TerveysblogiTerveysblogiTerveysblogiTerveysblogi
Verkkokauppa
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • Etusivu
  • Kira
  • Tuotteet ja palvelut
    • Firstbeat hyvinvointianalyysi
    • Luennot
    • Valmennus verkossa
    • E-kirja
    • Värityskuvat
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
30.8.2018

Näin aloitat (kevyt)yrittäjänä tekemään sitä, mitä rakastat

  • Posted By : delwigdi/
  • 4 comments /
  • Under : Yleinen

Minulta kysellään paljon yrittäjyydestä: miten aloitin yrittäjyyden, paljonko yrityksen perustaminen maksaa, miten sillä pärjää ja miten paljon siitä aiheutuu kustannuksia, millainen koulutus pitää olla…ja ennen kaikkea USKAALTAAKO lähteä yrittäjäksi jahtaamaan omia unelmiaan.

Kyllä uskaltaa. Toivon, että kirjoitukseni rohkaisee sinua ottamaan sen tärkeimmän askeleen kohti yrittäjyyttä: aloittamisen.

 

** Fitnessmalli-kisan yhteistyökumppanina ja kirjoitukseni inspiraationa toimii kotimainen UKKO.FI kevytyrittäjyyspalvelu. UKKO.FI haluaa rohkaista ihmisiä tekemään sitä, mitä he rakastavat tarjoten tähän erinomaisen väylän laskutuspalvelunsa kautta. **

 

#teesitämitärakastat

 

UKKO.Fi kevytyrittäjyys

Tee sitä mitä rakastat.

 

AINA EI TARVITSE TIETÄÄ TARKKAAN

Sinulla todennäköisesti on jokin ajatus siitä, mitä voisit yrittäjänä lähteä tekemään. Homma ei välttämättä ole sinulle täysin kirkastunut, mutta tiedät sydämessäsi, että haluat lähteä toteuttamaan unelmaasi. Toteuttamaan sellaista, johon sinulla on intohimo ja jonka tiedät olevan juuri sinua ja arvojesi mukaista.

Et vain oikein tiedä, mistä aloittaa?

Hyvin tuttua. Sanon usein, että aloitin oman yritystoiminnan vuonna 2010 perustamalla toiminimen. Itseasiassa, olen perustanut toiminimen jo vuonna 2008. Valmistuin kyseisenä vuonna sekä ekonomiksi että koulutetuksi personal traineriksi. Tiesin, että haluan tehdä liikunta- ja hyvinvointiosaamisellani töitä jatkossa – en vain täysin tiennyt, missä muodossa.

En tiennyt yrityksen perustamisesta tuolloin mitään. Kyselin vinkkejä tutuiltani, joilla oli jo toimintaa toiminimellä ja niin sitä tuli käveltyä Patentti- ja rekisterihallitukseen oma, joskin pienesti itselleenkin utuinen, unelma mielessäni. Olin menossa kohti jotain suurta, tiesin sen sydämessäni.

Haluan rohkaista ihmisiä yrittäjyyden pariin. Toteuttamaan asioita, joita he kokevat arvokkaiksi. Tekemään työtä, jolla he kokevat olevan suurempaa merkitystä. Toteuttamaan intohimoaan.

 

Minulla on motto, ja se kuuluu näin:
Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan.

 

”Kyllä mä haluaisin yrittää, mutta ei mulla ole oikein ideaa”. Vinkki numero yksi: unohda päällikköidean metsästys ja pähkäily. Jos odotat sitä täydellistä ideaa, homma ei päädy toiminnan tasolle. Muista, että yrittäjyys lähtee ennen kaikkea sinusta itsestäsi:

 

  • Miksi sinä haluat yrittäjäksi?
  • Mitä haluat yrittäjyydellä saavuttaa?
  • Mitä sinä koet elämässäsi merkitykselliseksi? Entä työelämässä?

 

Tartu siis kynään ja ota esiin paperi. Kirjaa ylös paperille kaikki mahdollinen, mitä sinä haluaisit tehdä. Älä mieti onko jokin asia mahdollista tai työlästä, maksaako se ja kuinka paljon tai mitä riskejä siihen sisältyy.

Anna tulla sydämestä paperille: mitä sinä rakastat tehdä?

 

Ei tarvitse olla ”valmis” aloittaakseen yrittämisen. Ei sellaista vaihetta yrittäjyydessä olekaan, jolloin olisit valmis – joten huoli pois!

Mitä sinä todella haluat elämältäsi?

 

UKKO.FI kevytyrittäjyys

Yrittäjyys itselläni on mahdollistanut sen, että voin olla monessa mukana. Välillä tukka on hikinen, välillä se on siistillä nutturalla. 😉 Monipuolisuus. Aktiivisuus. Energia. Näitä rakastan työssäni.

TOIMI, VAIKKA SINUA PELOTTAA

Miksi sitten puhun, että aloitin varsinaisen yrittäjyyden vuonna 2010? Siksi, koska ensimmäisellä toiminimelläni – joka muuten oli Tmi GoKipa – tuloni olivat pienet. Työskentelyni yrittäjänä oli vähäistä.

Päätin kuitenkin toimia, vaikka olin aina ajatellut, etten ole yrittäjätyyppi. Suoraan sanottuna yrittäjyys pelotti minua. Kauppatieteellisessäkin olin se, joka takarivissä istui tyyliin jalat pöydällä pakollisella yrittäjyyden kurssilla ajatellen, että ”ei koske minua” – liian riskaabelia ja kannattamatonta yrittää Suomessa!

Pelko on jännä asia. Oletko pohtinut, mikä sinua yrittäjyydessä pelottaa? Voisitko silti ajatella toimivasi peloistasi huolimatta, koska toisessa vaakakupissa on itsesi näköinen työ ja pääset tekemään sitä, mitä rakastat?

Mikäli haluaisit yrittäjäksi, mutta et ole vielä hypännyt hommaan, niin kysy itseltäsi miksi. Onko sinulla kenties joitain uskomuksia, jotka liittyvät yrittäjyyteen, kuten minulla? Ajattelin, että yrittäjyys on liian kovaa puurtamista ja yrittäjiä on jo niin monia, etten voisi erottautua.

Lisäksi uskoin yrittäjyyden olevan kallista (valehtelisin, jos väittäisin, ettei ketuta maksaa vakuutuksia, alveja ja ennakkoveroja tai kirjanpitokustannuksia – kyllä ketuttaa) ja ihan vaan yleisesti liian epämääräiseltä. Maailma on niin iso paikka, miten ihmeessä sen muka voisi valloittaa?

 

Hold, hold, hold! Maailma ON valloitettavissa!
Ei välttämättä koko maapallon mittakaavassa, mutta sinun maailmasi on valloitettavissa.
Ja sillä on eniten merkitystä.

 

UKKO.Fi kevytyrittäjyys

”Et voi muuttaa koko maailmaa, mutta voit muuttaa yhden ihmisen koko maailman”. Aloita itsestäsi. <3

MITÄS JOS OLISI OLEMASSA JOKIN VÄLIMUOTO…….ON, KEVYTYRITTÄJYYS!

Vuonna 2008 olisi ollut kiva, jos olisi ollut jokin välimuoto, jolla yrittäjyyttä tehdä. Sellainen, jossa ei tarvitse ihan heti hypätä täysin itse asiaan, käydä läpi paperisotaa, miettiä arvonlisäveroja, pähkäillä vakuutuksia ja eläkemaksuja tai pohtia kirjanpitoa…tai jopa vain mahdollisesti lopettaa homman helposti heti halutessasi.

Tästä syystä olen todella onnellinen, että meillä on Fitnessmalli-kisassa yhtenä yhteistyökumppanina UKKO.FI, joka rohkaisee ihmisiä tekemään sitä, mitä he haluavat. Ukko.fi tarjoaa ”perinteiselle yrittäjyydelle” vaihtoehdon. Se kulkee nimellä kevytyrittäjyys.

Koska olen koko yrittäjäurani toiminut alusta asti toiminimellä ”perinteisenä” yrittäjänä, ei itselläni ole kokemusta kevytyrittäjyydestä. Siksi päätin tukeutua yrittäjälle elintärkeään seikkaan, nimittäin verkostoon.

 

Mikä kevytyrittäjyydessä on hyvää?

Tein pientä kenttätutkimusta verkostossani siitä, mitkä ovat niitä asioita, joita tällä hetkellä kevytyrittäjänä toimivat arvostavat kevytyrittäjyydessä, ja miksi he toimivat Ukko.fi -kevytyrittäjinä:

 

  • Ukko.fi on helppo (ei turhaa säätöä) ja on suhteessa edullinen
  • Helpotti yrittäjäksi siirtymistä madaltamalla kynnystä
  • Sopiva toiminnan muoto, kun tulot ovat pienet tai työtä tekee sivutoimisena
  • Toiminnassa riskit ovat erittäin pienet, joka sopii helposti stressaavalle 😉
  • Kirjanpidon kanssa ei tarvitse viettää tuntitolkulla aikaa
  • Kokee olevansa yrittäjä, vaikka ei tee varsinaisena yrittäjänä
  • Stressitöntä vauva-arjen keskellä

 

Monta hyvää syytä!

Lisäksi jäin pohtimaan seikkaa, joka joskus osakeyhtiöllä toimiessani itseänikin koski, nimittäin muiden työllistäminen. Entä jos toimitkin jo yrittäjänä ja haluat tilapäisesti palkata jonkun? Rehellisesti olisi ollut kiva, jos osakeyhtiöaikaani olisi ollut tällainen mahdollisuus.

Miksi? Laskutuspalvelun kautta toimiva henkilö olisi ollut erinomainen ratkaisu, koska olisin vain voinut maksaa laskun ilman kaikkea sitä aikaa vievää ja stressiä aiheuttavaa paperisotaa. Tämä taas tarkoittaa minulle sitä, että voin keskittyä ydinosaamiseeni kun energiani ei kulu byrokratiaan.

 

Kevytyrittäjyys on joustava työmuoto ja jouheva väylä yrittäjäksi erityisesti sinulle, joka vielä pohdit ja hahmottelet omaa yrittäjyyttäsi.

 

UKKO.Fi mahdollistaa yrittäjämäisen toimintasi aloittamisen mutkattomasti ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä. Palvelun avulla voit siis laskuttaa tekemästäsi työstä yksityishenkilönä.

Sinä itse valitset omat asiakkaasi ja hinnoittelet palvelusi. Hommasta puuttuu perinteinen yrittäjyyden aloittamiseen liittyvä byrokratia, koska UKKO.FI hoitaa kaikki vaadittavat paperityöt, kuten:

  • verot
  • vakuutusmaksut
  • maksumuistutukset
  • tarvittaessa perinnän

 

UKKO.FI kevytyrittäjyys

Tässä oikeastaan kulminoituu yrittäjyyteni ydin: ihmisten kanssa tekeminen ja toimiminen, energian jakaminen ja hyvinvoinnin edistäminen. Lisäksi se, että saan tehdä omia arvojani ja osaamistani täysin vastaavaa työtä. <3  Kertakaikkiaan en vaihtaisi tätä mistään hinnasta pois!

 

 

Miten kevytyrittäjyys toimii?

Homma on tosi simppeliä: luot laskun valmiiseen pohjaan ja UKKO.FI toimittaa laskun asiakkaallesi ja hoitaa arvonlisäverot, eläkemaksut, lakisääteiset vakuutukset ja sosiaaliturvamaksut. Maksun tekemästäsi työstä saat palkkana tilillesi.

Rehellisesti, kyllä tämä kaikki olisi itseltäni hälventänyt aikoinaan todella paljon yrittäjyyteen liittyviä pelkojani.

 

 

MITÄ SINUN TÄYTYY TEHDÄ, JOTTA VOIT TEHDÄ SITÄ MITÄ RAKASTAT?

Rekisteröityä ilmaiseksi UKKO.FI:n etusivulla heti keskellä olevat tietosarakkeet täyttämällä ja klikkaamalla pinkkiä ”REKISTERÖIDY”-nappulaa.

Kävin itsekin rekisteröitymässä sivustolla ja homma on supersimppeliä!

 

Olisiko aika toteuttaa unelmasi ja alkaa tehdä sitä, mitä rakastat? 🙂

 

Iloista viikkoa,
x Kipa

 

 

KURKKAA MYÖS:

Työtaustani ennen yrittäjäksi ryhtymistäni

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

*Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan.*


26.8.2018

Liiallinen terveysintoilu – voiko elää liian terveellisesti?

  • Posted By : delwigdi/
  • 6 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Ruoka, Treeni, Yleinen

Somessa näkee paljon asiaa terveydestä: vinkkejä kasvisten lisämiseen ruokavaliossa, treenivinkkejä, reseptivinkkejä, tietoa superfoodien terveysvaikutuksista sekä muita hyvinvointivinkkejä. Lisäksi tuodaan omaa terveysajatteluaan hyvin vahvasti esiin: ”miten minä treenaan”, ”miten minä syön”.

En voi välillä olla miettimättä, onko liiallinen terveysintoilu somessa jo vähän ylikorostunut? Somevaikuttajilta otetaan vaikutteita omiin tekemisiinsä ja ennen kaikkea heihin verrataan omia elämäntapojaan.

Voiko elää liian terveellisesti?

 

Koska seuraan alaani aktiivisesti ja erityisesti somessa, olen yhä enenevissä määrin huomannut, kuinka terveet elintavat aika ajoin ylikorostuvat joidenkin elämässä. Päivittäin suurkulutetaan superfoodeja, ruoka on täydellisen terveellistä, lisäaineetonta ja väriaineetonta, itse kokattua tai vähintään luomua, liikutaan aamuin ja illoin sekä siihen vielä pyöräillään treeni- ja työmatkat – koska ”arkiaktiivisuus on hyvästä”.

Missä menee kaiken terveysintoilun raja? Milloin tietää, että homma menee överiksi?

Enenevissä määrin törmää kaapista ulostulemisiin tyylillä ”olen ollut kuukauden päivät todella väsynyt ja syyksi paljastui alipalautuminen”. Jotkut ihmiset treenaavat yksinkertaisesti liikaa ja yhtäccii sitä löytyykin ylikunnon paprut kourasta. Jotkut taas syövät niin kasvispainotteisesti, että kroppa alkaa väsymään, koska sieltä löytyykin puutostauteja, ensimmäisenä mainittakoon raudan puute.

 

liiallinen terveysintoilu

AINA ENEMMÄN EI OLE ENEMMÄN

Myös terveellisissä elämäntavoissa voi lyödä yli. Don’t get me wrong here: on upeaa, että terveistä elintavoista puhutaan, niihin kannustetaan ja jaetaan aiheesta tietoa. Nyt kyse ei olekaan kuitenkaan siitä. Kyse ei ole myöskään siitä, että homma vedetään lekkeriksi.

Kyse on siitä, että kohtuus tulisi löytyä myös terveydestä. En kannusta ketään mussuttamaan Fasun sinistä, mutta voi jonkin verran miettiä onko aina ”oikea herkuttelu” juuri sitä raakasuklaata, goji-marjoja tai itsetehtyjä kaalisipsejä, koska ”elää niin terveellisesti” eikä ”kroppa kaipaa mitään shittiä”.

Tällä kertaa en ajakaan takaa sitä, mitä kroppa tarvitsee. Tällä kertaa ajan takaa ajatusmaailmaa, joka pyörii terveellisyyden ympärillä. Joka pyörii yltiöpäisen terveellisyyden ympärillä. Täydellisen terveyden.

Olen itse entinen syömishäiriöinen. Saatoin joskus jopa tuntea ylemmyyden tunnetta siitä, että ”en sortunut mihinkään epäterveelliseen”. Ajattelin itseni parhaimmillaan olevan jopa vähän yli muiden, koska ”itsekurini oli niin kova”. Minä en tarvitsisi tuollaista shittiä kroppaani.

Kyse ei koskaan ollut sitä, että kroppaan ei tartte shittiä. Ei tarvitsekaan. Kyse on ajatusmaailmasta. Ajatusmaailmasta, jossa terveysintoilu karkaa käsistä. Ajatuksesta, että enemmän on enemmän.

Kunnes alkaa se yhtäkkinen väsymys. Tai alakulo. Tai puutostaudit. Tai kuukautiset jäävät pois.

 

Onko ajatusmaailma silloin ollut terve?

 

liiallinen terveysintoilu

MUN LIIKUNTA JA RUOKAILU EI OLE SUN LIIKUNTA JA RUOKAILU

Liian jyrkkä ja fiksoitunut ajattelu ruoasta, liikunnasta ja terveydestä ei ole ihmiselle hyväksi. Siitä tulee helposti kupla. Kupla, jossa elät elämääsi omassa paremmuudessasi osaamatta katsoa asiaa ulkopuolelta, ja jopa hieman toimintaasi välillä kyseenalaistaen.

Kaikkein eniten minua huolestuttaa tämä silloin, kun kyse on erityisesti kasvaviin nuoriin vaikuttavista somevaikuttajista. Somessa julkisesti esiintyviä vaikuttajia seurataan. Heistä otetaan mallia ja heidän elämäntyyliään ihannoidaan. Omaa elämää verrataan heidän elämäänsä.

Paljon tuotetaan asiaa siitä, ”miten minä liikun” tai ”näin minä syön” ja seuraajat pyrkivät samaan.

Halutaan syödä samalla tavalla, kuin joku tietty somevaikuttaja. Kuulla miten hän treenaa tai mitä syö aamupalaksi. Millainen hänen pakaratreeninsä on tai mitä vitamiineja hän ottaa purkista.

Onkin hyvä muistaa, että sun liikuntasi tai ruokailusi ei ole sama, kuin jonkun muun. On eri asia ottaa inspiraatiota ja idiksiä jostain henkilöstä, kuin miettiä että sinunkin pitää elää samalla tavalla ollaksesi mahdollisimman hyvä ja terveellinen.

 

KUN TERVEET ELÄMÄNTAVAT AHDISTAA

Välillä tuntuu, että terveet elämäntavat ovat alkaneet monella vaikuttajalla muistuttamaan jo ortoreksian piirteitä.

Ortoreksia on syömishäiriö, jota sairastava henkilö pyrkii pakkomielteisesti syömään mahdollisimman terveellisesti. Tavoitteena ei suoranaisesti ole laihtuminen ruokavalion avulla. Poiketen anorektikosta ortorektikko ei pyri syömään mahdollisimman vähän, vaan mahdollisimman terveellisesti. Toki ruokavalion myötä paino saattaa pudota.

Ruokavalion tarkkailu voi alkaa ihan pienestä ruokavaliomuutoksesta, jolloin ihminen kiinnittää syömiseensä tavallista enemmän huomiota. Se voi lähteä rasvojen tarkkailusta, hiilihydraattien vähentämisestä, sokerin tarkkailusta, ruoka-aineallergiasta…joskin taustalla voi olla myös itse päätelty ajatus siitä, että jokin ruoka-aine turvottaa, ei tee hyvää tai siitä ei tule hyvä olo.

Itseasiassa tällä saatetaan perustella montakin asiaa syömisissään: ”toi ei sovi mulle” ja niin sitä saadaan perustelu omalle ”täydellisen terveelliselle elämäntyylilleen”.

 

liiallinen terveysintoilu

 

Haluan vielä korostaa, että aikomukseni ei ole hyökätä ketään vastaan. Aikomukseni on herättää ajatuksia siitä, että myös terveysintoilu voi mennä yli.

Näen valmennuksissa liian usein sitä, että jengi stressaantuu terveellisistä elämäntavoista – tai lähinnä siitä, kun ne eivät omassa elämässään toteudu, niinkuin ”pitäisi”. Koetaan huonoa omaatuntoa ja riittämättömyyden tunnetta siitä, kun ei itse eletä samalla kaavalla, kuin mitä somessa usein tuodaan esiin.

Siksi sanon sen taas, vaikka olen sanonut sen ennenkin mm. kirjoittaessani aiheesta ”Mikä eteen, kun terveellinen syöminen ahdistaa?”: rentous.

Rentous on sitä, että lakkaamme vaivaamasta päätämme jokaikisellä yksityiskohdalla ja unohdamme suorittamisen. Ei ruokaa ja terveyttä tarvitse purkaa atomeiksi ja skifihihheliksi nippeliksi, maailman vakavimmaksi asiaksi. Rentouden puute tappaa kaiken kivan ja kaiken luontaisen.

 

Väheneekö kokonaisterveytesi, jos oikeasti joskus syöt raakasuklaan tilalla sitä Fasun sinistä tai Marabouta?


Väheneekö kokonaisterveytesi isossa kuvassa, jos silloin tällöin otatkin palan valkoista leipää siemennäkkärin sijaan?

Oletko huonompi ihminen, jos joskus  laitatkin ihan kunnon salaattikastikkeen itsetehdyn öljypohjaisen kastikkeen sijaan?

 

Entä jos jo olet aktiivinen liikkuja, niin oletko riittämättömämpi, jos et hyötyliiku kaikkia matkojasi?

 

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä: olisimmeko kuitenkin hieman onnellisempia, jos emme vertailisi itseämme muihin?

 

Ihanaa sunnuntaita kaikille,
x Kipa

 

Kuvat: Noora Vanhala

 

 

KURKKAA MYÖS:

Fitnessmalli 2018 -finalisti – mitä liikunta-alan koulutusta minulla on?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

*Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan.*

 


mielensäpahoittajat
22.8.2018

Mielensäpahoittajat – nyt relatkaa, suomalaiset!

  • Posted By : delwigdi/
  • 18 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Yleinen

MIELENSÄPAHOITUS, MIKÄ IHANA TEKOSYY…

Tiedättekö, harvoin avaudun asioista. Mutta nyt on pakko, koska tämä on mietityttänyt jo liian kauan. Seuraa siis avautuminen.

 

Onko mielensä pahoittamisesta tullut joku suomalaisten kansallislaji?!

 

Millaisia kokemuksia teillä on aiheesta? En tiedä teistä, mutta mielestäni mielensä pahoittaminen on ollut kovassa nosteessa ainakin viimeisten 5 vuoden aikana. Samaan aikaan rinnalle on tullut downshiftausta, mindfulnessia, hetkessä elämistä ja kikkoja kehon kuunteluun sekä chillailuun ja armollisempaan ihmiseloon (…?).

Välillä tekisi mieli tokaista, että epic fail, joskin optimistina en halua kuulostaa liian pessimistiltä ja haluan jatkossakin ajatella lasin olevan – ei vain puoliksi täynnä, vaan – täytettävissä.

Ja hyvä, että kaikenlaista ilojeenaminamikuuntelesisintäääntäsihattarakurssia on olemassa – niille nimittäin selkeesti on tarvetta. Ja mindfulnessille. Ja tunteidenhallintakurssille. Ja ihan vaan simppelille kysymykselle ”mitä minulle itselleni kuuluu juuri nyt?”

 

 

mielensäpahoittajat

Kukkuu, elämä täällä huutelee! Mä olen oikeasti aika kliffaa aikaa! (Kuva: Emma Ollikainen)

 

Tässäpä aloin huvikseni oikein pohtimaan, että miten me suomalaiset niinkuin yleisesti voidaan? En tiedä liittyykö tämä ja kuinka paljon suomalaisuuteen – fiksummat ja kosmopoliitit ihmiset jakakoot ajatuksensa ulkomaista -, mutta omalta osaltani peilaan seuraavan kirjoitukseni siihen (olen matkannut 13  eri maassa ja mielestäni suomalaisuus on kyllä vertaansa vailla tässä.)

Olemme Suomessa nimittäin todella sääntöperustaisia ja katsomme hassulla tavalla nykyään oikeudeksemme vaan huudella ihmisille ja ojentaa heitä. Esimerkkejä löytyy itseltänikin, kun parhaimmillaan päivän aikana törmää useampaan mielensäpahoittajaan tai huutelijaan muutaman tunnin sisällä.

Muistan, kun Bosse oli pieni (3kk). Ennen aamuseiskaa eräs tätönen käveli ohi naama punasta puhkuen ja katsoin tiukasti Bossea. Tiedän, Bosse on utelias pentu ja iloisen uteliaan luonteensa vuoksi se kirmasi iloisesti tätösen luokse.

Tätönen tuhahti koiraa paheksuvasti katsoen, että ”eipä kävisi koirasi jalkoihin, jos pitäisit sitä kiinni”. Ja jatkoi nokka pystyssä matkaansa. Noh, sanoin vain iloisella äänellä perään, että ”iloista päivänjatkoa”. 🙂

Harmittaa vain, että joskus toisen huonon tuulen tielle osuu sivullisia. Olimme taloyhtiön takapihalla hiljaiseen aikaan, pienen 3 kk koiranpennun kanssa. Bosse ei edes tiedä, mitä aggressio on, se on maailman kiltein sintti. (Tiedän, kaikki omistajat sanovat näin koiristaan, myös minä 😀 )

Viime maanantaina satoi kaatamalla. Odotin ratikkaa kaikessa rauhassa, kunnes se tuli ja jarrutti kohdalle. Selkäni takaa römysi naishenkilö puoliksi päälleni huudellen ”noni, hopihopi, menes nyt siitä”. Öö, oet eivät olleet vielä kunnolla auenneet eikä tullut mieleenikään koittaa kävellä niiden läpi.

Viikatessani sateenvarjoani perinteiseen tapaan kiinni sisätiloihin astuttaessa nainen jatkoi vielä juttuaan ”ja äläkä pudistele sitä sateenvarjoa sitten minun päälle!”.

Keeh? Miksi ihmeessä olisin pudistellut sitä sateenvarjoa kenenkään päälle? Mitä mä siitä hyötyisin? Ja vielä enemmän, mihin hittoon sillä naisella oli kiire, koska ei se ratikka liiku yhtään sen nopeampaa usutti hän porukkaa tai ei?

…miksi ihmeessä pitää edes huudella, lähdetään siitä.

 

mielensäpahoittajat

Mä nään jo naapuruston lööpit: ”Raivohullu koira kävi sivullisen naisen kimppuun!” 😀 😀

 

 

Liikenne on sitten mesta paikka. Siellä jaksaa aina joku ojentaa muita ties mistä liikennesäännöstä. Kerran olin liikenteessä Kaisaniemen hujakoilla, pyörällä. Tällä(kin) kertaa joku jalankulkija jaksoi komentaa ja osoittaa minulle paikkani pyörän kanssa: ”sun pitää ajaa tuolla” ja osoitti sormella autotietä.

Ei muuten pidä. Ajoin tietä, joka on merkitty sekä jalankulkijoille, että pyöräilijöille. Jos niin vimmatusti haluat elää sääntöjen mukaan ja ojennella muita niistä, niin opettele ensin ne säännöt. Ja PS: Myös jalankulkijoilla on vastuu vilkaista ympärilleen aika ajoin.

Kerran eräs pyörällä liikkuva nainen tiuskaisi minulle, että ”osoita suunta, minne käännyt!”. Joo, kyllä. Ja se koskee myös sinua, neitiseni. Unohdit sitten kaikessa mielenpahoitusprojektissasi ja pyhässä sääntömaailmassasi käyttää itse (sitä oikeanlaista) käsimerkkiä. Nostan käden heti, kun kerkiän – älä sinä siitä huolehdi.

 

Mä en kestä. Mä niin hajoilen täällä. 😀 

 

mielensäpahoittajat

(Kuva: Emma Ollikainen)

 

 

Ja sitten on Facebook ja Facebookin ryhmät. Ah. Popparit esiin.

Pahimmat ryhmät koskee varmaankin eläimiä. Esimerkkinä koira-aiheiset ryhmät. Joku postaa jonkun kivan kuvan koirastaan nurmikolla ja ajattelee jakavansa hyvää ja hassunhauskaa mieltä, niin ensimmäinen kommentti on luokkaa ”onko tämä se sama koira, jolla on lonkkavikaa/purentavikaa/kiero vasen silmä”?

Tai postataan kuva, kuinka koira on saanut kehuja upeasta kuonostaan ja joku ekana pohtii onko tämä juuri se koira, jolla on furu/allergiaa/muistihäiriö tai joku varmasti terveydellinen haittaseikka (eli huom, mitäs hittoa siellä iloitset koirastasi häh!!).

Ja johan siellä on aloitusaiheesta sivuraiteille kuljeutuva kysymysliuta koiran rekkaritietojen perään, ja kohta asia onkin pentutehtailussa ja paperittomuudessa.

Ei, kirjoittamaani ei pidä käsittää niin, etteikö keskustelu pentutehtailusta tai rekisteröimättömistä koirista olisi tärkeää – tietenkään. Kaikki varmasti ymmärtävät, mitä ajan takaa.

VOIMMEKO ME OIKEASTI NÄIN PAHOIN?

Ihan totta rakkaat kanssaihmiset. Voidaanko me oikeasti näin pahoin, että meidän täytyy huudella tuntemattomille? Pahoittaa mielemme ja tarttua tunteeseemme pommittaen sillä kanssa- tai ohikulkijoita heti ihan vaan puhtaasta häiriköinnin ilosta? Onko se kuinka tarpeellista sylkeä se eka sammakko suusta vai voisiko sanojaan tai reaktiotaan hetken miettiä?

Onko tää kaikki oikeasti siitä, että meillä on hermot kireellä? Jos on, niin miksi? Miksi meidän päänuppia kiristää niin sikana, että pitää aukoa tuntemattomille? Mihin ovat unohtuneet vanhat kunnon käytöstavat?

 

Thank god on myös heitä, jotka osaavat suodattaa omat negatiiviset vibansa ymmärtäen, että heidän tunteensa ei ole muiden tunne. Se on tasan heidän oma tunteensa ja he ovat itse vastuussa omista tunteistaan – eivät muut.

 

Ollaanko me suomalaiset jotenkin väsyneitä? Ollaanko me jotenkin tyytymättömiä elämäämme? Mikä tässä niinku on, voiko joku selittää?

 

mielensäpahoittajat

Tää on tosi kliseisesti sanottu, mutta totinen tosi: Asenne ratkaisee. 😀

 

HAASTE: TÄMÄ VIIKKO ON ERINOMAINEN!

Nyt mä heitän ihan vaan kostoksi yhden minimantran. Se koskee koko tätä loppuviikkoa ja haastan siihen kaikki kynnelle kykenevät. Koska alitajunta ymmärtää preesensin, niin mantra kuuluu yksinkertaisuudessaan näin:

 

Tämä viikko on erinomainen.

 

Jo nyt mieti viisi asiaa, joihin olet elämässäsi tällä hetkellä tyytyväinen. Kirjoita ne ylös ja kiinnitä jääkaapin/vessan/ulko-oven/vaatekaapin tai vaikka kylpparin peilikaapin oveen tai liimaa post-itilla eteisen oveen. Tärkeää olisi, että ne ovat näkyvällä paikalla ja konkreettisessa muodossa. Siksi aina pelkkä ajatus ei riitä.

Voit myös kantaa lappua taskussa tai lompakossa. Tai laita kuvana kännykän näytölle. Kirjoita muistikirjaan ja jätä kirja yöpöydälle kyseinen sivu näkyville.

Mikä tahansa mesta, mistä varmasti näet nämä viisi asiaa joka päivä.

Palauta ajatuksesi toistuvasti näihin asioihin ja kiitä niistä. Palauta mieleesi miksi näitä asioita arvostat. Miksi ne ovat tärkeitä – ja anna näiden hienojen asioiden kantaa.

 

Sinulla, minulla ja meillä kaikilla on elämässämme paljon hyvää. Liian helposti tartumme epäkohtiin ja siihen, mitä meillä ei ole unohtaen ne asiat, jotka meillä on hyvin.
Hyviä asioita on liian helppo pitää itsestään selvinä.

 

Ole kiitollinen itsellesi jokaisesta hyvästä ajatuksesta. Olet hyvä tyyppi. 🙂 Rohkaise muita samaan, laitetaan yhdessä hyvä kiertämään! Haasta ystäväsi, tuttavasi, työtoverisi, puolisosi, naapurisi – kuka tahansa mukaan!

Jaa tämä ajatus (ja kirjoitus) eteenpäin – energia luo energiaa. Tai sitten jaa kostoksi. Tai huviksi. Tai (penkki)urheilun kannalta. Tai ole jakamatta. 😀

 

Sillä tiedättekö mitä, toverit. Tämä elämä meillä on tässä ja nyt. Aika on ihmisen ainut resurssi, jota emme saa takaisin. Koskaan.

Käytetään se siis viisaasti.

 

Erinomaista viikkoa kaikille!
x Kipa

 

 

FITNESSMALLI 2018 FINALISTI:

Miksi hain mukaan kisaan?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

*Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan.*


vartalotyyppi
20.8.2018

Vartalotyyppi X ja I: tuloksia näillä treeni- ja ravintovinkeillä!

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Treeni, Yleinen

Kirjoitukseni on toinen kirjoituspuolisko usein kysyttyyn kysymykseen; ”miten pääsen eroon tästä keskivartalosta”. Pienessä mielessäni käänsin kysymyken muotoon: ”miten saada tuloksia treenin ja ruokavalion avulla?”

Vartalotyyppi voi vaikuttaa siihen, miksi tuloksien saanti on hidasta. Treenaatko ja syötkö vartalotyyppisi mukaan? Tässä kirjoituksessa käyn läpi, minkälainen treeni ja ruokavalio toimii täsmäaseena tuloksille, kun olet kehotyypiltäsi X tai I.

 

 

Ajatus kirjoitussarjalle lähti siitä, että työssäni ryhmäliikuntaohjaajana ja hyvinvointi-/terveysvalmentajana kuulen usein kysymyksen: …mutta miten pääsisin tästä keskivartalosta eroon?

Otetaan siis esille yksi näkökulma, joka voi helpottaa tuloksien saavuttamista, nimittäin vatalotyyppi.

 

vartalotyyppi

 

Alkuun tärkeä muistutus:

 

Vyötärön ympärykseen vaikuttaa moni muukin asia ruokavalion ohella: liikunta, riittävä uni, oikeanlainen hengitystekniikka sekä tekemäsi työn luonne (esim. istuma-/seisomatyö) ja arkirytmi sekä geenit.

 

Rasva ei valitettavasti pala paikallisesti, mutta tiettyjen lihasryhmäalueiden paikallista verenkiertoa ja aineenvaihduntaa voit parantaa lihaskuntoharjoittelulla. Ruokavaliossa kokonaisenergiansaannin tulee olla synkassa kokonaisenergiankulutuksen kanssa: painoa hallitaksesi tai painoa pudottaaksesi syö vain tarpeesi mukaan. Liian vähän ei kannata syödä.

Pienestä energiavajeesta on aina etua, mutta tässäkään asiassa ei kannata liioitella: liian alas energiansaantia ei kannata viedä. Miksi? Lue lisää säästöliekistä ja sen selättämisestä tästä kirjoituksestani.

Lisäksi vilkaise Tubesta vlogistani nopsakka villasukilla kotosalla tehtävä koko kehon treeni täältä. Laita kanavani tilaukseen!

Treenivideoita ja -idiksiä laitan aina tasaisin väliajoin myös Instagramissani IGTV:hen.), käy kurkkailees ja seuraa tiliäni!

 

vartalotyyppi

Kuvakaappaus YouTubesta ”villasukkatreenistäni” – haastaa muuten kivasti koko kroppaa! 😀

 

Seuraavana siis aiheeseen! Miten treenata ja syödä oman vartalotyyppinsä mukaan, kun olet X- tai I-mallia?

 

X-TYYPPI: TIIMALASIVARTALON TREENI JA RUOKAVALIO

 

Tästä tunnistat X-vartalon:

Niin sanottu tiimalasivartalo. Vartalomallisi on naisellinen ja vyötärösi on korostuneesti kapein kohta. Sinulla on jonnin verran povea ja takapuolta.

 

Treenaa näin:

Korosta treeneissäsi tasapuolista treeniä koko vartalolle.

Kroppatyyppisi on melko räjähtävä ja sovellut hyvin pallopeleihin ja nopeustreeniin. Suosi treeneissä moninivelliikkeitä eli sellaisia, joissa useampi lihasryhmä treenautuu samanaikaisesti, ja joissa haastat sekä ylä- että alakroppaa.

Voit myös tehdä erilaisista liikkeistä yhdistelmiä, kuten maastaveto ja kulmasoutu tai askelkyykky eteen/taakse hauiskäännöllä.

Keskivartalotreenissä suosi niin pilatestyyppistä harjoittelua ja kaikentyyppisiä lankutuksia kuin välillä nopeuttakin vaativia keskivartaloharjoitteita. Pääpaino sellaisella hyvää perustaa ja lihaskuntoa ylläpitävällä core-treenillä.

 

keskivartalo

 

Koska olet todennäköisesti melko voimakas (kropaltasi ja tahdoltasi) unohdat helposti myös lihashuollon. Pitkäkestoiset syvävenytykset eivät välttämättä tunnu parhaimmilta kropassasi, joten suosi liikkuvuustreeniä. Liikkuvuustreeni kehittää voimantuottokykyäsi.

 

Syö näin:

Todennäköisesti omaat hyvän hiilarinsietokyvyn, koska keskivartalo ei ole ”ongelmakohtasi”. Toisaalta olet vartalotyyppisi tulee myös geeneistä. Voit siis huoletta sisällyttää ruokavalioosi hyvälaatuisia, pitkäkestoisi, hiilareita.

Tärkeintä on, että löydät itsellesi ruokavalion, joka toimii sinulle. Jos sinua turvottaa selkeästi gluteeni, makeutusaineet tai laktoosi, tarkkaile niiden käytöstä aiheutuvia oireita tai ota muuta tilalle.

Proteiinien saannista on hyvä huolehtia pitkin päivää, päivätasolla noin 1,2-1,8 g proteiinia per painokilo. Tähän kylkeen hyvälaatuisia rasvoja aina peukalon pään verran per ateria.

 

X-tyypille hyviä treenimuotoja:

Kuntopiirit, kuntosali (erit. moninivelliikkeet), HIIT, kehonpainoharjoittelu,
juoksu/reipas kävely/uinti, spinning, pallopelit ja räjähtävyyttä vaativat lajit,
liikkuvuusharjoittelu.

 

vartalotyyppi

I-TYYPPI: TREENI JA RUOKAVALIO

 

Tästä tunnistat I-vartalon:

Olet kirjaimellisesti suoran vartalotyypin omaava. Sinulla on hartiat ja lantio samassa linjassa ja vyötärö ei ole selkeästi näkyvillä.

Saatat olla joskus kuullut tai jopa itse ajatelleesi olevasi ”laiha läski”. Saatat myös kokea, ettei lihas vain tartu. Sinulla on melkoisen vilkas ruoansulatus ja olet myös helposti vatsallasi stressailija, joten ruokavalioon panostaminen kannattaa.

 

Treenaa näin:

Haasteesi voi olla saada kehitettyä lihasmassaa ja voimaa. Toisaalta kehosi ei ole kovin räjähtävä tai nopea. Lihasmassan kehittäminen ei kuitenkaan ole mahdotonta, joten ole sitkeä.

Sinulle on todennäköisesti siunaantunut hieman pituutta ja saatat lisäksi olla himppasen kankea. Panosta siis venyttelyyn ja liikkuvuuteen. Ole skarppina mahdollisten yliliikkuvien niveliesi kanssa: jos omaat yliliikkuvat nivelet, niin vältä pitkäkestoisia äärivenytyksiä.

Koska hartiasi ja lantiosi noudattavat samaa linjaa on sinun hyvä keskittyä tasapuolisesti voimaa ja lihasta kehittäviin kuntosaliliikkeisiin.

Sinulle toimii monijakoiset ohjelmat, jossa pääset pureutumaan myös paikalliseen lihaksen muokkaukseen: suosi treeneissäsi muutamia perushyviä massaliikkeitä ja ymppää niiden ympärille eristäviä lihaskuntoliikkeitä.

 

Syö näin:

On tärkeää, että syöt riittävästi. Liian pienellä energiavajeella lihaskaan ei kasva, vaan sinun on hyvä olla hieman (200-400 kCal) plussalla. Pidä ruokavaliosi tasa- ja monipuolisena ja vältä skippaamasta aterioita.

Jokaiselle aterialle on hyvä sisällyttää proteiineja, pitkäkestoisia hiilihydraatteja ja laadukasta rasvaa.

 

I-tyypille hyviä treenimuotoja:
kuntosali (monijako), hölkkä, uinti, (sauva)kävely.

 

Mitä ajatuksia sinulle syntyi? Kumpaa vartalotyyppiä olet, X vai I?

 

Näyttääkö silmiisi tutulta? Mitä komppaat, mitä ehkä et? Kommentoi alle! Ja jos tunnistat ystävistäsi jonkin kyseisistä kehotyypeistä, niin vinkkaa blogautuksestani heille!

 

Tsekkaa myös vastaava kirjoitukseni O-, T- ja A-kehotyypeistä täältä.

 

 

Treeni-iloa ja hyvää mieltä loppuviikonloppuunne,
x Kipa

 

 

 

TSEKKAA VIIMEISIN VLOGINI:

Coachingkira Vlogi | Muiden ihmisten huomioon ottaminen

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

~Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan.~


keskivartalo
20.8.2018

Vartalotyyppi O, T ja A: tuloksia näillä treeni- ja ravintovinkeillä!

  • Posted By : delwigdi/
  • 11 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Treeni, Yleinen

Kirjoitukseni on toinen kirjoituspuolisko usein kysyttyyn kysymykseen; ”miten pääsen eroon tästä keskivartalosta”. Pienessä mielessäni käänsin kysymyken muotoon: ”miten saada tuloksia treenin ja ruokavalion avulla?”

Vartalotyyppi voi vaikuttaa siihen, miksi tuloksien saanti on hidasta. Treenaatko ja syötkö vartalotyyppisi mukaan? Tässä kirjoituksessa käyn läpi, minkälainen treeni ja ruokavalio toimii täsmäaseena tuloksille, kun olet kehotyypiltäsi A, O ja T.

 

Huomattakoon, että vyötärön ympärys on kiinni erilaisista asioista: mm. liikunta, ruokavalio, elämänrytmi, hengitys ja uni ja geenit vaikuttavat kaikki.

Rasva ei harmi kyllä pala paikallisesti. Tiettyjen lihasryhmäalueiden paikallista verenkiertoa ja aineenvaihduntaa voit kuitenkin parantaa lihaskuntoharjoittelulla.

VYÖTÄRÖ ESIIN RUOKAVALION AVULLA

Kokonaisenergiansaantisi tulee olla synkassa kokonaisenergiankulutuksesi kanssa. Toisin sanoen (painoa hallitaksesi tai painoa pudottaaksesi) syö aina tarpeesi mukaan.

 

instagram

 

Pienestä energiavajeesta on aina etua, mutta tässäkään asiassa ei kannata liioitella: liian alas energiansaantia ei kannata viedä.

Miksi? Lue lisää säästöliekistä ja sen selättämisestä tästä kirjoituksestani.

Lisäksi vilkaise Tubesta vlogistani nopsakka villasukilla kotosalla tehtävä koko kehon treeni täältä. Laita kanavani tilaukseen!

Treenivideoita ja -idiksiä laitan aina tasaisin väliajoin myös Instagramissani IGTV:hen.), käy kurkkailees ja seuraa tiliäni!

 

Nykyään ihmiset jopa riitelevät somessa siitä, kenen ruokavaliolahko on paras ja toimivin. Tosiasiassa on useampi tapa saada hyviä tuloksia.

 

Tärkeintä on, että sinä löydät juuri sinulle toimivan ruokavalion.

 

 

vartalotyyppi

 

Jos sinua turvottaa selkeästi gluteeni, makeutusaineet tai laktoosi, niin niille löytyy kyllä korvikkeita.

Kokeile olla pari viikkoa ilman ruoka-ainetta, jonka epäilet aiheuttavan oireita. Testaa uudelleen oireita aiheuttavaa ruokaa parin viikon jälkeen ja katso miten kroppa reagoi. Kroppasi tietää kyllä.

 

Keskivartaloon täsmällisin ase on ruokavalio.

 

Treenillä, laadukkailla yöunilla ja stressiä vähentämällä saa vauhditettua prosessia.

 

VARTALOTYYPPI ON GEENIPERIMÄSSÄ

Vartalotyypin määrää geenit. Esimerkiksi ylipainon periytyvyys on 40-70 %.

Ylipainoon on tutkittu liittyvän 32 geeniä, joista suurin osa liittyy ruokahalun säätelemiseen.

Keskivartalon rasvaa säätelevät geenit eivät ole samat kuin ylipainoa määräävät geenit.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että ylipainoa ja rasvakudoksen jakautumista juuri keskivartaloon (tai muualle kehoon) säätelevät riippumattomat mekanismit.

 

keskivartalo

 

O-TYYPPI: OMENAVARTALON TREENI JA RUOKAVALIO

 

Tästä tunnistat omenavartalon:

Olet muodokas, rintava ja huomio todennäköisesti kiinnittyy muotojesi lisäksi sinun ihaniin runsaanpuoleisiin reisiin.

Hartiasi ovat yhtä leveät tai astetta leveämmät, kuin lantiosi. Raajasi ovat usein lyhyet ja luustosi kevytrakenteinen.

 

Treenaa näin:

Suosi voimatreeniä ja liikkuvuustreeniä.

Koska rakastat ruokaa, niin liikunnalla on ruokavalion tarkistuksen ohella suuri merkitys terveydellesi (ja keskivartalollesi).

Keskity suuriin lihasryhmiin ja tee perussaliliikkeitä.

Toteuta treenisi tehokkaana kuntopiirinä tai sitten yksi laite/liike kerrallaan. Panosta voimaan sekä aerobiseen treeniin, erityisesti intervallitreeniin.

 

 

O-tyypille hyvä treenimuotoja:
kuntosali, spinning, HIIT, aerobinen jumppa/reipas kävely
tai sauvakävely.

 

Syö näin:

Sinulle sopii parhaiten vähähiilihydraattinen tai niin sanottuja hyviä, pitkäkestoisia, hiilareita sisältävä ruokavalio.

Panosta hyvälaatuiseen ravintorasvaan sekä riittävään proteiinimäärään (1,2-1,8 g per painokilo).

 

keskivartalo

 

T-TYYPPI: TREENI JA RUOKAVALIO

 

Tästä tunnistat T-vartalon:

Onneksi olkoon – sulla on käynyt tuuri! Olet vähän niinkuin geeneissä saanut astetta urheilullisen kropan – pidä siis siitä kiinni, olet atleetti!

Olemuksesi on sporttisuuden lisäksi sopusuhtainen. Olet ryhdikäs. Hartiasi ovat todennäköisimmin lantiotasi leveämmät.

Olet energinen sekä kilpailu- ja seikkailuhenkinen tyyppi.

 

Treenaa näin:

T-tyypin kannattaa panostaa lihaskuntoon, sillä lihaksikkuus on sinun vahvuutesi.

Lisäksi sinulle kestävyystreeni sopii hyvin, sillä sinulla on siihen hyvät edellytykset. Säilytä siis kestävyystreeniä liikuntalukkariisi.

Panosta salilla jalkatreeniin sopusuhtaisen kropan kehittämiseksi ja säilyttämiseksi.

Liikkuvuus saattaa olla heikkoutesi. Siksi saatat olla myös astetta alttiimpi loukkaantumisille tai rasitusvammoille.

Siksi sinun on hyvä sisällyttää myös liikkuvuustreeniä ohjelmaasi sekä säännöllistä venyttelyä.

 

T-tyypille hyviä treenimuotoja:
juoksu/hölkkä, kuntosali (erityisesti alakroppa- ja keskivartalotreeni)
sekä liikkuvuustreeni, jooga tai venyttely.

 

Syö näin:

Koska sinulla on vilkas ruoansulatus ja lihasta kropassa huolehdi riittävästä energiansaannista ja tasapainoisesta ruokavaliosta.

Siedät hyvin hiilareita, joten syö niitä treenisi tueksi.

Lisäksi on hyvä, että saat riittävästi proteiinia, joten pidä proteiinikirjosi monipuolisena, jokaisella aterialla kämmenellinen proteiinia (n. 20 g kerralla).

 

keskivartalo

A-TYYPPI: PÄÄRYNÄVARTALON TREENI JA RUOKAVALIO

 

Tästä tunnistat A-vartalon:

A:lla lantio on hartiota leveämpi. Ylävartalostasi olet hoikahko. Todennäköisesti sinulla on siunaantunut jonnin verran runkoosi myös pituutta.

A-tyyppi omaa heikon ääreisverenkierron.

Kehosi rasvaprosentti on usein alhainen. Toisaalta joudut tekemään paljon työtä kasvattaaksesi lihasmassaa ja voimaa.

 

Treenaa näin:

Heikohkon ääreisverenkierron ansiosta saatat palella helposti. Siksi sinun kannattaa panostaa huolelliseen lämmittelyyn treeneissäsi.

Notkeus ja liikkuvuus ovat vahvuuksiasi. Toisaalta nivelesi saattavat olla yliliikkuvat, joten tällöin vältä staattisia äärivenytyksiä. Voit ennemminkin huoltaa kehoasi hieronnalla sekä erilaisilla rentoutusharjoituksilla.

Haasteitasi ovat huonohko ryhti ja alaselän notko, joten huolehdi lonkankoukistajien liikkuvuudesta ja pakaralihaksen vahvistamisesta.

Suosi treeneissäsi  tasapuolisesti kuntosalitreeniä ja kestävyystreeniä. Panosta salilla ylävartalotreeniin, jotta saat tasattua ylä- ja alakropan suhteita.

Alakropalle kannattaa suosia kestävyystreeniä, joka haastaa lantionseutua, pakaroita ja reisiä.

 

Syö näin:

Osaltaan treenituloksiasi saattaa vaikeuttaa hidas tai heikohko ruoansulatus, joten verensokerisi on helposti matalalla ja sinulla on taipumus myös raudan puutteeseen. (Myös tästä syystä kestävyyskuntosi ei ole paras mahdollinen.)

Ruokailuissasi sinun on hyvä huolehtia, että saat riittävästi energiaa. Huomoi myös mahdollinen anemia. Lämmittävillä mausteilla (inkivääri, kaneli, pippurit) saat potkua ääreisverenkiertoosi.

Pidä kiinni ateriarytmeistä.

 

keskivartalo

 

A-tyypille hyviä treenimuotoja:
kuntosali (erityisesti yläkroppa ja keskivartalo), uinti/vesijuoksu,
(sauva)kävely, hölkkä ja pyöräily.

 

 

Näyttääkö silmiisi tutulta? Mitä komppaat, mitä ehkä et? Kommentoi alle! Ja jos tunnistat ystävistäsi jonkin kyseisistä kehotyypeistä, niin vinkkaa blogautuksestani heille!

 

Tsekkaa myös vastaava kirjoitukseni X- ja I -kehotyypeistä täältä.

 

 

Treeni-iloa ja hyvää mieltä loppuviikonloppuunne,
x Kipa

 

 

TSEKKAA VLOGISTA:

Coachingkira Vlogi | Muiden huomioon ottaminen

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

~Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan.~


17.8.2018

BOLD100 WORKOUT by Coachingkira -treeni!

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Treeni, Yleinen

LIIKUNNALLA VOI TEHDÄ MYÖS HYVÄÄ

Olen aina sanonut, että ohjaaminen on sydänlaji. Tätä ei voi tehdä puhtaasti rahasta, vaan ainakin itselleni ihmisten liikuttaminen, hyvän pöhinän ja energian jakaminen on intohimo.

Sen ohella, että ohjaan tunteja ja jaan sitä kautta energiaa haluan keskittää energiaa myös puhtaasti hyväntekeväisyydelle. Löydät kaikki hyväntekeväisyyspuuhasteluni somesta hashtageilla #liikuntakuuluukaikille ja #liikunnallavoitehdämyöshyvää .

Hyväntekeväisyyskampanjani Tampereen Kehitysvammisten Tuki ry:lle Foodinin kanssa päättyy elokuun lopussa. Voi lukea kyseisestä hyväntekeväisyyskampanjastani lisää täältä.

 

 

 

hyväntekeväisyys

Kuva: Emma Ollikainen

 

Kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen aukeaa: loppuvuoden kohteeni on Roosa Nauha.

 

Roosa Nauha -kampanjointini lähti yhteydenotosta Instagramissa. Sain Bold100 -hyväntekeväisyysjärjestön edustajalta, Linus Lehdolta, tiedustelua, josko minulla olisi mielenkiintoa lähteä heidän tempaukseensa mukaan. Ideana olisi tehdä yhdessä aamutreeni, tehdä siitä vähän somepöhinää ja lisätä tietoisuutta heidän Roosa Nauha -kampanjoinnistaan.

Siis what – TODELLAKIN olin messissä! Ihan mahtavaa ja on suuri kunnia, kun minua kysyttiin mukaan näin tärkeän asian puolesta, kuin rintasyöpä. <3

 

 

 

hyväntekeväisyys

Kuvan lähde.

 

 

 

hyväntekeväisyys

 

LIIKUNTA KUULUU KAIKILLE

BOLD100 -poikaporukka juoksee tänä vuonna 100 km ultrajuoksun. Noh, kun he kerran juoksevat reitin, niin mikseivät tekisi sitä hyvin asian puolesta? Tästä lähti ajatus heidän BOLD100 Roosa Nauha -kampikselle!

Hyväntekeväisyysjärjestön takana toimivat huipputyypit Eddie, Bamse ja Linus. Kotisivujen lisäksi löydät heidät Facebookista, jonka lisäksi heillä on oma Roosa Nauha -keräys Syöpäsäätiön sivuilla.

 

Mähän tietenkin innostuin ihan täysillä, että Eltsun kentällä tekemämme treeni pitää saada jakoona kaikille, niin olen nyt hitaasti mutta varmasti editoinut teille BOLD100 WORKOUT by Coachingkira -treenin YouTubeen.

Videoita on kaksi, joten älä hämäänny. Toinen on full edition, jossa on alkuperäiset lätinäni ja koko vlogimainen olemus tallella. 😉 Koska ymmärrän, että videota ei joka kerta halua katsoa alusta tai skrollailla eteenpäin, niin tein videosta myös shortcut editionin, jossa on vain itse treeni lämmittelyineen.

 

Tsekkaa BOLD100 WOKOUT by Coachingkira full version täältä.

 

Ja BOLD100 WORKOUT by Coachingkira shortcut edition täältä.

 

 

hyväntekeväisyys

 

 

OSALLISTU YHTEISTREENEIHIN MA 27.8. KLO 18-19 HELSINGISSÄ!

Koska liikunta todellakin kuuluu kaikille, niin päätimme järjestää Linuksen, Bamsen ja Eddien kanssa maksuttomat yhteistreenit Pyhän Birgitan Puistossa (Hernesaarenranta 1) maanantaina 27.8. klo 18-19. Olet lämpimästi tervetullut mukaan treenaamaan hyväntekeväisyyden puolesta!

Treeni toteutetaan kehonpainoharjoitteilla, jotka jokaisen on mahdollista säätää itselleen sopiviksi. on kehonpainoharjoittelutreeniä, joka on mahdollista säätää itsellesi sopivaksi. Nappaa siis kaveri köngälle ja tulkaa treenaamaan hyvällä isommalla porukalla – energia luo energiaa!

 

Tempauksessa ovat mukana myös Tunne Rintasi ry sekä Green Hippo Café.

 

Tunne Rintasi ry kertoo tapahtuman alussa hieman toiminnastaan sekä ohjeistaa naisia kotona tapahtuvaan rintojen omatarkkailuun: mihin kiinnittää huomiota ja mitkä ovat hyvälaatuisia muutoksia rinnassa. Omatarkkailulla on merkittävä rooli rintasyövän ennaltaehkäisyssä.

Treenin jälkeen olet tervetullut ostamaan & maistamaan ainutlaatuisen, Green Hippo Cafen tätä kampanjaa varten suunnitteleman terveellisen smoothien. Smoothie-myynnin koko tuotto lahjoitetaan Roosa Nauhalle! <3

 

Tsekkaa siis video YouTubesta ja päästele vähän alkuhöyryjä ennen BOLD100 Free Open Air Training Sessionia, johon voit ilmoittautua Facebookissa!

 

Liikunnan iloa ja hyviä viboja kaikille!
x Kipa

 

#liikuntakuuluukaikille
#liikunnallavoitehdämyöshyvää

 

 

KURKKAA MYÖS:

Keho ja mieli tottuvat – silti ei tarvitse tyytyä pahaan oloon: hyvinvointikupla

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira***

hyvinvointikupla

VUODEN 2018 FITNESSMALLI-FINALISTI


16.8.2018

Meal prepping: 5 vinkkiä aterioiden suunnitteluun ja valmisteluun

  • Posted By : delwigdi/
  • 2 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Ruoka, Yleinen

Meal prepping yhdistetään hyvin usein fitness-kisadieettiin. Kisaajien on optimoitava kaikki ruokailu, jotta palautuu, jaksaa treenata ja tuloksia tulee & kroppa muokkaantuu. Onko meal prepping vain fitnesskisaajien touhua? Ei ole. Kuka tahansa, kuka kokee haastavaksi pitää ateriarytmeistä kiinni voi ottaa muutamalla niksillä haltuun aterioiden valmistelun esimerkiksi tulevaa kiireistä työ- tai opiskeluviikkoa varten. Kokosin teille kuusi vinkkiä mealpreppauksenne tueksi.

 

Pyysin Instagramissa teitä laittamaan kysymyksiä minulle, ja kiitos, kysymyksiä tuli kiitettävä määrä! <3 Osa kysymyksistä on purettu Fitnessmalli.fi Instan LIVE-lähetyksessä, osasta tulee YouTube-matskua ja osasta kirjoitan tänne blogiin. Meal preppaus on yksi saamistani kysymyksistä. Mistä meal preppauksessa on kyse?

 

meal prepping

Päivää ei kannata koittaa sitkotella pelkästään kahvin voimalla. 😉 Mikä on itsellesi sopiva ateriarytmi? Mitkä ovat sinulle toimivia ruoka-aineita? Aloita preppaus pohtimalla näitä ja sitä, minkä aterian suhteen sinulla on eniten haasteita.

 

MEAL PREPPING = TULEVIEN PÄIVIEN ATERIOIDEN SUUNNITTELU JA VALMISTELU

Preppaamisella varmistetaan se, että sapuskaa on valmistettu pitkälle tulevaa viikkoa varten. Preppaus on todella hyvä keino pitää tqsaisista ateriarytmeistä ja siten tasaisesta verensokerista ja arkijaksamisesta kiinni. Kirjaimellisesti hommassa on kyse suunnitellusta eväsboksimeisingistä.

Suunnittelemalla ja valmistelemalla ateriat etukäteen sinulla pysyy syömisen suhteen parempi hallinta, koska mm. nälkäkiukku ei iske ateriavälien venyessä eikä verensokeri pääse droppaamaan. Näin vältyt väsypiikeiltä sekä niin sanotusti hutisyömisiltä, kun mielesi ei tee mitään ekstempore-makeaa.

Tasainen ateriarytmi takaa myös sen, että nälkävelka ei kasva liian isoksi iltaa myöten. Näin pääset kaupan kautta kotiin tekemättä makoisia heräteostoksia ja sinulla ei tule kotona tarvetta tyhjentää kaappeja yhdeltä seisomalta.

Lisäksi jos olet treenaava ihminen on tärkeää, että treenaamaan menossa kropassasi on riittävästi energiaa jaksaa treenin läpi.

 

meal prepping

Pakkaa kassiin terveellisiä välipalapatukoita, mikäli päivän aikana ei ole jääkaappimahdollisuutta.

 

PITÄÄKÖ SUUNNITELLA KOKO VIIKKO KERRALLA?

Ei pidä. Mene sen mukaan, mikä sinulla on tarve. Jos et ole aikaisemmin preppaillut, niin ei kannatakaan lähteä rukkaamaan kaikkea kerralla. Preppausta on jo esimerkiksi pelkästään riisin keittäminen, kasvisten kuoriminen ja kenties paloittelu valmiiksi tai lihan valmistaminen.

 

Preppauksen suunnittelun ytimessä olet sinä itse: mikä sinulle on haasteellisin ateria toteuttaa arjessasi ja miksi? Aloita itsellesi arjessa haasteellisimmasta ateriasta toteuttaa, koska se tarvitsee kipeimmin korjausliikettä.

 

Lisäksi pohdi realismia. Pohdi,, minkä aterian etukäteisvalmistus on sinulle realistisin. Kuten sanottu kaikkea ei tarvitse lähteä korjaamaan kerralla.

Jos haasteena on nimenomaan se, että kasviksia ei tule ruokavaliossa riittävästi, niin pohdi mitä voisit konkreettisesti tehdä asialle. Voisitko pilkkoa niitä valmiiksi rasiaan, minigrip-pussiin tai pakkaseen?

Jollain haasteena on aamupala, jolloin edellisenä iltana valmistettu raakapuuro, eväsleipä tai smoothie voi toimia. Jollain toisella on lounas, jolloin lounaan koostaminen eväsboksiin esimerkiksi lautasmallin mukaan voi toimia, tai sitten se voi olla täytetty leipä/wrap. Vai onko kyseessä välipala? Mitä helppoja ja sinulle maittavia välipaloja voisit pakata kassiisi?

 

meal prepping

Pähkinät on aina loistava välipalavaihtoehto tai täydennys päivän pääaterioille. Saat tärkeitä laadukkaita ravintorasvoja.

 

ALOITA PREPPAUS TÄSTÄ

Aloita preppaus listaamalla tai pohtimalla sellaisia ruoka-aineita, joista pidät. Kirjoita muutamia vaihtoehtoja seuraavien kategorioiden alle: hiilihydraatit, proteiinit, rasvat. Listassa on hyvä olla myös ainakin 1-5 eri väriä kasviksia sekä hedelmiä ja marjoja.

 

6 VINKKIÄ ATERIOIDEN PREPPAUKSEEN

 

1. Kartoita tuleva viikkosi

Minkälainen viikko sinulla on tulossa? Tarkastele kalenteriasi ja pohdi, missä kohtaa sinun tuntuu olevan haasteellisinta ruokailla. Mitä aterioita sinun kannattaa prepata tulevalle viikolle?

Peilaa hommaa myös siihen, kuinka usein sinun on syötävä. Kuinka altis olet verensokeriheilahteluille ja mikä on sinull sopivan mittainen ateriaväli? Monta ateriaa per päivä sinulle sopii?

 

2. Valitse reseptejä, joissa käytät osittain samoja aineksia

Kokkailuja helpottaa, jos valitset esim. hiilihydraattilähteeksi yhden ruoka-aineen yhdelle viikolle. Se voi olla esim. riisi, pasta, peruna, kukkakaali, bataatti tai couscous.

Valmista erilaisia ruokia: bataatista, kukkakaalista tai perunasta voi tehdä sosetta, keittoa tai syödä ne keitettyinä. Tähän kylkeen valitse yksi proteiininlähde, kuten kana, liha, kalaa, soijapihviä, fetaa, tofua, halloumia, nyhtökauraa tai härkistä.

 

…entäs jos kyllästyn?

Jos olet kyllästyvää sorttia, niin käytä proteiininlähteenä 1-2 erilaista ruoka-ainetta. Voit vaikka vuorotella niitä eri päivinä: joka toinen päivä fetaa, joka toinen päivä nyhtökauraa tai kanaa.

Loppupeleissä 5 arkipäivää on yllättävän vähän ja tarvittaessa aina voi kikkailla mausteilla.

 

meal prepping

 

3. Pohdi mitä säilytys- ja ruoan lämmitysmahdollisuuksia sinulla on

Valitse aamupalat ja välipalat sen mukaan, miten sinun on mahdollista säilyttää ruokia.

 

Ei jääkaappia:
pähkinät/siemenet/pähkinätahnat, patukat, Bonat/Piltit, hedelmät, kasvikset, tonnari purkissa, proteiinijauhe, maissi-/riisikakut, puuropussit.

Jos säilytys ilman jääkaappia tuntuu hankalalta, niin voisitko esim. harkita hankkivasi kylmälaukun?

 

Jääkaappi:
jogurtti/rahka/proteiinivanukas/viili, hedelmäsalaatti, smoothiet, keitetyt kananmunat, tuorepuurot, juusto, leikkeleet, nyhtökaura/härkis, riisipuuro, salaatit (esim. salaatti minigripissä tai valmiiksi ostetut salaatit).

 

Huomioi myös erityistarpeet, kuten se, pitääkö ruokaa lämmittää mikrossa. Mikäli mikro- tai vedenkeitinmahdollisuutta ei ole, niin valmista ”lennosta” syötäviä ruokia. Salaatit, täytetyt leivät ja wrapit säilyvät jonkin aikaa ja ovat suht siistejä syötäviä.

 

meal prepping

Tutustu myös erilaisiin pähkinä- ta siementahnoihin. Perinteisen hera- tai soijaproteiinin tilalle voit testata esimerkiksi hamppu-, herne- tai riisiproteiinia.

 

4. Osta kaikki ruoka kerralla ja aloita valmistaminen heti

Valitse yksi viikonpäivä (yleensä sunnuntai tai jokin muu päivä, jolloin sinulla on aikaa), jolloin teet tarvittavat ruokaostokst kerralla. Aloita ruokien valmistaminen mielellään heti tai vähintään samana päivänä, koska valmistelun lykkääminen mitä suuremmalla todennäköisyydellä jättää preppauksen hamaan tulevaisuuteen.

Jos tuntuu siltä, että hommalle on mahdotonta järjestää aikaa, niin palauta mieleesi tavoite. Miksi halusitkaan prepata? Miksi sinulle on tärkeää, että saat pidettyä ruokarytmistä kiinni? Mitä sillä saavutat, että syöt tasaisesti? Entä sillä, että olet saanut koostaa ruoat ja ateriat itsesi näköisiksi ja kokoisiksi?

Aika usein työhyvinvointivalmennuksissa kuulee, että jonkun ruokalan annoskoot ovat turhan isoja, niissä on liikaa kastiketta tai kermaa tai että buffetissa mopo lähtee aina vähän käsistä. Tässä voisi olla yksi meal preppauksen paikka. 🙂

 

meal prepping

Kokeile tuorepuuroon pohjaksi vaikka erilaisia sokeroimattomia myslejä, joissa on marjoja mukana.

 

5. Muutama käytännön vinkki kyllästyjälle sekä pari käytännön vinkkiä

Jos kyllästyt samaan ruokaan nopeasti, niin valmista 2-3 proteiininlähdettä samaan aikaa ja kikkaile niillä. Säilö niitä jäkaappiin ja pakkaseen. Käytä erilaisia mausteita: currya kanaan, texmexiä lihaan, sitruunaista pippuria loheen, basilikaa fetaan…

Hanki jääkaappiin erilaisia kastikkeita, joilla voit tarvittaessa tuunata annoksiasi.

 

Käytännön vinkkejä:
– Vesipitoiset kasvikset, kuten kurkut ja tomaatit vetistyvät nopeasti, joten ne kannattaa lisätä juuri ennen syömistä

– Suosi tummanvihreitä salaatteja (rucola, pinaatti, Roomansalaatti), sillä ne säilyvät melko hyvin.

– Käytä minigrip-pusseja salaatinlehtien säilytykseen ja revi salaatinlehdet vasta tarjoiun yhteydessä. Näin rapsakkuus säilyy.

– Suosi puuroja, sillä ne säilyvät jääkaapissa jopa 5 päivää. Testaile siis kaurapuuron kylkeen rohkeasti muitakin puuroja, kuten riisi-, ohra, ruis-. tai spelttipuuroa.

 

Mitä kysymyksiä preppaus jätti? Mikä on ollut sinulle paras tapa varmistaa tasainen ateriarytmi ja jaksaminen? Kommentoi alle!

 

PS. Vielä tämän viikon olen sekä Fitfashionin että Fitnessmallin Instassa storyilemassa. Voit laittaa anytime direct messega, jos sinulla on kysyttävää, kerrottavaa tai aihetoiveita. Tuu ihmeessä höpöttelemään sinne! <3

PPS: Pakko vielä sanoa se, että Foodinin verkkokaupasta saa vielä elokuun loppuun koodilla ’coachingkira20’ -20% normihintaisista tuotteista. Kandee oikeasti tilata sieltä kyseisellä koodillani, koska osallistut samalla hyväntekeväisyyteen. <3

 

 

Hyviä viboja loppuviikkoonne,
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Keho ja mieli tottuvat – silti ei tarvitse tyytyä pahaan oloon: hyvinvointikupla

 

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira***

coachingkiraVUODEN 2018 FITNESSMALLI-FINALISTI:
Miksi hain mukaan kisaan?


14.8.2018

Keho ja mieli tottuvat – silti ei tarvitse tyytyä pahaan oloon: hyvinvointikupla

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Ruoka, Treeni, Yleinen

Hyvinvointikupla. Luulet tekeväsi asioita terveellisesti ja olevasi astetta parempi ihminen, sillä olet hoikka, et syö sokereita, hiilarit ovat minimissä, välttelet rasvoja, treenaat joka päivä…olet elämäsi kunnossa. Itsekuri on huipussaan, sillä et ole heitä, jotka sortuvat heikkouden edessä: syöminen, herkuttelu ja nautinto ovat yhteiskuntavihollisia, joita tulee välttää. Alat jossain vaiheessa itsekin kyseenalaistamaan, että voitko oikeasti niin hyvin, kuin luulet voivasi. Miten oma päänsisäinen hyvinvointikupla rikotaan tai rikkoutuu?

 

Olen hyvin vähän puhunut varsinaisesti siitä, miltä tuntui elää suorittajaliikkujan elämää. Miltä tuntui, kun ei antanut itselleen lupaa syödä – jo yksi omena oli saatanasta, koska sokerit. Miltä tuntuu mennä nukkumaan nälkäisenä ja nähdä unta paahtoleivästä ketsupilla ja juustolla. Miltä tuntuu se sanoinkuvaamaton lihomisen ja sitä kautta epäonnistumisen pelko, joka elämään ja elintapoihin liittyy.

Sanotaan, että elämää pitää elää niin, ettei kadu mitään. Rehellisesti minulla on yksi asia, joka minua harmittaa. En kadu sitä, sillä siihen aikaan se oli ainut oikea elämä itselleni – ainoa, mitä osasin siihen aikaan elää. Mutta jos jotain tekisin toisin se olisi kirjoittaa graduni uudelleen.

 

hyvinvointikupla

 

Miksi? Koska opiskeluaikaani hallitsi liikunta ja ruoka. Jopa gradun huolellinen tekeminen ja fiilaaminen sai väistyä.

Liikuntapuolella hallitsi eksessiivisyys, ruokapuolella kontrolli ja niukkuus. Kaksi mahtavaa ääripäätä, jotka yhdistyessään huitaisee nuoren elämän melko kaoottiseksi. Ainakin, jos vierestä katsotaan. Itse kyseistä elämää elävänä sitä ei oivalla, kuinka hataralla pohjalla kaikki on. Kuinka elämä, jota elät ei todellisuudessa tunnu hyvältä.

Hyvän tunne tulee asioista, jotka ei pidemmän päälle kanna: kontrollista ja kontrolloimisesta, kehon ruoskimisesta, suorittamisesta, näläntunteesta…palkintona päivän päätteeksi on väsynys ole: jes, NYT olen tehnyt tarpeeksi, koska olen rättipuhki.

 

 

KUN KONTROLLI MURTUU JA ELÄMÄ ASTUU PELIIN

Sanotaan, että elämä ei kulu – se kuluttaa. Näinhän se on. Elämän eroosiota on mahdollista vauhdittaa monella tapaa ja yksi niistä ovat elintavat ja oma sisäinen puhe, joka saa meidät elämään tietyllä tavalla.

Itse ajattelin, että olin voimaantunut omassa elämässäni aikana, kun suoritin liikuntaa ja ravitsin kroppaani niukasti. Oikeasti, siihen aikaan se oli itselleni totta. Ajattelin olevani astetta parempi ihminen – elinhän liikunnallista elämää ja olin hoikka. Ajattelin, että näin se elämä oli kontrollissa!

Tosiasia oli, että päivästä toiseen vai kulutin voimavarojani loppuun. En koskaan ajatellut, että haluaisinkin varmistaa jaksamisen…ellei kyseessä ollut päivällä energiatasojen säästely, jotta illalla jaksaa treenata useamman tunnin putkeen.

Nyt kun jälkeenpäin katson ja tarkkailen itseäni ulkupuolelta voin havaita, että olin tottunut pahaan oloon. Pahasta olosta oli tullut minulle normi.

 

hyvinvointikupla

 

Miksi? Ehkä koin, että jos todella olen onnellinen ja nautin elämästä, teen jotain väärin. Elämää pitää suorittaa: pitää olla tehokas, pitää olla kaikkivoipa. Kroppaansa ja syömisiä pitää hallita, iltaisin pitää tuntua siltä, että on antanut kaikkensa.

Todellisuudessa en antanut itselleni lupaa höllätä, pysähtyä ja nauttia elämästä.

 

Oivallus siitä, että kyseistä elämää ei todellisuudessa jaksa kauaa sai silmäni auki. En voisi elää kyseistä elämää enää työikäisenä tai vielä vähemmän perheellisenä. Aloin pohtimaan elämääni pidemmälle. Elämää kuplan ulkopuolella. Mietin itseäni firman työntekijänä, tyttöystävänä ja vaimona. Mietin itseäni äitinä ja ystävänä.

 

Oivalsin, että kyseinen elämäntyyli oli väsyttänyt minut. En enää jaksanut taistella omia ajatuksiani vastaan. Halusin katkaista kahleet ja villihevosen lailla kirmata elämän pellolle, niinkuin minun kuuluukin. Niinkuin meidän kaikkien kuuluu. Nauttia elämästä – ei kontrolloiden vaan yhteistyössä itsensä kanssa.

 

 

hyvinvointikupla

MUUTOS LÄHTEE PÄÄTÖKSESTÄ

Kaikki muutos lähtee päätöksestä. Päätöksestä tehdä muutos. Pahaa oloa ei tarvitse sietää, sen ei tarvitse olla normi. Oli pahan olon lähteesi tai sisäinen peikkosi mikä tahansa mieti asiaa kuplan ulkopuolella. Millaistaelämää sinä todella haluat? Millaista elämää sinä todella haluat elää?

Mihin sinä haluat muutosta? Miksi sinä haluat muutosta?

Anna itsellesi lupa voida hyvin. Aitoon hyvinvointiin kuuluu ups and downsit, mutta lähtökohtaisesti pahaan oloon ei tarvitse tyytyä. Hyvinvointiin kuuluu aaltoilu: hyvän olon ja haasteiden vuoropuhelu. Hyvinvointi ei ole koskaan paikoillaan, vaan se on alati muuttuva asia.

 

Elämän ei kuitenkaan tule olla selviämistä, vaan elämistä.

 

Rakkaudella,
x Kipa

 

PS: Postaus kuuluu hyvinvointisisällöntuottajien #aitohyvinvointi -kampanjaan, jossa meitä on uskomattoman upea porukka kasassa!

Somesta löydät kaikki postaukset #aitohyvinvointi ja #hyvinvointisisällöntuottajat -hashtageilla.

 

Mukana on monia hyvinvoinnista ja terveydestä bloggaavia:

  • Adama Sofia  
    • Instagram: adamasofia  
  • Ann&Ann
    • Instagram: anna_seppanen
    • Instagram: annetteevokari
  • Anna-Maria K 
    • Instagram: annamariak_wellnesscoach
  • Aino Mäkelä
    • Instagram: makelaino
  • Endorfiinikoukussa 
    • Instagram: endorfiinikoukussa
  • Coaching Kira 
    • Instagram: coachingkira
  • Hilla Stenlund
    • Instagram: hillasblog
  • Lagom Health
    • Instagram: lagomhealth
  • Leeni Viio
    • Instagram: leeniviio
  • Mona´s Daily style 
    • Instagram: monavisuri
  • Monna treenaa 
    • Instagram: monnapursiainen
  • Philia valmennus 
    • Instagram: philiavalmennus ja mippivuorikoski
  • Puhu muru 
    • Instagram: puhumuru
  • Rakkaudella Karita 
    • Instagram: karitatykka
  • Super fit me 
    • Instagram: nanafitofficial
  • Team Salamavaara
    • Instagram: veeramalmivaara

 

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Instagram on selfieitä varten?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira***

coachingkiraVUODEN 2018 FITNESSMALLI-FINALISTI


7.8.2018

Instagram on selfieitä varten?

  • Posted By : delwigdi/
  • 6 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Perhe ja suhteet, Tyyli ja kauneus, Yleinen

Julkaisin eilen Instassani selfien (melko) pitkästä aikaa. Ajatus lähti siitä, että olen aika monessa FB-ryhmässä nähnyt avattavan keskustelun, jossa ihmetellään miksi jotkut laittavat ryhmään itsestään niin paljon selfieitä. Hakevatko kyseiset henkilöt vain huomiota? Hyväksyntää? Kalastelevat tykkäyksiä? Jäin pohtimaan asiaa.

 

INSTAGRAM ON SELFIEITÄ VARTEN

Kun heittelin tästä ajatuksia ilmoille Facessa sain pari kommenttia siitä, että selfieille on jo paikka: Instagram on sitä varten. Ensiksi ajattelin, että hehe. Hauska vitsi. Mutta sitten törmäsin uudestaan ja uudestaan samantyyppiseen lauseeseen, joten ajattelin että really?

 

selfie

 

Hups. Olen itse käsittänyt Instagramin vähän väärin, sillä en tiennyt sen olevan nimenomaan selfienjakopalvelu. Olen pitänyt Instagramia yleisesti kuvanjakopalveluna, jonka yhden osan muodostaa selfiet. On siellä kuitenkin paljon muutakin sisustuksesta sporttiin, lifestyleen, joogaan, laituriin ja peltoon sekä aiheesta kukkaruukkuun.

Ennen kaikkea olen pitänyt sitä sosiaalisuuden ilmentymänä. Keinona ihmisille verkostoitua, bondailla, jakaa ajatuksia ja tietoa. Kerääntya samanhenkisten tyyppien kanssa yhden tilin tai kuvan alle. Luoda keskustelua ja ottaa kantaa. Vaikuttaa. Mainostaa ja markkinoida.

Lokakuusta 2010 meillä on ollut käsillämme uskomaton verkoston vyyhti, joka salamannopeasti auttaa meitä löytämään samanhenkisiä ihmisiä (ja eläimiä 😀 ) hashtagien ja nimimerkkien takaa.

…miksi ihmeessä se olisi vain naamakirja? Eikö sitä varten ole Facebook? 😉

 

 

selfie

SILLÄ #SELFIE

Itselläni kesti useampi vuosi, ennen kuin otin yhden yhtäkään selfietä. Ollakseni rehellinen en aluksi edes pitänyt koko Instagramia uskottavana. Ajattelin sen olevan BOSU-pallon kaltainen ohimenevä ilmestys, joka jäisi unholaan ennen kuin kissan viiksiä kerkiän sanoa.

Toisin kävi. Tällä hetkellä Insta on huimassa nousussa. Vaikka YouTube on tällä hetkellä somekavanista vahvin ja Facebook toiseksi suosituin, niin Insta on jo kolmantena (tiedot vuodelta 2017). Lisäksi sen suosio kasvaa etenkin 18-vuotiaiden keskuudessa.

Monelle tutulleni Instagram on kivunnut Facebookin ohi. Monelle se alkaa olla konkreettinen työkalu, joka kumpuaa samalla erittäin varteenotettavaa sosiaalisuuden juhlahumua.

 

selfie

 

Itselläni ei ole intresseissä lisätä selfieiden määrää Instassa. Pidän niin sanotusti tasaisen tappavaa linjaa. Itseasiassa olen kautta rantain tuntenut oloni hieman kiusaantuneeksi ottaessani selfien. Miksi?

Ehkä olen pelännyt juuri sitä, että siihen liitetään itsekkyyttä, huomionhakua, tykkäyksien kalastelua tai jopa rahtunen narsismin piirteitä. Ehkä olen salaa ihoni alla pelännyt minäkin kritiikkiä tai joukkolynkkausta – mitäs jos naamavärkistäni ei pidetä? Tai ”se pahin”: mitäs jos naamani ei saakaan tykkäyksiä… 😉

Rehellisesti selfien ottaminen on tuntunut kautta rantain kiusalliselta. Mikä on todella hassua, kun ajattelee kuinka arkipäivästä, ”normielämää”, selfien ottaminen nykyään on! Selfieistä on tullut osa ihmisten arkea.

Eikä rehellisesti itsetuntoni ole kiinni siitä, kuinka monta tykkäystä saan somessa. Joillekin se kuitenkin voi oikeasti olla todella merkittävä tekijä.

Toisaalta itselleni selfiet eivät koskaan ole edustaneet edellä mainittuja asioita: huomionhakua, tykkäyksien kalastelua, itsensä ihailua tai jalustalle nostamista tai mitään muutakaan vastaavaa. En myöskään usko, että pohjimmiltaan kenellekään selfiet edustavat tätä.

Ennemminkin mielestäni kyseessä on vibojen jakaminen. Ja mikä olisikaan ihmiselle, tuolle yhteisölliselle olennolle, luonnollisempaa kuin vibojen jakaminen kanssasiskojen ja -veljien kanssa.🤔😊

 

selfie

HUOMAA MUT!

Pohdin myös eilen omassa IG storyssani sitä, että mitäs sitten, jos kyseessä olisikin huomionhaku? Eikö meihin ihmisiin ole kaikkiin sisäänrakennettu toiminto, joka huutaa ”huomaa mut!” ”Hyväksy mut tällaisena, kuin olen!”

On erittäin inhimillistä etsiä ja kaivata hyväksyntää. Sitä saadakseen (tai ei saadakseen) on ensin kyettävä herättämään huomio. Ei siinä ole mitään pahaa, jos ihminen kaipaa huomiota – se on meissä kaikissa.

Onneksi olkoon, olemme ihmisiä!

 

Joten huomatkaa toinen toisemme jatkossakin ja thumbs up for selfies! Suotakoon se niille, jotka niitä diggaavat.

  • Mitä Instagram teille merkitsee?
  • Minkälaista kuvanjakopalvelua se teille edustaa?
  • Mitä ajatuksia selfiet teissä herättää?

 

Hyviä viboja viikkoonne!
x Kipa

 

PS: Perustin aiheesta innostuneena Facebookiin taas ryhmän. Täällä saat jakaa selfieitäsi niin paljon, kuin lähtee eikä kukaan taatusti vouhota siitä! 😀 Join the group, man!

 

 

KURKKAA TREENIVIDEOITA TUBESTA!

Kurkkaa täältä koottuja treenivideoita Coachingkira Vlogista

 

FITNESSMALLI 2018 -FINALISTI

FOODIN VERKKOKAUPASTA -20% ALE KOODILLA COACHINGKIRA20 !

Foodin – jyväskyläläinen perheyritys

Fitnessmalli 2018 – miksi hain kisaan?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira***

coachingkira

Fitnessmalli 2018 finalisti


4.8.2018

Tsekkaa treenivideoita Tubesta: Coachingkira Vlogi

  • Posted By : delwigdi/
  • 0 comments /
  • Under : Hyvinvointi, Treeni, Yleinen

Tykkään koota treenivinkkejä ja -videoita Tubeen aina silloin tällöin. Kokosin muutaman videolinkin teille tänne blogiin. Klikkaile menemään ja ota testiin omiin treeneihisi!

 

treenivideot

LÄMMITTELY JA LIIKKUVUUS

Ennen treeniä on hyvä availla vähän kroppaa. Alkulämmittelyn ei tarvitse aina olla samaa vanhaa crossaria, juoksumattoa tai kuntopyörää. Voit lämmitellä kroppaa myös hyödyntämällä saliohjelmassasi olevia liikkeitä kevyeillä painoilla ja pumpaten. Vaihtoehtoisesti voit käyttää omaa kehoa tai keppiä lämmittelyssä.

Kehonpainoliikkeitä lämmittelyyn – esim. ennen juoksua

Lempi avaavia kehonpainoliikkeitäni ennen salitreeniä & jumppaa

Keppiliikkeitä lämmittelyyn – esim. ennen salitreeniä tai jumppaa

Liikkuvuus ja kehonpainotreeniä seikkailunhaluisille

 

 

treenivideot

VATSATREENI

Ohessa muutama vatsatreenivinkki:

5 vatsalihasliikettä ilman välineitä

4 liikkeen vatsatreenipatteri

LEUANVETO

Opi vetämään leukoja!

Leuanvetotekniikka ja -vinkit

treenivideot

KUNTOPIIREJÄ KEHONPAINOLLA

Muutama kuntopiiri-idea kehonpainoharjoitteluun:

Kesäinen kuntopiiri

Nopea ja tehokas kotikuntopiiri villasukkia käyttäen

Metsäinen kuntopiiri kehonpainolla

 

Seuraavaksi kokoan treenivideoita jalkatreeneistä. Kysyitte IG:ssä minulta reilu viikko sitten top-3 liikkeeni pakaran hermottamiseen ja mm. siitä tulossa videoita sekä Tubeen etttä IGTV:hen Instagramissani. <3

 

Laita YouTube-kanavani tilaukseen, niin et missaa treenivinkkejä ja videoita!

 

 

Liikunnan iloa kaikille, vielä on kesää jäljellä.
x Kipa

 

 

 

FITNESSMALLI 2018 -FINALISTI

 

FOODIN VERKKOKAUPASTA -20% ALE KOODILLA COACHINGKIRA20 !

Foodin – jyväskyläläinen perheyritys

Fitnessmalli 2018 – miksi hain kisaan?

 

*** Seuraa minua Instassa: @coachingkira ***

coachingkira

Fitnessmalli 2018 finalisti


12
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen?
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä?
  • Tsekkaa kirjoitussarja! Säännöllinen ateriarytmi, suositukset ja aterioiden koostaminen
  • Kuinka saada motivaatiota lisää ja miten pitää motivaatio yllä?
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Arkistot
  • joulukuu 2018
  • marraskuu 2018
  • lokakuu 2018
  • syyskuu 2018
  • elokuu 2018
  • heinäkuu 2018
  • kesäkuu 2018
  • toukokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • helmikuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • elokuu 2017
  • heinäkuu 2017
  • kesäkuu 2017
  • toukokuu 2017
  • huhtikuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • helmikuu 2017
  • tammikuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015
  • lokakuu 2015
  • syyskuu 2015
  • kesäkuu 2015
  • toukokuu 2015
  • maaliskuu 2015
  • helmikuu 2015
  • tammikuu 2015
  • lokakuu 2014
  • maaliskuu 2014
  • joulukuu 2013
  • maaliskuu 2013
  • marraskuu 2012
  • toukokuu 2012
Meta
  • Kirjaudu sisään
  • Sisältösyöte
  • Kommenttisyöte
  • WordPress.org
Viimeisimmät artikkelit
  • Miksi liikunnalla rangaistaan joulun jälkeen? 27.12.2018
  • Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista? 5.12.2018
  • Kuinka paljon marjoja tulisi syödä päivässä? 4.12.2018
Kategoriat
  • Hyvinvointi
  • Jaksaminen
  • Lemmikit
  • Liikunta
  • Perhe ja suhteet
  • Ravinto
  • Ruoka
  • Stressi
  • Treeni
  • Tyyli ja kauneus
  • Uncategorized
  • Uni
  • Valmennus
  • Yleinen
  • Yleinen hyvinvointi
Viimeisimmät kommentit
  • Kira Tiivola: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • Jari Pouta: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Pitääkö treenaamisen olla aina tavoitteellista?
  • kira: Hyvien vibojen viikko | Mun viba | Vinkit 31-45
  • Abdullah k: Oma hyvinvointini: testissä Firstbeat-hyvinvointianalyysi
Tilaa uutiskirje!

Hae sivuiltani
Terveysblogi 2020