseään läskiksi, saamattomaksi, rumaksi, laiskaksi, ällöttäväksi, epäonnistuneeksi, inhottavaksi…

 

Tehdääs yksi asia selväksi: sinä et ole läski, saamaton, ruma, laiska, ällöttävä, epäonnistunut etkä inhottava. Sinä ja kehosi olette upea kokonaisuus erilaisia yhteensopivia osia ja järjestelmiä.

 

Näitä kaikkia olen kuullut keskustelussa mittaukseen tulleiden asiakkaiden suusta. Ystävät, näinkö me oikeasti puhumme itsestämme!

 

SISÄINEN ÄÄNI | SINÄ JA SINÄ 

Se on saksin leikattavan sakeaa, kuinka niin monelle meistä on juurtunut syvälle se, että paino koetaan ihmisarvon mitaksi. Ja puheet omasta itsestämme ovat sen mukaisia. Tuomitsevia, ruotivia, pettyneitä.

Sisäinen ääni painaa meitä alas. Oletko pysähtynyt koskaan miettimään asiaa? Osaisitko mainita heti heittämällä viisi ihanaa asiaa itsestäsi? 🙂

 

Haastankin sinut positiiviseen haasteeseen: nimeä viisi ihanaa ominaisuutta itsessäsi! <3

 

Kokeile, se tuntuu hyvältä! On ihana kannustaa itseään!

Liian usein tupataan ajattelemaan, että jos paino ei sovi ”ideaaliin” on jokseenkin epäonnistuneempi ihminen. Jos painon koetaan olevan ”oikea”, niin on onnistuneempi ihminen.

Mikä on oikea paino? Mikä on oikea kehonkoostumus? Miksi?

 

Tiedän. Terveydellä voidaan perustella paljon. On terveellistä olla ”normaalipainoinen” ja BMI:ltään ”normaali” – jaadajaada. 😉 Terveyttä hoikkuus tai pieni koko ei automaattisesti takaa. Terveys on monen tekijän summa. Ihan yhtä lailla sinä voit olla aktiivinen ja virkeä, kokoa L ja olla terve. Ihan yhtä lailla joku XS-kokoinen henkilö voi sairastaa. Ei voi sanoa niin mustavalkoisesti. Ääripäät eivät yleensä toimi pitkällä aikavälillä, ja siihen välimuottiin mahtuu hitokseen joustovaraa! Ollaan siellä siis ylpeinä!
#inhimillinenote

 

 

Jos mietimme, miten puhumme parhaimmalle ystävällemme, en todennäköisesti ruodi häntä hänen ollessaan allapäin. Tai ylipäätään. Kannustamme, olemme tukena ja nauramme yhdessä. Jaamme ajatuksia ja kokemuksia, nautimme toistemme seurasta.

Aivan yhtä lailla sinä olet ansainnut samanlaisen suhteen kehosi ja itsesi kanssa. Sinä itse voit vaikuttaa itseesi omilla puheillasi ja ajatuksillasi. Jos ajattelet olevasi laiska, niin millainen tunne sinulle tulee?

Sen sijaan, että ajattelisitkin rohkaista ja kannustaa itseäsi: ”pystyt siihen kyllä, olet hyvä!”

 

sisäinen ääni

 

Kuka muuten asettaa ideaalipainon tai -tilanteen? Kyllä, kyllä: tiettyjä painorajoja ja -asetuksia käytetään indikoimaan elintavoista ja terveydentilasta, sillä jotainhan konkreettista tulee olla terveydentilan toteamiseksi ja seuraamiseksi kaiken muun seurannan ohella.

Mutta että epäonnistunut tai huonompi ihminen – et missään nimessä ole!

 

Painosi ei määrittele Sinua – vaan oma sisäinen puheesi ja asenteesi itseäsi kohtaan.

 

Jos mietit, että olet epäonnistunut tai mietit että olet onnistunut – olet oikeassa.

 

sisäinen ääni

SISÄINEN ÄÄNI | MITEN SE VAIKUTTAA SINUUN?

Erittäin paljon. Oma sisäinen puheesi muokkaa koko asennettasi. Se miten asioista tai itsestäsi ajattelet saa aikaan sinussa erilaisia tunteita. Tunteessa voi olla positiivinen tai negatiivinen tunnelataus. Tunne johtaa aina jonkinlaiseen toimintaan ja toiminta jonkinlaiseen lopputulokseen.

Mitä tämä tarkoittaa sisäisen puheesi kannalta?

Jos sinulla on itsestäsi ajatus, että olet huono – se tuo sinulle todennäköisimmin negatiivisella latauksella varustetun tunteen.

Millaista toimintasi on silloin, kun sinulla on huono fiilis?

Jos koet olevasi huono esimerkiksi liikunnassa, miten se vaikuttaa tapaasi harrastaa liikuntaa tai asenteeseesi liikuntaa kohtaan? Entä harrastaisitko silloin liikuntaa ja kuinka suurella todennäköisyydellä? Kuinka motivoitunut olisit?

Eli mikä on lopputulos? Välttämättä ei ollenkaan liikuntaa tai väkipakolla tyyliin koiran lenkitystä. 😉

 

Eli kuinka todennäköistä on, että jos ajattelet olevasi huono jossain asiassa, niin myös olet? 

 

Entä jos kokisit olevasi hyvä liikunnassa? Tai laulamaan? Millainen fiilis sinulle silloin tulisi niistä? Ja kuinka todennäköisesti harrastaisit kyseisiä lajeja? Lopputulos olisi, että hyvin todennäköisesti.

 

sisäinen ääni

SISÄINEN ÄÄNI | PÄÄSTÄ ITSESI HELPOMMALLA

Kun asetamme hyvinvointi-, painonpudotus- tai painonhallintatavoitteen muutumme helposti itseämme ruotiviksi ja itsestämme epäkohtia etsiväksi moraali- ja terveyspoliisiksi odottaen itseltämme eeppisiä suorituksia.

 

Suorituksia.

 

Arjen realiteetit unohtuvat, koska pitäisi.

  • Pitäisi syödä tietyllä tavalla
  • Pitäisi liikkua tietyllä tavalla
  • Pitäisi käyttää vihanneksia tietyllä tavalla
  • Pitäisi huoltaa kehoa tietyllä tavalla
  • Pitäisi olla töissä tehokas ja tuottava tietyllä tavalla
  • Lapsia pitäisi kasvattaa tietyllä tavalla
  • Pitäisi ostaa kaupasta asioita tietyllä tavalla
  • Ruokaa pitäisi kokata tietyllä tavalla
  • Mielitekoja pitäisi vältellä tietyllä tavalla
  • Erilaisia hyvinvointisääntöjä pitäisi noudattaa tietyllä kaavalla
  • Niin ja sitten pitäisi sitä stressinhallintaakin harrastaa

 

Tossahan on jo melkoinen lista kaikenlaista to do:ta!

Kyllä. Paino indikoi jotain, mutta ihmistä itsessään se ei määritä.

 

Me itse määrittelemme itsemme.

 

Se, miten itse itseesi suhtaudut määrittelee sinua. Osoita siis itseäsi kohtaan armollisuutta, kunnioitusta, välittämistä ja aika ajoin kiitostakin. Uskalla tiedostaa ja myöntää, että olet oikeasti hyvä tyyppi!

 

Kun Sinä olet itsellesi paras mahdollinen ystävä ei sinulta puutu tukea. Ei sinulta puutu rakkautta.

 

Ja kun Sinä rakastat itseäsi huomaat, että olet paljon muutakin kuin vain paino. ❤️

 

 

Mitä sinä haluaisit sanoa itsellesi tänään?
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Hyvä olo | Mitä hyötyy jakamalla somessa julkaisujaan?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


terveys
9.8.2017

Hyvä olo | Mitä hyötyy jakamalla somessa julkaisujaan?

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

HYVÄ OLO | KUINKA SÄ NIINKU VOIT?

Inspiroiduin muokkaamaan vanhaa kirjoitustani, koska aika ajoin erityisesti somessa huomaa yllättäviin kommentteihin ja kysymyksiin. Eikä se aina somea koske, kyllähän sitä jonnin verran draamaa löytyy ihan face to face tai puhelimitse käytävissä keskusteluissa. 😀

Koko tämä otsikko alkuperäisesti lähti siitä, että olimme jutelleen kaverini kanssa puhelimessa siinä vaiheessa 30 minuuttia, kun hän snadin hiljaisuuden jälkeen kysyi: ”mut kuinka sä niinku voit?”

Toi oli musta mahtava kysymys! Ihan vaan jo siksi, että se tuli niin aidosti ja suoraan. Yleensä on tottunut kuulemaan ”mitä kuuluu” tai” miten menee” -tyyppisiä kysymyksiä vähän niinku lennosta.

Tiedättekö, kun joskus joku päivittäin kuultu asia esitetäänkin aivan toisella tavalla? Kuluneen sijaan siitä tuleekin vahva ja herättelevä?

 

hyvä olo

 

Mä jäin oikein mutustelemaan kysymystä ja samaan aikaan en voinut olla ajattelematta some-maailmaa. Tai keskustelupalstoja. Tai ylipäätänsä sellaisia mestoja, joihin ihmiset saavat vapaasti kommentoida.

Miksi niin usein moni keskustelu ajautuu jyrkkien kommenttien ja ehdottomien näkökulmien esittämiseen? Miksi niin usein monella on jo lähtökohtaisesti ajatus siitä, että on ok sylkäistä ensimmäiseksi mieleen juolahtaneet ajatuksensa ilman suodatinta näppäimistölle?

Onko se oikeasti kateutta vai onko se pahaa oloa?

Aika ajoin törmää myös näihin epäileviin Elleihin ja Erkkeihin, jotka ovat varmoja, että esim. jonkin julkaisusi takana on oma lehmäsi haudattuna ja todennäköisesti vielä naapurisikin sika?

 

Miksi ylipäätään kommentoida, jos ei kommentissa ei ole ketään hyödyttävää sisältöä?

 

HYVÄ OLO | MITÄ HYÖDYT JAKAMALLA JULKAISUSI?

Ajattelin aluksi, että en tartu tähän esimerkkinä. Mutta nähtävästi tartuinpa silti. 😀

PT-kollegani Anni Vallius kirjoitti blogissaan ”Olenko valmis auttaman ilmaiseksi?” omista ajatuksista aiheeseen liittyen. Niin, että mitä sitä hyötyy postatessaan kirjoituksiaan jonkun ryhmän seinälle.

Mitä omaan bloggaamiseeni tulee, niin itselläni bloggaaminen antaa merkitystä. Merkityksellisyyden kokeminen tekemisissään on tärkeää.

Blogiin saa laitettua aika hitokseen vapaa-aikaa. Itse kirjoittaminen, kuvien ottaminen, editointi ja valitseminen, videointi ja niiden kokoon kurominen ja tiedon keruu, jäsentely ja jalostaminen. Suunnittelu.

Näihin menee aikaa. Konkreettisia ilmaisia työtunteja. Lisäksi olen kouluttautunut melko kovalla rahalla ja opiskelen aktiivisesti etsimällä tietoa jatkuvasti ja jalostamalla sitä käytäntöön.

Ja tämä on oma valintani, olen valinnut tehdä näin. Miksi se jotakuta toista risoo? Onko se sitten vain niin, että kommentoijalla itsellään ei ole sillä hetkellä hyvä olo?

 

hyvä olo

 

Kyllä se kieltämättä vähän ihmetyttää, kun joku miettii ensimmäisenä tekemisistäsi, että mitä sinä hyödyt tästä? Oletko valmis auttamaan asiakkaitasi ilmaiseksi?

Se ihmetyttää, mutta itseasiassa se on hiton hyvä kysymys! Kiitos tästä!

 

Mitä minä hyödyn on tiedon jakaminen: mitä useampi ihminen lukee tekstejäni, sitä enemmän jakamani tieto liikkuu. Mielestäni tieto on tehty jaettavaksi, ei pimitettäväksi. Ja joistain aiheista minulla on tietoa ja työni kautta kokemusta. Lisäksi minulla on tiedon jakamiseen aito halu. Miksi siis en jakaisi?

 

Se on oma päätökseni käyttää omaa vapaa-aikaani tähän blogiin. Ja jos se jotakuta ihmetyttää, niin minkäs sille voi. 😀

Kautta rantain evoluutio ja luonto on karsinut sellaiset asiat ja olennot pois, joista ei ole koko systeemin kannalta hyötyä. Tullaan siis omaan näkemykseeni ja minun sisäiseen motivaatiooni: koen tekeväni jotain hyödyllistä ja tuovani ihmisille arvoa tuottamalla blogitekstejä.

Sitä varten minä haluan olla tällä pallolla: tehdäkseni jotain hyvää ja merkityksellistä. Tiedän, että maailma on iso. Yksi bloggaaja jostain Taka-Töölöstä ei globaalilla tasolla hetkauta.

Omassa pikku elämässäni minulla on merkitys. Ja that’s all that matters.

Minusta on tärkeää, että ihminen tehdessään jotain kokee merkityksellisyyden tunnetta. Jos et koe esimerkiksi työtäsi merkityksellisenä, et siinä sisäisesti motivoidu, vaan sinua ajaa ulkoiset motiivit.
Ja silloin sinä uuvut. Uupumisesta ei tule hyvä olo.

En ole se, joka esittelee meikkivälineet, varjostukset ja tyylit. En ole sisustaja. En ole muotikonkari enkä fitness-kisaaja. Näihin minulla ei ole annettavaa, joten en siis kirjoita niistä. Askartelukin tuottaa päänvaivaa ja ala-asteella vaihdoin heti tilaisuuden tullen käsityöt puutöihin. 😀

Ei siis myöskään askarteluapaskartelua.

Mutta jos se liittyy ravitsemukseen, liikuntaan, arjen jaksamiseen, uneen, itsensä johtamiseen ja hyväksymiseen, positiiviseen kehonkuvaan ja läsnäoloon, niin täältä pesee – jatkossakin. Ja jaan linkkejäni satavarmasti!

Minun motivaattorini on sinun laadukkaampi arki tuottamalla konkreettisia työkaluja ja tarjoamalla näkökulmaa ja ajateltavaa.

 

hyvä olo

 

Sitä minä hyödyn. Omassa pikku ihmemaassa pääni sisällä se on minulle suuri arvo ja intohimo. <3

Ja olenko valmis auttamaan ilmaiseksi asiakkaitani? Autan koko ajan. Tekstit ovat myös heille. Tekstit ovat kaikille aiheista kiinnostuneille. Mutta jos minulta tilataan ja ostetaan palveluita, niin kyllä – ne maksavat. 🙂

Tätä ei varmaan tarvitse perustella sen enempää. Ihan, kuin autonkorjaajalle maksetaan auton korjaamisesta tai Woltille ruoan kuljetuksesta kotiin.

Sen sijaan, että julkaisisin tekstejäni mainostaakseni palveluitani? Miksi niin tekisin? Minä teen tätä, koska tykkään tästä. Se riittää perusteluksi itselleni ja riittäköön perusteluksi epäilijöillekin. 🙂

Bloggaamisesta tulee mulle hyvä olo. <3

 

 

Joten kaikille heille, jotka kommentoivat muiden tekstejä, linkkejä tai näkemyksiä epäilevään, lyttäävään tai jopa halventavaan tapaan, niin muistakaa vastapuolen olevan toinen ihminen.

Heillä on omat taustansa ja polkunsa. Heillä todennäköisesti on tarinansa miksi tekevät sitä mitä tekevät. Aivan, kuin sinulla joka kommentoit negatiiviissävyisesti muiden tekstejä: sinullakin on oma tarinasi taustalla, joka muokkaa sometaitojasi.

Ettet vain purkaisi pahaa oloasi muihin?

Ennen, kuin kirjoitat, lyttäät tai mitään muutakaan haluan kysyäkin sinulta: mitä sinä hyödyt siitä, että jaat kyseisen kommenttisi?

Ja seuraavaksi kysyisinkin sinulta: kuinka sä niinku voit? <3
x Kipa

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Motivaatio hukassa | Mistä löytää se?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3


12
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen?
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä?
  • Tsekkaa kirjoitussarja! Säännöllinen ateriarytmi, suositukset ja aterioiden koostaminen
  • Kuinka saada motivaatiota lisää ja miten pitää motivaatio yllä?
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Arkistot
  • joulukuu 2018
  • marraskuu 2018
  • lokakuu 2018
  • syyskuu 2018
  • elokuu 2018
  • heinäkuu 2018
  • kesäkuu 2018
  • toukokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • helmikuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • elokuu 2017
  • heinäkuu 2017
  • kesäkuu 2017
  • toukokuu 2017
  • huhtikuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • helmikuu 2017
  • tammikuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015
  • lokakuu 2015
  • syyskuu 2015
  • kesäkuu 2015
  • toukokuu 2015
  • maaliskuu 2015
  • helmikuu 2015
  • tammikuu 2015
  • lokakuu 2014
  • maaliskuu 2014
  • joulukuu 2013
  • maaliskuu 2013
  • marraskuu 2012
  • toukokuu 2012
Meta
  • Kirjaudu sisään
  • Sisältösyöte
  • Kommenttisyöte
  • WordPress.org
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen? 27.12.2018
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista? 5.12.2018
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä? 4.12.2018
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaa uutiskirje!

Hae sivuiltani
Terveysblogi 2020